benım kaynanamda kendı tarafıyla kustu ama barıstı bı o konusuyo esımle kayınpeder konusmuyo neysee senınkı cok betermış Allah yardımcın olsun benımkıde bana ıs arıyo kpss gır sonucuna bakcam dıyo eşimde okadar borc oduyorum aılem bırsey yapmadı sen calıs bırlıkte odıyelımmı dıcem sana dıyo calısmıcaksın dıyoo ama ıcındende bı gelır daha olsa ıyı olurdu dıyo sankı ama ben suan degerlendırıyorum bu durumu evde keyfım rahat dıplomalı ev karısı oldum:)) eşim aılesını kandırmıs benı 1 ay sonra ıse sokcakmıs sokmamıs neden kandırmıs of pof basladılar evlenelı 5 ay oldu gırsın dıye baskı yapıyorlar bız baska sehre tasındık ama yetmedı hergun ararlar ben konusmuyorum suan pek soguk duruyorum dıye esımı her oglen arıyorlar sımdı 2 kez gelıcekler gene esımın halası anansı babası dadısı dudusu bakalım nolcak 3 gun bendeler gene cekmecelerın altını eller toz varmı dıye :)) ben girme dıyorum yatak odasına bosuna kıtlıyosun bosuna konusuyosun dıyo gırerım dıyo napıcam bılmıyorum pesınde dolanıyorum ya
hiç sorma vefam yaaa hiç sorma kv rahatsız izmir işi yattı kızı gitmeyince anneside bende gitmiyorum dedi kaldık yine hep beraber canım evde ben eşim kv ve anneanne
sen samsunlu musun canım?
selam herkese..
Birgün buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi
benim kayınvalidem özünde iyi bir insandır.sıradan kayınvalidelerin istediği şeyleri istemez benden.hiç iş yaptırmaz beklemez.illaki bize gelin gidin hiç demez.
Hal böyle olunca bende hep içimden gelerek gelip gittim onlara.haftada 2 kez giderdim öyle vazife gibi değil gerçekten içimden gelirdi.
Kayınvalidemin tek kusuru çok eleştirici bir insan oluşu.
Kendi ailesi dışındaki herşeyi eleştirir ama aklınıza gelebilecek herşeyi.
Kendisi baya bir muhafazakar ve kendi gibi olmayan herkesi eleştiriyor.
çalışan kadınları dar giyinenler renkli giyinenleri başkalarının çocuk yetiştirmesini herşeyi eleştiriryor.bana diyorki buzamanda çocuk yetiştirmek zor zaten sizin bebeğiniz olmazsa ben hiç üzülmem diyor.görümcemin oğlu olacak ona diyorki iyiki kızın olmadı sizin orda kız yetişmez.sen kapatmak istersin zorla açarlar onu diyor.daha doğmamış çocuğa don biçiyor.sadece onların baktıkları çocuk akıllı efendi.başkaları çocuk bakamıyor dsipin edemiyor.bunu açıkça söylüyor.kendi çocuklarını hep katı kurallarla disiplnle büyütmüş.kendi yeğenlerini dahi giyimlerinden oturup kalkmalrından dolayı eleştiriyor.yeğeni 9 aylık doğum yapmak üzere.kıza diyorki göbeğini gere gere yürüyosun biz kocamızın yanında bile kambur dururduk kimse hamile olduğumuzu bilmezdi sende kambur dur diyor.kız durmayacağını dile getirdi şimdi heryerde onu anlatıyor.
Ben daha 9 aylık evliyim.ilk zamanlar uyum sağlayım diyeçok uğraştım.başardığımıda düşünüyorum.çevreleri akrabaları beni çok seviyor.k.validemlede aramız çok iyi normalde.ama ben zamanla herşeyi eleştiriyor diye kendimi çok kasmaya başladım.öyleki özgüvenimi kayettim.otururken kalkarken bile kendim gibi olamıyorum.hep bunu yapsam benide eleştirirmi diye kendimi kastım durdum.
Sonra bende nefes alamama durumu başladı.çok zor nefes almaya nefeslerimi kontrol edememeye başladım.normalde çok pozitif neşeli biriyimdir.o halimden eser kalmadı.bu durumu eşim farketti neyim olduğunu sordu.bende durumu anlattım.
Eşm ozaman çok yardımcı oldu.kimseyi memnun etmek zorunda değilsin dedi.ben çok rahatladım.ama bu olaydan tam 1 hafta sonra korktuğum başıma geldi.
K.valideme giderken pembe pardesü giymiştim.pardesüme renginden dolayı demediğini bırakmadı.ben filancaya pembe pardesü giyiyor diye neler etmiştim.bu hayat kadını kıyafeti demştim şimdi onun gelini giyiyor dicekler dedi.bunları şakalyla karışık gülerek söylüyor.ama okadar üzüldümki.renkli çantalar takıyor onları hep hayat kadınları takar vs vs.yani bana laf sokuyor.zaten diyolardır senden için dar pardesü giyiyo diyolardır dedi.ben çok üzüldüm.elimden geldiğince uyum sağlamaya çalıştım yinede olmadı.hiç bişi demedim güldüm geçtim.eşimde bişi demedim şikayet ediyo gibi olmayım diye.ama nefes problerim yeniden başladı.yine ben ısrarla pardesümü giymeye devam ettim.kendimden bukadar ödün vermeyecektim artık.taki geçen haftaya kadar.akşam eşimle onlara gittik.bende pantolon vardı.ve o pantolonu hep onlara giderken giyerim.pantolonda şu pileli etekpantolonlar varya ondan.k.validem sana etek versem ben baban çok kızıyo dedi.sinir oldum çok bozuldum belli de ettim.yinede huzur kaçmasın diye peki dedim.tam osırada konuşurken eşim geldi.anladı tabi ben etek giyince.eve gidince sordu ben anlattım beni anladı yanımda oldu.pardesü olayınıda o an söyledim.çok şaşırdı annesinin bana o sözleri söylemesine.annemlere gittğinde 1 saat etek giyiver onun dışında annem sana bişey derse bana söliceksin hemen dedi.ilk baş eşim yanımda diye bir nebze olsun rahatladım.ama sonra eşimde değşimler başladı.kilo aldım ve eşim bu durumdan çok memnundu.46 kg dan 52 ye çıktım.fiziğim tam kıvamında oldu.şimdi kilo aldın çok dikkat çekiyo demey başladı.ben şuan 36 bedenim ya.
