Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

bende kayınavildeden inciler aktarmak istiyorum. geçen arkadaşın birine anlattım yaram deşildi. buraya da yazayım.

evlenmeden önce evlendikten sonra
1)beni görünce; içeme doğmuştu geleceğin ah kızım vs. sürekli güleryüz 1)düğünden sonraki ilk karşılaşmamızda suırat beş karış. yüzü gülmedi garibin düğünden sonra.

2) oğlumu sakın bırakma canına kıyar. bizi bırakma 2) evlendiğime pişmn olduğumu dedim birgün yaşadıklarımdan dolayı. bizde pişman olduk dedi. esk sözlerini
hatırlatınca 'kimmmmm ' diye acaip şaşırmş rolünü takındı. bu lafları ben uydurmuşum gibi.

3)beni isterken ağlayarak istedi ailem versin die 3) sonra kendin geldin dedi.kendin geldin katlan diyor yani.

aslında çok şey var da bunllar beni dumura uğratan en belirgin şeyler.sürekli sırıtan suratının birden sürekli somutur olması, hele kendin geldin demesi yok mu. Allah tan bir cahillik edip kaçmamışım. bide öle olsa neler derlerdi.
otuz yıldır dipdipe yaşadığı oğluna doyamamış gibi yeni evliyken onlar sarmaş dolaştı. aynı evdeyiz bide yani.
birde ben saflık derecesinde anlayışlı bir insanım yani. bu yaptıklarını da hoş görürdüm de yeni evliyken bunları yapması zoruma gitti. bari bi ay geçseydi ya. onlar mı evlendi ben mi evlendim anlamadım. bir de o kadar çok fedakarlıktan sonra böle 180 derece dönüş fena çarptı beni. kendimi dolandırılmış gibi hissettim. anayı babayı ezip türlü zorluklara razı olarak evleniyorsun ve insanların bu değişimi.... insanın içine fena oturuyor.

karışık anlattım biraz da durum bu işte. muhteşem performanslı oyuncu bir kayınvalide, müthiş aileci hayırlı evlat bir koca, adaleti sağlayamacak kadar da hayırsız bir koca, evlenmeden önce müthiş saf evlendikten sonra uyanık olmaya çalışan anne baba ahı aldığını düşünen aptal gelin. ve bu üçlünün yaşamı.... :)

bir söz var ya. evlenmeden önce gözünü dört aç evlendikten sonra yarım kıs. biz napıoz. evlenmeden önce gözümü kapatıyoruz. evlendikten sonra 4 açıoz. bari evlendikten sonrada açmasak da cahilliğin verdiği mutluluğu yaşamaya devam etsek. evlenince niye bir aydınlanma dönemi oluyor ya....

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bende 6 aylık evliyim ama eşimin ailesi yüzünden hiçbir şey anlamıyorum nişanlıyken eşim ailemle yakın olmak istiyorum dedi bende zar zor kabul ettim nasıl olsa çalışıyorum dedim fazla görmem ne olacak ki dedim ama öyle olmadı tabi önceleri aramızda bi cadde vardı yine haftada iki üç kez gidiyorduk şimdi iki bina yakınımızdalar ve hergün arayıp bize gelin diyor annesi işim var yorgunum demekten bile sıkıldım o kadar çok neden diyorki annesi küçük bi çocuğun tutturması gibi sabrımı deniyor iki gün gitmesek ücüncü gün neden gelmiyorsunuz diye eşimide beni de sıkıştırıyor bana yüzünü gören cennetlik diyor yüzünü buruşturup bi pazarım var hafta icleri eşim işten geç geliyor yorgunluktan bi yere gidemiyoruz pazar günleri de hiç aksatmadan biz açana kadar sabahtan aramaya başlıyorlar bize gelin diye bazen telin sesini geceden kısıyorum bu seferde kapımda buluyorum onları neymiş başımıza bişey mi gelmiş akşama kadar oturuyor annesi gitmiyor bu hafta sınavımın olduğunu bile bile geldi sabahtan gitmedi masada defter kitaplar ben ona zorla hizmet ettim bide tutturdu ne yemek yapıcaksın diye ben ders çalışmak istiyorum dedim aklımda yemek yapmak yok dedim ama bunu eşimin yanında o kadar çok tekrarladı ki kendimi mutfakta yemek yaparken buldum çok kurnaz her istediğini yaptırıyor eşime bu kadar yakın olmak istemiyorum dedim ne zararları var ki dedi anlatamıyorum hemen tartışmaya başlıyor benimle hiç sosyalliğimiz yok Allah kısmet ederse krediyle ev aldık biraz uzaklaşıcaz bu ay ama mütahhitle konuşmuş aynı apartmanda ev olursa hemen haber diye ben bunaldım şimdiden göğsümde yumru oluyor düşündükçe ... hamile kaldığımda işi bırakmayı düşünüyordum şimdi onda bile kararsız kaldım kabus gibi kızlar sürekli gölge gibi ...

