Kaynananız sizi ve eşinizi her gün arıyor mu?

bebek86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2010
103
0
46
Artvin
arkadaşlar bilmiyorum bu bir dert mi ama kaynanam ve kayınpederim istisnasız hergün arıyorlar. işimiz olduğunda meşgule alıyoruz ve meşgule aldık mı biz iyiyizdir işimiz vardır merak etmeyin diye söyledik. ama işimiz olsa da evimizde misafir olsa da sürekli arıyorlar meşgule alıyoruz onlar ısrarla arıyorlar. ne oldu diyoruz sonra illa açacaksınız diyorlar. tamam farklı şehirlerde yaşıyoruz merak ediyorlar ama bizim de kendi düzenimiz işlerimiz oluyor ve mutlaka birgün aramasak ertesi gün biz arıyoruz. bilmiyorum haksız da olabilirim, ne yapabilirim? bakış açımı geliştirebilir misiniz kızlar? siz ne yapardınız?

arkadaşlar bilmiyorum bu bir dert mi ama kaynanam ve kayınpederim istisnasız hergün arıyorlar. işimiz olduğunda meşgule alıyoruz ve meşgule aldık mı biz iyiyizdir işimiz vardır merak etmeyin diye söyledik. ama işimiz olsa da evimizde misafir olsa da sürekli arıyorlar meşgule alıyoruz onlar ısrarla arıyorlar. ne oldu diyoruz sonra illa açacaksınız diyorlar. tamam farklı şehirlerde yaşıyoruz merak ediyorlar ama bizim de kendi düzenimiz işlerimiz oluyor ve mutlaka birgün aramasak ertesi gün biz arıyoruz. bilmiyorum haksız da olabilirim, ne yapabilirim? bakış açımı geliştirebilir misiniz kızlar? siz ne yapardınız?

İlla açacaksınız şeklinde ısrarcı bir tavır hoş değil..
Ben olsam onlar arayınca reddeder, ama sonra kendim müsait olunca muhakkak arardım. Ve böylece mesaj verirdim onlara, her an müsait olmayacağıma dair.
O kadar sürekli aranmasına fazla samimiyete falan hoş bakmıyorum ben.
Ama tabi her ailede dengeler farklı.

yok valla bizi anca 2-3hafta üst üste gitmediğimizde telefon ederler sitem dolu şekilde..
başlarda eşimin annesi her hafta onları görmeye gideceğimizi sanıyordu..öylede oldu bir süre..
ama sonra duruma el koydum tabi..eşimle bir tek pazarmız tatil onuda kaynanamgilde değerlendirmek istemedim tabi..:20:

bilemiyorum ben biraz gelin olarak arızalı bir tip olduğumu belli ettikten beridir:27: kafam rahat..fazla bulaşmıyorlar..yinede haklarını yemiyeyim..seviyorum onları..tek dilekleri mutluluğmuz biliyorum.

naçizane tavsiyem
sizde doğal davranın hiçbirşeyi içinize atmayın..bizler küçüğüz büyüklük yapmaları gereken onlar..size anlayış göstermeliler..makul bir dille aramamalarını söylemelisin.

benimkiler hergün aramazlar,gerek kalmaz

çünkü alt katımızdalar ,beterin beteri var:61:

valla biz hereşyi karşılıklı oturup güzelce konuşarak çözüm bulabilioruz
herkes herşeyi konuşunca rahat oluo problemsiz çözülüo
konuşumadan iletişime geçmeden çözemezsiniz diye düşünüorum
ne ben onların sınırına geçerim nede onlar benim sınırama geçer
kafam rahat oluo

eşimi arar hergün, bebek ya tabi o daha ben bakamıyorum ya kocama:) eşime ulaşamazsa beni arar, nişanlıyken de ona ulaşamayınca beni arar, direk sorardı ... nasıl iyi mi diye, "ben de iyiyim anne" derdim. hala aynı. arayınca da her şeyi öğrencek illa, davet bekliyo ama çağırmıyorum nasılsa gelicekler davet etmesem de:50:

İlla açacaksınız şeklinde ısrarcı bir tavır hoş değil..
Ben olsam onlar arayınca reddeder, ama sonra kendim müsait olunca muhakkak arardım. Ve böylece mesaj verirdim onlara, her an müsait olmayacağıma dair.
O kadar sürekli aranmasına fazla samimiyete falan hoş bakmıyorum ben.
Ama tabi her ailede dengeler farklı.

