Sömürgeye ve haksızlığa hayır ama bizlere çektirenlere psikolojik savaşa sinir etmeye evettt!
ayy gitmez tabii ailesi hep ordaymış delimi gitsin
saygı gösterelim göstermeyelim demiyorum ama sömürgeye hayırrr
haksızlığa hayırrr
Sömürgeye ve haksızlığa hayır ama bizlere çektirenlere psikolojik savaşa sinir etmeye evettt!
BeNim ailemde burda Allah'tan esimin kimsesi yok burda çok tohaf ailesi var benim eltilerim sabah 6 da kalkarlardi hayvanlara giderlerdi sabah 8 oldumu kahvaltıları hazırdı 1 oldumu öğle yemekleri aksama kadar temizlik evde kalabalık malum aksama kadar oturmazlardi yinede kaynanama yaranamazlardi
mesela???? ne gibi bi psikolojik savas??? kendi adima, bütün ailenin icinde savasmak kolay degil..
haksizliga hayir da canim, ben onu bunu bilmem.. is erkekte bitiyor.. bi koca esini ezdirmedigi zaman bi allahin kulu agzini bile acamiyor, hic farketmez bu ister kaynana olsun ister kayin istese bi akraba, hatta bizimkilerin tabiriyle üvey yenge.. yenge zaten kan bagi olan biri degildir, bunlar amcalarinin son esine üvey yenge diyorlar, düsün artik ne kadar adam yerine koymuyorlar.. o bile kalkti bana laf etti ................. kimi tandiysam bu durumda, olayin kocalarda cözüldügünü gördüm.. tabiki kimse anasini babasini atip da tamamen karisi pesine düsmez, ki olmasin da ama karisini da sahiplenmezse, en iyi aileler bile yapmadikalrin koymuyorlar..
Onlarınkisi aile hayatı değil toplama kampı gibi olmuş. Yaranamazlar zaten sen zavallıların yedikleri lokma bile göze batar. Ya insan hicmi düşünmez buda can buda insan günahtır diye yaa.
Senin biraz zor olabilir. Ama mesela ilk aklıma geleni söyeleyeyim hemen. Eşinle ''her ne olursa olsun takışmayıp'' onunla canım cicim cok cok iyi oldugunda onlar eminim rahatsız olacaklardır. Buda bana göre psikolojik savaştır. :)
Merhabalar... Ben 28 yasindayim, 7 aylik evlyim. Esimle ayni memleketteniz ama su an ailelerle aamizda 1500 km var)) onceleri yakin olalim cok istedim cok bunaldim yalnizliktan cok sikildim ama simdi her seferinde iyiki uzagim diorum ) bnm kaynanam okuduklarim gibi degildir iyidr aslinda ama kendi aozune gidersen daha da iyidir. 3 oglunu kocasini ve 2 gelinini 10 yildir cok guzel eline almistir ama bana gelince isler degisti ben ilk aylarda o ne derse zittini yapar gibi dik basli oldum kurban bayramindaki tatilde iyi bir atistik, silahlari kusandik esim hep onun yanindaydi tani cok Or gunlerdir tani ama artik iyi o da bana bulasmiyor ben de ona... Esimle de acik acik konustum canim isterse ararim zorlama beni diye, sen de bmmkileriistediginde ara dedim. Simdilik hersey yolunda bakalim iyi geciniyoruz. Tabi uzaklik en buyk avantaj oluyor. Allah hepiniE sabir versin arkadaslar zor is kaynana- gelin iliskisi ( bnmki laf sokunca anliyor allahtan idare ediyoruz....
haksizliga hayir da canim, ben onu bunu bilmem.. is erkekte bitiyor.. bi koca esini ezdirmedigi zaman bi allahin kulu agzini bile acamiyor, hic farketmez bu ister kaynana olsun ister kayin istese bi akraba, hatta bizimkilerin tabiriyle üvey yenge.. yenge zaten kan bagi olan biri degildir, bunlar amcalarinin son esine üvey yenge diyorlar, düsün artik ne kadar adam yerine koymuyorlar.. o bile kalkti bana laf etti ................. kimi tandiysam bu durumda, olayin kocalarda cözüldügünü gördüm.. tabiki kimse anasini babasini atip da tamamen karisi pesine düsmez, ki olmasin da ama karisini da sahiplenmezse, en iyi aileler bile yapmadikalrin koymuyorlar..
Merhabalar... Ben 28 yasindayim, 7 aylik evlyim. Esimle ayni memleketteniz ama su an ailelerle aamizda 1500 km var)) onceleri yakin olalim cok istedim cok bunaldim yalnizliktan cok sikildim ama simdi her seferinde iyiki uzagim diorum ) bnm kaynanam okuduklarim gibi degildir iyidr aslinda ama kendi aozune gidersen daha da iyidir. 3 oglunu kocasini ve 2 gelinini 10 yildir cok guzel eline almistir ama bana gelince isler degisti ben ilk aylarda o ne derse zittini yapar gibi dik basli oldum kurban bayramindaki tatilde iyi bir atistik, silahlari kusandik esim hep onun yanindaydi tani cok Or gunlerdir tani ama artik iyi o da bana bulasmiyor ben de ona... Esimle de acik acik konustum canim isterse ararim zorlama beni diye, sen de bmmkileriistediginde ara dedim. Simdilik hersey yolunda bakalim iyi geciniyoruz. Tabi uzaklik en buyk avantaj oluyor. Allah hepiniE sabir versin arkadaslar zor is kaynana- gelin iliskisi ( bnmki laf sokunca anliyor allahtan idare ediyoruz....
