Kaynananın eli her görüldüğünde öpülür mü?

ayrıca zırt pırt el öptürmeye çalışan insanlarada sinir olurum bu neyin doyumsuzluğu
bayrama seyrana kandile evet seyrek görmeye evet ama gerisi üstünlük sağlamaktan başka bir şey değil neyin özgüvensizliği bu

her elde öpülmez ki kardeşim :) eşimin köyünde bir yaş büyük olsun el öptürmek için bekler.bende artık çeneme koyup alnıma götürüyorum baya hızlandım.bir dakikada 30 el öpebilirim sanırım :)))) ve anneannesi harici kimsenin elini öpmek istemiyorum ama öpmezsem ayıplarlar biliyorum.garip olan benden el öpmem bekleniyor ama benden 11 yaş küçük görümcem hiç elimi öpmedi bir kaç bayramda ben senin görümcenim öpcen mi diye uzatmışlığı bile var.şaka gibi :)))

hay allahım ya üstünlük ,kibir şimdi de özgüvensizlik mi oldu.bir el öpme nelere muktedirmiş

ben üstünlük ve kibir derken kendi yaşadıklarımın tespitlerini söyledim, karsimda elini öptürmek içın duran kişilerde ben bu bakışları gôrdüm, sen öylesın yada öyle düşünüyosun, herkes öyle demedim

İyi de yanlış bir açıdan değerlendiriyorsun.. El öptürmek evet kibirdir,el öptürmek diye bir olay yoktur! Asıl gelenekçilikte yoktur.. El öpmeyi istememek normal olandır..Marjinallik değil bu olması gereken..El öpmek gelenek değil,peygamber elini öptürmüyor diyorum,insanların önünde eğilmesine karşı çıkıyor,kızıyor..bir tek Allah'ın huzurunda O'na karşı eğilirsin.

ben kayınlarıma öpün bakayım elimi diyorum,onlarda gelip öpüyorlar,kaç lira vereceksin yenge diyorlar.gırgır şamata el öpüyoruz işte

sen el öptürmeyi seviyosun ya üstüne aldın herşeyi
kaç yaşındasın merak ettim:26:

yok canım üstüme alınma değilde bir el öpmeyi bu kadar gözünüzde büyütmeyin
ayrıca 45 yaşımdayım

ben yanlış değerlendirdiğimi düşünmemekle birlikte zaten gelenekler dinle birebir örtüşmez ki....bu taa eski türklerden beri böyledir...hatta şuan hukukta dahi hukuk boşluğu olduğunda örf ve adetlerden yararlanır hakimler dinden değil..keşke peygamber efendimiz gibi olabilsek ama nerdeeeee....ben bu konudan muzdarip olan arkadaşımıza hak verdim zaten..ona dayatıldığı için çok rahatsız edici birşey olduğunu dile getirdim ama benim lafım el öpmenin kesinlikle hoş olmadığını düşünenleredir...

İkinci geliniyim diger geliniyle konusmuyor...evet dayatılması hiç hoş değil.Aslında esim isteseydi bile zoruma gitmeden operdim ama gorumcemin söylemesi ve beni itmesi soğuttu kendisinden

Bende öpüyor gibii yapıpp çenemi dayarım sadece dudaklarımla kesinlnlikle öpememm kimseninn elinii annem ve babamdan başka

gelinede böyle yapıcan uzatıcan elini, kızcağızda buralara konu açıcak garibim

oğullarımın kız arkadaşlarına uzatıyorum,kuzu kuzu öpüyorlarseviyorum kızları çok ciciler

ben kayınlarıma öpün bakayım elimi diyorum,onlarda gelip öpüyorlar,kaç lira vereceksin yenge diyorlar.gırgır şamata el öpüyoruz işte

gelinede böyle yapıcan uzatıcan elini, kızcağızda buralara konu açıcak garibim

bende pek hoşlanmıyorum bu durumdan
size abla desem ayıp olmaz dimi:26: demesem dahadamı ayıp olur bilemedim:26:

abla da diyebilirsin teyzede,ben sizden büyüğüm.hanım demeyin sadece

yok canım üstüme alınma değilde bir el öpmeyi bu kadar gözünüzde büyütmeyin
ayrıca 45 yaşımdayım

bende pek hoşlanmıyorum bu durumdan
size abla desem ayıp olmaz dimi:26: demesem dahadamı ayıp olur bilemedim:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…