Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

bilmiyorum aslında yeni gelinken bir kaç kere dedi ben tek daha rahat yapıyorum dedim. ondan mı yapmıyor diyorum ama hamileyim. yani nezaketen sorsa geçen misafirlerim gelecek baya kalabalık. temizligimi işimi bitirdim misafirlerin gelmesine iki saat kala yardım edeyimmi diye sordu aslında çok şaşırdım aama gerek yok ben yaptım anne sağol dedim... misafirime diyor elifgibiolmak a yardım edeyimmi diye sordum yaptım dedi... iyi oldu.. sen bilirsin dedim çıktım evime. bahar temizligi yaptımda kapımı açıp yardım edilecek birşey varmı diye sormadı. aksine koltukları çekerken düşük yapmış bir kız bana tembih ediyor sakın halı kaldırma koltuk çekme diye bizim gelinin halıları küçük yerleri laminant birşey olmaz dedi.. benimde laminant teyze dedi.. sustu kaldı... Allah ım muhtaç ettirmesi ne onu bana ne beni ona...yaranamıyorsun cidden kalkıp sen benim neyime yardım ettinki diyor geçen gün sağlık ocagına gidecem diyorum zaten işime yaradıgın yok diyor... bilmiyorum vicdanım rahat değil ama kendimi enayi gibi hissediyorum

bulmazlar. eşime diyorum annenle aramızın kötü olmasının tek sebebi sensin diyorum
oralı bile olduğu yok

bana söylettirirken ben hep dedim bak kötü ben olacagım sen evladısın kötü de söylesen unutur ama ben iyide söylesem taktınmı takar bana ters birşey söylerse bende onun dediklerini unutmam sen konuş sen yapp... yok anaaammm.. evi ayıracagız ben nasıl konuşacam sen söyle dedi... =) üç ay sırf eşim diyemedi diyeee bekledim. hiç birşey demeden ayırdım evimi.

huyudur doldurmaya esim belki bir anlik bir bosluga dusebilir belki ama eve geldiginde bakacak es yok cocuk yok ozler diye dusunuyorum hasret kalacak

fikirlerinize ihtiyacim var ben boyle dusunuyorum dogrumu yanlismi diye esimin birakmaya niyeti yok cabalarla ugrasilan bebek tam en sevimli an derken

evledindan ayri kalmak kendimi esimin yerine koyup oyle davranmaya calisiyorum daha nasil davranayim onu bilmiyorum....

canım günaydın. evet hamile olabilirsin bazen böle olaylar oluyo.test yaptın mı.kanaman var mı devam eden yoksa sadece leke mi oldu

cnm dün sadece pembemsi bir leke geldi.bugün sabah ise kanlı kahverengi bir akıntı.şimdi ise hiçbirşey yok.4 gün geciktim.testi ise yarın yapmayı düşünüyorum.

