Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

canım huzursuz olarak kendimizze ediyoruz. daha da soğuduk ve dahada çekilmez hale geliyo o zaman. en iyisi polyanacılık oynamak çünkü daha onlarla beraber ne kadar zaman beraber olacağız bilmiyoruz bu zamanında rahat geçmesi için en iyisi oynamak tatlım bşka çaremiz yok kendimize yapacağız yoksa. evet bak ne güzel eşin mutlu etmeye çalışıyo seni. hem ailenin o eve gelmesi bile çok güzel benim ailem uzakta ama çağırıyorum bi hafta sonu gelin die yok diyolar. ayrı eve çıkarsan eğer ancak o zaman geliriz kızım diyolar.
eşimde hala geç geliyo onada kızıyorum artık. çok ilgisiz oldu ancak gece yatarken sarılmayı bilir başka bişey yok. sinir ediyo beni bu ara.

galiba evet polyana olmaktan başka çare yok
ama bu defada eşler anlamaz bizi arada huzursuluk lazım yinede
Benim ailem abim ablamda bir olduğum için pek gelmezler...
10 ayda 3 yada 4.gelmeleri belkide
eşin neiş yapıyorda geç geliyor canım
benimki telefon dükkanı açtı yazda geldi geç kapatıyor dükkanı ondan geç geliyor
sarılmayı hepsi çok ii biliyor zaten canım şüphen olmasın

eşim devlete bağlı bi şirkette satın almada çalışıyo canım ama ne olursa eşim hallediyo muhasebede flanda yardımcı oluyo o yüzden işler uzadıkça uzuyo. evde olunca da hemen dışarı çıkıyo. salı tatildi evdeydi temizlik vardı evdede durmadı öğlen gitti. sonra akşam geldi yemek yedik saat 10 da arkadaşlarıyla buluşmaya gitti yine ve gece 2.30 da geldi. iki gündür buz gibiyim ama anlayana tabi anlayacak adam lazım onu. çok üzülüyorum artık herşeye...

geç gelmeleri çok kötü oluyor yaaa zaten bütün gün iş güç bi gece görcez
onuda 10 11 yapıyorlar deli oluyorum ben
Kızz ne gönderiyon akşam 10 de tekrar sokağa
Tabi 2:30 da anca gelir o saatte çıkarsa yollama bacım o saatte
ben kavga çıkarıyorum 10:30 u 11 yapsa
Geçen cumartesi yaptım mesela 11de gelcem demişti 10:30 da geldi hemen
Ben o gelmeden yatarım mesela yatatktada yüzüne bakmam sende öle yap anlar o zaman
günlüğe devam ediyor musun ???

ahh ahhh gitme dedim tabi ki ama dinledi mi işine gelmeyince beyimiz aman ya yeter der sorun çıkarır ve çeker gider. başka türlü çıkamaz çünkü. sonra gece geldi ben uyuyorum tabiiii(aslında uyandım ama uyuyodum) geldi yattı yanıma sarıldı bende çek elini dokunma bana dedim neden dedi çek elini dedim dedim. tamam dedi çekti. dün falanda buz gibiydim ama adam öküz işine gelmiyo ki anlasın.
günlüğe devam canım hatta eşim gördi bu ne dedi ver okuma dedim tamam dedi verdi. sonra bide beni yazarken gördü bakma dedim hayatım bikere bakma dedin bakmam dedi. oda senin özelin biliyosun öle karıştırma huyum yoktur dedi

ben de uyanırım uyuyomuş gibi devam ederim bakalım ne yapacak diye
ölede demesen iyidi tepki vermemek daha mantıklı geliyor bana
ayyyy bacım seninki odunmu afedersin yaaaa

hafta sonu ailemin yanına gideceğim eşime sende gel babam kocişde gelsin özledik diyo dedim bilmem bakarız dedi hafta sonu geldi beyimiz daha bakacak. oh ne güzel biz onların ailesinin dibinden ayrılmayalım onlar bakarız desin ne ii yaaa oh valla

ben de uyanırım uyuyomuş gibi devam ederim bakalım ne yapacak diye
ölede demesen iyidi tepki vermemek daha mantıklı geliyor bana
ayyyy bacım seninki odunmu afedersin yaaaa

valla tepki vermesem daha ii ama o hiçbişey yok gibi sarılınca sinir oluyorum anlasın biraz. odun işte. hele işine gelmesin ne odunu kütük oluyo maşallah.