bence açık olmalısınız,bunaldığınızı belli edene kadar aynı ısrarlar devam edecektir..kırmadan eşimle başbaşa kalmak istiyorum,evliliğimiz yeniyken tadını çıkaralım deseniz ters mi teper acaba..

yok anlamazlar hem onlara öyle bişey desem eşim annemler sana ne yapıyor der suçlu ben olurum bizim tek tartışmamız bu konu ailesine sınırı eşim koyabilir ama ben küçük bişey desem hemen olay olmadık şeylere gidiyor eşim ailem 100 kere de gelin derse 100 kere de gidilicek istersen sen gelmezsin diyip kestirip atıyor tabi gitmek zorunda kalıyorum

eşinizin evde rahat etmek istediği bir anda,yorgun olduğunda ya da sizinle özel vakit geçirmek istediğinde siz teklif edin haydi annenlere gidelim diye bıktırasıya kadar..bakalım tepkisi ne olacak..

eşinizin evde rahat etmek istediği bir anda,yorgun olduğunda ya da sizinle özel vakit geçirmek istediğinde siz teklif edin haydi annenlere gidelim diye bıktırasıya kadar..bakalım tepkisi ne olacak..

onu da yaptım tatlı yaptım annenlere götürelim onlar da yesinler dedim çok yorgun olduğu bir akşam saatte gece onbire geliyordu tamam bile demeden annesini aradı anne sana tatlı getireyim mi diye getir dedi hemen o da ve gittik gece bire geliyordu eve geldik eşim bi mutlu anlatamam ben de bi sorun var diye düşünmüyor değilim

genelde arkadaşlar yakın olup sık sık gelmelerinden bahsetmiş hepsini okumadım belki benim gibi olanda vardır ama 3buçuk senelik evliyim kaynanamla oturuyoruz kayınpederim yok yalnız kalmasın diye kabul ettim aynı evde oturmayı ama sonuç aynı bin pişman oldum kabul ettiğime
kaç kere ayrılma noktasına geldik 2kere eşyalarımı topladım ama bi türlü ayrılmak nasip olmadı en son kesin kararımı verdiğimde de hamile olduğumu öğrendim ve yine dönemedim baba ewine şimdi de hamile hamile oturuyorum kaynanamla vede her fırsatta eşimle tartışıyoruz..... ne yapıcağımı bilmiyorum kafam allak bullak

kaynanam şeker hastası.bnde üzülmesin diye söylemiyodum bişey.geçen illa flncalar bize gelio gel dedi yok dedim ısrar etti olumlu cwp alamayınca telfnu yüzüme kapattı.artık fikrimi söylüyorum. bu seferde kaynanalardan kötüsü olmazz zaten die somurtuyo.napmam gerekiyo bilmiyorm.

benimki de aynen seker hastasi, fitigi var vs vs... her firsatta kullaniyor bunu da.. hepsinin silahi bu, kaynanayiz ya yaranamiyoruz, bi sevemedin bizi gitti.. yapcak bir sey yok galiba, demagoji yapiyorlar..

bnm bi keresinde tansiyonum yükselmişti.bir hafta boyunca hiç düşmedi.eşimde bunu ailesine söyledi.aman nazar değmiştir bişey olmaz dedi geçti annesi.halbuki kenidininde şekeri yükseliyo o zmn stresten yükseliyo üzülmemem gerekiyo diyo.bana gelnce nazardan olmuştrr :)

benim kociş baktı ben elden gidiyorum,''hatunum canını sıkanı söyle içinde kalmasın,ama surat asma rol yap biraz'' dedi...şimdi huzurluyum...

:))) ben cok sallamiyorum aslinda)) imalarinizi anliyoruz ama ben ustume alinmiyorum)) memlekete gitmelerimiz sorun tabi. Annemde o da paylasamiyor bizi) arada kaliyoruz...

bn aynı şehirdeyken dayanamıyorum.Alllah eşinin ailesiyle aynı evde yaşayanlara sabır versin.tabiki herkes bir değil.çok iyileride var.Allah izin verirse bizde kayınvalide olucaz bi gün.biz yaşadıklarımızı onlara yaşatmayalım

onu benimkide yapar zorla telefonu kulağıma dayar
en son sinirlendim kanepeye fırlattım yaa
konuşmak istemiyorum
benim yapımda yok ölye hiç birşey olmamış gibi davranamam

aferin kızz valla du bidaha ki sefer bende yapayım

evet oda meşhur bişe
ayyy şaka yapmıştık
neyse ayrı şehirlerdeymişsiniz

canım yaaa üzülme inşallah tez zamanda kurtulursun
rabbim hayırlısıylada bir evlat veriri inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…