Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

benimkisi gördü merak etme Allah ona öyle bir damat verdiki
bende neyi kınadıysa başında ama hiç pot kırmıyor zavallım
sessiz sedasız kaldı

Benim kendi ailemde herşey güllük gülistanlık.Ablam eski eşinin ailesi yüzünden boşanmıştı.O üzüntü mahvetti bizimkileri.Şuan aileye dışarıdan gelen damatlar ve gelinimiz bizlerden bile değerliler.Annemde babamda el üstünde tutuyorlar benim eşimide ablamın eşini de.Yengem de birtane.Annemle etrafında dönüyoruz iş yaptırmamak için ama oda bir o kadar hamarat ve saygılı.Karşılıklı anlayış olunca herşey güzel.Böyle bir aileden çıkıp benim zırcahillerin içine düşünce siz tahmin edin hayalkırıklığımı :2::2::2:

Nasıl bir damat geldi merak ettim :18::18::18:

Son düzenleme:
Bizim evde de mac izleniyor su anda :)))
Kandilcim sana soracaktım unutmuştum bak kısmet burda karşılaştık.En son eşim kendi geldi anlattı yazdığını okumuştum sonra takip edemedim.Neden soğukmuş 2-3gündür?Ne yapmış yine cadı görümcenin işi mi?

Son düzenleme:
biz daha yemedik eşim gelirse balık yicez inşallah :))))

Afiyet olsun tatlım.Bizde dün yedik balık.Eşim temizliyor balığı ben dokunamıyorum da.Nasıl söylene söylene temizledi garibim
Yaptığı tek iş bu onuda zorla yapıyor.birdahaki sefere salata yetişmedi yardım et deyip masayıda hazırlatacağım sırayla.

yok cnm ogrenemedim ne sikintisi oldugunu.
Ama baska sorun olabilecek birseyde yoktu aramizda.
Simdide ben koydum mesafemi.
Biktim cunku onun boyle anlamsiz tavirlarindan.
O yanassin, sirnassin, ugrassin birazda bundan sonra.
Ablasindan baskada kimden dolayi aramiz bozulurki bizim?
Birsey demedi ama Turkyeye gelecegimi soylediyse ablasina, o da bulandirmistir aklini.

Ben her aksam sofrayi kurduruyorum, mutfakta hazirlik yaparken.
Evlendigimizden beride masayi ben toplamadim hic, silmesini de yapar bir guzel.
Nasil alistirirsan oyle gidiyor sanirim :)))

Tatlım alınma ama azönce farkettim ki sen eşinle görümcen hakkında konuşurken suçlamıyorum demişsin ama kullandığın cümle"onlar bizi neden aramıyor madem,fırsat ver arasınlar"Bunlar yanlış.Arkadaşlarda titzlikle seç kelimelerini demişler zaten.Lütfen biraz mağduru oyna."ablanı çok özledim hiç aramadı merak ediyorum,ben arıyorum o neden aramıyor acaba.çok üzülüyorum keşke oda beni kardeşi gibi kabullenebilse.Bir abla kardeş ilişkimiz olmasını ne çok isterdim" gibi.Görümceni sevmesende eşinin gözünde öyle görünme.Bağ kurmaya hevesli olupta terslenen kişi ol.Alttan alttan hissettir bunu eşine.Senin kocanla kaçıncı konuşman demekki bu işe yaramıyor.Başka taktikler kullan artık.Seni soğuk davranmakla suçlayamasın.Bir iki görmezden gelir bir noktada eşinde ne olduğunu görüp patlar.emin ol buna.Belki 1yıl belki 5 yıl alır ama sabret.Kadının seni hangi konuda şikayet edebileceğini tahmin et ve önünü kes.Şimdi mesala türkiye ye gideceğim,kimde kalacağım olayı var önünde.Eşine deki "Annende daha uzun kalmak isterdim ama artık yaşlı yormak istemiyorum.evde misafir ağırlamak çok zor,ben ne kadar yardım etsemde evin hanımı geriliyor,yoruluyor.Ne benim annem çok yorulsun ne senin ki ikisinde de eşit kalacağım"de mesela.Görümcen "anasında kalıyor"dese bile kocan seni savunacaktır.Sen düşünceli gelin olacaksın.Bilmem anlatabildim mi?Ben eşimle soğukluğu böyle giderdim.6 ay yedik birbirimizi.Şimdi herkese gülerek lafı sokuyorum.Eşimin gözünde çok düşünceli biriyim.Adam evde sevgi böcüğü oldu.6 ayda beni aileme 2 kere götüren kişi şimdi herhafta gidelim diye tutturuyor.Kendi ailesine diyor ama gitmiyor.Bugün 17gün oldu,arada annesi hastaneye gitti geldi mesala.Benim annem olsa koşardım o gitmedi bile.Değiştirmek senin elinde yani.

