düğünümüz vardı onun için köye gitmiştim cumartesi ama burnumuzdan geldi.dedem düğünde kalp krizi ve beyin kanaması geçirdi.sapasağlam adam.hastaneye ölü götürdüler ama Allah a şükür kalbini çalıştırdı dr lar 35 dk sonra.ama yoğun bakımda ölecee yatıyo.makinelere bağlı kendinde değil.evim hastaneye çok yakın oraya gidip geliorm onun için giremedim.bn dedemin ekmeğini çok yedim çok kötüyüz hepimiz dualarınıza ihtiyacım var.şimdilik hoşçakalın...
benimde evlenirken yaptıkları geldi yazıyı okurken aklıma. benim kv ile kp ayrı.
istemeye kp ve ailesi geldi. sonra düğünü konuşmak için geliceklerdi annem dedi kızım sen ne istersin bende dedimki biz tüm eşyaları düğün masraflarını eşimle karşılıyoruz sizde okadar çeyiz yapıyosunuz bu adam bi gelip konuşup düğünde boy gösterecek sen 10 bilezik 1 set iste dedim.
neyse geldiler bide bizim hemşerim izmiş diye aynı memleketli birini getirmiş kp. ne işe yarıycaksa. annem söyleyince kp alamam okadar demiş. annemde bu çocuklar zaten herşeyini kendi yapıyo senin masrafını toplasan 5000 tl demiş. 2008 de altın daha ucuzdu çünkü. bunlar en son tamam diyo gidiyo.
kp. eşimi aramış demiş ben 10 tane takamam falan filan. eşimde ailesine hiç boyun eğmeyen biri uzun yıllar destekte görmemiş. beni aradı ben bugüne kadar babamdan hiç bir şey istemedim yarın birgün yüzüme vururlar falan dedi annenle konuş 10 bilezik çok falan. bende anneme söyledim annem sinir küpü oldu biz eşşek başımıyız beni niye aramıyo oğluna söylüyo dedi. sonra dedi ara deki hiç bişey istemiyoruz. ben zaten bişey istemiyorum sen istiyosun diye 10 bilezik demiştim dedi. bende eşime diyince ben bunu söyleyemem bi rakam söyle ortalık gerilmesin dedi bende 6 bilezik 1 set olsun dedim.
kp eşime namus sözü düğünden sonra alıcam ona demiş.
neyse nişan için 2 bilezik önden alınacak beni çağırdılar gittim kp. bi kuyumcuya götürdü beni ama kuyumcu baştan ayarlanmış anlayacağınız. adam çıkarıp önüme bir çeşit bilezik koydu. adama dedim tek çeşitinizmi var kp. ile bakıştı önce. dedim bana diğer çeşitleri çıkarın. (yani benim bildiğim düğün alışverişinde kuyumcu en pahalısını seçmeleri için laf yapar.) neyse adam çıkardı bende az daha kalın olanını aldım. zaten diğeriyle arada 50 tl oynuyodu ama maksat saf olmadığımı anlasın. tabi geri dönüşte kp surat düştü diyo sen ucuzunu aldın adamın gösterdiği daha pahalıydı ben onu önceden tarttırmıştım. dedim altından anlamam ama alime alınca ağarlığından fark ederim ben merak etme sen dedim.
sonra düğün için alış verişe çıkılacak bilezikler aynı olacak ama busefer set var tabi bizim kp yine tutuştu başlamış busefer set olmasın falan demeye. dedim olmaz babana söyle set olacak yoksa bu blezikleride veririm kendide düğüne gelmesin.
neyse gittik eşim ben kp. kuyumcuya gidiyoruz baktım o kuyumcuyu geçtik dedim burasıydı yok dedi başka yere gitcez daha uyanık kuyumcu bulmuş kendine.
adama dedik düğün için set bakıcaz adam 3 set çıkardı 14 ayar falan ama böle inceciiiikk taşlarla süslü. adama dedim bu kopar yok dedi ince göründüğüne bakma sağlamdır. dedim sizin başka setiniz yokmu sizin yaşınıza uygunu bu diyo. dedim boşver yaşı ben bunu takıp gezmiycem ya. bu arada kp oturmuş nasılsa kuyumcuyuda kafalamış ya rahat rahat pis pis gülüyo. çıktım camekana dedim orda 24 ayar var ona bakıcam ama şöle 3 parmak kalınlığında gerdanlığı. adam çıkarınca sanki bizim kp in altından yay fırladı zınk diye kalkıp geldi yanımıza bişey de diyemiyo. ama eşim pislik olsun diye yaptığımı anladı birbirimize bakıp baya gülüştük. kp farketmemiştir çünkü o sıra tansiyon 17 ye 10 falan olmuştu :))). neyse ne onun dediği ne benim dediğim oldu sonuçta. ben kend,i zevkime göre seçtim yine uygun ama ip gibi olmayan bişeyler.
kuyumcudan çıktık eşimde hemen anlamış tabi diyo çok çakalsın adam kalp krizi geçiriyodu :)))
ama bigün evlendik ve gün geldi çattı kp dedi nooldu senin set dedim duruyo dedi ben sana edim niye set alıyosun falan. bende dedim 5000 tl ye erkek evlat evlendirdin evimizi kendimiz döşedik bide gelip parasını sen ödüyomuş gbi negerek var bukadar eşyaya dedin. gelinliğimi kuaför paramı kendi cebimden ödedim. 6 bilezik taktın diye tüm akrabalarına bilezik takmayın onların altını var para takın dedik 500 tl lik bilezik takacak adam 100 tl taktı gitti. bide 4 bilezik namus borcum olsun demiştin hala ses seda yok. ben senin altınında değilim ama bukadar büyük söz vermeseydin bari dedim. p de çıt ses yok. ,içimde nevarsa söyledim dahada. ama kavga etmiyoruz bu esnada.
