- 19 Mart 2012
- 3.869
- 14
- 108
canım sen iş çıkışı gitsen annenlere eşinde oraya gelse felan yemek yiyip eve dönseniz olmazmı acaba :26::26:
ben evlendi ilk biray evdeydim. anlatamam nasıl geçti o zamnlar feleketti. bazen aklıma geliyoda sonra işe başlamam falan çok büyük şans. ne kadar şükretsem az. o yüzden efsuncum çalışmak ayrı bi şans hep kötü olayları değilde böle güzellikleri düşünmek gerek bide. hani bardağın boş değilde dolu tarafını görmek gibi.
günaydın hepinize..sizlerin yazdıklarını okuyodum..
ben memleketteyim bir haftadır..kendi annemlerde kalıyoruz.kvalideler de burda oturuyo ama geçen hafta köylerine gittiler.bizim geldiğimizi bildikleri halde..köye gitmeden 1 gün önce bizimkilere oturmaya geldiler.eşimle ve benimle hiç konuşmadılar.kayınbabam,babamla sohbet etti biraz o kadar.1 saat oturup gittiler..o kadar bozuldumki,sonuçta başka yerden gelmişiz,bi hoşgeldin denmez mi?denmedi..mal mal oturup gittiler işte..sonra 15 dk geçti geçmedi kbabam eşimi aradı,telefon alcaktı,eşim anlar diye onu telefoncuya çağırdı.bu gitti..3 saat gelmedi,aradım açmadı.sonra geldi ki sinir küpü morali bozuk.bende huzur bulmak istediğini söyledi,bişey sorma dedi..ama ben üstüne gittim.o da anlattı.annesiyle tartışmış,bizimki de baya bağırmış beni arayıp sorduğunuz yok,ne biçim anne babasınız diye..böyle..kendi evimizde değiliz.anne babama belli etmemeye çalıştım o gün öyle üzgündümki.eşim hemen neşelendi,belli etmedi.ama ben yapamıyorum..biliyosunuz az çok benim sorunum,ilgisizlikleri.çok acayipler,böylesini de hiç görmedim,insanlık yok hiç yok.o kadar bıktımki..resmen eşimi azarlamak için çağırdılar,telefonu bahane edip.....bir haftadır sesleri çıkmıyodu.kaynana dün akşam eşimi çaldırmış.ben gördüm baya bi sonra :) çaldırır bi de,aramaz..eşim geri dönmedi..şimdi bilmiyorum nolcak,biz köyden geldik mi dicek acaba??halbuki yeni gelmediler,biliyoruz,birinden duyduk :)
biz eşimin memurluk eğitimi için burdayız.yani gündüz evde yok,bakalım arıcak mı annesini,bakalım neler yumurtlıcak o kadın..akşamı bekliyorum
bilmiyorum sevinçcim çok bunaldım
tartıştığımız şeyler hayatımızla ilgili konuşmadan olmuyor... nebilim yaaaa
geçen cumartesi dedimki ben ayrı ev istiyorum desem ne dersin
hiç bişey demedi tekrar sordum düşünüyorum dedi uyuyakalmışım o düşünürken...
eşim yorgun olmasa neyse de ayrıca bizimkiler nereye der hemen bi çıkın gezin hava alın demez kendileri
uffff daraldımmmm
ayyy canım yaaaaa çok çirkin olmuş insan sizde hoşgeldiniz felan demezmi en azından ailene karşı
bazı insanlar böyle insanlıktan yoksun oluyor işte
olan eşinede olmuş baksana neler saydılar kimbilir.
boş ver sen kocanla iyi ol gerisini sallayabilirsen salla ağzının tadını bile bozduğuna değmez
hakkınızı helal edin çok uzun yazdım ama doldum yine..??
kaynım ve eltimle de konuştuk geçen,onlar daha beter durumda..ben yeni gelinim ya eltim bana baya bi akıl verdi sağolsun,boşver dedi.alışacaksın dedi..ama ne zman!!! huzurum mutluluğum sayelerinde gölgeleniyo..
hakkınızı helal edin çok uzun yazdım ama doldum yine..??
kaynım ve eltimle de konuştuk geçen,onlar daha beter durumda..ben yeni gelinim ya eltim bana baya bi akıl verdi sağolsun,boşver dedi.alışacaksın dedi..ama ne zman!!! huzurum mutluluğum sayelerinde gölgeleniyo..
eşine biraz duygu sömürü yap çok sıkıldım içim daralıyo falan de. evdekileri de boşver ben hep ne yaparım biliyomusun sanki ben değilde eşim gitmek istiyomuş gibi hatta derim amaaaan hayatım akşam akşam nereye nese hadi gidelim bakalım der öle çıkarım. bu durumda oğlunu bişey diyemez.
eşine biraz duygu sömürü yap çok sıkıldım içim daralıyo falan de. evdekileri de boşver ben hep ne yaparım biliyomusun sanki ben değilde eşim gitmek istiyomuş gibi hatta derim amaaaan hayatım akşam akşam nereye nese hadi gidelim bakalım der öle çıkarım. bu durumda oğlunu bişey diyemez.
busefer sürekli anneme gidiyorum oluyor onların tarafına gitmiyormuşum...
