Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

torununu sevmiyor diyemem, çok da seviyor sırf eltim yüzünden çocuğu o zor gününde geri gönderdi.bi kalkmış diyor ki annen baksın. zaten zor zamanlarımda hep annem vardı yanımızda. kadın (annem)uçakla doğuma yetişti kaynanam 3 sokak öteden gelmedi.

utanması gereken ben mişim canım , daha beni bastırmaya çalışan da kv. eltimle ben kaynanamı zor durumda bırakmışız. bizim kavgamızda o kötü olmuş. dedim ki bi daha eltim benim evime adımını dahi atmayacak hepiniz duyun.

annelerimiz bitane işte. şimdi kıymetlerini daha ii anlıyoruz. ii demişsin canım valla. kv de yani eltinin lafına bakıpda niye hareket ediyo ki. küçücük günahsız bi melek o çocuk ya. bunların nasıl kalpleri var. desene eltin fena.

benim kızdığım da bu işte elitimin sözüyle torununu atması. mertçe dese ki kızım ben bakamam şu veya bu sebepten ; bende ona göre davranırım. evet fena ama git gide kendi kuyusunu kazıyor kocası dahil yüzüne bakan kalmayacak yakında. kim ne yapıyorsa kendisine yapıyor bana hiçbişey olmaz onların yaptıklarıyla.

Son düzenleme:

aynen öle canım insan ne ekerse onu biçer. babam bana hep derdi ki men dakka dukka "eden bulur". buna hep inanmışımdır. birgün gelecek ve herkes ettiğini bulacak...

Hayat böyle işte ben de diyorum ne torununu sevsin ne benle görüşsün bizimki de torun hastası acayip seviyor, gerçi çocuğu göremicem diye korkudan geri adım attığı da oldu... Ama ben öyle bıkmışım ki çocuğumu sevmesini bile istmiyorum bıraksam saatlerc bakar ıhh demez ama ben pek vermiyorum, bu da onun cezası olsun diyorum

eminim böle daha kıymetli olursun. öbür türlü yüz verdikçe astar istiyolar.

eminim böle daha kıymetli olursun. öbür türlü yüz verdikçe astar istiyolar.

Aynen öyle, daha kıymetli ve daha çekinilen kişi...
Şu anda konuşmuyoruz, kaynanam orda burda dert yanıyormuş , değdi mi bu olanları hiç yoktan gibisinden pişmanlık emareleri... Çok şey kaybettiğinin farkında bir kere benim gibi bir insanı kaybetti, -gelin olarak vs. ile değil sadece insan olarak- Ne kadar merhametli ne kadar duyarlı olduğumu gayet iyi bilir, onun için üzülüp endişendiğinmi bilir ki tamamen samimi olarak...
Oysa şimdi onu göresim gelmiyor, kendi hastalılarının arkasına sığınıp yaptıklarına kaçışlar arıyor ama artık çok geç gönlümü öyle yordu ki....

canım son pişmanlık fayda etmiyor işte şimdi başımızı hangi taşa vurursak vuralım boşş
eşini seviyorsan yapacak bişe yok

duyduk valla atmasın canım hiç gereği yok

Kızlar bende artık kayınvalidemden, kayınpederimden, kaynımdan nefret ediyorum. Eşimde bunu çok iyi biliyor. Artık her seferinden üstünü çize çize söyler oldum. Çünkü bir sürü sorun yaşadık. Nişanlıyken, evlenirken, evlendikren sonra vs. Artık değil görmek isimlerini bile duymak istemiyorum. Eşim onları ziyarete gittiğinde ister istemez tepki veriyorum. Bu böyle nereye kadar sürecek bilmiyorum.

Bazen utanıyorum ama ölseler üzülmezmişim gibi geliyor. Ama o zaman geldiğinde kocamla yüz yüze nasıl bakacağız diye düşünüyorum. Benim yüzüme baktığında "al işte artık yok, rahat et" der gibi olacak hep. Ya da ben hep böyle düşüneceğim.

Sırf onlar yüzünden eşimden ayrılmak istiyorum. Tek başına baktığımda evet eşiminde hataları var ama birey olarak, eş olarak iyi olduğunu düşünüyorum. Ama aile olarak baktığımda içimdeki nefret ve yılmışlık eşimden de soğumama sebep oluyor.

Ne yapıcam bilmiyorum. Böyle hayat geçmez diyorum bazen kendime, bazen boşanmanın ne gibi sorunlar ve sorumluluklar getireceğine emin olamadığım için korkuyorum, kabullenmeye çalışıyorum. Ama içim içimi sürekli yiyip bitiriyor.

zeynep canım aranızın bozuk olmasının asıl nedenlerini bilemiyorum ama
bırak sen görüşmesende eşin görüşsün senden uzak olsunlarda ne yaparlarsa yapsınlar
empati yap biraz ailen ne kadar kötü olursa olsun atabilirmisin eşin içinde öyledir.
sen istemiyorsan gitme gelme görüşme, aama eşinede bu konuda karışma canım
evet yarın bir gün başlarına bir iş gelse eşin söyler kurtuldun rahatladınmı der.
bir arkadaşımın görümcesi hastalandı ve öldü. arkadaşımlada anlaşamazlardı.
eşi hemen ne demiş ailen ailen dedin rahatla ailemden kimse kalmadı demiş
kaynanada kızıma sen sebep oldun demesinmi oysaki Allahtan gelen bir
hastalık yüzünden ölmüştü. Sen eşinin üstüne çok gitme yoklarmış gibi davran
yoksa eşini arada bıraktığınla kalırsın başkası yüzündende huzurunuz hiç kalmaz.

