öğlen iş yerinde yiyorum ben eşimde öyle
akşama kadar ufak atıştırdıklarımda var
eve gidincede yemiyorum saat geç oluyor zaten
kaç kilosun canım sen ? Pko yu duydum ama ne olduğunu tam bilmiyorum canım
Malesef şuan 115Aslında önceki halime göre yemeğide kısıtladım.Ekmek yemiyorum,azar azar yemek yiyorum sadece ama kilo vermediğim için kociş onada taktı.Bende bel fıtığı var ileri derece.Geçen yaza kadar idare ediyordum ama düğün zamanı tek başına eşya yerleştirdim iyice incittim belimi.Şuan 3 dakika ancak ayakta kalabiliyorum,bacağım yamamen uyuşuyor+belimin sancısısından duramıyorum.Ameliyat olacağım ama bebekle tekrarlarsa diye onuda erteledik.Anlayacağın kısır döngü oldu;kilo yüzünden fıtık ilerliyor,fıtık yüzünden spor yapamıyorum.Spor olmayınca bu hareketsizlikle normalde kilo almam gerekirken yemeği azalttığım için ancak yerimde sayıyorum.
Pko=Polkistik over,hormon bozukluğu kısaca.Düzensiz regl olma.Atılamayan yumurtaların overde kiste dönüşmesi,kimi insanda kıllanma,kimisinde sivilcelenme,çoğu kişide kilo artışı ve beraberinde insülin direnci ve şeker hastalığı.Doğum kontrol hapları veriliyor tedavi olarak.16 yaşımda ergenlikle başladı.19 yaşımda 90kg oldum haplar yüzünden.Boyum 170 ama kurtarmıyor tabi.Birgün üni.de aynaya bakıyordum iğrendim kilomdan o hırsla bıraktım ilaçları,hergün 8km yürüdüm saat tutarak tempolubirşekilde.4 ayda 25kg verdim.Uzun sürede korudum kilomu ama ilaçlara başlayınca yeniden artmaya başladı.Her yıl 10kg. aldım neredeyse.uzun süredir almıyorum ama 115te sabitlendi bari 80 falan olsaydı
Rabbim kimseye dermansız hastalık vermesin inşallah canım
insan başına gelmeyince bilmiyomuş bunları bi arkadaşım vardı oda adet görmüyordu ve kiloluydu
ilaçları bıraksan olmuyor bırakmasan olmuyor yani
bende ekmeği çok az ye ve ara öğünler oluştur kendine az ye ama sık ye canım çalışıyormusun evdemisin
ne kadarlık evlisin bebiş falan varmı tanıyalım biraz birbirimizi
aynen öyle tatlım.ilaçla iştahın açılıyor ilaçsız adet olmuyorsun,kistler birikiyor ,kanser riski artıyor.kıllanma bir yandan.tüm dertler beni buluyor gibi gelmeye başladı artık.buda benim sınavım deyip kendimi rahatlamaya çalışıyorum.öğretmenim ben.özel sektörde dershane,kolej,10yıl çalıştım geçen yaz düğün öncesi çıktım işten ama belim iyice kötüleşince başvurmadım birdaha.32 yaşındayım ve 9 aylık evliyim henüz.çocuk için 2 hafta önce doktra gittim ilk defa.3 ay doğum kontrol hapını kesip denemek istedim ama hapı kesince adette olmadım mecburen doktora gittim hemen.devlette hastahanesinde hormon tahlillerimi yaptırıp özele gittim (buarada devletteki "doktor daha erken 1 yıl bekle "diyor 32 yaşında ve adet olmazken neyi bekleyeceksemDalga geçiyor sanki insanla).ilaçlarım değişti.kiloyu sordum tabi hemen doktoruma: "120kg ile hamile kalan hastam var ama sağlık için 80e inmeniz gerek" dedi, bakalım hayırlısı artık.sen neler yapıyorsun?
ben muhasebe elemanıyım özelde çalışıyorum bende
açıköğretim işletme 4.sınıfa devam ediyorum canım
25 yaşındayım 10 aylık evliyim ...
Annemdede fıtık var yıllardır oda ameliyat olmadı doktorun ol dmesine ragmen
sanırım öncelikle biraz daha zayıflaman gerekiyor evde olduguna göre ara öğünlerle
diyet uygulayabilirsin bence 4 ayda 25kg verdim dedin yürüyerek yürüyüşü neden bıraktın bel fıtıgından dolayımı
annene de geçmiş olsun canım.benim annemde de var.yıllarca sızlandı ama çocuğu olduğum halde acısını başıma gelince anladım.hangisi olursa olsun hastalıkla yaşamak kötü.haklısın canım.dr.a gittiğimden bu yana biraz daha sıkıyorum 2kg vermişim henüz.bol bol su içiyorum.elimden geleni yapıyorum.keşke sporda yapabilseydim.yürüyüş yaptığımda daha üni.2.sınıftaydım.25kg verince bıraktım zaten sonrada kg u korumuştum.çalışmaya başlayınca zaten yürümeye fırsat bulamadım ki.özeller malum kölelik sistemi.sabah 8 ,akşam 7ye kadar mesai özel okullarda.hep ayakta,oturmak yasak.yürüyecek halde kalmıyordu zaten.buarada ben geç evlenmişim sende çok erken çocuğun var mı?
evet insanın başına gelmeyince anlayamıyor hiç bişeyi...
