Benimde kandillerde hep kv leri annem arar. Halbuki annemler daha buyuk . Anneme arama onlar arasin derim illaki arar "aman kizim biz iyilik edelim bizden gorsunler" der kac senedir boyle bende kabullendim ne annemin yumusak yuzlulugunu degistirebilirim. Ne de kayinvalidemin kibirli ve gaddar ve kotu kalpli ve fesat ve... Olusunu degistirebilirim ne yaparlarsa yapsinlar kimseden bi beklentide olmamak lazim. Bebegim icin kayinvalidem hicbisey almaz heralde biseyde takacagini zannetmiyorum bastan kendime bunu kabullendirdim aman dedim onami kaldim dedim simdi iyi hissediyorum. Tabiki herseyin basinda kocamin artik beni anlamasi geliyor eskiden hep kv yuzunden kavga ederdik en guzel gunlerimizi zehir etti cok ugrastim cok sabrettim simdi cok sukur esim beni anladi. Annesinin gonlunude hos ediyo benimde. Anasini savunup durmuyo cok sukur bu gunleride gorduk. Artik kv sorunu kalmadi gibi bisey yani ( tabiki kokten sorunun bitmesi imkansiz) ama kesinlikle is kocada bitiyor. Bizim ayri bir aile oldugumuzu artik ailesinin ben oldugumu cok gec idrak etti. İnsallah bozulmaz. İnsallah herkesin esi biran evvel karisinin kiymetini anlarda anasinin gercek yuzunu gorur.
böyle düşünmeyin kızlar yinede yaaaaa sonuçta kötüde olsa eşimizin ailesi onlar
susma tabiii ezdir me canım kendini asla bizde kalp taşıyoruz taş değil...
efsuncum burda ne kadar da konuşsak herşeyi anlatamıyoruz,ifade edemiyoruz..yaşamak lazım diyorum :) ciddiyim bak,tanısan aklın almaz,ben az bile anlatıyorum..eşimin ailesi tamam ama eşim ve kardeşleri de farkında herşeyin.bu çocuklar kendi kendini yetiştirmiş,maddi manevi iyi yerlere de gelmişler çok şükür..anne baba gibi davranmıyolarki çocuklarına bunlar.lafa gelince "ben anneyim" diyo ama yok tık yok,anne değil komşu kadın kadar bile değilsin!! onların eksikliği,kötülüğü karşısında benim kocam kendini kötü hissediyo,hele benim aileme karşı..ama asla bunun eksikliğini hissettirmem,anne bana ne demek benim alimden öğrendi..ve inşallah biz de iyi birer anne baba olucaz çocuklarımıza,onunkiler gibi değil.
o yüzden biz kopuk olduk böyle..bir tarafta biz varız,eşim ve ben..aileler dışarda..benim ailemle çok iyiyiz bir yanda onlar var..bi de onun ailesi var,var olduğu için var işte,lafta..
bütün bunların yanında,karışmalar,oğlunu doldurmalar,aramızı bozmaya çalışmalar gibi şeyler yaşanmadığı için şükrediyorum...
bizim sorunlar bunlar değil,başka başka şeyler...
haklısın canım neler var nelerrrrr
sen en azından biz diyebiliyorsun ben onu bile bilmiyorum
aynen kopuk olduk başkaları yüzünden helede ben
ağır vakaya dönüşüyorum giderek
bütün bunların yanında,karışmalar,oğlunu doldurmalar,aramızı bozmaya çalışmalar gibi şeyler yaşanmadığı için şükrediyorum...
bizim sorunlar bunlar değil,başka başka şeyler...
efsuncum burda ne kadar da konuşsak herşeyi anlatamıyoruz,ifade edemiyoruz..yaşamak lazım diyorum :) ciddiyim bak,tanısan aklın almaz,ben az bile anlatıyorum..eşimin ailesi tamam ama eşim ve kardeşleri de farkında herşeyin.bu çocuklar kendi kendini yetiştirmiş,maddi manevi iyi yerlere de gelmişler çok şükür..anne baba gibi davranmıyolarki çocuklarına bunlar.lafa gelince "ben anneyim" diyo ama yok tık yok,anne değil komşu kadın kadar bile değilsin!! onların eksikliği,kötülüğü karşısında benim kocam kendini kötü hissediyo,hele benim aileme karşı..ama asla bunun eksikliğini hissettirmem,anne bana ne demek benim alimden öğrendi..ve inşallah biz de iyi birer anne baba olucaz çocuklarımıza,onunkiler gibi değil.
o yüzden biz kopuk olduk böyle..bir tarafta biz varız,eşim ve ben..aileler dışarda..benim ailemle çok iyiyiz bir yanda onlar var..bi de onun ailesi var,var olduğu için var işte,lafta..
