- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
ya kendi doktoru yokmuş başka doktorlarla uğraştık durduk 2 gündür
şimdide sağlık ocağındaki kendi doktorun vermeden kullanma ilacı demiş
ilaç kansızlıkla ilgili her neyseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
vallla ağlicam şuan...
ağlama ağlama..valla şuan üzüldüm turkuaza aklım takıldı bi tuhaf oldum yaa..herkesin derdi birbirinden büyük,birbirinden ayrı,farklı..çaresi olmayan hiçbişey yok efsuncum,bu kadar üzülme gerçekten,gitmezlerse de gitmesinler,bunda da vardır bir hayır..temelli giderler belki,bu kadar umutsuz olma,Allahın emri değil ya birlkte olmanız..
ne güzel canım çok sevindim senin adına ,eşin ne güzel seni dinlemiş dertleşmişsiniz biz iki aydır bırak dertleşmeyi normal konularda bile konuşamıyoruz,dün akşam atıştık bizde sanki herşey çok yolundaymış gibi beraber olmak istedi bende kesin bir dille reddettim bir hışımla çıktı gitti giderkenden de sen böyle yapmaya devam et ben yapacağımı biliyorum dedi ne demek istediğini anlamışsınızdır ben kesinlikle yapmayacağına inanıyorum o konularda güvenim sonsuz amacı beni huzursuz etmek gözümü korkutmak ama yinede böyle bir imada bulunması beni çok kırdı,ne yapacağımı hiç bilmiyorum bana akıl verin ne olur iyice durumlar işin içinden çıkılmaz bir hal aldı
sağolun desteğiniz için ne bilim inş atlatabilirim. beynime format atıp herşeyi,herkesi, hepsini unutmak istiyorum. bir yola çıktım Allah utandırmasın inş. bakalım tek başıma ne kadar ne yapabilicem. mecburen ele güne karşı güçlü durcam, kendime her zamanki gibi sahip çıkıcam. yalnızlık özelliklede zor geliyor. annem olsa dizlerine uzanıp ağlasam içimi döksem. anlatabilsem içimdeki volkan patlamasını. zaten annem olsaydı bu kadar haksızlık yapılmasına izin vermezdi. susmazdı da susturmazdı da. Ben Allah' ın ilahi adaletine sığınıyorum. benim evimi benim başıma yıkanların aynısı aynı şekilde başına yıkacağına inanıyorum. kocama gelince o zaten bulacak belasını mumla arıcak. ben görmem duymam belki ama eminim tarih tekerrür edecek. o ne yaptıysa aynısı onun kaşığına gelecek... sadece içimi bunları düşünüp rahatlatabiliyorum.
kadın istemedi en baştan beri. en sonunda da ağladı zırladı duygu sömürü yaptı ayırdı. Allah versin artık onların layığını.
sağolun desteğiniz için ne bilim inş atlatabilirim. beynime format atıp herşeyi,herkesi, hepsini unutmak istiyorum. bir yola çıktım Allah utandırmasın inş. bakalım tek başıma ne kadar ne yapabilicem. mecburen ele güne karşı güçlü durcam, kendime her zamanki gibi sahip çıkıcam. yalnızlık özelliklede zor geliyor. annem olsa dizlerine uzanıp ağlasam içimi döksem. anlatabilsem içimdeki volkan patlamasını. zaten annem olsaydı bu kadar haksızlık yapılmasına izin vermezdi. susmazdı da susturmazdı da. Ben Allah' ın ilahi adaletine sığınıyorum. benim evimi benim başıma yıkanların aynısı aynı şekilde başına yıkacağına inanıyorum. kocama gelince o zaten bulacak belasını mumla arıcak. ben görmem duymam belki ama eminim tarih tekerrür edecek. o ne yaptıysa aynısı onun kaşığına gelecek... sadece içimi bunları düşünüp rahatlatabiliyorum.
kadın istemedi en baştan beri. en sonunda da ağladı zırladı duygu sömürü yaptı ayırdı. Allah versin artık onların layığını.
Aynen sonuçta senin çocuğunun bir parçası... gelininkiler hep hor görülüyor.
Bırakır mıyım hiç?