Turkiyeye gitmemde bunun sorun olacagini bildigimden soyledigini taktigi uyguladim cnm:))
1hafta ist da onun ailesinin yaninda, 1hafta bursada kendi ailemin yaninda.
Sevimle gorunmeye calisiyorum zaten, tum ailesini ararim.
Teyzesi, annesi, babasi, annanesi, dedesi, babaannesi vs vs.
Ama bunu icimden geldigi icin yapiyorum.
Ablasi konusunda da ne yazik ki, bunu yapamam.
Esim sirf onlar yuzunden iki kez nisan atmisti.
Yani sdc konusuyorlar, gorusuyorlar beni sikayet ediyor vs degil mesele.
Esime dedigini de cok dedim.
Ablam degil mi o da benim, banada kardesi gb yaklassin vs vs.
Ablasi, kayinvalidemin yapmadigi,kaynanaligi yapmaya calisiyor.
Aramizda cokta yas farkimiz yok, o yuzden de surekli catisiyoruz.
Abla konusunu ben kapadim. Hic gorusmuyorum artik.
Aramasi konusunda da yaptigim konusma suydu: Esimin ne ailesi ne ablasi nede bir baskasi 6aydir bir kere aramadilar bizi.
Esim msn de ablasiyla yazismasini, ondan haber almak icin oldugunu savunuyor bana her seferinde.
Bende bunun uzerine, msn den gorusmezsen, merak edip onlarinda bizi arayabilecegini, onlarinda aramasini, yakinlik gostermelerini istiyorum dedim.

Hıııııııııım! O zaman çok haklısın ne diyebilirim ki.Herşeyi yapmışsın.En azından eşinin gözünde kötü olmada.Mesala bana eşim başta annem sana laf sokuyorsa senin de bir kabahatin vardır.Soğuk davranıyorsun" demişti.Şimdi hep ben konuşuyorum:" ben ne yapıyorum ki onlara,sevgiden saygıdan başka..." diye,tartışma anında bir başlıyorum eşim hep sen haklısınla bitiriyor cümlelerini.Evde bana trip atması bitti.Bizim tek derdimiz evdeyi paraya göz dikip bizi mağdur etmeleri eşimin de abisine ses çıkaramaması.Allah büyük ne diyelim.Eninde sonunda eşlerimizde büyüyecek.Benim babamı kardeşi kazıkladı yıllarca.anneme söz söyletmezdi.Sonunda en ağır sözü kendisi söyledi kardeşine.bu işler sırayla.Kimsenin ahını almayacaksın,k"ardeş bile olsan.

meraba kızlar ben yeni katıldım aranıza 2 yıllık evliyim ayrı oturuyorum onlar başka şehirdeler yazın gidiyoruz tatile resmen hizmetçilik yaptırıyor o yüzden bu yaz gitmeme kararı aldık :)))))

bende kaynanamdan pek haz etmem kadın napar eder bir kulp takar bana hamilelikte 20 kilo almıştım doğumdan çıktığım gün bana bu kiloları veremen sen çok kilo aldın çook dedi bişey demedim hafta sonu gittik 5 aydır falan gitmyorduk bebeğim artık 2 yaşında ve ben tüm kilolarımı verdim artı olarak eski halimdende 4 kilo daha zayıfım kadın bana ne dedi inanamazsınız:sen hastamısın nasıl zayıfladın böyle :)))) eşimde bana baktı güldü bende sesimi çıkarmadım .cevap versem nolcak sanki nasıl olsa her defasında buluyo bişeyler.bende hiççç takmıyorum çatlıyo:)