ben de seninle aynı fikirdeyim. aradıklarında meşgule alıyorum ama işim bitince muhakkak ki arıyorum. hatta eşim de bundan rahatsiz oluyor. hatta annesiyle bunu konuştu her an müsait olamıyoruz diye. ama mesela dün gece eve geç geldik bi arkadaştan. onlar da ısrarla tekrara tekrar arayınca böyle böyle arkadaşlarla oturuyoruz diye akşam ben söyledim. sabahleyin eşimi saat 8 de arıyorlar akşam niye sen telefonunu açmadın diye. halbuki ben söylemiştim onlara. eşime sana birşey oldu sandık vs. diyorlar. eşim de açamazsak merak etmeyin sürekli aramayın diyo ama anlamıyorlar mı bilmiyorum artık. b

eşimi arar hergün, bebek ya tabi o daha ben bakamıyorum ya kocama:) eşime ulaşamazsa beni arar, nişanlıyken de ona ulaşamayınca beni arar, direk sorardı ... nasıl iyi mi diye, "ben de iyiyim anne" derdim. hala aynı. arayınca da her şeyi öğrencek illa, davet bekliyo ama çağırmıyorum nasılsa gelicekler davet etmesem de:50:

evet biz de aynı durumdayız. dediğim gibi dün akşam ben konuştum iyiyiz diye ama illa eşim de arayacak onun da sesini duyacağız diyorlar ben de eve dönünce ararız dedim eve geç döndük sabah erkenden arıyorlar, birşey oldu sandik hastasın sandık diye. ben söyledim ya akşam misafirlikteydik diye.

evet en mantıklı çözüm konuşarak anlatmak onlara bunu. ama gerçekten de konuştuk böyle böyle diye ama onlar da bu sefer tam işimizin öğle arasına denk getirmeye çalışıyorlar. ee biz de her zaman öğle arasında müsait olmuyoruz işler uzuyo vs. ama akşam eve gidince arıyoruz. bu sefer öğle yemeğine çıkmadınız mı diyorlar vs. akşamları yüüksek lisans derslerine gidiyorduk işten çıkınca direk aramaya başladılar, ee malum derste açamıyoruz ısrarla arıyorlar. birşey oldu zannettik falan diye. yani her adımımızı neredeyse haber verelim istiyorlar. eşim konuşuyo ama bir türlü anlamak istemiyorlar. siz de anne olunca anlarsınız diyorlar. ama ben aramasınlar demiyorum tabiki evlatları arasınlar ama ben hergün konuşacak bir şey de bulamıyorum diyorum beni bari 2 güne bir arasınlar.

inanılmaz itici gereksiz yüz göz bir durum..
Allah sabır versin size.
Aileler bu kadar iç içe olmak istiyor gençlerin yakasından düşmek istemiyorlar.
Hiç mi genç olmamış bu insanlar bilmiyorum..

ilginç meşgule aldığınız halde aramaları komik gerçekten
ne bileyim, insan bu tereddütten başbaşa bile kalmaya korkar valla , şimdi telefon çalarsa diye
ev telefonunu çok kullanmıyosanız iptal ettirin bence
ergen takibii yapar gibi sürekli arayıp kontrol etmeleri hiç hoş değil tabii

inanılmaz itici gereksiz yüz göz bir durum..
Allah sabır versin size.
Aileler bu kadar iç içe olmak istiyor gençlerin yakasından düşmek istemiyorlar.
Hiç mi genç olmamış bu insanlar bilmiyorum..

teşekkür ederim canım. bi de ben kesinlikle küçümsemem ama kayınvalidem okuma yazma bilmyor bunu kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum çünkü benim annem de okumuş biri değil. acaba diyorum sadece kendi penceresinden baktığı için mi bizi anlamıyor. bir de artık insanların bakış açısını bi yerden sonra değiştiremiyorsunuz. ama benim annem o kadar anlayışlı ki hafta da 3 kez falan ararlar meşgule aldık mı bizim aramamızı beklerler

evet en mantıklı çözüm konuşarak anlatmak onlara bunu. ama gerçekten de konuştuk böyle böyle diye ama onlar da bu sefer tam işimizin öğle arasına denk getirmeye çalışıyorlar. ee biz de her zaman öğle arasında müsait olmuyoruz işler uzuyo vs. ama akşam eve gidince arıyoruz. bu sefer öğle yemeğine çıkmadınız mı diyorlar vs. akşamları yüüksek lisans derslerine gidiyorduk işten çıkınca direk aramaya başladılar, ee malum derste açamıyoruz ısrarla arıyorlar. birşey oldu zannettik falan diye. yani her adımımızı neredeyse haber verelim istiyorlar. eşim konuşuyo ama bir türlü anlamak istemiyorlar. siz de anne olunca anlarsınız diyorlar. ama ben aramasınlar demiyorum tabiki evlatları arasınlar ama ben hergün konuşacak bir şey de bulamıyorum diyorum beni bari 2 güne bir arasınlar.

