Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

canım ne yaptın akşam nasıl geçti ?

canım ne yaptın nasıl geçti akşam ?

öle geçti işte. eşimle hiç konuşmadık zaten. benimde işlerim vardı onları yapıp yattım direk.

bazen böyle durumlarda o çok kızgın anlarda konuşmaktansa , bekleyip sakinleşmek iyi olur. ağızdan çıkan lafların dönüşü olmuyor çünkü. için içini yiyordur eminim, aklında bir sürü senaryo, süphe... ama duygularına yenilmeyen akıllı kadını oynarsan karlı çıkarsın. sen sakin kal, ve güçlü olduğunu ona hissettir. evliliğin başlarında adam nasıl alışırsa öyle de gider. sürünsün yalvarsın bakalım biraz. olgunluğu hiç elden bırakma canım. kocan seni kaybedeceği korkusuna kapılsın paniklesin biraz.

işte bende aynen bu dediklerini yapıyorum canım. bundan önce hep yapıcı oldum aman uzumasın die tekrar arayıp soran tekrar konuşma talebi ile giden ben oldum. ama bu sefer öle olmayacak. gerçi akşam halini gördüm yüzüme bile bakamıyo. bana msj çekmiş sen herşetin en güzeline layıksın ben hatalıyım özür dilerim die yok yaaaaaa öle kolaydı

denedim canım ama yine aynı yine aynı sabır diyorum sabır diliyorum rabbimden.

canım inan seni çok ii anlıyorum ama ne yapmalı nasıl olur diyecek bişey bulamıyo insan

ben böyle utanmaz bir kadın görmedim öğle arası eve gittim eşiminde onunda yüzüne bakmadım.Eşim gece konuştuğu lafları duyduğumu söylemiş. aldım oğlumu balkonda oturuyorum yemeğe çağırdı yine gitmedim sonra gelmiş yanıma ne var bunda alınacak ben senin yüzünede söylerim bunları demezmi,cevap verme gereği bile duymadım kapattım balkon kapısını suratına

Hem de ne utanmazlık!!! Mutlu oluyo mu acaba böyle yaparak.bırak anneliğe insanlığa bile sıgmayan şeyler bunlar.nasıl bir ruh hali ben anlamış degilim

Hem de ne utanmazlık!!! Mutlu oluyo mu acaba böyle yaparak.bırak anneliğe insanlığa bile sıgmayan şeyler bunlar.nasıl bir ruh hali ben anlamış degilim

üstüne üstlük kendisine anne diye hitap etmediğim için bana çok kırgınmış hanımefendi,annelik kelimesini o kadına yakıştırmıyorum ve ölene kadarda ağzımdan çıkmayacak anne kelimesi.el kızı değilmi el yetişdirdi bizim istediğimiz gibi değil diyor,gülermisin ağlarmısın

ay cok üzüldüm ne cıkıyosa bu erkekleren cıkıyo herşeyi onlar yapıyor aynı benimkinide bi kere yakaladım beni uyuyo zannediyolardı konuştuda konuştu kadın neymiş ben surat yapmışım sen bir ay kal elini bir işe sürme ben surat yapmayayımda ki yapsın sonra eşim geldi sen nasıl kocasın dedim oturup annenle benim cekiştiriyosun benmişim onu diyen bir hışım nasıl üstüme egildi bana bak bi daha surat yaptıgını görmeyecegim falan sen kimin evinde kimi istimiyosun falan tabi ben dururmuyum gecenin bi yarısı bagıra bagıra yeter be sendende ailendede bıktım yeter ben kimseyi cekmek zorunda degilm dedimiştim ama kadın nasıl doldurmuş nasıl resmen adamın içine şeytan girmiş aran 5 ay gecti bekliyolarki ben cagırayım onları hiç cagırırmıyım yani kocalar analarını cenesin kapatamıyorlar oyurup bi güzel dinliyolar

Kendi yetistirdigini mi alacakti ogluna tövbe tövbe yaaaa!!
Bosver arkadasım inanki degmez.ben seni çok iyi anlıyorum hepimiz anlıyoruz birbirimizi...ama iyi olmanın olu bu varlıkları bosvermekten geçiyomuş ögrendik..senden değerli mi,asla!

o ne demek öyle yaa. el kızı bizim istediğimiz gibi yetişmedi demiş ya deseydin ya sende pardon ailem senin beğenmeyeceğini tahmin edemedi yoksa doğar doğmaz verirlerdi sana al gönlüne göre yetiştir diye. Hayret birşey ya bunlar gelin olmadımı ana kuzusu olmadımı ben çözemiyorum artık.