herkese selam kızlar.tüm yorumları okudum neredeyse bazen güldüm bazende üzüldüm.ama tek bir gerçek var oda bu konuya tek ve kesin çözüm olacak kişi kocalarımızdır.benim kayınvalidem yok allah rahmet eylesin ama çok isterdim tanımayı herkesin dediğine göre dünya tatlısı melek gibi bir kadınmış fakat üvey kayınvalidem var kayınbabamın 2.hanımı.karışmaz hiç zaten istesede karışamaz anca arkamızdan konusur ve altlı üstlü oturuyoruz.benim ne üvey kaynanam nede kayınbabam asla bizi rahatsız etmezler çağırmadan gelmezler bile alt üst oturdugumuz halde bile bazen günlerce birbirimizden haberimiz olmaz.sebebine gelince bunu isteyen eşimdir.ben ilk evlendiğimiz zamanlar kayınbabamların evinden çıkmazdım kahvaltıda ordayım öğlen ordayım akşam eşim gelir yemek yeriz hep bir sonra sıkılır eşim eve çıkarız.kayınbabamın muhabbeti çok iyidir yeni gelin oldugumdan olsa gerek evde tek basıma sıkılırdım çalışmıyordum da hep aşağıdaydım.gel git ben oyle kaptırmışım ki kendimi bir yere gidecek oldugumda bile aşağının zilini çalar baba ben suraya gidiyorum haberin olsun su saate gelirim merak etmeyin der öyle giderdim.azcık gec kalayım babam aradı hemen nerdesin diye ve hiç rahatsız olmazdım ki kendim alıştırmıştım çünkü.sonra eşim sürekli şikayet etmeye basladı ne zaman gelsem aşağıdasın ne işin var otur işte evde falan bende kızardım yabancı yerdemiyim sanki babanım yanındayım diye.sonra sonra baktı ki eşim bende değişiklik yok çünkü ben inmesem bile aşağıya bu sefer babam cağırıyordu yada k.v. gitmezsem alınırlar birşey var sanarlar diye iniyordum eşime de bu sekilde açıklıyordum ama anlamazlar anlarlarsa da anlasınlar diyordu.bir gün yine ben aşağıdayım akşam işten geldi eşim kapıyı çaldı babam açtı x burda mı dedi.bnde o sırada kapıya gittim ne işin var gene burda askım çıksana eve dedi hergün hergün babmda var tabi yanımıda duydu bozuldu bişey demedi.eve çıktık eşime dedim ayıp ettin baban o ne biçin konusma o oyle dedim hakkettin ama dedi dinlemiyorsun beni.neyse ertesi gün ben yine indim aşağıya babam dedi y senin asağıya inmeni istemiyormu kızım neden oyle dedi bende dedim bana takılıyor baba saka yaptı alınma sen dedim.sonra birgün yine ben telde eşimle konusuyorum biryere gideceğmi o sırada aşağının zilini çaldım eşimde telde tabi duydu baba ben çıkıyorum suraya gidiyorum su saate gelirim merak etme dedim.eşimde bi hısımla hadi sonra konusuruz kapattım ben dedi kapattı teli.anlam veremöedim.akşam eve gelince beni aldı karsısına dedi ki aşkım bak sen benim karımsın ben biliyorsam nereye gideceğini baskasının bilmesine gerek yok izin alır gibi ne o oyle dedi babama neymiş dedi ben rahatsız oluyorum dedi.zırt pırt asağıda olmana anlam veremiyorum sıkılıyorsan annene git arkadaslarına git yada iş bul çalış sen bilirisn ama benden sana demesi zarar görürüsün bu kafayla gidersen dedi.sen ne babamı nede abalmaları tanımıyorsun dedi.sora birgün görümcemler geldi babama bende yukardayım yatıyordum odamda bizim odaların pencereli bosluga bakıyor ve asağıda ne konusulsa yukarıda duyuluyor yankı yapıyor helede birde cam açıksa ki açıktı.inanın kızlar kayınbabm ve görümcelerimin benim hakkımdaki konusmalarını duyunca soke olsum.o sevmedikleri analıklarıyla bile nasıl muhabbet dedikodu benim hakkımda eltim hakkımda.oturdum ağladım.çok doldum ama kuruldum resmen eşim geldi ben hala sinirliyim ve ağlıyorum ne oldu dedi dedimki ben kime ne saygısılzlık yaptım hiçbirine hepsi beni çok seviyordu hani ki bende kendi ailemden ayırt etmedim ne oldu da boyle oldu dedim.anlattım tum konusulanları.ama ne bileyim eşimin vereceği tepkiyi o kadar tutmak istedim ama tutamadım bir hışımla indi aşağıya.hepsine ver yansın ne lafşar etti sonra ben eşime anlattığıma pişman oldum.eşime dediki görümcem karın doldurmuş inmişsin aşağıya bize laf ediyorsun ne duyduysa gelsin bize desin yalancı dedi.beni aradı eşim gel dedi aşağıya biliyor benim huyumu asla lafımı esirgemen ben tak tak yapıştırıım.indim dedim baba benim ne şrefs. gördün oyle demişti çünkü ne saygısızlığımı gördün de o lafşarı ettin arklamdan bi sıkıntın vardı da madem benden yana neden bana demedin dedim.yok kıızm ben oyle demek istemedim sen yanlış anlamışsın dedi.görümcemlere dedim siz neyimi gördünüz de bunu bunu dediniz hemen atıldılar e biz de babama uyduk.eşimde dedi hani yalancıydı dememiştiniz.kıvıramadılar.eşim aldı beni çıktık yukarıya aylarca konusmadı kimseyle ben o kadar laftan sonra yinede iyi niyetliyim istemedim kus olsunlar ama eşim dinlemediş beni.bana dediki benim ailemin huyu suyu bes para etmez uzak dur mesafeli ol ağzınla kus tutsan yaranamazsın kendilerinden basnasını sevmezler sana diğer kızını oğlunu anlatır dedikodusunuyapar onlarada seninkini yaparlar.dedi.ben seni uyardım bak uzulen sen oldun dedi.anladımki eşim haklı.şimdi nasılsın derseniz ben yine aynıyım buyuk gürümcemle hemen hemen hergun beraberiz inceden laf sokmalar oluyor tabi ama huyu diyip aldırış etmiyorum çünküğ bu çevrede bana en yakın kişi o baska kimsem yok canım çok sıkılıyor ve muhabbetini seviyorum.eşime gelince dün akşam bana dediki bak yine aynı hatay düşüyorsun dikkatli ol dedi .yaw benim kocamda böyle işte beni asla ezdirmez laf soyletmez ne benim aileme nede kendi aşilesine bana hep der dik dur havalı dur hep bir adım önde ol benleykende bensizkende der.kocamı çok seviyorum adil oldugu için ailesinin farkında oldugu için.hep der kardeşlik ana baba bekarken evlenince herkes kendi ailesini çocugunu düşünüyor önce der.haklı da .ne bileyim kendi kardeşlerimden görmediğim için hep böyle seyler tuhaf geliyor bana.eşim de der ki hele bi hepsi evlensin barklansın o zaman bi daha konusurz der :))) yani hanımlar iş eşte bitiyor.bu arada eşimde aileisne düşkündür özelliklede babasına ama tavrı farklıdır sadece.

