Kaynanasını Sevmeyenlerin Kulübü

zorla kendinden nefrett ettirdi kadın.ben istanbulda doğdum ve büyüdüm.küçük bir şehire gelin geldim.öğretmenim
kayınvalidem daha nişanlıyken ayağıma şalvar giydirip patates söktürdü tarlada çalıştırdı.şimdi tarlaya gitmiyorum diye benden nefret ediyor.hamileyken süründüm resmen burada hiç kimsem yok bir tas çorba yapmadı.geçen gün diyoki . bilmemkimin gelininin hamilelikte bulantısı olmuyormuş.bana bakarak ''avarelerin hamileliği kötü geçiyo zavalli ayşenin bulantısı olmuyormuş,allah dağına göre kış verir.''diyor.yani avare ben oluyorum.sabah yedide ders başı yapıyorum 1 saatlik yol gidip köyde öğretmenlik yapıyorum eve gelip işimi yemeğimi yapıyorum.ama kadının gözünde ben avareoluyorum.o bilmemkimin gelini köye gelin gitmiş ama ne bağ bilir ne bahçe kaynanası herşeyi önüne getiriyor o zavallı oluyor.doğumda hastaneye geldi 1 saat kaldı ve gititi.işi varmış.ilk torunu birde kızıma bir patik bile almadı,yapmadı ötyle boş işlerle uğraşmazmış o.doğumuma 2 gün kala hastaneden geldim kanamam var kıvranıyorum.bana uğradı.gitti mutfakta tam 1 saat nafile namaz kıldı.bulaşıklarım vardı bir bardak bile kaldırmadı.komşularım o gidince gelip yıkadılar.ayağa kalkamıyordum.zaten erkek torun olmadığı için beni doğurmuş olarak görmüyo.kızımı kucağına almadı doğduğunda neymiş bebeği karnımdan çıkarınca artık yıkamıyorlarya tiksiniyormuş.hemen yıkattı eve gelince.bebeğimin altını bir kez açmadı tiksiniyormuş.birde ele güne ben bakıcam ama gelin baktırtmıyo çocuğa diyo söyleyin bu kadına bebek bırakılırmı.insan torunundan tiksinirmi ?bana diyorki sence kızın gzelmi heralde dedim.ama çok çirkin başkasının çocuğu olsa inan sevmezdim diyor.

Bi kaç ay önce hasta oldum ateşler içindeyim yatıyorum.Eşim gelip gidp alnıma sirkeli bez koyuyor.Kayınvalidemde diğer odada.Anne ayşenin çok ateşi var yatıyor içeride sirkeli bez yaptım ona ateşi düşsün diye diyor.kayınvalidemde oyle düşmez ateş kalksın yüzünü yıkasın dedi.kocasına çay yaptı.Ben hasta yatağımda yatarken onlar yan tarafta çay keyfi yaptılar.yanıma gelip kızım geçmiş olsun neyin var hastamısın demedi ya demedi.İnsanlıktan nasibini almamış İNSAN!hasta halimle ağladım bide ateşim dahada yükseldi.gece uyumadım.Sabah 7ye çeyrek vardı alnımdaki bezi değiştirmek için mutfağa gittim kayınvalidemde kalkmış gördü bni bezi sıkarken noldu ateşin düşmedimi falan diyip bni merak etmek yok asla o oğlunu soruyo.işe gitmeden önce son kez görsün diye tıkırtıyı duyunca beni o sanıp kalkmış.fatih işe gittimi dedi gitmedi daha 7yi on geçe gidiyo dedim bn yattım.eşim kalktı hazırlandı işe gitmek için bu tekrar çıktı odasından holde konuşuyorlar duyuyorum seslerini.Anne aysenin gece ateşi düşmedi diyor eşim kayınvalimde Babanında gece şekeri çıktı oğlum dedi yüksek sesle...
Bundan 7 ay once de kayınvalidem ameliyat oldu hastaneden çıkıp bana geldi tam bir hafta evimde ona baktım.yemekler yapıp onune koydum yedirdim içirdim.Ona elimden geldiği kadar güzelce baktım.
ama birde onun bana yaptığına bakın.Yazıklar olsun demekten başka birşey yapamadım.
Eşime anlattım annen bana bir geçmiş olsun bile demedi dedim.annesini tuttu tabi herzamanki gibi.bn çokta hasta sayılmazmışım annesi belkide beni hamile sanmışmış büyüklerin kusurları aranmazmış diyerek birbirinden ayrı olarak saçma bahaneler öne sürüp annesini savundu.

