Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

eğer kocacın çok anneci değilse yani annesi ne derse doğrudur şeklinde davranıp,ileri gittiği zaman anne dur hatalısın karışma diyemeyenlerdense işin zor....

canım eşim başta verdiğimiz karara annesi müdahale edince tamam diyordu şimdi benim isteklerimi yerine getirmeye çalışıyor inş evlenince bana daha da bağlanır. kayınvalidem bana gelinlik olarak 2. el 600-700 tl lik gelinlik alacaktı eşimle bozustuk sonra sorunları konusurken söyledim şimdi bana dikilen çok güzel bi gelinliğim oldu :) hep böyle devam eder inş ama anladım ki şikayet üslubu yerine annen ne garip böyle diyo olur mu öyle şey dimi ama diye konusuyorum :)

Allaha şükür ana kuzusu değil eşim ama yine de başa çıkamıyoruz aynı evde yaşıyoruz yaşları da var.Ne gelen bitiyor ne de karışması.Hele bir de görümce eklenince oynatmaya az kaldı

canım maşallah dediğim 7 gün yaşıyo benimde. bugün kv aradı torunumu özledim gelcem diye. geldi çocuğa yemek yediriyodum çoraplarınıda yeni çıkarmışım.baaşladı ay bu çocuğun çorabı yok ben sana alırım oğlum. (sanki şimdiye kadar ne aldıysa hep lafta alıyo) dedim ayeni çıkardım çorabını halıya basıyo zaten giydiricem şimdi. yok ha bire tekrarlıyo. sonra oturuyoruz dedi bu çocuğa bişi olmaz mikroba alışmış parmak aralarına baksana onları yiyodur hep(yahu kadın 9 aylık bebek bu yemek yedirirken herhalde kirleniyo eli yüzü mıncıklıyo püskürtüyo. bide bunu diyo ya hemen olsun en iyisini yapıyosun ben çok titiz bakıyodum hep hastaanıyo diyo. la havleeeeee.
sonra kızı yani görümcem aradı kandilini kutlamak için kızına diyo ayyy çalıştığın yer çok dindar herhalde haccada gidersin sen. bende bunu duydum sinir oldum kutlamadım kandilini falan kandil için arayan insanla dalga geçen insanı ne kutlıycam.
sonra bana dedi oğlundan ayrı kalabiliyonmu. bende dedim geçen babası iş yerine götürdü 1 saat zor geçirdim ayrı. aaa diyo ver oğlumu bize götrcem babası dönüşte alır. yok dedim olmaz. diyo giydir ver ben iyi bakarım. dedim bakmakla alakası yok süt çocuğu o meyvesini yedi akşam 10 a kadar sadece anne sütü içmesi gerek. zaten nezaman evlerine gitsek kocasıyla beraber çocuğa saçma sapan şeyler yediriyolar. sonra şakayla karışık sesini yükseltii hadiii kalk giydir diye. olmaz dedim.
ulan gıcık insan, adam olan derki hadi sende gel eşinde işten gelir hep beraber yemek yeriz eve dönersiniz.
sonra başladı eşimi aramaya eşim açmadı teli üst üste sonra eşime telde diyoki karın oğlu olmadan yapamazmış bize götürcem izin vermiyo. eşimde sanırım benim yaptığımı onayladıki yzü bozuldu. bide eşim işten onlara gidip çocuğu alıp getircekmiş geri. ulan geldin sevdin neyin çabasıydı bu onu anlamadın. olumu lcw götürüp çorapla şapka alıcaktım diyo. alacak adam alıp getirir. getirdiğin kundakla yer bile silinmez. sorduğunda göstermek için saklıyorum. benim eltim iki çocuğunuda kim istese gönderir hemen herhalde ondan alıştılar. bi keresinde kızı 4 yaşında bizde 1 hafta kaldı. benim ailemden alıştığım çocuk anne babasının yanında olur. bide küçük 9 aylı yani.
hee bu arada eşimede söylemiştim daha önce çocuğum olursa annenin bakmasını istemiyorum diye çünkü eltimin çocuklarını çok aşşağılıyo onlarla yaşıt oğlu var hep oğlu çocukları dövüyo eziyo oda müsade ediyo buna. hatta bikeresinde eşimle çıkıyoduk eltimin oğlunun onlarda olduğunu öğrendim giderken çocuğa pasta aldım. seviyodum çocuğu. ayy dedi leş gibiydi geldiğinde bit mit vardır kafasında. o gün hep aklımdadır ama bidaha ısrar etsin bu sefer vurcam yüzüne.

yani anlayacağınız kv aslına geri döndü.