bu arada kızlar benim anneci kocam da anlamış benim değerimi benim yanımda hep sen varsın annem üç beş gün sonra çekip gidecek ama biz seninle ölene kadar beraber yaşayacağız,bende biliyorum annemin hatalarını onu böyle kabullenmemiz gerek babam bile değiştiremedi onu yıllardır dedi,sende beni anla annem sonuçta kırmak istemiyorum vs vs konuştuk baya benden anlayış bekliyo bende tamam artık senin için sen üzülme arada kalma diye susucam dedim eşimin üzülmesini istemiyorum artık oda çok bunalıyo.... ama giresuna gitmeden önce kayınvalde ile kayınpederin bir kavgalarına şahit oldum ki şoka girdim resmen kadın çok cimri herşeyi başkalarından bekler 1 kuruş parası gitsin deli olur,kayınpeder kızına yaprak almış elllerine hediye vay sen neden parayla yaprak aldın diye adamı rezil etti bizim yanımızda birbirlerine girdiler eşimle zor ayırdık
o yönden şanslıyım galiba,biz ayrı bi aile olabildik gerçekten,hem uzaktayız hem de koca biraz sert bu konuda,pek cesaret de edemezler karışmaya,zaten umurlarında değiliz de neyse:)
senin çözümün senin elinde yavrucum!!!!!! sen o konuşmayı bi yap,o yola bi gir de gerisi gelecek
arkadaşlar evlenince malesef sadece eşlerle değil aileler ile de evleniliyor. (istisnalar kaydeyi bozmaz) ama üzülmeyin eşlerin ailesi böyle şöyle diye.. emin olun siz eşlerinz ile mutluysanız aileleriniz zaten buna sevinirler. benim eşimin ailesi dallas gibi valla hiç abartmıyom eksik bilene söylüyom. ama babam eşimi çok severdi. ona oğlu gibi davranırdı. hatta eşimde babama karşı çok ilgili alakalıdır. yüreğini bilmem severmi de kötü davranmazdı yane.. ama sonuç itibariyle eşim ile biz mutsuz olunca babamda mutsuz oldu. ama biz mutluyken inanın babam diyordiki sen mutluysan benim için gereisinin önemi yok derdi.
bu arada benim eşimin ailesi bütün tanışma, isteme süreçleri dahil toplamda benim ailemi 2 kere evlerine çağırmışlardır. (isteme sürecinden evlilik süreci dahil) evlenme sürecinde ve sonra bir kere aramamışlardır, sormamışlardır. istemeye, nişanı konuşmaya, düğün olayını bile konuşmaya evimize kocamın zoru ile gelmişlerdir. nişan bohçam zaten bize geitirldimi kafamamı atıldı anlamadık ailecek. ama sonuç itibariyle ailem bunlardan ziade benim mutsuz olduğum için üzüldüler.
evet canım şanslısın...
vazgeçtim konuşma falan yapmicam
istemiyorum artık hiçbişey
o zaman biz o istisnalardanız :) çok zor oldu turkuaz,rezil oluyoruz akrabalara filan,hele annem,herşey yolundaymış gibi davranıyo başkasına karşı,dünürlerle iyiyiz gibi....ama yok işte..bi de bizimkiler akraba olarak çok içiçeler,kimsen saklıcan,saklanmıyo işte..
benim nişan-düğün arası hiç konuşma olmadıki..adetlerimiz sorulmadı,düğün konuşulmadı,ne isteriz naparız,ne alınır ne yapılır..hiç..inanılcak gibi değil belki ama abartmıyorum gerçekten..herşeye eşmle ben karar verdim,bişey yapılcaksa benim babam ve eşim yaptı..onlar misafir gibi sadece düğüne geldi..ne maddi ne manevi yok...olmasın da zıkkımın dibi!!!öf amaann sıkıldım
o zaman biz o istisnalardanız :) çok zor oldu turkuaz,rezil oluyoruz akrabalara filan,hele annem,herşey yolundaymış gibi davranıyo başkasına karşı,dünürlerle iyiyiz gibi....ama yok işte..bi de bizimkiler akraba olarak çok içiçeler,kimsen saklıcan,saklanmıyo işte..
benim nişan-düğün arası hiç konuşma olmadıki..adetlerimiz sorulmadı,düğün konuşulmadı,ne isteriz naparız,ne alınır ne yapılır..hiç..inanılcak gibi değil belki ama abartmıyorum gerçekten..herşeye eşmle ben karar verdim,bişey yapılcaksa benim babam ve eşim yaptı..onlar misafir gibi sadece düğüne geldi..ne maddi ne manevi yok...olmasın da zıkkımın dibi!!!öf amaann sıkıldım
eylül yaaa sanki beni anlatıyosun. varya benim ceyizimi almaya gelmediler. bende beraber oturacağız die sadece yatak odası yaptım ceyiz onlarda sadece yatak odası zaten die almaya gelmedi. gelin çıkacağım sabah eşim bi arkadaşıyla erkenden gelip yükledi arabaya eşyalarımı. sonra ölen gelip çıkıp gittim. yanımda kuzen ve kız kardeş vardı beraber ben gelinlikle yatak odasını sermiştik. bi allahın kulu yardım etmedi.ahhh ahhhh daha anlatsam neler neler
senin yine terapi saatin gelmiş :))
canım yapma böyle,senin hayatın,sizin hayatınız bu!!! bişeyler yapabilecekken oturmak olmaz!! ya günlük ya konuşma!! ya da ben samsuna gelcem :) yetti artık aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?