Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

canım sen iş çıkışı gitsen annenlere eşinde oraya gelse felan yemek yiyip eve dönseniz olmazmı acaba :26::26:

busefer sürekli anneme gidiyorum oluyor onların tarafına gitmiyormuşum...

çalışmasam yerdim kafayı zaten
bardağın dolu tarafı kalmadı pek bende yazın gelmesiyle daha fazla arttısıkıntım eşim geç geliyor çünkü

ayyy canım yaaaaa çok çirkin olmuş insan sizde hoşgeldiniz felan demezmi en azından ailene karşı
bazı insanlar böyle insanlıktan yoksun oluyor işte
olan eşinede olmuş baksana neler saydılar kimbilir.
boş ver sen kocanla iyi ol gerisini sallayabilirsen salla ağzının tadını bile bozduğuna değmez

eşine biraz duygu sömürü yap çok sıkıldım içim daralıyo falan de. evdekileri de boşver ben hep ne yaparım biliyomusun sanki ben değilde eşim gitmek istiyomuş gibi hatta derim amaaaan hayatım akşam akşam nereye nese hadi gidelim bakalım der öle çıkarım. bu durumda oğlunu bişey diyemez.

kızlar benimkide bi alem bu sıralar
benim bebeğim var 7 aylık ve ben çalışıyorum. annem 5 saatlik yoldan her hafta gelip gidiyor çocuğuma bakıyor. kaynanam 70 yaşında karşıklı oturuyoruz. şimdi yazın kızkardeşimin düğünü var ve annem okullar kapanınca gidecek. bende izne ayrılcam sonra bakıcıya vercem. izne ayrılmadan önce 3 haftalık süre var. o sırada kaynanam baksın dedik. ay bakarım tabi diyor hep bakarmış annem baktı ya şimdiye kadar ( kendine bakamıyo) evde 48 yaşında görümcem var o doyuruyor beraber bakacak. bende yarım gün çalışıyorum zaten. tam güne geçmedim daha allahtan. ay böyle o kadar hevesli o kadar hevesliki..... bu hafta annem gelmedi o bakıyor bugün. sabah dedik 7 buçukta gel. kahvaltıya çağırıın dedi çağırdık yedi yedikten sonra benim yiceğim de bu kadar işte diyo sanki ben onun ne kadar yediğindeyim. bu çocuğu diyo sese alıştırmadınız. sen dedim biliyorsun doğduğundan beri ses istiyor mu. kulağına kulaklık takacakmışız:) hasbinallah... bi saat önce görümcem aradı çocuk uyuyo arama diye telefon çalınca uyancak ya:) biz sus diyince kötü oluyordu aslında görmeleri daha iyi.
annem varken büyük oğlumu okula gönderir ben hiç görmem. sabah sabah temizlikle uğraşmam. kahbaltı sofrası kurmam. ay o gelcek diye bütün düzenim değişti. 6 buçukta kalkıyorum 8 buçuğa kadar ancak yetişiyorum. ben bakıcı olarak eltime vericem. hafta sonu eltime çıkmış. ben bakıcam demiş 1 ay. sonra demiş bakıcıya vercekler versinlerde öldürsünler çocuğu demiş. sanki eltimin bakacağını bilmeden konuşuyo. ay ne sinir olduk eltimle biliyomusunuz.
yeri geliyor temizlik yapınca ertesi gün belim ağrıyor diye dinleniyor aklına estikçe çıkar işini görür. ayrıca 8 yaşındaki eltimin oğluna bakmamış bir insan. sabah geldi bende sanki işe gidiyorum temizlik yaptımda geldim diyor. laflar daha ikinci günden başladı.
tam güne izinden sonra geçicem. ama o yarım günlerde bile eve gitmeyi düşünmüyorum bıksın istiyorum anlasın istiyorum. pazar pazar dolaşıcam. toplantım var diycem.

valla arkadaşlar biraz dağınık anlatmış olabilirim. o kadar çok şey varki tek tek anlatsam çok uzun sürerdi.

efsuncum bişey sorucam,kvalidenin başka kardeşi filan yok mu??yani anneanne neden sizle kalıyo,sonuçta yeni evlisiniz,zaten kvalide sizin yanınızda,bi de o neden var.aile büyükleri devreye girmedi mi,kimsede anlayış kalmamış mı yahuu

Son düzenleyen: Moderatör:

inan abartmıyorum,surat beş karış oturdu o kaynana bozuntusu.kendi anne babamdan çok utanıyorum artık.onlar da farkında ama ne yapsınlar..
eşimle iyiyim sewinçcim ama sallayamıyorum gerisini..sanırım daha yeniyim diye..zavallı eltim ağlaya ağlaya anlatıyo kendi ilk zamanlarını..alışcam heralde..bunlar çocuklarını torunlarını sevmiyo,gelinler şöyle dursun..

