işte canım ne yazıkkı bu haytta böle tahmin etmeyeceklerimizi yaşıyoruz. akılımıza gelmedik şeyler gelip bizi buluyo. halbu ki ne kadar ayıp insn torununa bunu yaparmı utanılması gereken bişey bence. ama öle değiller ki işte... utanma veya acıma duyguları kalmamış kalsa böle yapamazlar
utanması gereken ben mişim canım , daha beni bastırmaya çalışan da kv. eltimle ben kaynanamı zor durumda bırakmışız. bizim kavgamızda o kötü olmuş. dedim ki bi daha eltim benim evime adımını dahi atmayacak hepiniz duyun.
annelerimiz bitane işte. şimdi kıymetlerini daha ii anlıyoruz. ii demişsin canım valla. kv de yani eltinin lafına bakıpda niye hareket ediyo ki. küçücük günahsız bi melek o çocuk ya. bunların nasıl kalpleri var. desene eltin fena.
benim kızdığım da bu işte elitimin sözüyle torununu atması. mertçe dese ki kızım ben bakamam şu veya bu sebepten ; bende ona göre davranırım. evet fena ama git gide kendi kuyusunu kazıyor kocası dahil yüzüne bakan kalmayacak yakında. kim ne yapıyorsa kendisine yapıyor bana hiçbişey olmaz onların yaptıklarıyla.
Hayat böyle işte ben de diyorum ne torununu sevsin ne benle görüşsün bizimki de torun hastası acayip seviyor, gerçi çocuğu göremicem diye korkudan geri adım attığı da oldu... Ama ben öyle bıkmışım ki çocuğumu sevmesini bile istmiyorum bıraksam saatlerc bakar ıhh demez ama ben pek vermiyorum, bu da onun cezası olsun diyorum
eminim böle daha kıymetli olursun. öbür türlü yüz verdikçe astar istiyolar.
eylül ayında evlendik daha bir yıl olmadı,her şeye maydanozlar.düğünde kayınvalide misafirleri bıraktı gelin odasına altın saymaya geldi.onların evinde oturuyoruz,onlar daha uzaktalar.eşime sürekli baskı yapıyolar ev al diye ortada para yok.kredi çekmek günahmış ama ev alıcaksak günah değil çekebiliriz onlara göre.araba almamız lazım eşim sürekli alırım 2.el ama hemen satarım bak ev alırken diyor.babası araba delikli kumbara almanıza gerek yok diyormuş.ben çok görgülü eli bol bi ailede yetiştim.bunlar tam tersi bazen neden böyle insanlarla beraberim diye ağlıyorum.o kadar üzgünüm ki bu benim kararımdı ama keşke nişanlıyken bitirseymişim ne mal olduklarını anladığım anda..
utanması gereken ben mişim canım , daha beni bastırmaya çalışan da kv. eltimle ben kaynanamı zor durumda bırakmışız. bizim kavgamızda o kötü olmuş. dedim ki bi daha eltim benim evime adımını dahi atmayacak hepiniz duyun.
En basitinden evleneli 19 ay oldu, 19 aydır kayınvalidem bir kere bile (bayramlarda dahil) bizi yemeğe almadı. Lafa gelince tüm adetleri bilir, görmüş geçirmiş kadındır, onun bunun yardımına koşar, kimin işi düşerse gider yardımcı olur ama bir tas yemek yapıp "hadi oğlum al karınıda gel" demedi. Tüm akrabalarım, arkadaşlarım, komşularımız, 7 kat yabancılar bile yemeğe aldılar, ağırladılar. Ben onları, onlara gelen misafirleri kaç kere ağırladım. Daha 1 aylık evliyken, kendine gelen misafirlari sırf yeri yok diye bize zorla yatıya gönderdi. Üstelik gelen insanlarından bundan haberleri yoktu. Söylememiş insanlara gelmeyin müsait değilim die. Pişmiş bir şekilde "5 yıldızlı otele gönderiyorum ben sizi" demiş millete. Yazık gelen misafirlerede yazık, diken üstünde utana sıkıla kaldılar. Defalarca bizden özür dilediler (ki onların hiç bir suçu yokken)
Neyse bende artık eşime "Git söyle, annen bizi yemeğe alana kadar bir daha yemeğe falan almayacağım" dedim.
Ama gel görki eşimde "annem senin yüzünden evime gelemiyor" diyor artık. Kalkıp anasının yaptıklarına bakmıyor, yine beni haksız ve eksik çıkarmaya çalışıyor.
eminim başka şeyler de vardır. sırf yemeğe davet etmedi diye ve de misafir gönderdi diye nefret etmiyorsunuzdur heralde.