Senin biraz zor olabilir. Ama mesela ilk aklıma geleni söyeleyeyim hemen. Eşinle ''her ne olursa olsun takışmayıp'' onunla canım cicim cok cok iyi oldugunda onlar eminim rahatsız olacaklardır. Buda bana göre psikolojik savaştır. :)
hmmmm dogru diyorsun tabi.. ne zaman aramiz nane limon olsa, hemen burnunu sokar, güya aramizi yapcak ya, burnunu sokar iyi etmek istese de daha beter eder koyar kenara.. bizde bir de su var: ben ögretmenlik okurken ciktim geldim ( esssssek kafam )... bunlarin aileyi birak sülalede tek bi okumus var, o da anne baba ayrilmis, kiz annesiyle gitmis bunlarin ailede yani babada kalmamis, kadin calismis kizini okutmus.. yani bunlarin yaninda olsalardi muhtemelen o da okumazdi büyügünde oldugu gibi, okuldan alir evlendirirlerdi.. bu sebepten benim bakis acim onlardan farkli, bunlar da istiyorki, bildigin koyun olsun.. nereye ceksek oraya gitsin.. iyisini yapsasin hep biz gösterelim, bize muhtac olsun.. e ben de öyle biri degilim, geldim burda basladim tekrar üniversiteye, su an calisiyorum bi kreste.. dilimi cok gelistirdim her isimi kendim hallederim, mesela bir sey olunca esim bana sorar, hemen bozulurlar kardesine sorsana diye.. bi kere dünya görüslerimiz farkli.. iste sorun burda basliyor, beni kaldiramiyorlar diye düsünüyorum, ki bunu cok da belli ediyorlar.. her firsatta yaptigim iyi seyleri bi asagilamalar bi kendi ogluyla kiyaslamalar.. kaynim benle yasittir, calismaz gece gezer gündüz yatar, son bir aydir esim sayesinde 3kurus kazanmistir.. yani böyle biriyle beni kiyaslar.. ben bunlarin ynaina geldim geleli daha bi sinirli oldum ciktim artik tahammül edemiyorum benim tek sorunum bu, sabrim yok, ama sadece bunlara karsi.. sen böyle bi durumda olsan nasil bi yol izlerdin peki???
kesinlikle sana katılıyorum
napak anam herifler değişmiyorr
ben diyorum beni ezdirme
adam diyorki napıyorlar sana
daha farkında bilem değil
Söylediklerin mantıklı ama öyle olmuyor işte. Beni eşim o kadar savunur katiyen ezdirmez ama yinede laf vurmaktan moral bozmaktan geri kalmazlar. Kayınpederim bana çok düşkündü onu bile geri çekilmek zorunda bıraktılar surat asa asa. Evliliğimin ilk 5 yılında her gidişimde ağlaya ağlaya döndüm ben evime.. Rzil ettiler en güzel günlerimi yıllarımı.. O kadar eşim tarafından tutulmama rağmen hemde. İnsanın mayasında varsa kötülük maalesef hicbirşey engel olamıyor yaptıklarına yapacaklarına.
Valla tatlım baktıgın zaman sen onlara 2 beden fazlasın ki sende bunun faarkındasın. Ama bak şanslısın mesleğin var çalışıyorsun bir noktada onlara muhtaç değilsin. Bu senin en büyük gücün olmalı. Bence fazla birşey yapmanada gerek yok zaten onlar seni kıskanıyorlar bu sebeptende ince ince işlemeye çalışır dururlar yine lafımdayım siz canım tatlım cicim oldukça çıldıracaklardır. Sinirli olmanı anlayabiliyorum onlara karşı sabırlı olmak zorundada değilsin. Onları ti ye alman yeterli yanıt olacaktır bence..
benim kayinbabam da öyle - idi........ gecen tartistigimiz yine doldurmus adami bana.. o zaman sizinkilerin yüzünün astari yirtilmis tatlim ne diyim.. ogullarindan laf duya duya yine de devam ediyorlarsa ne denirki daha.. ama burda bi arkadas var, esi ailesine küstü ya esime karsi iyi olun y ada beni unutun diye.. onlar da artik asmislardi ama bizimkiler gibi, dayak küfür hepsini yasamislardi, ayni evde oturuyorlardi.. oglan en son kizi aldi cikti evden, hatta iki gün araba yattilar, ev buldular, esyasiz evde kadilar, yine de adam gitmedi eve, aklim almiyor sana yaptiklarini demis esine.. kiiiiiiii gözüyle görmemisti o da, isteyken olmus her sey.. ayyyyyyni durumu biz yasadik, esim kalkip kardesine neden bile demedierkekler arasindaki fark iste...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?