canım bak en azından destek verenin var sabır lazım daha çok yenisiniz bir evliliğin oturması için en az 1-2 sene geçmesi lazım
ancak birbirinizi tanıyorsunuz ve alışıyorsunuz. ben 6. seneyi bitiriyorum bazen kocamın bilmediğim huyları çıkıyor
sabret herşey yoluna girer inşallah

canım sana en azından destek olan akıl veren eltin var benim görümcem hiç destek olmadı bana

bizimkilerin arası pek ii sayılmaz zaten genelde tartışırlar kv onuda pek takmaz

ben olsam bende hep öle yaparım eşimi öne sürerim bu arada onlar ne diyecekler diye kendini proğramlama canım
gitmek istiyorsan git eşinde seni alır ordan beraber dönersiniz.Zaten diplerinden ayrılmasan bile adın çıkar çok gidiyorsuna
o yüzden gitde bari ziyan olmasın adının çıktığı

canım biliyosun benimde eşim bu aralar çok geliyo 12-1 gecenin yarısı geliyo en erken geldiği9.30-.10 oluyo. ama ailen orada bu şans insanları duymadan yaşa biraz boşver sen git ailene eşin seni oradan alsın. hergün onlarlasın bigünde kendi ailenle ol kime ne

evliliğin en zor yılıymış ya ilk yıl..bizim de zorluğumuz ailesi yönünden..yoksa eşimle maşallahımız var
kaynım abim gibi..öyle bi konuşur ki benle..bizimkiler böyle ama biz böyle olmıcaz diyo.biz birbirimize bağlı mutlu bi aile olalım diyo..bizim tek hayalimiz o evden kurtulup evlenip yuva kurmaktı diyo..biz sevgi görmedik,güleryüz görmedik diyo kocan seni ezdirmez,o ezdirse ben ezdirmem diyo..inşallah onlara benzemicez,ama anne baba nede olsa belki bazı huylarımız benzer,onu da siz karılarımız olarak düzeltin diyo..eşim de hep böyle söyler..ama bunu abimden duymak da güzeldi..çok duygulandık,ağladık..

zaman herşeyin ilacı canım Allahım sabrımızı arttırsın

canım sana en azından destek olan akıl veren eltin var benim görümcem hiç destek olmadı bana

efsuncum bişey sorucam,kvalidenin başka kardeşi filan yok mu??yani anneanne neden sizle kalıyo,sonuçta yeni evlisiniz,zaten kvalide sizin yanınızda,bi de o neden var.aile büyükleri devreye girmedi mi,kimsede anlayış kalmamış mı yahuu

maşallah canım bak ne güzellll inşallah en kısa zamanda düzelir herşey

o konu biraz karışık canım
yıllar önce eşimin halası eşime diye ev almıştı ama tapusunu vermemiş
3 sene öncede evi geri istedi borcum var diye kv eşim ortada kaldı kiraya çıkacaklardı
o ara anneannenin mahallesi yıkıldı ona ev hakkı verdiler
kv demişlerki bizim hakkımızı ver evi sen al annemle otur
kv kardeşlerine para ödedi annesini yanına aldı şimdi evin kredileri ödeniyor...

o yüzden bizde eskiden bi ara kv altlı üstlü oturmuşlar eşime görümceme anane bakmış
eşimden çekinmez o yüzden başka torunların yanında rahat edemiyormuş kalmaya

yok bacım kimse oturup konuşmamış bile efsun gelince nasıl olacak edecek diye
bunu eşimede sordum kv de de sordum yok konuşmadık dediler...

aynen kimsede anlayış yok bunlarda
ilk 3 4 ay sürekli kızı torunları gelen giden bitmedi eve sonra benim huzursuzluklarım çıktı arada laflar tartışmlar oldu şimdi kimse gelmiyor bize doğru düzgün ben yokken gündüz geliyorlar...

surevan canım Allah yardımcın olsun ama iyi etmişsin baksınlarda görsünle çocuk bakmak kolaymı değilmi

maşallah canım bak ne güzellll inşallah en kısa zamanda düzelir herşey

herşeyin düzelmesi demek.onları anne baba gibi değil de arasıra görüştüğümüz bi aile gibi görmektir..başka yolu yok.onlar düzelmez.onlar kendi annesini sevmiyo,karı koca birbirini sevmiyo,evlatlarına ana babalık yapmıyo,iki tane torunları var onları bile sevmiyolar..ciddi söylüyorum böyle..seviyolarsa hani nerde??belli etmediğin sevgi,olmaz olsun..
anne baba ilgisi,sevgisi beklemezsek tamamdır,sorun yok..yoksa bişeyin düzeleceği yok
ay çok konuşuyorum ama durumum bu yaniiiiiii

tamam işte bir yabancı gibi kabulleneceksin ve hiç bir beklentiniz olmayacak beklenti olmayınca yapmadıkları şeylere üzülmüyorsun
kısaca hiç sayıyorsun umursamayanları sende umursamıyorsun gül gibi geçiniyorsunuz ben öyle yapıyorum.

anladım,karışık durumlar varmış tamam ama ne olursa olsun,gelin alıyolar,bi düşünsünler yani...eşimle tartışmalar oluyo demişsin de,üzüldüm.herkesle sorun olsun ama eşle olmasın aranı iyi tut,yıpranmayın boş yere..senin de imtihanın böyle demekki.ama sonsuza dek sürmicek buna emin ol..eşine ayrı ev hatırlatmasını yap arasıra.tamam gerekirse elinizi çekmezsiniz üstlerinden,yani sık sık gider gelirsiniz.ama yeterki ayrı ev olsun..inşallah..inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…