bu çözüm değil arkadaşım her erkek baskı altına alınamıyor malesef eşine buz gibide davranma hiç bir şey olmamış gibi polyannacılıkta oynama açık bir dille isteklerini konuş kendisinin bu halinden hoşlanmadığını böyle bir evliliğin çok sağlıklı yürümeyeceğini sabrının bir noktada bitebileceğini yumuşak ama kararlı bir dille anlat her erkek eşinin hep evde onu bekleyen ve hiç gitmeyeceğini ve her ne saatte gelirse gelsin onun orada olacağını düşünür ve onun rahatlığını duyar kaybetme korkusu ancak onunla yüzleştiklerinde oluşur kararlı ve güçlü bir kadın erkeği korkutur ve kaybetme korkusu erkek için tetikleyici olabilir Hayır demesini öğrenmelisin isteklerini açıkça söyle ve kendine değer ver sevgilier

valla tepki vermesem daha ii ama o hiçbişey yok gibi sarılınca sinir oluyorum anlasın biraz. Odun işte. Hele işine gelmesin ne odunu kütük oluyo maşallah.

zorla götür kız sende
Onlar hiçbişey yok gibi sarılmaya devam ediyorlar zaten benimkide öyle yapar geç gelir hanım evde nasıl olsa sarılım yatım oh ne alaaa...
Sinir olsanda tepki verme kızınca olay uzuyo

her zaman herşey aynı olmuyo işte. hayır diyosun ama bazen senin hayırını dinlemiyo. kafasına koymuş yapıyo. gerçi bende öyleyimdir ama eşimi 5 yıldır tanıyorum ve bu dışarı çıkma arkadaş konusu yüzünden başka tartışma konumuz olmamıştır. adam hasta yaa valla arkadaş hastası hele bi arkadaşı var tamam bildiğin kuma yani.
ben eşime gerçek hyattan hikayeler okurum arada bi ve derim bak bigün sene bakacaksın ki ben yokum çok şey için pişmanlık duyacaksın ama iş işten geçmiş olacak kaybettikten sonra bilinen değerin hiçbi anlamı yoktur. ona göre yaşa derim. faydasıda oluyo tabiki ama bazen beni böle çıldırtıyo işte.

günaydın kızlar, ben erkek annelerini ikiye ayırıyorum; kaynanalar (ki bunlar bizimkiler oluyor), birde kayınvalideler (bunlardanda nadiren var, yani bir arkadaşımın kayınvalidesi ona hediyeler alıyor, devamlı kazaklar örüp gönderiyor, ev almışlar, arkadaş gibiler yani vs. vs. vs.). ben birkaç yıllık evliliğimde yaşadıklarımı tek tek anlatmaya kalksam ne sayfalar nede kelimeler yeter. istemeye geldikleri günden, düğünümüzün olduğu güne, yapılan her telefon konuşmasına kadar her görüşmemizde bi olay oldu. artık kendimden şüphelenmeye başladım. acaba ben mi abartıyorum, büyütüyorum diye. kocamın dediğide tam olarak bu ve beni paranoyak haline getirdi. eşimin ise annesine olan düşkünlüğü beni deli ediyor. her insan annesini sever, sayar o ayrı bir mesele ama artık aile diyince anne-baba-kardeşlerini değil, çekirdek ailesi olan bizleri yani eşi ve çocuklarını anlaması gerektiğini idrak edemiyor bir türlü. oysa inanın o kadar düzgün biriki, neredeyse 4/4'lük. ama işin içine annesi girince adam 180 derece değişiyor. okuyor üfletiyor mu diyenlere ise cevabım evet, çünkü bir geldiğinde evde muska buldum ve eşime gösterdim. sonrada yaktım muskayı, keşke yakmasaydım çünkü kaynanam benim haberim yok ben yapmadım diye yemin billah etmiş. sonuçta yine ben suçlu oldum, annesine iftira atıyor oldum. onlar ki düğünümüzden bir ay sonra, düğünü eşimle ben yaptığım halde, borç içinde olduğumuz ve neredeyse cebimizde 5 kuruş olmadığı günler geçirdiğimiz halde, bize borç verin, kredi çekin gibi isteklerle geldiler, polyannacılık oynuyorum bende sizlerinde dediğiniz gibi ama nereye kadar, eşimi seviyorum eminim o da beni seviyor ama annesinin adı geçince, sesini duyunca bile tüylerim diken diken oluyor, ne yapmam gerektiğini ise hiç bilmiyorum, nereye kadar böyle gidecek o da meçhul...

