Kaynanasıyla Birlikte Oturanlar Kulübü

kendimizi pskolojik olarak çökertiorus sanırım bide hep annemizin evinden çıkıcas kendi düzenimizi kurucas die düşünüorus şartlandırıorus kendimizi olmayıncada böle hayal kırıklığı oluor annemizin evindeki gibi hissetmemizde mümkün olmuo o zamanda amann karışık işler yaw

gülaycım benım ondan degıl de kaynanam bıraz güler yüzlü olsa hiç birşeye elini sürmese yine razıyım ama suratı hep bana asık....ben kaçarak evlendim...hemde nişanlıma ...kızmayın bana oldu işte bir kere...babamda istedikleri zaman bişi bilmiyo dedi çalısıyordum...hem kayınpederim hem kaynanam ögrenırler nolcak dedıler...ama hiç bişi ögretmediler ögrenmedim...kendisi ögretmiyor ben soruyorum ona bile ters cevap....kendi kızlarıyla anlasamayan benımle nasıl anlasır oda var da...ben sabredıyorum işte..

bu arada sagol kübracım...hepinize hayırlı cumalar...

maşallah allah bağışlasın epeyde olmuş hani yeniysen çocuk olunca düzelir dicem ama çocukta olmuş ama dertleri ne bilmem ki ,canım bende 2 yılı bitirdim evlilikte benimde bi kıızm var 1 yaşında

canım eşin ne iş yapıo yani kendi evinize çıkamazmısınız bizimki mecburiyetten olcak bi tek anne kimseside yok die kabul ettim ben ama senin kayınpederde varmış

özicim sagol senınkınıde ALLAHım bagıslasın....
gülaycım bizimde mecbur ayınpeder var ama ev yapabılmek için kabul ettim kirada para bırıkmıyor...şimdi de farklı degıl ama neyse...bugun iş baktım geldim...haber verceklermiş...
şöyle düzgün bir yer bulsam da gitsem evimi yapsam bir an önce...

arkadaşlar allah sizlere sabir versin
ben okurken fenalıklar geldi vallah
benim eşimin annesinin apartmanında kendine ait sıfır dairesi olmasına ben orada oturmayı kabul etmedim gittim onlara uzak biyerde kıraya çıktım
ev ev üstüne olmaz siz nasıl kabul ettiniz bunu?
bana herkes kızım aptalmısın kendine ait ev dururken kiraya çıkılırmı dünya kadar para sokağa atılırmı dedi bende benim kendim almadığım hiç birşey benim değildir kirayada çıkarım kendime ait evimide alırm zamanla dedim ve kimseyi dinlemedim
hamdolsun yakında kendi evimize taşınıcaz bitmesini bekliyoruz
allah sizlere sabır versin ve en kisa zamanda kendi yuvanızı kurmanızı nasip etsin inşallah

Merhaba kısslar sizi okuyunca ileride kendi hayatımı görür gibi oldum sankim:(benimde kayınvalide var bide görümce (biri evli,biride evlencek evde bitane kalıyo) kıss kardeşi çalışıyo annesinin hiç bi geliri yok oğlu bakıyo baba yok evide benimki gecesini gündüzüne katmış çalışmış borç harç almış ev kocaman sözlüme kalırsa oturalım diyo tabii yinede istersen dedi kıss kardeşim evlenir gider diyo annem bizimle kalır nasılsa 3 kızı daha var hepimizde kalır diyo zaten kadın zamanında çok ezilmiş çok çile çekmiş sessiz sakin bi kadın zaten evlensemde çalışcam bi tarafım otur diyo kira verceğine para biriktir,bitarafım kirada otur 1 oda 1 salon olsun yeter diyo ama maddi olarak çok sıkışcaz aldığımız maaş belli kiramı vercez kendimiz geçincez annesinemi destek olcaz off off ne zor şeymiş yaa