Kız aileleri daha ılıman oluyor. Çünkü herşey kadında bitiyor ki annelerimiz eşlerimizden nelerini kıskanacak ki.
Bizim ailelerimize göre kızımı mutlu etsin gerisi boş düşüncesindeler. Ama kv ler gelin mutlu olmasın gerisi boş derdindeler. Lafları nereye gidiyor farkında değiller. Gelin değil sanki kuma gibi görüyorlar. Düşünemiyorlar herhalde. Gelin mutlu olmazsa evladımda mutlu olmaz diye. Bunun farkında değiller. Laf soktukça bir yerleri havalanıyor. Ama bazı kvler onun bu tavırlarından oğlunun mutsuz ve oğlunun yuvasının yıkıldığını anlayınca melek oluyorlar.

Ben bir keresinde kv nin bir hareketinden dolayı kv ye telefon açtım "bu yaptığından dolayı boşanmaya karar verdim" dedim. İyi ki o gün öyle demişim. Eşimede dedim sorarsa evet boşanmak istiyor de dedim. Eşimde söylemiş. Benim laf sokan kv de gitti ılımlı bir kadın geldi. Demek ki yuvamızın yıkıldığının sinyalini vermek gerekiyormuş.

Bu arada benim kv pinti de olsa ne zaman gelse eli boş gelmez. Her doğum günümde bile ayrı şehirlerdeyiz hediyesini kargoyla yollar. Mont, kazak, blendır, hırka, pijama takımı vs. aklınıza ne gelirse alır. Oğluna almaz bana alır. Bende her anneler gününde çiçek sipariş ederdim. Hastanede yattı ameliyat oldu yine çiçeğimi yollardım. Herşey karşılıklıdır sonuçta.
Bu anneler günündede mikrodalga istediğini duydum. Alıp yollayacağım. Aslında hediye alıp vermek arayı da biraz daha da sıcaklaştırıyor.
hem şayet oğlum olsa evlenmiş olsaydı beklerdim o gün anneler günümü kutlamalarını, tek bir gülde olsa alsalar dünyalar benim olurdu.
Ne kadar kötü olsalar da anne sonuçta. Bence o bişey almasa da imkanı olan varsa bir gül bile alıp vermeli ama o günü kesin kutlanmalı. Bizlerde anneyiz sonuçta.

bizimkide ne kadar sevsede soğuk sonuçta canım
eltinide üye yap gözü açılsın garibin

meraba kızlar ben yeni katıldım aranıza 2 yıllık evliyim ayrı oturuyorum onlar başka şehirdeler yazın gidiyoruz tatile resmen hizmetçilik yaptırıyor o yüzden bu yaz gitmeme kararı aldık :)))))

aslında uzakta olanlar genelde özlemden dolayı kıymetli olur sanırdım ama burda gördümki değilmiş...
Allah kolaylık versin sana tatilde canım aramıza hoşgeldin

ben akşamları yemek yemiyorum canım eşimde 8.30 - 9 civarı anca gelir o da genelde yemez
geriye kalanlar bizden önce yerler

ee nasıl idare ediyorsunuz yemeden ya?Bana da öğretin.Saat 6 dan sonra bende hiçbirşey yemiyorum ama gündüzleri...Midemde orkestra var sanki Kilo vermem lazım bebiş için,pkoda var bende aç duramıyorum resmen.Gizli saklı götürüyorum vallahi.Koçiş yakalasa canıma okuyacak,"Neden kilo vermiyorsun "diye çöpü bile kontrol etmeye başladı adam

öğlen iş yerinde yiyorum ben eşimde öyle
akşama kadar ufak atıştırdıklarımda var
eve gidincede yemiyorum saat geç oluyor zaten
kaç kilosun canım sen ? Pko yu duydum ama ne olduğunu tam bilmiyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…