Anlicanız kızlar kaynanalarınıza iyikte yapsanız karşılığında kötülük buluyosunuz.Onlara ne yapsanız kendinizide yırtsanız yaranamazsınız.Bende bundan sonra ona kılımı bile kıpırdatmicam.Çok sevgili kızları koşsun yardımına.

Son düzenleme:

aysezehra çok sinirlendim kayınvalidene , vicdansız uyuz kadın,
dediğin gibi bundan sonra sen de kılını bile kıpırdatma onun için, insanlıktan nasibini almamış yaratık ya,
Ama Allah çok büyük bunun acısını çıkarır ondan merak etme,
senin onlarda ne işin var bu arada, ayrı eviniz yok mu , onların yanına mı taşındınız?

ay bunu okuyunca dayanamadım cevap vereyim dedim, ne çeşit bi manyak bu yaa..
bu arada sen yeniden mi hamilesin?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ayrı oturuyoruz cnm.Bana misafirliğe gelmişlerdi

burası çok hoşuma gitti valla benim.bende ısınamadım kaynanama bi türlü.hareketleri çok yapmacık geliyo.benim kaynana profilime hiç uymuyo.kendi annem gibi olsun istiyorum galiba.bi yere gittiğimizde mesela kalk da yardım et bi diyo ben zaten kendiliğimden kalkıyorum yardım etmeyen biri diilim ztn. beni yönlendirmeye çalışıyo.anlamıyorum yani geliniz diye onlara göre mi yaşıcaz. kısacası bende hele son zamanlarda kaynanamı sevmemeye başladım.hiç gidesim bile gelmiyo valla.

yok cnm yani doğum yaptım güldürdün beni valla artık mayyakmı delimi ben anlamadım garipliği bir değilki herşeyi bi tuhaf

alttaki ticker.da 40 haftalık hamile görünüyosun ya, acaba dedim peşpeşe bebiş mi yaptı ne yaptı bu kız :))
boşver gülüp geçmek lazım zaten,
onlar bize eziyet ediyor, bir de üstüne kafamıza takıyoruz,
hep bize zararı

kendinizden çok önem ve değer verdiğiniz, hatta onun için gözünüzü kırpmadan yapamayacağınız şey olmayan eşinizi; dünyaya getirmiş, büyütmüş annesine ne olursa olsun sonsuz saygı ve sevgi duymanız gerekmez mi?

şimdi bunu yazdım da kaynanam beni hep sevip okşadı el üstünde tuttu sanacaksınız, çoğu ilişkide olduğu gibi ben de absürtlükler yaşadım eşimin ailesiyle, ama hiç bir zaman yüzümü asmadım, alınmadım, hep güldüm, vardır bir bildikleri dedim.. hem büyüklerim hem de yazdığım gibi benim her şeyim eşimin ailesi, şu an beni oğullarını sevdikleri gibi seviyorlar, içimde hiç bir düşmanlığın yapılanlara karşı hiç bir alınmanın olmadığını görüp de eşime gerçekten taptığımı gördüler ve her şey düzeldi. ama tavır koysaydım şu an her şey bambaşka olabilirdi.

düşmanlık iyi değildir.. bana göre kişilerin her yaptığının altında haklı sebepleri var, kimse kesin haklı kesin haksız değil.. her insanın iyi niyetli olduğunu düşünüyorum..