Son düzenleme:
Nerede kalmıştık canlar? Neyse nisan gibi biz evlilik kararı aldık eşimle. Başladı hazırlıklar. En muamma olan benim eşyaların akibeti. İlk eşimden ayrılırken hiç bir şey almamıştım ben tenezzül etmedim. Tüm evi sıfırdan yeniden döşedim. Beyaz eşyalar, mobilyalar, kap kacak... Aklınıza ne gelirse bir eve ne lazımsa... Neyse eşim ben karışmam dedi. Ne istiyorsan onu yap. Düşündüm taşındım, eşim benimle tanışmadan ev almış, biz çıkmaya başlamadan da evi dayamış döşemiş. Yeni olmayanlar vardı hani masa sandalye filan. Onları benimkiyle değiştiririm dedim ama geri kalan ? Sonra eşimin gölbaşında yaptırdığı ama içi henüz yapılmamış olan villa geldi aklıma. Eninde sonunda orası yapılacak nasılsa oraya koyalım orada da kullanacak olan benim nasılsa dedim bunu da kaynanama söyledim. İyi olur dedi. Aradan 2 gün geçmeden benim buzdolabı eski seninkini buraya getirek dedi, emri vaki yani. Hayır diyemedim masraf olmasın dedi, tamam dedim. Bitti mi hayııııırrrr. Ertesi gün koltuklar gelsin dedi, ertesi gün yatak odası takımı, ertesi gün, halılar, falan filan.... Neymiş efendim oranın ne zaman yapılacağı belli değilmiş, eşyalar çürürmüş. Gidip geldikçe biz kullanırmışız. aYOL senin evin de eşyan yok mu? Hem evlerimiz o kadar yakın ki balkona çıksan görürsün. Gerçi onun balkonu bizim evi görmediği için yangın merdiveninden dikizleniyoruz genellikle:)))

ah su Kayinvalideler yokmu.... hepsi ayri bir Dert :)

benim öyle cok büyük, kavgali bir sorunum olmadi Allaha sükür. Bunun nedenide benim saygili olup, ailemden gördügüm terbiye dolayi birsey demememdendir!!

tanisma fasli, nisan felan derken hersey cok iyi gözüküyordu, iyi niyetliydi.
Basta hersey büyük konusulur, hersey istedigin gibi olacak diye söz verdi. Ki benim kimseden büyük bir beklentim yoktu. Sonucta Insaniz hepimiz, herkesin maddi durumu iyi olacak diye birsey yok. Ama beni ne taki almaya götürdüü nede salona... dügün tarihini bile onlar ayarladi sormadan :) herneyse dedim... Bana el öpmeye gittigimizde Hediye bile vermedi, benim ailem hem bana hem esime ayri hediye verdiler dedemlerde verdi. Zoruma gidense görümcem evlendiginde gözümün önünde cikarip Bilezip vermesi oldu...
Balayina o yollamis güya bizi, aceba onumu el öpme hediyesi olarak gördü bilmiyorum ama yapmamasi gerekirdi.. ne dügün bohcasi ne birsey hic birsey yapmadi.. Benim ailemin maddi durumu onlarinkinden kötü oldugu halde annem hem nisana herkese bohc, hem dügünde + dayilari ve yengeleri hemde hic bir sekilde bizi borca sokmadilar...