kvler psikopat oluyor gerçekten. verme kız çocuğunu benimki de bi alem geçen tutturmuş senin kızın olursa adını zehra koycam annemin adı diye ben de ben doğuruyorum benim çocuğum bi sor istersen dedim bozuldu o zaman benim kızlık soyadım olsun diyo soyadı devam edecekmiş. elinden sigara düşmediği için çocuğum olunca yaklaşmasını bile istemiyorum. bi de diyo ki bana ben ilk ay bakamazmışım ezermişim uyurken bebek onun yanında yatacakmış bana sadece emzirmem için verecekmiş eşim olmaz öyle şey dedi dün akşam da çocuğu yanınızda yatırmayın sizin nefesiniz havayı kirletir dedi tamam desem ilk ay çocuğumu göremeyecektim bi de bana ezersin diyen kadın 110 kilo 155 cm sizce kim ezer? son bomba da şu ilk yıl ücretsiz izin alcam büyüytcem dedim sonra sen bak diyen olmadı bişi olmadı bana diyo ki ilk yıl ben büyütcem sonra sen büyüt hareket eden çocuğa bakamazmış bakma o zaman gıcık.
ay Allah sabırlar versin bize

kayınvalidemden yana derdim yok allaha şükür şimdilik
kayınpederimde bana karşı çok sıcak çok iyi ama benim taktığım şey farklı ve içim içimi yiyor
yaklaşık 2 ay önce nişanım vardı ondan ondan 4 ay önce de tanışma faslı söz vs oldu
dikkatimi çeken konu kayınpederimin babamı hiç aramaması
okadar kandil geçti , onu da geçtim bir hatır sormak için insan aramaz mı ya
babamdan yaşça büyük kayınpederim ama sonuçta biz kız tarafıyız..
çok sinir oluyuyorum..
bunu nişanlıma söyledim , o ablamın dünürleriylede bayramdan bayrama görüşüyor diyor..
ama ozaman da kız tarafı olan onlar bu normal yani..
babam birşey demiyor ama bir gün sinirlenicek onlardan soğucak diye korkuyorum
dün yine kandildi ve yine aramadı babamı
sabahtan beri sinirden ağlıyorum
çok mu büyütüyorum sizce?

Kızlar benim çocuğum yok ama inanın bende hiç istemiyorum onun bakmasını işe girersen ben bakarım diyo sürekli hep görmek isterim diyo yyandık yani işe girsem aklım onda kalcak cok dikkatsiz evde bi dk oturmaz ve cocuk dilinden pek anlmıyo nazlamıyo hiç..ne bilim sabah aksam onda oluruz artk calışmasamda sürekli gelecek özledim diye cok karışcak herşeye ya evimdeki biblolara mutfağımdaki kilime bile karışıyo ben modern şeyler seviyorum bilidiği halde gidip klasik biblo fln alıyo koysan bi türlü koymasan bi türlü 2-3 koydum kaldırdım anlasın ya o bizim tarzımız mı.bizim daha doğmadan cocuğun adına karıştı ya ben toprak ismini çok severim amaan o olur mu onu koymayın diyo sanane öf yani öff benim doğmadan böyleyseee hııı bide doğuma o da girecekmiş yuh artık ben ya eşimi yada kendi annemi isterim senin ne işin var:9

Çocuk bakma ve kayınvalide konularını görünce aklıma bişey geldi. (Evli değilim çocuğum yok.)
Çalıştığım işten dolayı çeşit çeşit insanlarla tanışıyorum. Her yöreden her töreden.. Bu olayı anlatan baba..
Bunun yeni bebeği olmuş, annesi karısı ve bebek beraber yatıyorlarmış. Adam başka odada yatıyormuş.
Neymiş, karısı gençmiş cahil olurmuş, onun için annesi ne derse öyle olmalıymış. Çocuk ağlarmış acıkırmış kız uyuyakalırmış, annesi duyar kalkar, bakarmış.
Zaten evde 2-3 kız kardeşi var onlarda yardımcı olurmuş. Adamın babası ve erkek kardeşleri de aynı evde yaşıyor.
Kundak yaptıklarından bahsetti, abi dedim sağlıklı değil diye biliyorum. Çocuğun hareketlerini kısıtlıyor, Allah korusun bi yerine bişey olur.
Doktor da öyle dedi ama annem bizi hep kundak yapmış, hem kız çocuğuymuş öyle fazla eli kolu ayağı bacağı rahat hareket etmesinmiş, ilerde de öyle olurmuş, o nederse o, dedi.
Evde zaten kıza ne yemek yaptırırmış ne çocuğuna baktırırmış.
Bana çok normal gelmedi.

Son düzenleme:
özel günlerde kız tarafı oğlan tarafı diye bişey olmaz..kim küçükse o arar büyüğünün ne kadar basit vede haksız bierşeyi kafana takmışsınn.evlenince görürsün arkdşm..