Eşime de demiş ki her ne kadar senin çocuğun olsa da "o kadının kızı" tartışmışlar yeter artık bir daha görüşmeyeceğim anca bayramda.
valla saldım gözyaşlarını salya sümük ağlıyorum bi yandan günlük yazarak... çok bunaldım olay gidip gitmemesi değil canım kiii bu kadar doktorluk olaydan sonra zaten eşime göndermeyelim diyecektim bende hasta hasta gezme mi olurmuş... gerçekten çok bunaldım ben... yaa birlikte oturmakta bu kadar sıkıntı değildi belki ama o kadar yıprandım ki insanlar yüzünden düzelemiyorum artık... kuklayım ben sanki şimdi kimse gelmiyor gitmiyor diye hemen etrafa gülücük mü saçmam lazım ???
uuuffffffff rabbim sen bana sabır ver rahatlık sen daraltma yarrraaabbbiimmmmmmmmmmmm
valla saldım gözyaşlarını salya sümük ağlıyorum bi yandan günlük yazarak... çok bunaldım olay gidip gitmemesi değil canım kiii bu kadar doktorluk olaydan sonra zaten eşime göndermeyelim diyecektim bende hasta hasta gezme mi olurmuş... gerçekten çok bunaldım ben... yaa birlikte oturmakta bu kadar sıkıntı değildi belki ama o kadar yıprandım ki insanlar yüzünden düzelemiyorum artık... kuklayım ben sanki şimdi kimse gelmiyor gitmiyor diye hemen etrafa gülücük mü saçmam lazım ???
uuuffffffff rabbim sen bana sabır ver rahatlık sen daraltma yarrraaabbbiimmmmmmmmmmmm
efsunum Allah a sığın. deki Allah ım en kötü günüm bu olsun. Bazen Rabbim kullarının sabrını denermiş. Belki buda senin için bir sınavdır.daraldığında sabır çek içinden. ağlamak istiyosan ağla susma, durma tutma gözyaşlarını.analtamak mı istiyosun kendi kendine anlat ağla rahatlarsın bak.emin ol ağladıkça akıtacaksın içini. sonra yeniden ayağa kalkışın olacak merak etme. zaman en iyi ilaçtır.
Rahmetli annem derdiki hep, kızım sen doğru dur dürüst ol, gerisini Allah a bırak, gün doğmadan neler doğar. bir bakarsın bir günde hayatın değişir. önemli olan Sıtkı gönülle Allah' a bağlanmak derdi. umudunu inancını yitirme.
ben akşam evde ağlıyorum, hele ezan sesini duydukça içimden gözümden göyaşlarım akıyor. ama dua ediyorum sürekli.Rabbim içimde yanan ateşe su serp, içimi rahatlat bana güç ver diyorum. Bazen ruhumun diz çöktüğünü hissediyorum. ama dua ediyorum inanıyorum bir gün ayağa kalktığım gün gelecek işte o gün benim yeniden doğuşum olacak. sabırla bekliyorum. zaman herşeyin ilacı efsunum. gün gelir seninde içinde yananlar mutsuzlukların üzeri örtülür. mutlu günlerin gelir bekle.
efsunum Allah a sığın. deki Allah ım en kötü günüm bu olsun. Bazen Rabbim kullarının sabrını denermiş. Belki buda senin için bir sınavdır.daraldığında sabır çek içinden. ağlamak istiyosan ağla susma, durma tutma gözyaşlarını.analtamak mı istiyosun kendi kendine anlat ağla rahatlarsın bak.emin ol ağladıkça akıtacaksın içini. sonra yeniden ayağa kalkışın olacak merak etme. zaman en iyi ilaçtır.
Rahmetli annem derdiki hep, kızım sen doğru dur dürüst ol, gerisini Allah a bırak, gün doğmadan neler doğar. bir bakarsın bir günde hayatın değişir. önemli olan Sıtkı gönülle Allah' a bağlanmak derdi. umudunu inancını yitirme.
ben akşam evde ağlıyorum, hele ezan sesini duydukça içimden gözümden göyaşlarım akıyor. ama dua ediyorum sürekli.Rabbim içimde yanan ateşe su serp, içimi rahatlat bana güç ver diyorum. Bazen ruhumun diz çöktüğünü hissediyorum. ama dua ediyorum inanıyorum bir gün ayağa kalktığım gün gelecek işte o gün benim yeniden doğuşum olacak. sabırla bekliyorum. zaman herşeyin ilacı efsunum. gün gelir seninde içinde yananlar mutsuzlukların üzeri örtülür. mutlu günlerin gelir bekle.