Ben dügünden 3 ay önce görümcem ve kayinpederimle Türkiyeye uctum gelinlik vs almaya.. Kayinvalidem mobilya aliminda öyle arkamdan isler cevirdiki, öyle soguttuki beni kendinden bana ettigi laflardan dolayi bende Gelinligimi kimseye göstermeme karari aldim. Mesela bana güya Yemek takimi hediye edecek. Verdigi yemek takimi görmek bile istemezsiniz... paketsiz, kendi eski kullandigi takim... 2 salata tabagi kendisinde. Bagzi parcalari 10 bagzilari 8 tane, uyusmuyor yani. Birde kenarlari catlamis, rengi solmus.. Böyle bir terbiyesizlik olabilirmi?! sanki ben onun ceyizlerine kaldim, zaten benim yemek takimim var 2 tane... ...
Bunu döndükten sonra dedigimde (gelinligi kimseye göstermek istemedigimi, herkes birsey diyip morlaimi bozduklarini) bana dedigi laf neydi biliyormusunuz?: ' Benim Paramla aldigini banami göstermeyeceksin?'
belki benim yaptigim o an Hataydi, belki tatli bir dille tkr dile getirseydi eminim gösterirdim cünkü insanlari kiramiyorum ama o laf denilirmi hic?! cok ayip etti bence.. ve o lafini asla ve asla unutmayacagim...Hic bir hareketine veya laflarina birsey demedim. Sevgi ve Saygida kusur etmem asla, esimin ailesi sonucta gidip otururum ama pek fazla konusmam...
Hala esimi kendisine baglamaya calisiyor. Sevmedigi yemekleri seviyor, sevdiklerini sevmiyor diyor.. illaki benim dediklerim yanlis onunkiler dogru olacak. Esime hatta birgünü 'Elin kizimi iyi bilecek benmi iyi bilecegim senin huyunu' dedi.. bunu dediginde biz 1 bucuk yillik evliydik...
Nisan bohcasini öyle özene bezene hazirlamistikki.. o bohcalar icin okadar cok Para harcadimki herseyin en güzeli iyisi olsun diye.
Kayinvalidem ne yapti?! Diger aile bireylerine göstermedi bile... kaynimin ve kayinpederimin piyjamalarini esimin esyalarinin arasina koymus. Diger esyalarida, kizinin nisanlisina bohca diye götürdü,, o bohca götürmeyede annemle bende gittim! bizi salakmi saniyor bilmiyorum...
Cok kirginim ayni zamanda öfkeli.. ama yuvamda mutluyum ve huzurluyum!! herseyi bosvermemim sebebi bu..

Oglunu kiskaniyor sanirsam... kendini acindirmasini birde cok sever anlatamam... biri hasta olsun, hemen ayni hastalik onunda basindan gecmistir.. acayip garip bi Insan.
Kendisini cok eli bol gösterir ama aslinda cok maddiyatcidir. Kayinpederim calisir, kendisi calisir, görümcem ozamanlar bekarken herkesten faazla kazaniyordu yinede esimden herseyin parasini alirdi. Biz Nisanliyken biele mesela annesi oglu icin gidip birsey aliyor, evde oglundan kurusuna kadar parasini istiyor... bunu ilk gördügümde annemle birbirimize baka kaldik, biz öyle seyler görmedigimiz icin..

Bagzi konular vardir, bayanlar arasinda hal edilir dimi?! bu gider benden gizli ogluyla konusur eder.. benim en son haberim olur. Esimde cok saf, iyi niyetli oldugu icin yanlislarin farkina varmiyor. Ama biliyor Annesi hakkinda düsüncelerimi.. annesini kötülemiyorum hicbir sekilde ona..

Mutfatkta bize Borc yikti... kendi kizi evlendi gecen yaz, bana yaptiklarinin bi kismi kendi kizinda oldu cileden cikti.. canima degsin allahin sopadsi yok!! allaha havale ediyorum, bi kaynim var, aceba öteki gelini benden iyimi olucak veya cektirecekmi? kurban oldugun Allah büyük...

Son düzenleme:
hepimizin türlü türlü sorunları var bu kadınlarla.su aralar sunu merak ediyorum kaynanalar gelinlerini neden kıskanır.yazılarıma yorumlarıma denk gelen varsa bilir yeni ev yaptırdık kısmetse tasınıcaz (k.peder bi sorun cıkarmassa)1 hafta 10 güne.kadın ne yaptırsam agız burun büküyor o neymis öle bu neymis böle.granit tezgah yaptırdım kendide cok istiyrdu k.peder yaptıramam neyi var bizim mutfagın tezgahın demis benimkini gördü nie böle yaptırdınki ne bu simdi bunamı verdin bu kadar parayı bosa ugrasmıssınız eskisinin neyi vardı sanki dedi.