arkadaslar hayırlı cumalar.bende ıkı yıllık evlıyım.kayınvalıdem bırıncı ben ucuncu kattayım.ılk evlendıgım gunlerde hersey guzel hos.yemekler pısıyor bulasıklar yıkanıyor.esım o zamanlar cok mesaı yapıyodu.gec gelıyor tabı bende asada beklıyorum onu.on ay oldu baktım ben ıyıce sılıkmaya basladım.ıstedıgın gıbı uzanamazsın.canın baska yemek ıster yapamazsın tuvalete bıle gıremıyodum ya rahatca.esıme dedım ben boyle sıkıldım artık.evımızde yemek ıcmek ıstıyorum.evımın ısını bıle yapamıyodum.pıs oluyodu hep.esımde allah razı olsun saygı duydu bana.o ay alısverıs yaptık.dugun borclarıda bıtmıstı.ben yemek pısırmeye basladım.hıc bısey bılmıyordum azmımle ogrendım cok sukur.tabı ılk oncelerı surat yapmalar laf sokmalar.cok sıkıntı cektım bır muddet.ama takmadım.ne olursa olsun esımle aramı bozmucam dedım.ona hep cılvelı davrandım.yemekte guzel gıyındım.yemekten sonra kımızaman dırek elınden tutup yataga goturdum onu.veeee cok sukur suan herseyımız ayrı.adamda baktıkı boyle daha guzel.herseyı yavas yavas ona asıladım.guzel gosterdım.sımdı ıstedıgım zaman ınıyorum ıstedıgım yere gıdıyorum.ılk oncelerı tabı sorun oldu ama ınsanoglunun alısmayacagı hıc bırsey yok.bak sımdı gul gıbı gecenıyoruz.ben herzaman bırlık olanlara dıyorum.mucadeleyı asla bırakmayın ve unutmayın ıs kocanızda bıtıyor.yaslılara kalırsa oooo.onlar hep yanlarında ıstyorlar bızı.sız esınızı kafalamaya bakın kızlar.en onemlı etken buı.hepınıze kolay gelsın.ben bu topıge yıne ara ara ugrarım.by...

hoşgeldiniz arkadaslarım......
bende sabredıyorum işte evim olsun diye....kirada zor.....öyle evim hiç olmaz...

bende siz gibi birlikte oturanlardanım..
2,5 ay oldu evleneli ve konyadan izmire gelin geldim..
birlikte oturuyoruz ama şükür çok fazla rahatsız degilim. elbette kendi evim olsun isterim ama şimdilik idare edebiliyorum. benim için tek sorun henüz konyaya gidememiş olmak ve orayı çok özlemek.
eşim genelde geç geliyor eve ve tek kardeşi var. kayın babamda çeşmede çalışıyor ayda bi kez falan geliyor eve. akşam yemek yendikten sonra herkes kendi odasına çekiliyor. allahtan herkesin odasında tv var. herkes kendi alanında gecesini geçiriyor.

ama yine de kendi evim olsun istiyorum fakat bu fiyatlarda kiraya çıkmak zor. bilmiyorum ne yapmalıyız? sizce ne yapayım daha tecrübeli olan arkadaşlardan yardım bekliyorum :)

Merhaba arkadaşlar;
Sanırım bende bu kulube üye olmalıyım. Ben 12 yıllık evliyim ilk 11 yıl boyunca
eşimin mesleği dolayısıyla farklı illerde ve kendi başımıza yaşamıştık. Geçtiğimiz
ağustos ayında eşim işinden istifa edip başka bir kuruma geçince kayınvalidemlerin
yanına taşındık. Yakşalık 15 aydır aynı evi paylaşıyoruz. Bu gerçekten çok zor bir
durum. Hele ki biz onca yıl kendi evimiz, kendi düzenimiz varken birdenbire buraya
yerleşmek bana kabus gibi geldi. Eşimle farklı yörelerin insanlarıyız yani eşim için
gurbet artık bitti ama benim için hala devam ediyor.....Geldiğimizden bu yana eşyalarımız
koliler içinde bekliyor inanın kendi eşyalarımı bile çok özledim. Allaha çok şükür ki
bizim bu durumumuz uzun sürmeyecek üst kata kendi evimiz yapılıyor birkaç ay içindede
bitecek. Her ne olursa olsun bu dönemde şunu anladım ki ev ev üstüne gerçektende
olmuyor aynı mutfağı iki kadının paylaşması çok zor örneğin. Aslında onlar adına
düşündüğümde onlarada haksızlık etmek istemem çünkü onlarında düzeni bi şekilde
değişti, bozuldu biz gelince. Neyseki bir şansımız var kayınvalidemlerin köydede
evleri var ve zaman zaman orda kalıyorlar bizde bu dönemlerde daha rahat oluyoruz.
Ama en çok hissettiğim şey BU EVİN NE MİSAFİRİ, NE DE EVSAHİBİ OLABİLİYORUM.