((( ama bak sen bu hallere giriyosun eşinin haberi yok..eşin seni anlamıyo değilki,sorunlu değilsinizki,bunları paylaşsana..dün günlüğü ortada bırakma konusunda konuşmuşsunuz,benim de aklıma gelmişti bi kere,en içten duygularını görsün,seni anlasın diye bırakabilirsin madem yüzüne anlatamıyosun..bu reva mı canım sana,ruh sağlığını kaybedeceksin böyle..2 gün bi yerlere gidin imkan varsa başbaşa,orda bi konuşun herşeyi ne varsa dök içini,bi nefes alın sonra gelin evinize..bunu yapamazsanız da,bi akşam dışarı çıkıp konuş,ama herşeyi konuş..o senin bu haline dayanır mı sanıyosun,valla burda ben bile kıyamadım sana.kocanı düşün bi de..bi çare bul de,sağlığımı kaybedicem de.yalan da değil,çok dolusun,kocana düşmanlaşırsın Allah korusun..şartlamışsın kendini,bırakmaz,ayrı eve çıkmaz diye..bu kadar odaklanma buna,neden olmasın yani,herşey olur bu da olur.bakarsın çıkarsınız,yakın olur ama ayrı olursunuz,olmaz diye bişey yok efsuncum yok..sert konuşmuş gibi oldum afedersin ama üzülüyorum gerçekten,yazık her gün bu sıkıntıyla sen nereye kadar gideceksin böyle..
benim işim uzun hikaye biraz canım... kv anneside bizle beraber yaşıyor...
kayınpederim yok vefat etti 5 yıl önce bi tane görümcem var evli
52 yaşında genç sayılır ama hastalığı çok o yüzden bırakamam diyor
Merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı biraz okudumda çoğu şeyler hemen hemen aynı birazda ben bahsedeyim, 1.5 yıllık evliyim daha benimde kayınvalidem dul 2 oğlu var nişanlıyken başladı bazı şeyler ben cok detaycıyımdır en ufak seyden anlarım ne niyette olduğunu biz farklı şehirlerdeydik sadece telde grşblyrduk ne zaman kunuşsam arkadan annesinin sesi gelrdi bi bahane bulup muhakkak odasına girerdi hatta ben dinlediğinden bile şüpheliyim çünki aşırı meraklı..İlk tanışmamızda daha nekadar çok telefonla konuşuyosunz radyasyn yapar zararlı demişti ordan verdim notunu napalım yani zaten uzaktayız dumanlamu haberleşelim..düğün alışverişinde hele surat bi karış sunu kız tarafı yapmazmı bunu kız tarafı yapmazmı biz kendi üzerimize düşeni yaptığımız halde yani işine gelen adeti biliyodu işine gelemeyeni yok.el öpmede gurbete gelin gelen benim ağlayan o oğlu yanında olmucak ya,evlendiğimz gece ev gezdirmeye kalktılar ya ötesi varmı tabi ben müsade etmedim..ilk evine gitmelerimizde sürekli oğluna sen bunu seversin oğlum al ye tabi ben kimim ki 3 üni mezunu kendini yetştrmş nihayetnde de hoş bi bayanım ailemde keza ole arada fark var yani biz alçakgönllü oldukça tepemize bindi sonra oğlum zayıflamışmısın ne ya oğlun 75 kiloydu 90 yaptık şimdi kim zayıf bırakmış ortada tabi cevap yok geliniz sustuk hep..doğalgaz faturamıza karışmalar çok gelmiş diye cok yanıyomuş ki normal.hatta bi kez gitmiş tel faturamı sormuş bide anlatıyo ilk defada o ay biraz yüksek geldi ne hikmetse o tarihe denk gelmiş sizinkini de yatırcaktım da cok fazla gelmişti yatıramadım bak bak..bikere hiç unutmam salçayı 3 ay idare etmişim hemde kendi akrabalarını yemeğe aldım kaç kez gurur dyarak bak bukadar harcamışım dedimde bana çok harcamışsın dedi şok..insan yalandan aferim kızım der dimi ole bile olmasa..ilk bayramımda benim en nefret ettiğim kavurma yapmış başkada bişe yok dalga gecer gibi önüme koymuştu..benim ailemde en sevdiği yemekleri yaparlar damatlarına sürekli hizmet..en son yanlış anlama ama ben öğretmen olsun cok istiyodum gelinimin dedi tatili bolmuş.dumur oldum kendime de kızıyorum cevap vermediğim için tutuluyorum resmen ya..bizde doktor istiyoduk kardeşim nolcak..off kızlar