çalışmasam yerdim kafayı zaten
bardağın dolu tarafı kalmadı pek bende yazın gelmesiyle daha fazla arttısıkıntım eşim geç geliyor çünkü
inan abartmıyorum,surat beş karış oturdu o kaynana bozuntusu.kendi anne babamdan çok utanıyorum artık.onlar da farkında ama ne yapsınlar..
eşimle iyiyim sewinçcim ama sallayamıyorum gerisini..sanırım daha yeniyim diye..zavallı eltim ağlaya ağlaya anlatıyo kendi ilk zamanlarını..alışcam heralde..bunlar çocuklarını torunlarını sevmiyo,gelinler şöyle dursun..
canım sana en azından destek olan akıl veren eltin var benim görümcem hiç destek olmadı bana
evliliğin en zor yılıymış ya ilk yıl..bizim de zorluğumuz ailesi yönünden..yoksa eşimle maşallahımız var
kaynım abim gibi..öyle bi konuşur ki benle..bizimkiler böyle ama biz böyle olmıcaz diyo.biz birbirimize bağlı mutlu bi aile olalım diyo..bizim tek hayalimiz o evden kurtulup evlenip yuva kurmaktı diyo..biz sevgi görmedik,güleryüz görmedik diyokocan seni ezdirmez,o ezdirse ben ezdirmem diyo..inşallah onlara benzemicez,ama anne baba nede olsa belki bazı huylarımız benzer,onu da siz karılarımız olarak düzeltin diyo..eşim de hep böyle söyler..ama bunu abimden duymak da güzeldi..çok duygulandık,ağladık..
efsuncum bişey sorucam,kvalidenin başka kardeşi filan yok mu??yani anneanne neden sizle kalıyo,sonuçta yeni evlisiniz,zaten kvalide sizin yanınızda,bi de o neden var.aile büyükleri devreye girmedi mi,kimdede anlayış kalmamış mı yahuu
maşallah canım bak ne güzellll inşallah en kısa zamanda düzelir herşey
herşeyin düzelmesi demek.onları anne baba gibi değil de arasıra görüştüğümüz bi aile gibi görmektir..başka yolu yok.onlar düzelmez.onlar kendi annesini sevmiyo,karı koca birbirini sevmiyo,evlatlarına ana babalık yapmıyo,iki tane torunları var onları bile sevmiyolar..ciddi söylüyorum böyle..seviyolarsa hani nerde??belli etmediğin sevgi,olmaz olsun..
anne baba ilgisi,sevgisi beklemezsek tamamdır,sorun yok..yoksa bişeyin düzeleceği yok
ay çok konuşuyorum ama durumum bu yaniiiiiii
anladım,karışık durumlar varmış tamam ama ne olursa olsun,gelin alıyolar,bi düşünsünler yani...eşimle tartışmalar oluyo demişsin de,üzüldüm.herkesle sorun olsun ama eşle olmasıno konu biraz karışık canım
yıllar önce eşimin halası eşime diye ev almıştı ama tapusunu vermemiş
3 sene öncede evi geri istedi borcum var diye kv eşim ortada kaldı kiraya çıkacaklardı
o ara anneannenin mahallesi yıkıldı ona ev hakkı verdiler
kv demişlerki bizim hakkımızı ver evi sen al annemle otur
kv kardeşlerine para ödedi annesini yanına aldı şimdi evin kredileri ödeniyor...
o yüzden bizde eskiden bi ara kv altlı üstlü oturmuşlar eşime görümceme anane bakmış
eşimden çekinmez o yüzden başka torunların yanında rahat edemiyormuş kalmaya
yok bacım kimse oturup konuşmamış bile efsun gelince nasıl olacak edecek diye
bunu eşimede sordum kv de de sordum yok konuşmadık dediler...
aynen kimsede anlayış yok bunlarda
ilk 3 4 ay sürekli kızı torunları gelen giden bitmedi eve sonra benim huzursuzluklarım çıktı arada laflar tartışmlar oldu şimdi kimse gelmiyor bize doğru düzgün ben yokken gündüz geliyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?