Evet özeller öyle malesef sende özel hayat bırakmıyor...
Artık evdesin nasıl olsa günlük yürüyüş yapabilirsin canım
bencede geç olmuş senin evlilik ben eşimle liseden beri konuşuyorum benim 2yıllık üni. Bitince onunda askerlik bitince yeter artık evlenelim dediEvlendik Bebiş yok şuan ama ikimizde çok istiyoruz
bakalım nasip kısmet artık
koşu bandı almıştım uzun süredir kullanmadım çamaşır askılığı olmuştuOnu kullanmayı deneyeceğim azar azar.ağrı dayanılmaz oldukça inip tekrar çıkacağım.başkada yapacak birşey yok.diyetisyenede gittim.listeye uyulmuyor,saati ayarlasan listedelkileri alamadığın oluyor.hergünümüz bir değil ki sürekli ızgara yiyelim.bende ne yazdığın gibi yapmaya çalışıyorum.ne pişirirsem bir porsiyon ekmeksiz.yemekleri az zeytinyağlı yapıyorum.kızartma yok,birde bol salata.
Birkaç kişi daha vardı bebek isteyen.topikte çoğunluk anne adayı desene
birde kızlar;
ben 10 gün boyunca tüm bu olanları hep içime attım,nişanlım kaç defa sıkıştırdı beni neyin var,bir derdin varsa söyle bana hadi diye...
ama ben söylemedim,üzülmesin diye.bi yandan da kayınvalidemi şikayet etmek gibi olmasın,nişanlımla ağzımızın tadı bozulmasın diye..
çünkü daha önce hiç annesini şikayet etmedim,anlatırsam bizimde aramıza soğukluk girer diye korktum.
sizce ben bunları nişanlıma anlatmalımıydım?
ya da anlatmalımıyım?
yoksa hiç bahsetmeyip,kendim mi başetmeliyim kayınvalidemle?
bence hiç bahsetme.. şikayet gibi algılanabilir.. sen sadece kendi düşüncelerini ön plana koyarak ima et..yani bana bunu dedi hoşuma gitmedi gibi değil..kayınvalidenle de hiç bir şekilde ağız dalaşına girme,çünkü afedersin biraz çamur gibi geldi bana..sıçramasın üstüne.. zaten uzak olacakmışsınız..mesafeni asla kaybetme.. ağırlığını.. inan eşn bunu gördükçe sana daha da bağlanıyor.. bahsettiğin maddi durumlar benim eşimle olana benziyor.zaten çekmiş ailesinden,sen destek ol hep ona...gerisini boşver canını sıkma..haaaa evlendikten sonra baktın rahat bırakmıyor,dürüverirsin hesabını:) ama yine eşinle aranı bozmadan...
birde kızlar;
ben 10 gün boyunca tüm bu olanları hep içime attım,nişanlım kaç defa sıkıştırdı beni neyin var,bir derdin varsa söyle bana hadi diye...
ama ben söylemedim,üzülmesin diye.bi yandan da kayınvalidemi şikayet etmek gibi olmasın,nişanlımla ağzımızın tadı bozulmasın diye..
çünkü daha önce hiç annesini şikayet etmedim,anlatırsam bizimde aramıza soğukluk girer diye korktum.
ya da anlatmalımıyım?
Yazdiklarini okuyunca sanki kendimi gordum, inanki bizimki de cok cimri. Ustume bisi alsam yuzu hemen burusuyor, birde onun gelini boyle bunun gelini soyle demiyor mu, ya huzursuzluk olmasin diye sesimi cikartmiyorum, kirmamaya calisiyorum. İcime ata ata cildimde yaralar cikti doktora gittim sıkintidan dedi. Ne zaman patlayacagim bilemiyorum . Esimide aldim karsima saygi cercevesinde anlattim o da hak veriyor ama ne yapsin annesi. Bnde artik nadir ziyaretine gidiyorum , cunku her gittigimde laf sokuyor moralim bozulunca gitmiyorum bu seferde neden gelmiosunuz diyor. Bu kadini cozemedim ben
kaynanamın olmnadıgı bir dünya düşlüyorum hep :44:muhteşem olurdu sanırım
birde kızlar;
ya da anlatmalımıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?