bi kac ay önce esimle alısverise gittik bi avm ye uzun zamandır istedigim bi spor ayakkabı vardı ve ihtiyacımda vardı buna eskileri cok yıpranmısdı.tabi kaynanada gelmek istedi iyi dedim gittik ayakkabıyı aldık.ayakkabı 150 lira magazadan cıkıyoruz kaynana önde esim arkasında bende en arkadayım esimin kolundan tutmus bu ne böle aldıgı biseyede benzemio,sen böle yüz vermeye devam edersen daha cok ayakkabı parası verirsin insan biraz ses eder(bu arada 4 yıllık evliyim ve evlendigimden beri aldıgım ilk spor ayakkabı bu )biz pazardan giyioruz da ne oluyo tas gibi isde.sen böle dök paraları ayakkabıya sonra para biriktiricem die ugras ben isteyince verme(k.pederin maddi durumu cok cok iyi ama cok cimri.k.valide hanım hep esimden para ister ama esim babam varken benmi sana para vercem benimde karım cocugum evim var der vermez.hem bilmiyomusun ev icin para harcıyoruz sıkıntımız var der.)benim bunları duydugumu farkedemedi hasbam sonra nasıl akıl ettiyse bana baktı bende ona bakıyorum anladı duydugumu kesdi sesini.ben esime hadi gidelim dedim haliyle moralim bozuldu.

daha evlendigim ilk günden beri böyle seyler yasıyorum bu isin en iyi tarafı dier tarafları konusmak bile istemiyorum.anlamadıgım yaw sevsende sevmesende ben senin kızın oldum hadi ben elim ama oglunla ben yasıyorum ben ne yapıyosam ikimize yapıyorum hadi ben iyi olim istemiyosun peki oglun ?(hos kaynanam icin varsa yoksa kıymetli kızları esim bes para etmez kötü evlat seni dogurucama tas dogursaydım da en azından elimi koyardım üstüne diyor.allah yukarda ister inananın ister inanmayın bu sölemesinde ki tek neden esimin para vermemesi ve o gezmek istediginde onu gezdirmemesi.ömründe hic otobüs minübüs görmemis hep nereye istiyorsa arabayla götürülmüs)

etrafta görüyorum anneler evlatları icin parcalanıyor basta benim annem olmak üzere hersey senin olsun eksigin olmasın,benim olmasada olur senin olsun die.kendine alısveris yapmıyor bize yagdırıyor resmen ama kaynana anca kızlarına.onların cocuklarına yagdırır bizimkine hava verir.hadi bisey istedigimde yok zaten de evladımı bari ayırma.kıskanma neyimi kıskanıyosun allah sana koca bi ömür bahsetmis güzelce yasamıssın herseyin olmus varlık icinde yasamıssın daha ne istiyosun be kadın neyin eksik kalmıs ki böyle yapıyosun.bıkıyorum valla artık.
isin kötüsü k.peder ondanda kötü uf ya

isleri gücleri fesatlik canim...
kendilerinden baska kimse iyi olmasin, kimse onu sevmesin felan..
Hep onlar konusulsun, pohpohlansin... yaslidir, yasliliklarina veriyorum bagzen ama yasliliktan degil sahsiyet meselesi!!

benimde evlenirken yaptıkları geldi yazıyı okurken aklıma. benim kv ile kp ayrı.

istemeye kp ve ailesi geldi. sonra düğünü konuşmak için geliceklerdi annem dedi kızım sen ne istersin bende dedimki biz tüm eşyaları düğün masraflarını eşimle karşılıyoruz sizde okadar çeyiz yapıyosunuz bu adam bi gelip konuşup düğünde boy gösterecek sen 10 bilezik 1 set iste dedim.
neyse geldiler bide bizim hemşerim izmiş diye aynı memleketli birini getirmiş kp. ne işe yarıycaksa. annem söyleyince kp alamam okadar demiş. annemde bu çocuklar zaten herşeyini kendi yapıyo senin masrafını toplasan 5000 tl demiş. 2008 de altın daha ucuzdu çünkü. bunlar en son tamam diyo gidiyo.

