Kaynanamn amac ne?

tabıkı ya orası öle ama her aldgmza bı laf ettı bune ne lazım gıbılerınden neysekı gitti diyelim bari kaydirigubbakcemile5

bütün bunların hırsını çıkarabilmek için de sizden izin almadan!!!! taşınmalarını fırsat bildiniz...
neysem...tipik işime gelene cevap veririm diyen üyesiniz...devam edin...ama yanlışsınız...

eskidenmiş.. aileler oğullarını evlendirirken a dan z ye eskide olsa yenide olsa yaparlarmış..

bu devirde erkek evlat çalışıyorsa herşeyi kendisinin yapması beklenir..

inanın yaşadıklarınızı bende dahil birçok gelin yaşamıştır.. maddi anlamda yardım etmedikleri gibi birde alınan eşyalara kulp takılır. beğenmezler, pahalıdır, ucuzdur, basittir vs...

canınızı boşyere sıkmayın.

taşınmalarında vardır elbet kendilerince nedenleri..

nişanlınızın haberi olmamasına gelince bana da ilginç geldi..

eğer cidden haberi yoksa nişanlınıza verilen bir tepki bu..

nişanlınız gitsin konuşsun bakalım.. eğer size herşeyi anlatan bir insansa sebebini kesinlikle ona söylerler emin olun.. o da size:))

kızlar suan işyerındeyım oyuzden tek tek cevap yazamıyrm

yaptıklarına sınır oldum anlık bı sıırle actım topiğimi ama benm onlara hcbızaman bı yanlısım olmadı hıc desteklerı olmadı ve aldgmz hıcbıseyı begenmedıler hep bı kulp buldular bılmıyrm enson bu tasınma olayında patlak verdı sınırlerım heralde yolları açık olsun nedıyım sebebını oğrennce hemen yazarım bı sebep oldgnu sanmyrm ama banada nısanlıma bu bı tepkı gıbı gelıo

hıc ıyı bır nıyet arayamayacagım kusura bakmayın
bence kıskanclıktan dıkkat cekmek ıcın yapılmıs bır sey dıye dusunuyorum
ev sımdıye kadar kucukdu madem dugun oncesı bıraz daha sabredılebılır sonra halledılebılırdı.
uzak olmaları sız gıttıgındede kalmanıza sebep olacak yakın oldugunuz ıcın kalmanız gerekmeyecektı
daha kotu dusunebılır cok seyler bulunabılır bır dusum bence
ama sız yınede kotu olmayın ama asla arada mesafe koymayı unutmayın derım

tabıkı arada mesafemz olucak yaptıklarından snra ama bende senın gıbı dusundum maalesef dıkkat cekmek ıcın yapmıs olabılcgnı dusundum

bu kadar sorunlarınız var ve bu kadar şikayetçisiniz.
sizin kelimelerinizle görgüsüz ve terbiyesizlikler yapıyorlar..
aldığınız eşyalara kulp buluyorlar, sizde izin almadan taşınıyorlar.
daha evlenmeden bu kadar probleminiz varsa siz bir ömür bu insanlarla ne yapacaksınız.
hep suçlu onlar, hep suçlu onlar..
bu ev taşıma konusu gibi diğerlerini de abartıyor olamaz mısınız
ya da biraz alttan alamaz mısınız?
üzgünüm ama bu zihniyetle huzurlu bir evliliği devam ettirmeniz mümkün değil..

bak sana abla tavsiyesi....

1-eşinle ailesi arasına sakın ola ki girme onlar döner birbirlerine sarılır sen kötü olursun...
2-kayınvalide-görümce-elti bu 3lüye dikkat...ne canciğer ol nede derdini sırrını paylaş.. uzaktan bir arkadaş gibi ol...Eltim iyi biri deyipte kaynanan hakkında sakın ağzına laf verme...
3-senin yanında bir tartışma olsa bile aile içerisinde sus eşin gereken cevabı verir sen sus uzaktan izle....
aile meselelerine sakın karışma senin düdüğün kendi evinde kocana öter...
4-Görümcene-eltine-kaynanana hiç bir şey sorma anlatırlarsa dinle....fazla yorumdan kaçın...nazikçe başını salla hı hıı gibi onayla yada sadece dinle...
5-kocanada sakın olaki ailesini kötüleme-bize anlattığın gibi cahiller şöyleler böyleler deme....

sen hep aradaki çizgiyi koru olgun dur bırak soğuk gelin desinler ama sana laf söyleme cesaretini gösteremesinler senden çekinsinler....
anca arkandan soğuk gelin derler anca arkandan derler....
kulağına gelsede zararı yok salla gitsin...

ben böyle olduğum için kafam çok rahat...
buda benden sana önemli bi nasihat....

sanırım şöle bı sorun var konuyu saptırmayalım benden ızın almamalarına degıl tepkım
hep suclu dıe bısey de demedım ben benm acımdan yasadıklarımı yazdım suanda
aıleme karsı yaprıkları bız gıdıyrz hadı opelım bı dur ya dunurlerıne bı haber verseydın ayıp degılmı
neyse onuda gecelım oğluna bı sole ya sen gıdıosun esyaları var orda sonucta dımı ama
neyse yaaa

ablacım saol zaten öyleyım mesafelı davranırım hep ne derlerse desınler bısı demem oğulları cevabını verır bana bısey derlerse sadece eve öle bız bunu begendık dıgerlerı pahalıydı gıbı cevaplar verırım
eltımle aram ıyıdır oda şöle kayınvalıdemden yakınır bana bende dınler gecerım
gorumcemle oldukça mesafeleyım sevgılı olaylarını cok anlatmak ıster ılerde nısanlımla sorun olur dıe dınlemem
esımede aılesını kotulemem sorarım sadece ama yaptıklarını bırıktırdım heralde bu yaptıkları ufakta olsa zoruma gttı acıkcası ama madem öle ıstyolar bende ıstedıklerı gıbı davranırm çok zorunlu olmadıkca gıdp gelmem çok uzun oturmam v.s.

bence senin kaynanan sorunsu asucanııım kayınpederin melenk gibi insan ama kaynanan da iş yokkk yazık olan damadaaa oluooo

Ne güzel yazmışsınız,katılıyorum!