yaw ne alaksı var anne olunca anlarsınıza
artık yetişkin olduğunuzu kendi hayatlarınız olduğunu anlamak neden bu kadar zor
insanlar yoğun bu devirde, işi var okulu var, evin işleri, sosyal hayat derken...
sanırım onların yapacak işleri yok, kafayı sürekli size takıyorlar
aslında onlarada yazık ama işte anlasalar, kendilerinede yapıyorlar ne yapıyolarsa
kendilerine meşgale bulmaları lazım

yaa çok zor bir durum..

nebileyim aklıma şöyle bir şey geldi mesela sabah kalkar kalkmaz atıyorum 7:00 de falan kaynananları
arayıp hal hatırlarını sor,işte ve okulda konuşamayabilirim diye..gerekiyorsa uyandır uykularından başlarda telaşla açarlar ama sonra alışırlar..belki daha sonra onlar aramanı istemeyecektir..ee dolayısıyla da seni rahatsız ettiklerini anlayacaklardır..yani umarım..
bide şöyle bi durum geldi aklıma tabiki biraz ayıp olacak ama onların tel numaralarını engelle..sanki telefonun çekmiyomuş gibi?
Allah kolaylık versin..

ilginç meşgule aldığınız halde aramaları komik gerçekten
ne bileyim, insan bu tereddütten başbaşa bile kalmaya korkar valla , şimdi telefon çalarsa diye
ev telefonunu çok kullanmıyosanız iptal ettirin bence
ergen takibii yapar gibi sürekli arayıp kontrol etmeleri hiç hoş değil tabii

ev telefonu numaramızı bilmiyorlar Allahtan :) ama cepten yeterince tekrar tekrar aradıkları için o bize yetiyor. bu duruma ben de gülüyorum ama çok ilginç değil mi? sürekli bizim gazdan zehirlendiğimiz ya da başka felaket senaryoları yazıyorlar.

yaw ne alaksı var anne olunca anlarsınıza
artık yetişkin olduğunuzu kendi hayatlarınız olduğunu anlamak neden bu kadar zor
insanlar yoğun bu devirde, işi var okulu var, evin işleri, sosyal hayat derken...
sanırım onların yapacak işleri yok, kafayı sürekli size takıyorlar
aslında onlarada yazık ama işte anlasalar, kendilerinede yapıyorlar ne yapıyolarsa
kendilerine meşgale bulmaları lazım

evet bu konuda çok haklsın yapacak bi işleri yok köyde oturuyorlar acaba ne gibi bir meşgale bulsam onlara?

yaa çok zor bir durum..

nebileyim aklıma şöyle bir şey geldi mesela sabah kalkar kalkmaz atıyorum 7:00 de falan kaynananları
arayıp hal hatırlarını sor,işte ve okulda konuşamayabilirim diye..gerekiyorsa uyandır uykularından başlarda telaşla açarlar ama sonra alışırlar..belki daha sonra onlar aramanı istemeyecektir..ee dolayısıyla da seni rahatsız ettiklerini anlayacaklardır..yani umarım..
bide şöyle bi durum geldi aklıma tabiki biraz ayıp olacak ama onların tel numaralarını engelle..sanki telefonun çekmiyomuş gibi?
Allah kolaylık versin..

hımm bunu daha önce yaptık aslında ama bazen illa akşam da konuşmak istiyorlar ya akşama kadar oğullarının başına birşey geldiyse diye.( Allah Korusun) ama tekrar deneyeyim alışırlar belki.

ha bir de tel kapalı olunca ya da çekmeyince bunlara birşey oldu kesin diye eşimin kuzeni var burada üniversitede okuyan onu bizim eve yolluyorlar git bi bak diye. çok can sıkıcı bir durum. belki özel işimiz var eşimle tövbe tövbe :)

Back
X