KARDEŞİM bunlar ne ki zaten kandildi mandilldi bunları takma kafaya ,sen daha evleniceksin,eşya alınacak gelinlik tkılar ,oooo bu vasıllar biraz fasa fiso :)
*ilk önce eve eşya geleceği zaman sana yorgan vericek(sen o yorganı gör-kim gelinine yorgan verdiyse ,sarımsılaşmış,kocanın sünnetinden kalan yorgan veriliyor genelde),
ben evleneli 2 sene oldu,hamileliğimi öğrenmeden önce ilk kez kayınvailiemde tartıştık,inan o günden bugune ne kadar çok şeye ok demişim et ediyorum...hırrrrr

Ayyy kizlaar sinirlerim tepemde zayif bi anima gelip bugun k.validemlere gittik hersey güüllük gülistanlikken kadin sohbeti bana getirdidogru duzgun agzinin payini veremedim icim icimi iyiyo simdi seytan diyo ara agzina geleni say kapat

özel günlerde kız tarafı oğlan tarafı diye bişey olmaz..kim küçükse o arar büyüğünün ne kadar basit vede haksız bierşeyi kafana takmışsınn.evlenince görürsün arkdşm..

sağolun kızlar ya valla biraz olsun rahatladım
bana okadar büyük bir sorun gibi geliyordu ki bu
okadar takmıştım ki kafaya
sabahtan beri sinirden ağlıyordum resmen
bu konu yüzünden nişanlımla bile aramı bozdum
yorumlarınızdan daha önemli sorunların beni beklediğini anladım
yine de bu ayrıntının önemli olmadığını öğrenmek beni biraz olsun rahatlattı
ben şimdiden herşeyi takarsam sonumu düşünemiyorum :18:

hee emzirir bide zaten. allahım zaten bu eski nesil beni deli ediyo bulduklarını sokuyolar çocuğun azına yemezse yemek seçermiiş. vermedim tabi bugün eşimede dedim önce bana saygı gösterecek sonra çocuğumu görecek ister kız ister çatla aynısını benim annem yaparsa sende tepki gösterebilirsin.
kadın annelik duygusunu bilen biri olsa sana diyebilirmi ben uyuycam onunla. dengesiz işte. banada diyo sen çalış ben bakarım çocuğa ee dedim hergün nasıl bırakıyım alıyım diyo hafta sonu gelip görürsün gezersin. oldu dedim yetimhaneye veriyim aynı şey. çocuk dediğin kendi yerini evini anne babasını görecek. akşam annesi uyutacak. hava kararınca ailesinin eve geldiğini bilecek.

valla canım bence hiçte önemsiz değil evlendiğinde daha iyi nlıyor insan. dünürer nekadar iyi geçinir kaynaşırsa evlilikler okadar sağlam oluyor. aynı durum bizdede vardı hatta evlendik evleneli kp annemlere hiç gitmedi kv 1-2 kez. annem bazen stem yapıyo. babamda yapıyodu. sonunda napıyım dedim baba zaten çok farklısınız bir araya gelseniz ortak yönünüz yok böyle olması daha iyi dedim. ama şimdiki aklım olsa eşimi seçerken aileler arasındaki diyoloğu kesinlikle dikkate alırdım. bu sana verdilerideğeride gösteriyo.
ama şöyle bi durum varki senin baban küçükmüş. onun araması lazım telle. bidahaki kandil falanda karşı taraftan beklemeli bakalım onlar arayacakmı busefer

kv bugün iki kere eşimi aramış onlara gidelim diye kadın depresyon tansiyon ilaçlarını bıraktı diyemi ne saçmaladı iyice. zaten dün geldin be insan bi huzur ver. ne torunmuş. git öte tarafta iki torunun daha var hemde durumları kötü ne yerler ne içerler sormazsın git onları çağır. gösteriş budalası insan. senin alacağın iki çoraba kalmadı benim çocuğum. git kermes kermes dolaşıp 5 liraya adığın ayakkabıları başkasına kakala. kendi çocuğuna 5 yaşındayken nike ayakkabı aldığını biliyorum. ben senden bişeyde beklemiyorum ama sanki çocuğunu çok ucuz giydirmişsin gibi bunları 5 liraya aldım çocuk giysin nolucak giydiği haram deme bari. bide llah rızası için her tatil planına kendini dahill etme çabandanda vazgeç bu zevki sana tattırmıycam artık anla 4 yıl oldu be kadın.

kızlar günaydın hafta sonu gireli sayfa nekadar ilerlemiş herkes dökmüş içini

:) ne dolmuşsunuz ya Allah sabır ve bol bol kolaylık versin hepinize inş. bu kaynanalar acaba gelinlerini kavga etmek için mi, yoksa onları sinir etmek için mi, yada hayatlarının tam ortasına kurulmak için mi alıyolar ben hala karar vermiş değilim, hepinize hayatta bol şans :)

günaydın kızlar. güzeeeeel bi hafta geçiririz inşallah hepimizde.
ee moraller keyifler nasılmış bakalım güzellikler

ben gayet iyiyim çok şükür eşimle güzelbi haftasonu kavgasız gürültüsüz geçirdim ufak bi kazam geçti sadece dün yataktan düştüm oda nazarlığımız olsun dimi ama:)

günaydın arkadaşlar nasılsınız ;

eşimle arayı düzelttik iyiyiz bu aralar allahım evimizden mutluluğu huzuru sağlığı eksik etmez inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…