kutluyorum ozaman canım seni ben o kadar iyi bi insan olamadım maaleseftek tatilimiz c.tesi pazar günü sabah 5 te tarlaya gitmeyi ayağıma şalvar geçirip 12 saat güneş altında çalışmayya 2 yıl dayanabildim maalesef ki. ben istanbulda doğmuş büyümüz bir insanım .ona rağmen sesimi çıkarmadım ama orda bçalışırken bile kayınvaldem sözleriyle beni ağlattı her gittiğimde.ben yine de bir kez olsun laf çevirmedim söz söylemedim.baktıkki biz verdikçe daha fazlasını istiyorlar kendimizi geri çektik eşimle.rica ederim konumu bir oku bu yazdıklarımı yaşasan hala hiçbirşey olmamış gibi sayginda sevginde eksilme olmazmı.eşim bile ailesine o kadar bağlıyken bu yaptıklarından sonra bunlar nasıl insan diyor.ama şu anda biz yine hiçbirşey olmamış gibi gidiyoruz görüşüyoruz.çünkü beğenmediği kızımın yinede babanne dede sevgisinden mahrum kalmasını istemiyorum

bu sözünüze hangi tarafımdam gülsem ki acaba die düşünüyorum .....
Arkadasım herkezin karakteri farklıdır ben herkezin yasam tarzına karakterine ve hayatına saygı duyarım ve aynı saygıyıda beklerm .... Ben bugün kendi hayatımdan ödün verirde susarsam sence kendi hayatımımı yasamış olurum...su üç günlük dünyada neden benim kurallarımı yaşamayayım başkalarına ezileyim .... Neden boynumu bükük kadının sırf kıskanclığı ve hırsları uğruna kendi mutsuzluğumu yasayayım.. Sence değer miii bence hiiiiiiiiiiiiiç değmez .. Benm için benden daha değerli olabilirmi hiç .....belki beni çok bencil olarak göreceksn ... Kabul edebilirim ewt ben kendimi çok seviyorum ... Ben kendime çok değer veriyorum ve hiç kimse için kendimi yıpratamam

herkesin yaşadıkları kendine göre zordur, şimdi ben de buraya yaşadıklarımı anlatsam benimki mi seninki mi desem komik olacak... en iyisi siz çekiştirmeye devam

hangi tarafından güleceğine karar verememen gerçekten de çok saygı duyduğunu belli ediyor, teşekkür ederim

peki, kolay gelsin

Son düzenleme:
benim kaynanam da oğlu yokken pek sağlıklıdır oğlu gelince yanına başlar hastayım şuram ağrıyo demeye. artık eline ne geçiyosa oğlunu üzmekten başka

daha evliliğimizin ilk günü sabah 8 de aradı uyandırdı bizi. kahvaltıyı o hazırladı neymiş efendim ilk gün iş yaparsam işim hiç bitmezmiş sanki kimin işi bitmiş bu zmana kadar. yani ilk günden soğudum kendisinden. ben çok konuşmayı sevmem o da devamlı tepemde dır dır konuşur cvp vermeyince laf söyler. hamileliğimin ilk ayında çok iştahım vardı bi gün işten eve geldim daha yemek vaktine çok vardı yemek hazırlamadan önce bişiler atıştırayım dedim sonra o geldi işten eline beline koyup gelin beni sinir etme hani yemek dedi. şok oldum bişi diyemedim evde yemek var zaten ama ben yine bişiler yapıcam dedim sonra geçti tezgaha kendi yaptı. bana senin derdin ne dedi bende canım istemedi yemek yapmak dedim ama yapacaktım sinirle söyledim onu gerisi malum uzun süre küslük oldu. eşim istediği ve üzüldüğü için barıştım daha doğrusu cvp verdim dediklerine. şimdi de devamlı herşeyimize karışıyor dışarı çıktığımızda geç gelsek laf sokuyor, kavga bile edemiyoruz eşimle ağız tadıyla ona bile karışıyor. hiç mutlu değilim... tabi yine Allahıma şükrediyorum daha kötüleride var. ama siz söyleyin bana benim suçum ne bu olayda. ben bulamıyorum siz söyleyin bana. kimseye anlatamıyorum derdimi eşime anlatayım dedi kavga ettik annesi sonuçta laf söyletmiyor. dua edin benim için artık ayrılsın evlerimiz ve bu hepimiz için hayırlı olsun Allahın izniyle. ve sabır dileyin benim için.

betülcüm Allah yardımcın olsun ya, aynı binada mı oturuyosunuz, yoksa aynı evin içinde mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…