En basitinden evleneli 19 ay oldu, 19 aydır kayınvalidem bir kere bile (bayramlarda dahil) bizi yemeğe almadı. Lafa gelince tüm adetleri bilir, görmüş geçirmiş kadındır, onun bunun yardımına koşar, kimin işi düşerse gider yardımcı olur ama bir tas yemek yapıp "hadi oğlum al karınıda gel" demedi. Tüm akrabalarım, arkadaşlarım, komşularımız, 7 kat yabancılar bile yemeğe aldılar, ağırladılar. Ben onları, onlara gelen misafirleri kaç kere ağırladım. Daha 1 aylık evliyken, kendine gelen misafirlari sırf yeri yok diye bize zorla yatıya gönderdi. Üstelik gelen insanlarından bundan haberleri yoktu. Söylememiş insanlara gelmeyin müsait değilim die. Pişmiş bir şekilde "5 yıldızlı otele gönderiyorum ben sizi" demiş millete. Yazık gelen misafirlerede yazık, diken üstünde utana sıkıla kaldılar. Defalarca bizden özür dilediler (ki onların hiç bir suçu yokken)
Neyse bende artık eşime "Git söyle, annen bizi yemeğe alana kadar bir daha yemeğe falan almayacağım" dedim.
Ama gel görki eşimde "annem senin yüzünden evime gelemiyor" diyor artık. Kalkıp anasının yaptıklarına bakmıyor, yine beni haksız ve eksik çıkarmaya çalışıyor.
bn daha önce bir kaç arkadaşada yazmıştım.aynen bnde sen gibi yapıyordum ve eşimde aynen senin eşin gibi yanlış anlamışsndr takıntı yapma diyordu..bnde artk hiç eşime bişey demiyorum..yavaş yavaş annesinin huylarnı görüyo ve bana diyo annemin kusuruna bakma diye..mesela bu akşam onlardaydık..yarın kahvaltıya gel dedi kv.güzel bişey tabiki bni çağırması ama bn kahvaltıya pek gitmem..eşimde usulca bana' he de geç ' dedi.yarın bn bşka bi yere gidicem..önceden olsa derdi anneme gitmedin kendi tarafınamı gidiceksin diye.ama bnm uyguladğm taktik güzel bk tavsiye ederim.bende eşimin beni anlayacağı günü sabırla bekliyorum, en azından umut ediyorum. devamlı dır dır eden biri gibi oldum artık. ama annesi o kadar akıllı ki; hep o yokken yapıyor, onun yanında annem, kızım diye konuşuyor. eşimde annem seni çok seviyor, kızından ayırmıyor diyor. ama o yokken beni tamamen görmezden geliyor. tam bir sinir harbi yapıyor. bebeğimin mevlidinde; mevlit bitti, insanlar dağıldı, bikaç kişi kaldı, bu arada bebeğim 20 günlük ve ilk çocuğum. çok huysuz, susmak bilmiyor. tamamen tecrübesizim yani. o arada kızım altını pisletmiş. misafirler gidince bebeği artık annemlere verdim biraz. o arada kaynanam ne dese beğenirsiniz? bebek altına yapmış şuna bak, bi çocuğa bakmayı beceremiyor!!! odadan bunu duyunca şok oldum ama herzamanki gibi bişey diyemedim. allaha havale ettim. eşimede anlattım ama sonuç yine aynı: sen yanlış anlamışsındır, niye öyle dedi acaba falan işte. baştan savma yani.
bende eşimin beni anlayacağı günü sabırla bekliyorum, en azından umut ediyorum. devamlı dır dır eden biri gibi oldum artık. ama annesi o kadar akıllı ki; hep o yokken yapıyor, onun yanında annem, kızım diye konuşuyor. eşimde annem seni çok seviyor, kızından ayırmıyor diyor. ama o yokken beni tamamen görmezden geliyor. tam bir sinir harbi yapıyor. bebeğimin mevlidinde; mevlit bitti, insanlar dağıldı, bikaç kişi kaldı, bu arada bebeğim 20 günlük ve ilk çocuğum. çok huysuz, susmak bilmiyor. tamamen tecrübesizim yani. o arada kızım altını pisletmiş. misafirler gidince bebeği artık annemlere verdim biraz. o arada kaynanam ne dese beğenirsiniz? bebek altına yapmış şuna bak, bi çocuğa bakmayı beceremiyor!!! odadan bunu duyunca şok oldum ama herzamanki gibi bişey diyemedim. allaha havale ettim. eşimede anlattım ama sonuç yine aynı: sen yanlış anlamışsındır, niye öyle dedi acaba falan işte. baştan savma yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?