cnm dün sadece pembemsi bir leke geldi.bugün sabah ise kanlı kahverengi bir akıntı.şimdi ise hiçbirşey yok.4 gün geciktim.testi ise yarın yapmayı düşünüyorum.

canım sabah ilk idrarınla yap testi mutlaka kafan da rahat eder bazen pskolojik olarak da gelmiyo biliyosun ki. daha fazla geciktirme ama testi. mevsim geçişindende olabilir gecikme o yüzden en garantisi test

akşama kv ye gidiyoruz!! bakalım neler olcak..ama eminim bişey olmaz,yaparlar ederler bi bakmışsın hiçbişey olmamış gibi davranırlar..bizim oralarda böylesine "eserekli" denir

aa hatırladım o sağlık ocağı konusunu kız üstelikte hamilesin kimsenin kimseye faydası yok aklını başına devşir
hiç bir işlerine koşma bak zaten yaranamamışsın kurban et elleme bişeyini

akşama kv ye gidiyoruz!! bakalım neler olcak..ama eminim bişey olmaz,yaparlar ederler bi bakmışsın hiçbişey olmamış gibi davranırlar..bizim oralarda böylesine "eserekli" denir

sende hiiç oralı olmuyormuş gibi davran deli olsun eserekliler

kızlarr kaynanam aradı cuma günü günü varmış sabahtan beni yardıma çağırıyor
inanılır gibi değil yaaa bide bana diyorki gün öncesinden haber etmiştim sana diyor
omu benim aklımda kaldı anne dedim başımdan ne işler geçti onumu kafamda tutayım
cuma günü benim doktor kontrolüm var dedim ammaaaaaaaaan diyor
ne aman kızıda okulda olurmuş o saatte. banane yaaa o komşuları kimle gezdiyse gün gün
yardımada onu çağırsın iyiy ettim işim erken biterse gelirim dedim

bnde bi saat sonra çıkıcam.dedenin tebarekesi var.mecbur onun suratını görcem.bn böle rol yapan bi insan daha görmedim ya.kayınpederini sevmek zorunda değil ama bi damla gözyaşı dökmedi.bide diyoki üzüntüden kasıldım ağlayamıyorum.halbuki takmadı bile.dedenin cenazesi ortada yatıyo bana gelmiş gelll neclasu seni bk kimle tanıştırcam..iki dk snra bi daha aa bk b bnm gelinim...sinir oldum...usulca dedim anne şimdi onun sırasımı die ne varmış cnm tanıştırdysam diyoo..dedenin hatrına gidicem birazdan.akşamada ondayız..

benim bebeğim karnımda öldüğünde kızıyla taa başka memleketlere gidip evine mobilya döşeyen kadına hiiç te gidip saçımı süpürge edemem
zamanında çok yaptım 1 gün önceden gidip tüm hazırlığı yapardım ertesi gün kendi evinde misafir gibi otururdu herşeye ben koşardım
bulaşık makinasına kadar yerleştirip evime öyle giderdim bir baktım yaranamamışım eline sağlık bile demezz
bundan sonra böyle lale devri bitti

öyle ya işin geç biterse de geç gidersin ya da gitmezsin

sen de çok çekmişsin hee..bundan sonra sen sür sefanı,sana güvenip misafir çağırmasın,ağırlasın kendi..

oh ohhh!! Allahım bana güç versin de ben de onun gibi olayım orda..buzdolabı gibi yanii..gerekmedikçe konuşmıcam bile..
akşam olsa da gitsek

git meden bol bol sakız çiğne insanı çok rahatlatıyor eve girene kadar çiğne

inanmıyorum yaaaa aynı benimkisi anası ölmüş kaynanamın herkes başsağlığına geliyor o zaman benim oğlan 6-7 aylık felan onu almış oynatıyor gezdiriyor seviyor
eşimin arkadaşları gelmişti anneleriyle şok olup gittiler . kadın diyorki kaynananın notunu orda verdim cenaze yerinde diyor

sana da bol sabır dilerim bu akşam için..valla neclasucum bi damla gözyaşı dökmedi dedin de..ben de bazen düşünüyorum o kadın ölse,1 gram üzülmem,sanırım ağlamam da..e napıyım yani sevmiyorum bilakis nefret derecesine geldim..

öyle ya işin geç biterse de geç gidersin ya da gitmezsin

sen de çok çekmişsin hee..bundan sonra sen sür sefanı,sana güvenip misafir çağırmasın,ağırlasın kendi..

işim ancak 5 ten sonra biter bana güvanmesin dimi ama o komşuları gezerken bir defa bile çağırmadı
ama hizmetçiliğe gelince ilk akla gelen benim

sewincc sakız güzel fikirmiş,sağolasın,sakızı atmıyım da orda yemekten sonra da çiğnerim

cnm bn sana boşuna demiyorum.bizim kv ler kardeş olsa bu kdr benzerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…