şimdi dışarı çıkarken hep ne giydim diye eşim bakıyor hissediyorum.kendi annem en son bana hediye etek buluz aldı.onu giydim eşime.hani bu yılın modası yüksek bel bol etekler varya penye olanlar.o kıyafeti görür görmez çokmu dar bu dedi.dar değil aksine oldukça bol bir kıyafetti yani.sanırım eşimi kaybettim.burada gurbetteyim ve kimse yanımda değil.yapayalnız hissediyorum kendimi.çok kötüyüm kızlar.3 yaşında çocuğum sanki yönlendiriliyorum başkalarının isteği doğrultusunda.
Bebek istiyorduk.3 aydır.doktora gittim geçen gün.stres hormonum (prolaktin) fazla çalıştığı içn şuan bebeğin olmaz dedi.aşırı stresten çıkıyormuş.geldiğim duruma bakın.hayatımız huzurumuz süperdi bizim.eşimle çok iyi anlaşıyorduk.şuan boğulduğumu hissediyorum.napıcağımı bilmiyorum
yazdıklarına şaşırmadım nilüfer.bende nişanlıyım ve bende senin yaşadığına benzer şeyler yaşıcam sanırım.benim nışanlım ve aileside muhafazakar ve nışanlım çok kıskanç.özellikle dar kıyafetler konusunda.hele pardesüyü hiç sorma.hiç giymedim ve evlendiğimde giymek zorunda kalacam.kendim istemeden içimden gelmeden nasıl yapıcam onuda bilmiyorum.seninde allah yardımcın olsun.kaynananın yaptığı bence eleştiriden çok dedikoduya giriyo.kimseyi giydikleryle yaptıklarıyla yargılama hakkına sahip değil.herkesin aklı fikri var sonuçta.bence senden istediklerinide daha yumuşak ifadelerle dile getirse sende böyle sıkıntı yapıp kendini huzursuz hissetmezsin.bana sorarsan eşinle konuşmaktan asla vazgeçme.çünkü bende gurbete gelin olacam nasip olursa o yüzden ben yaşadığım sıkıntıları korkuları gelecekle ilgili kaygılarımı hep anlatıyorum.oda beni anlıyo şu anda bunaltmıyo.ama gelecekte ne olur orasını allah bilir
tek istediğim sakin sessiz eşimle ve çocuklarımla yaşacağım sıcak bir yuva.allah nasip edermi bilmiyorum ama sanırım bende sizin yaşadığınız sorunlara benzer şeyler yaşicam ve bu yüzden evlenmekten korkuyorum.büyüklerin söyledikleri doğru galiba sen her nekadar sevsende 'el' 'el oğlu' el kapısı' haklılar...bizlerde 'el kızıyız' onlara göre.onları anlamayan asla onlar gibi düşünmeyen onların istediği gibi hareket etmeyen el kızları...
anlattıkların gerçek olamaz yaaa! nazıl bi kişilik sadist gibi valla.yaptığı resmen işkence.allah sabır versin sana.
bence sende onun oynadığı gibi oyna.oyununun kuralı laf söyleyip şaka yaptım demekse sende aynısını yap.ne bileyim öv kendini sürekli.
bariz bir şekilde sen sinir ol istiyor.bence hiç sinir olduğunu hissettirme.onu kale aldığını gösterdikçe vazgeçmicek gibi.
2 seçeneğin var: ya onun gibi davran ya da takma en azından onun yanında takma!
esin seni koruyorsa sorun yok ama korumadigi zamanlarda uzulmus gibi yapmayi dene ama ise yaramaycak erkekler pek buu gibi hallerle ilgilenmiyolarr Her erkkek anne lafi dinler ama asirisi iyi degil .. ,,inslh bu muabarek gunde en guzel seyler seninle olur canim bi dertin soylemek istedigin ama kimseye soyleyemedgn durumlar varsa gel icini dok anlat inan iyi geliyo insanaevlenince kocamın bana daha da bağlanacağını düşünüp avunuyorum aslında o da annesinin ne kadar ısrarcı ve kontrolcü olduğunu kabul ediyor beni bana koruyor da genelde annesine ağzını açmıyor aynı evde olup da ne kadar üzüldüğümü görünce değişir diye umuyorum
ohhh ya rahatladım bi nebze anlatmak gibisi yok :)
esin seni koruyorsa sorun yok ama korumadigi zamanlarda uzulmus gibi yapmayi dene ama ise yaramaycak erkekler pek buu gibi hallerle ilgilenmiyolarr Her erkkek anne lafi dinler ama asirisi iyi degil .. ,,inslh bu muabarek gunde en guzel seyler seninle olur canim bi dertin soylemek istedigin ama kimseye soyleyemedgn durumlar varsa gel icini dok anlat inan iyi geliyo insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?