En basitinden evleneli 19 ay oldu, 19 aydır kayınvalidem bir kere bile (bayramlarda dahil) bizi yemeğe almadı. Lafa gelince tüm adetleri bilir, görmüş geçirmiş kadındır, onun bunun yardımına koşar, kimin işi düşerse gider yardımcı olur ama bir tas yemek yapıp "hadi oğlum al karınıda gel" demedi. Tüm akrabalarım, arkadaşlarım, komşularımız, 7 kat yabancılar bile yemeğe aldılar, ağırladılar. Ben onları, onlara gelen misafirleri kaç kere ağırladım. Daha 1 aylık evliyken, kendine gelen misafirlari sırf yeri yok diye bize zorla yatıya gönderdi. Üstelik gelen insanlarından bundan haberleri yoktu. Söylememiş insanlara gelmeyin müsait değilim die. Pişmiş bir şekilde "5 yıldızlı otele gönderiyorum ben sizi" demiş millete. Yazık gelen misafirlerede yazık, diken üstünde utana sıkıla kaldılar. Defalarca bizden özür dilediler (ki onların hiç bir suçu yokken)

Neyse bende artık eşime "Git söyle, annen bizi yemeğe alana kadar bir daha yemeğe falan almayacağım" dedim.

Ama gel görki eşimde "annem senin yüzünden evime gelemiyor" diyor artık. Kalkıp anasının yaptıklarına bakmıyor, yine beni haksız ve eksik çıkarmaya çalışıyor.

eminim başka şeyler de vardır. sırf yemeğe davet etmedi diye ve de misafir gönderdi diye nefret etmiyorsunuzdur heralde.

eminim başka şeyler de vardır. sırf yemeğe davet etmedi diye ve de misafir gönderdi diye nefret etmiyorsunuzdur heralde.

sırf o yüzden olmadığı kesin kimbilir daha neler yaşadı ve yaşıyor insanların dertlerini küçümsemeyelim lütfen

tatlim kolay kolay bir erkek kabullenmez annesinin suclu oldugunu kabulllenir ama sana belli etmez ilk once senin hep adim atmani ister evliligimin ilk yillari aklima geldi ayni
boyleydi hep ben yaptim yaptim yaptim dusun ameliyat oldu gittim baktim basda allah ve esim icin bir iki bir iki derken esin anlayacaktir mesela bnm esim bes sene sonra ogrendi inanki kendini bukadar yipratmana bile degmez sinirlerine yazik degmez esinede deme gorusme etme onu mu dedi bunumu dedi acma annesi yok seninle ayni evde degilki sukur oyle dusun emin ol zamanla anlayacaktir esin ama insan yipraniyor sinirleri bozuluyor yeri geldi isyan bile ettim ama su anki kafam olsaydi varya hayatda inceldigi yerden kopsun derdim egerki ben esimi seviyorum ileridede ayrilmam mucadelemi verecem esim anlayacak beni diyorsan savasini surdur ama dersenki yok yapamam cok yipranirim vallahi gencligini omrunu koreltmeden sinir hastasi olmadan birak...

merak etme ayni bnde senin durumundayim hatda olay daha persembe gunu oldu ama okadar cok pistim ki okadar cok astim ki bu konulari rahatladim ama busefer cok farkli olacak mesela esim gidiyor saatlerce gelmiyor hic sormuyorum nerdeydin yine mi gittin annenin oraya tabi toplanti vardi soyle dusunuyorum annesi vir vir sen vir sonuc ne olacak biliyormusun esin disariya akacak ona huzur verecek omuz ver evinde o huzuru bulsun bugun bile esim cikti saat 16da hala evde degil cep tel aramadim eve geldigindede hosgeldin askim falan bir kerede boyle deneyecem dusun kadin okadar sirkef ki gozlerimin icine baka baka sen bana neler yaptin dedi...boyle bir kadin esini sakin annesinin yuzunden kirma lafini nerde nezaman kullanmasini iyi bil