Topic sahibi arkadaşım kusurabakma da nişanlının haberi olmadığına asla inanmıyorum..

Mümkün mü ya, gece işe gidiyor, arkasından taşınılıyor hemen, ya da sabah neyse..Koca ev bu..Nasıl haberi olmaz..? Hadi haberi yoktu, evde bir hareket, az da olsa bir hareket, dağınıklık bilmem ne de mi yoktu? nasıl anlamaz..

Öyleyse kayınvalidenler de çocuklarından saklamak için özel bir plan yapmışlar, bu kadar çaktırmadan taşıdıklarına göre, o halde de ortada senin de bilmediğin bir durum var.

Mümkün değil...
Nişanlın sana öyle söylemek zorunda kalmış bence..:)) Neyse..

Üzerinde durma, nişanlının da dediği gibi ''kurcalama::) bence de..

Vardır bir sebepleri..Üzülme..

Son düzenleme:

nişanlım bana yalan solıcek bırısı degıldır aslada öle bişi yapmaz ne olursa olsun dogrusunu soler aılesı bıgun ıcerısınde karar vermıs ve gtmısler onunda bıseyden haberı olmadgndan emınım

Ben de deniz_güneş e katılıyorum.
Benim ailem de birçok kez taşındı. Ben de çalışıyordum, bazen gece mesailerim de oluyordu. Ama taşınma olacak ev çok belli olur. Yani çaktırmadan yapılamaz bu işle. Yani 1 gün içinde ev bulunacak, hemen eşyalar toplanacak ve aynı gün taşınılacak yani bana böyle birşey pek mümkün gelmedi. 1 hafta ya da hadi diyelim 3 gün önce mutlaka ev ayarlanmıştır ve bu kadar çabuk taşınma işi olacaksa evde de o derece telaş vardır. Eşyalar kutulanır tek tek, halılar kaldırılır, birsürü şeyin yeri değişir dolaplarda eşya kalmaz. Nişanlının nasıl dikkatini çekmez. Sonuçta onun da eşyaları oradaymış ve onlar da kutulanmıştır sadece 1-2 eşya kalmıştır ortada giyecek gibi.
Benim nişanlım yalan mı söylüyor bana diyorsunuz. Hayır yalan söyleme değil de birşey söylememeyi tercih etmiştir. Kurcalama falan demesinden belli zaten. Belki ailevi bir meseledir, senin bilmemen gerekiyordur. Belki moral bozucu birşeydir öğrenip senin de düğün öncesi kafanı karıştırmak istememiştir. Belki ailesi de böyle düşünmüştür. Yani sana daha önceden söylemiş olsalardı, evler de yakınmış sen kendini yardım etmeye mecbur hissedebilirdin belki. Zaten bir sürü işin var, kendi telaşın var bi de çalışıyormuşsun mecbur hissetme diye böyle yapmışlardır belki.

Hem niye dikkat çekmek istesin kayınvaliden. Hadi görümcem veya eltim dikkat çekmek istiyor desen anlarım yani genç insanlar aralarında yarışa girmiş derdim ama kayınvaliden yaşını başını almış senle mi yarış koşacak. Eğer öyleyse de çok saçma yani,.

Bence sen düğün öncesi böyle şeylere takma kafanı. Nişanlına da ailesini kötüleme sakın. Bugün senin yanındaymış gibi olur sonra da laf söyletmez sen arada kötü olursun.

bu konuda emınımkı bana solemedgı bısey yok nısanlımın aılesı kalabalık ınsanlar bıgunde toparlayıp gtmısler zaten nısanlımın kıyafetlerınden nasıl toplandgı bellıydı kendısı bıle sınırlendı resmın tıkılmıstı hersey benm bıse solememe gerek yok zaten kendısı goruo aılesını

kendısının haberı yoktu bıgun once gece gelıp yatıo sabah gıdıo o akşamda tasını olay saçma cunku aılesı tuhaflar ama nısanlım neolursa olsun bısey saklamaz cunku benımde ondan bısey saklamamı ıstemez bu konuda sonsuz guvenım vardır kendısıde bosver dıo cunku aılesının yaptgı karsısında kendını ezılmıs goruyo ve benm bunu laf etmemı ıstedgnden kurcalamayalım bsver sıkma canını ne ıstyolarsa yapsınlar dıo

Nişanlın sana yalan söyledi demeyelim de, birşeyleri söylememeyi tercih etti diyelim..Sen üzülme, kafan karışmasın ya da şimdilik onlar arasında, onların ailevi meselesi gibi diye..Neyse...

Ama gerçekten ve gerçekten nişanlının haberi yoksa, kesinlikle nişanlın ve ailesi arasında senin de bilmediğin bir sorun_problem ya da kopukluk var..

ınsan oğlundan evi taşıyacağını saklar mı? resmen büyük bir ustalıkla saklamışlar o halde..

Gerçi ben yine aynı fikirdeyim yani nişanlının hiçbir şekilde haberinin olmamasına inanmıyorum..Tabii bu benim fikrim, sen benim fikrime de takılma yorum yapıyorum sadece..

Ama gerçekten dediğim gibi evlatlarından planlı bir şekilde sakladılarsa pess.....
Boşver kurcalama sıkma canını..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…