sonra gün geldi kp. evlenecek orasıda ayrı bir komedi tabi. çoluk cocuk gelin hepimiz kp. in düğününe gittik takı anonsu dağmadın gelinindeeennnn :)))))))))))
bana dedi senin şu seti getir geline takıcaz takıda millet görsünmüş sonra geri vericez. valla karın kabul edicekse ben veririm dedim. ooo o çoktan kabul etti bak gör millet senin gibi değil ne altın istiyo ne para dedi. bende bizim kızlar uyanıktır sizinkiler gibi saf olmazlar bidaha ibret olur bizim ordan kız almazsınız dedim.
ulan zaten kadın 40 yaşında koca bulmuş ne altını isteyecek üstüne para vermeleri gerek
düğünümüz vardı onun için köye gitmiştim cumartesi ama burnumuzdan geldi.dedem düğünde kalp krizi ve beyin kanaması geçirdi.sapasağlam adam.hastaneye ölü götürdüler ama Allah a şükür kalbini çalıştırdı dr lar 35 dk sonra.ama yoğun bakımda ölecee yatıyo.makinelere bağlı kendinde değil.evim hastaneye çok yakın oraya gidip geliorm onun için giremedim.bn dedemin ekmeğini çok yedim çok kötüyüz hepimiz dualarınıza ihtiyacım var.şimdilik hoşçakalın...
dünden beri anneciğim bizdeydi,giremedim ben de..bugün gitti annem,akşam da misafirim vardı.şimdi şöyle bi geçmişi okudum,baya bişey kaçırmışım.ama atlamadım hiçbişeyy,okudum da okudum
annemi gönderdikten sonra birazcık duygusala bağladım kii,misafir geleceğini öğrendiğimdee normale döndüm..gurbette gelin olmaz zor şey yaaa....
ve bana ilk kez misafir geldi,apartmandaki 2 aile komşu..orta yaşlı iki çift..eşimle birlikte güzelce ağırlamaya çalıştık,ilk misafiri de atlattık böylecee..güzeldi,iki insan yüzü gördük fena mı?yoksa yabani olcam çıkcam yakındaa
valla işin çoook ama çoook zormuş canım Allah yardımcın olsun
Ne kadar çok para muhabbetine girmişsiniz..14 ayar yok 24 ayar ,10 bilezik yok 5 bilezik..Kusura bakmayın ama okurken yüzüm buruştu..Daha ilk seferde kp 10 bilezik alamam dediğinde bence hiç ses çıkarmamanız gerekirdi ki bence istekte bulunmak bile abes,insanlar ne isterse onu takarlar..Resmen pazarlık yapmışsınız çok çirkin..Ayrıca 40 yaşına gelmiş koca bulmuş lafınıza hiç katılmıyorum..Artık insanlar eskisi gibi 18-19 yaşında evlenmiyor..Eğitimlerini tamamlayıp üniversiteyi bitirip ,bir müddet çalışıp ( kendi ayakları üzerinde durmak ve kimseye ihtiyaç duymamak ve kimseden birşey istememek için )birikim yapıp ondan sonra evleniyorlar..Akrabalara altın takmayın para takın cümlesini nasıl kurdunuz,yani utanmadınız mı insanlardan istekte bulunurken..Ben gerçekten çok şaşkınım,bakalım daha neler göreceğiz....
oğlum 8 aylık ve o doğduktan sonra dahada kötü olduk diyebilirim eşimin ailesiyle aramızda ciddi bir kültür farkı var ve napsamda değiştirebilmem mümkün olmuyor şu an doğum iznimdeyim haftada 1 biz gidiyoruz en az 1 kezde k.v gelir evime genede sürekli neden çocuğu alıp gelmiyosun bize diye sitem eder durur artık öyle bir noktaya geldik ki bıkkınlık usanç var üzeimde ve yüzlerini görmek dahi istemiyorum hani görmesem de özlesem merak etsem diye bir nefes almam mümkün olmuyor ve bu durum canımı çok sıkıyor artık onlara sorsanızda torun baldan tatlı çok özlüyor bense onlar böyle yaptıkça daha uzaklaşıyorum zaten sürekli kızdığımı bile bile şapur şupur öpmeler çocuğu kucağından indirmemeler deli ediyor beni ve ne dersem deyim çocukla ilgili beni dinlemiyorlar da haliyle onlara güvenimde 0 ama nasıl çözücem bu sorunu bilmiyorum zamanında kendi çocuklarına bakamadığından mıdır nedir annem diye seviyor çocuğu sanki annesi gibi görüyor kendini bense oğlumu "annesinden" ayırmaya,uzak tutmaya çalışan kötü gelinim!bazen öyle bunalıyorumki çıkıp gidesim geliyor artık(
günaydııınnnn
ne oluyo mbu topiğe ya nereye kaybaldu insanlar güzel topiğimin güzel insanları nerelerdesiniz?????
deminden beri takip ediyorum bende sunu belirteyimki dul kadınların oğullarıyla evlenmeyin o hatıyı ben yaptım baskası yapmasınbu konuda muzdarip cok yakın bi arkadasım var onun durumu benmkinden de beter ah su kay nanalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?