bende eşimin beni anlayacağı günü sabırla bekliyorum, en azından umut ediyorum. devamlı dır dır eden biri gibi oldum artık. ama annesi o kadar akıllı ki; hep o yokken yapıyor, onun yanında annem, kızım diye konuşuyor. eşimde annem seni çok seviyor, kızından ayırmıyor diyor. ama o yokken beni tamamen görmezden geliyor. tam bir sinir harbi yapıyor. bebeğimin mevlidinde; mevlit bitti, insanlar dağıldı, bikaç kişi kaldı, bu arada bebeğim 20 günlük ve ilk çocuğum. çok huysuz, susmak bilmiyor. tamamen tecrübesizim yani. o arada kızım altını pisletmiş. misafirler gidince bebeği artık annemlere verdim biraz. o arada kaynanam ne dese beğenirsiniz? bebek altına yapmış şuna bak, bi çocuğa bakmayı beceremiyor!!! odadan bunu duyunca şok oldum ama herzamanki gibi bişey diyemedim. allaha havale ettim. eşimede anlattım ama sonuç yine aynı: sen yanlış anlamışsındır, niye öyle dedi acaba falan işte. baştan savma yani.

bn daha önce bir kaç arkadaşada yazmıştım.aynen bnde sen gibi yapıyordum ve eşimde aynen senin eşin gibi yanlış anlamışsndr takıntı yapma diyordu..bnde artk hiç eşime bişey demiyorum..yavaş yavaş annesinin huylarnı görüyo ve bana diyo annemin kusuruna bakma diye..mesela bu akşam onlardaydık..yarın kahvaltıya gel dedi kv.güzel bişey tabiki bni çağırması ama bn kahvaltıya pek gitmem..eşimde usulca bana' he de geç ' dedi.yarın bn bşka bi yere gidicem..önceden olsa derdi anneme gitmedin kendi tarafınamı gidiceksin diye.ama bnm uyguladğm taktik güzel bk tavsiye ederim.

Eskizm neclasuya katiliyorum aynen senin yaptiklarini yaptim inanki erkeklere dirdirdan baska birsey gelmuyor annelerinin yanlislarini o sekilde yaparak gorecekleri varsa bile gormutorlar en dogrusuda bu bugun olmaz aman girmeyelum annen senin yanindayken bna cok farkli soyle Boyle vir vir yapmkdan baska birsey gelmuyor

Kayinvalidem kenfini dunyanin merkezi zannedip herkesin o merkezde donmesini ister damadinida bir muddet huzursuz etmis bizide bes yil onceki konumuz onun begendiklerini begenmemm onun du makyeji yao yarin oturmaya guderkn soyle giyin sacini soyle yap kinaya geldi dugune gelmedin vs vs abuk subuk isler bn diyorum kendi kendime ruh sagligi bozuk diye eskiden bukonulari anlattigimda esime amannn he hé de gel derdi onuda yaptim bir bucuk yil ama baktim ki kadin yapmadigim seyleri yemin ederek yaptigimi soyledigi anda isim bitti heee dedim s'en yemin édip allha sirk kosan birisi bna neler yapmazhersey beklenir dedim uzak durmaya baktim serin oldum ama yine bir yere gidileceksede gittim sirf esime goz boyamk icin uykularim kacmusti gidecem offff gormk istemiyorum varligi bile bni sinir ediyor faln diye kendi kendimi yedim dusunsene gidersen annemin yanina senin kizin bana neler neler yapti der ki yapmadigim hhalde hlizlsyonlar goruyor sanirim sanki gercekmis Gobi anlatir heee dogru seylerde olmazmiydi olurdu ama yuzde doksani yalan olurdu ortaligi karistorir huzursuz ederdi bizi du anda varya okadar rahatimki bak kaybettigim hic bir seuyim yok kizimda kocamda yanimda ama o oyle degil isde iki kisi si yok o bnmle huzuru bulutordu simdi esime annen nasil nerdeydun neden tel konustun seni sisirdi heee bak belli adi bile yok anmam bu sferki taktigim bu kismztse haftaya carsmba trkiyeye gidiyorum arkadaslar ariyorlar gitmeden goruselim onlarla konuseken oylesine esim diyorum yetim kalack yavrum babasini cok ozleyecek ben onsuz neyapacm diyorum yetmiyormu bukadari bnce yetiyorda artiyor anasina gidecek vir vir camasirini yikamayack utu yok yemk yok herseyden once karisinin kizinin sesi kokusu olmayack evine geldiginde anasi vir vvirda etse zir zird etse ailesi bir parcasi yok bosansam Boyle olack anamdir diyecek ama oda gecici artik son careyi Boyle buldum akilli oynamam gerekir cunku kayinvalidem sag gosterip sol vurur

Simdi size soruyorum gorumcem annesinin olayindan sonra ne bir tek nede geldi geldiginde konuyu acarsa onun agzini kapatmak icin az ve oz olarak ne diyebilirim bie turlu bulamadim tek bir cumle ile donsun istiyorum heee belkide olaylar yeni sinir gecsin diye dusunuyorda olabilir ama bunlara karsi hazirlik sart belliyorum fikirlerinizi bu konuya girmedn soyleyecek soz birakmadan konusmk bicak gibi kesmek saksim drdu artik basmiyor bnde

ayni seyleri bende yasiyorum Allah tan sabir istiyorum,esimede akil fikir ver yarabbim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…