kp. eşimi aramış demiş ben 10 tane takamam falan filan. eşimde ailesine hiç boyun eğmeyen biri uzun yıllar destekte görmemiş. beni aradı ben bugüne kadar babamdan hiç bir şey istemedim yarın birgün yüzüme vururlar falan dedi annenle konuş 10 bilezik çok falan. bende anneme söyledim annem sinir küpü oldu biz eşşek başımıyız beni niye aramıyo oğluna söylüyo dedi. sonra dedi ara deki hiç bişey istemiyoruz. ben zaten bişey istemiyorum sen istiyosun diye 10 bilezik demiştim dedi. bende eşime diyince ben bunu söyleyemem bi rakam söyle ortalık gerilmesin dedi bende 6 bilezik 1 set olsun dedim.
kp eşime namus sözü düğünden sonra alıcam ona demiş.
neyse nişan için 2 bilezik önden alınacak beni çağırdılar gittim kp. bi kuyumcuya götürdü beni ama kuyumcu baştan ayarlanmış anlayacağınız. adam çıkarıp önüme bir çeşit bilezik koydu. adama dedim tek çeşitinizmi var kp. ile bakıştı önce. dedim bana diğer çeşitleri çıkarın. (yani benim bildiğim düğün alışverişinde kuyumcu en pahalısını seçmeleri için laf yapar.) neyse adam çıkardı bende az daha kalın olanını aldım. zaten diğeriyle arada 50 tl oynuyodu ama maksat saf olmadığımı anlasın. tabi geri dönüşte kp surat düştü diyo sen ucuzunu aldın adamın gösterdiği daha pahalıydı ben onu önceden tarttırmıştım. dedim altından anlamam ama alime alınca ağarlığından fark ederim ben merak etme sen dedim.

sonra düğün için alış verişe çıkılacak bilezikler aynı olacak ama busefer set var tabi bizim kp yine tutuştu başlamış busefer set olmasın falan demeye. dedim olmaz babana söyle set olacak yoksa bu blezikleride veririm kendide düğüne gelmesin.
neyse gittik eşim ben kp. kuyumcuya gidiyoruz baktım o kuyumcuyu geçtik dedim burasıydı yok dedi başka yere gitcez daha uyanık kuyumcu bulmuş kendine.
adama dedik düğün için set bakıcaz adam 3 set çıkardı 14 ayar falan ama böle inceciiiikk taşlarla süslü. adama dedim bu kopar yok dedi ince göründüğüne bakma sağlamdır. dedim sizin başka setiniz yokmu sizin yaşınıza uygunu bu diyo. dedim boşver yaşı ben bunu takıp gezmiycem ya. bu arada kp oturmuş nasılsa kuyumcuyuda kafalamış ya rahat rahat pis pis gülüyo. çıktım camekana dedim orda 24 ayar var ona bakıcam ama şöle 3 parmak kalınlığında gerdanlığı. adam çıkarınca sanki bizim kp in altından yay fırladı zınk diye kalkıp geldi yanımıza bişey de diyemiyo. ama eşim pislik olsun diye yaptığımı anladı birbirimize bakıp baya gülüştük. kp farketmemiştir çünkü o sıra tansiyon 17 ye 10 falan olmuştu :))). neyse ne onun dediği ne benim dediğim oldu sonuçta. ben kend,i zevkime göre seçtim yine uygun ama ip gibi olmayan bişeyler.
kuyumcudan çıktık eşimde hemen anlamış tabi diyo çok çakalsın adam kalp krizi geçiriyodu :)))

ama bigün evlendik ve gün geldi çattı kp dedi nooldu senin set dedim duruyo dedi ben sana edim niye set alıyosun falan. bende dedim 5000 tl ye erkek evlat evlendirdin evimizi kendimiz döşedik bide gelip parasını sen ödüyomuş gbi negerek var bukadar eşyaya dedin. gelinliğimi kuaför paramı kendi cebimden ödedim. 6 bilezik taktın diye tüm akrabalarına bilezik takmayın onların altını var para takın dedik 500 tl lik bilezik takacak adam 100 tl taktı gitti. bide 4 bilezik namus borcum olsun demiştin hala ses seda yok. ben senin altınında değilim ama bukadar büyük söz vermeseydin bari dedim. p de çıt ses yok. ,içimde nevarsa söyledim dahada. ama kavga etmiyoruz bu esnada.

sonra gün geldi kp. evlenecek orasıda ayrı bir komedi tabi. çoluk cocuk gelin hepimiz kp. in düğününe gittik takı anonsu dağmadın gelinindeeennnn :)))))))))))
bana dedi senin şu seti getir geline takıcaz takıda millet görsünmüş sonra geri vericez. valla karın kabul edicekse ben veririm dedim. ooo o çoktan kabul etti bak gör millet senin gibi değil ne altın istiyo ne para dedi. bende bizim kızlar uyanıktır sizinkiler gibi saf olmazlar bidaha ibret olur bizim ordan kız almazsınız dedim.

ulan zaten kadın 40 yaşında koca bulmuş ne altını isteyecek üstüne para vermeleri gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…