valla benimkinde çözüm oluyor canım kiii arada konuşmada yaparız anlatırım içimdekileri
o ağlar ben ağlarım hallederiz dışardaysa ben arayınca gelir zaten dayanamaz bana
bizim asıl sıkıntımız evle ilgili yoksa eşimle problemimiz yok öyle
kaybetme korkusu hep vardı benim eşimde halada var zaten... Teşekkürler...

ayy sorma o kuma meselesi bende de var bacım yaaa...
Ayrılmıyorlar hiç ama arkadaşda nışanlı beraber takılıyoruz
Gerçi arada onların yalnız takıldığıda var ama neyseee

anneci eşler apayrı bi konu zaten allahtan benimkiler öyle değil
rabbim kolaylık versin tatlım sanada

Kızlaarrrr bi ara bi arkadaş bi söz yazmıştı arapça
onu hatırlayan varmı ???
Okuyunca kedi gibi oluyorlar demişti

canım inan hepimizde aynı soru NEREYE KADAR BÖLE GİDECEK kimse bunun cevabını bilmiyo o yüzden yapmamız gereken en mantıklı şey içinde bulunulan anı yaşamak gelecek bize ne gösterecek bilmiyoruz çünkü geçmişte geçti gitti en iiyisi anı yaşamak.
eşine sürekli artık ailen biziz de ben öle yapıyorum yani önceden ilk sırada onlar olabilir di ama artık onlarda önce düşünmen gerek ben varım diyorum. önce benim isteklerim artık biz bi aile olduk diyorum. sürekli böle söle canım. bak benimde ailem vardı ama şimdi ailem artık sensin falan da kıyaslamalar yap. kız kardeşi falan varsa onunla kıyasla ona eşi böle yapsa hoşuna gider mi de. işte o zaman küt diye kalıyolar...

ayy sorma o kuma meselesi bende de var bacım yaaa...
Ayrılmıyorlar hiç ama arkadaşda nışanlı beraber takılıyoruz
Gerçi arada onların yalnız takıldığıda var ama neyseee

Kızlaarrrr bi ara bi arkadaş bi söz yazmıştı arapça
onu hatırlayan varmı ???
Okuyunca kedi gibi oluyorlar demişti

işte bizimkinin ne nişanlısı var nede kız arkadaşı öle olsa bende rahatlayacağım ama yok kız yok valla ben de kız aradım ona ama bulamadımda.
yok canım nasıl bişeydiki o. ne zaman yazılmıştı ki çok oluyo mu.

eminim başka şeyler de vardır. sırf yemeğe davet etmedi diye ve de misafir gönderdi diye nefret etmiyorsunuzdur heralde.

Tabiki canım sırf bu yüzden değil. Eşimin olanları benden bilmesi konusuna bir örnek vermek istedim sadece. Yani onların yıktığı dağları görmezden gelirken, benim yapmadıklarımla onların eksikliklerinide benden bilir olmaya başladı.

Ne yapacağımı bilmiyorum, artık çoookkk sıkıldım. Dün yine tartıştık. İlişkimiz başladığından beri sürekli sorun, sorun, sorun... Bir ay kafam rahat yaşayamadım. Eşimin okulu, eşimin askerliği, eşimin işi, eşimin ailesi hep sorunlarla sıkıntılarla sürdü. Hep sabrettim ama artık sabredemiyorum. Halaaaa daha iş sıkıntısı devam ediyor. Geçen cuma gene işden ayrıldı. Bir dünya borcumuz var, hiç umrunda değil. Kredi çeker öderiz diyor (ki daha önceden çekilmiş başka kredileride var.) Allahtan ben çalışıyorum. Ama hayatım böyle geçecek görüyorum.

valla hiç hatırlayamıyorum kiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…