ben 11 sene ayrı yaşadıktan sonra kayın pederim ölünce kayın validemin yanına taşınmak zorunda kalmıştım....7 sene oturdum.ama ömrümden ömür gitmişti.şimdi 15 gündür kendi evimdeyim.hayata yeniden geldim sanki....aynı bahçe içindeyiz ama olsun.ayrıyız en azından.herkes kendi düzeniyle yaşıyo.darısı evine geçmek isteyene....ben çok sabır ettim sonunda kazandım.asla ev üstüne ev olmazzz...dünya iyisi kayınvalidenizde olsa....ALLAH herkesi kendi evinde yaşamayı nasip etsin ...sevgilerimle

arkadaslar hayırlı cumalar.bende ıkı yıllık evlıyım.kayınvalıdem bırıncı ben ucuncu kattayım.ılk evlendıgım gunlerde hersey guzel hos.yemekler pısıyor bulasıklar yıkanıyor.esım o zamanlar cok mesaı yapıyodu.gec gelıyor tabı bende asada beklıyorum onu.on ay oldu baktım ben ıyıce sılıkmaya basladım.ıstedıgın gıbı uzanamazsın.canın baska yemek ıster yapamazsın tuvalete bıle gıremıyodum ya rahatca.esıme dedım ben boyle sıkıldım artık.evımızde yemek ıcmek ıstıyorum.evımın ısını bıle yapamıyodum.pıs oluyodu hep.esımde allah razı olsun saygı duydu bana.o ay alısverıs yaptık.dugun borclarıda bıtmıstı.ben yemek pısırmeye basladım.hıc bısey bılmıyordum azmımle ogrendım cok sukur.tabı ılk oncelerı surat yapmalar laf sokmalar.cok sıkıntı cektım bır muddet.ama takmadım.ne olursa olsun esımle aramı bozmucam dedım.ona hep cılvelı davrandım.yemekte guzel gıyındım.yemekten sonra kımızaman dırek elınden tutup yataga goturdum onu.veeee cok sukur suan herseyımız ayrı.adamda baktıkı boyle daha guzel.herseyı yavas yavas ona asıladım.guzel gosterdım.sımdı ıstedıgım zaman ınıyorum ıstedıgım yere gıdıyorum.ılk oncelerı tabı sorun oldu ama ınsanoglunun alısmayacagı hıc bırsey yok.bak sımdı gul gıbı gecenıyoruz.ben herzaman bırlık olanlara dıyorum.mucadeleyı asla bırakmayın ve unutmayın ıs kocanızda bıtıyor.yaslılara kalırsa oooo.onlar hep yanlarında ıstyorlar bızı.sız esınızı kafalamaya bakın kızlar.en onemlı etken buı.hepınıze kolay gelsın.ben bu topıge yıne ara ara ugrarım.by...

fatima zehra ne güzel anlatmişsin sanki kendimi görür gibi oldum dediğin gibi herşey eşte bitiyo benim kayinpederim yok kayinvalidemde tek eşimde o üzülücek diye akli çikiyo bi yere gidicez onsuz olmuyo eşim diyo annemede söyle söylemicem diyom o zaman bozuluyo üüzlüyo o üzülmesin diye söyleyincese be n huzursuz oluyorum ,şu ev pisliği meselesi hakkaten çok doğru ben çalişan bayanim işten eve geliyom aşağida yemek yiyoz bulaşik yikiyom ölü gibi oluyom nasil olsa benim evime kimse gelmiyo diyerek evimide yorgunluktan toplamiyom kiizm deseniz zaten sadece ilgi istiyo , eşim kahveye çok gidiyo ama diyorum tek başima olsam o kahveye gitmez çocuğa bakar bende işlerimi bilirim ama olmuyo işte o annesine güveniyo beni hep yanliz birakiyo
şimdi gene iyi günlerim çok şükür bu günlerime ilk aylarimda neden evlendşim ben diye kaç gece ağlamöişimdir

Back
X