kafama taka taka hasta oldum 1.5 yılda okadar yüz vermişimki değer vermişimki kıymet bilmediler..kötü bi insa değil ama bu patavatsızlıkları laf sokmaları çileden çıkarıyo dengesiz yani bazende terliğimi önüme verir yemeklerden yemem için ısrar hediye alır ya böyle ikilemde bırakıyo insanı kızsammı sevsemmi ama ne yazıkki kızgınlığm daha büyük.bugüne kadar her çağırmasında gitmeye çalıştım misafiirne işine yardım ettm ama artık yeter dedim en son yaşadığım sağlık problemnden sonra araya mesafeyi koydum kötü olmam ama çok samimide olmam evin kızı gibi olmak cok da iyi olmuyo arkadaşlar sonra siz üzülüyosunz yakına çok istedi ama ben uzaktan ev buldum böyle de iyi böyleyken bile hafatada 3 kez görüşüyorduk yani şimdi biraz daha azaldı..erkekler cok düz anlamıyo bişe anlatmak gerekiyo yönlendirmek gerekiyo kötü yapmam olmasın annesiyle ama bilsinn neyin ne olduğunu dimi kızlar uzun oldu ama daha da var aslında ama işte ole
yok canım sert falan değil doğru tüm dediklerin ama kıyamıyorum işte domatesime... onu kırmak bi sıkıntıda ben olmak istemiyorum onu evdekiler yetiyor zaten onada emin ol... konuşurken kötü bişe derim diye korkuyorum eşimle dönülmez bi yola girmekten korkuyorum ayrıca eşim çok sinirli bi insan benle alakası olmayan bişeyden bile kalbimi kırdı 1 yılda bi iki defa.... en iyisi konuşmak ama nasıl yapcam gerçi senin fikirler süper geldi artık ya konuşmanın zamanı yada şu günlüğü ortaya bırakma zamanı... başım ağrıyo toparlayamadım kelimeleri bi türlü
çin işkencesi gibi.yanı sen 2 kadına birden bakıyosun.
peki senmıonun evındesin onlarmı senın evınde kalıyorlar?
kaç yıllık evlıısn cnm?
çok gençmiş evet kayınvalıden.annesi yaşlıdır tabı benımkayınvalıdem 70 yasında ama görsen 50 dersin.
okadar dinç yani.
ben bi nevi mecbur gıbıyım birlik oturmaya. cunku kocası yok baska çocuguda yok maaşıda yok.
yaşadığımız bazı şeyler benzeşiyo seninle..dengesizlikler mesela..beni yok sayar çoğu zaman,yokmuşum gibi davranır,bazen de yere göğe sığrıdamaz,terliğimi önüme koyar aynen,kıyafetimi giyimimi över,beğenir,ellerimde problem var diye suya sokturmaz filan :) bi öyle bi böyle işte...
sen en iyisini yapmışsın mesafe koymakla,ben de öyleyim artık,nişanlılığım ve evliliğimin ilk ayları baya sorun ediyodum.ama mesafe koyunca,kafaya da takmayınca,bi de eşim tahminimden de fazla yanımda olunca umursamaz oldum çıktımne iyiyiz ne de kötü..
onu kırmadan yapıcaksın konuşmanı..ona bi de ben mi dert ekliyim diyosun ama siz eşsiniz,dertleriniz de ortak olmalı öyle değil mi? hem sen onu suçlamıcaksınki,sen seni üzen şeyleri anlatıcaksın,ben evliliğimi doyasıya yaşamak istiyorum diceksin..sana bunları anlatıyorum çünkü dayanamıyorum diceksin,kendimden korkuyorum iyi değilim diceksin..yani kısaca doğru olan ne varsa anlatacaksın,içinden geldiği gibi..yalnız başına ağlarmış gibi ne bilim dua eder gibi,içten anlatacaksın..aranızda saklı bişeyler olmasın canım kendini yedin bitirdin..
onu iyi tanıyosun artık,sinirlendirmeden yapmaya çalış konuşmanı.ben ne yapıyım de,sor gerçekten bunu..madem ayrı ev imkansız,peki sen iyi olmak için ne yapmalıymışsın,onu söyleyiversin o halde.bak sen ne güzel onu düşünüyosun üzülmesin,dert etmesin,kızmasın diye..o da seni düşünsün kahroldun 1 yıldır!!düşünüyo elbet ama bişeyler yapsın yani..
çıkın bi yerlere gidin yap bunu,ya da öncesinde günlüğü bırak bi yerlere,okursa o konuşmak isticektir zaten..yani harekete geç güzelcim,bişeyler yap iyiliğiniz için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?