yatacaz dersin...imalı şekilde :) anlamazmı acaba :)
valla böyle bi teşebbüsde bulunmadı kendileri ama teşebbüs edeceğini de sanmıyorum lafı yer oturur bilir huyumu... ama bi arkadaşımın yaşadığını anlatayım... arkadaşım tv izliyormuş kaynanası da bulaşık yıkıyormuş arkadaşım bel fıtığından ameliyatlıydı ve uzun süre yatması gerekti.. ama bunu kaynanasına anlatamadı zavallı... kaynanası demiş sen bu odada uyu kocan odasında yatsın falan... bir demiş iki demiş yok...ayıp da bilmezmiş kaynanası el gün yanında dermiş sürekli....bigün yine demiş zaten ameliyatlısın bi işe yaramazsın :) arkadaşım kopmuş o anda sinirden..ve demişki ben bu halde o işe de yararım merak etme ama sen sapasağlamsın iş gördürecek şahıs yok :) o gün bugün küsler... kadın oğluna demiş senin karın böyle dedi demiş, oğlu da doğru demiş sende haketmişsin deyince şimdi ona da küsmüş....:)kaynanası iki evlilik yapmış ikinci kocası da bırakıp gitmiş boşanmışlar...malum böyle kadını kim çeker... ama arkadaşıma helal olsun dedim her yiğidin harcı değil valla... :)
bir gün eşimin doğum gününü kaynanamlarda kutladık pasta felan kestik akşam oldu eve gidecez
kaynanam dediki doğum gününü kutlamayamı gidiyorsunuz
ne diyeceğimi şaşırdım yaaa
utandılar aslında ama ben neden esıme benı kotuluyorsunuz dedıgımde,bız bısey soylemedık ..sonra dokulduler ben 28 yasındayım kendı namusumu koruyamıyorsam vay benım halıme..bır yere gıdınce haber vermezmısım,kayınvalıdemı koluma takıp onunla gezmelere gıtmezmısım,vee en lanet tarafı kayınpederım esıme camlarımızın kırlendıgını ve sılmemı gerektıgını soylemıs..sımdı bu soylenenlerden sonra ben susmadım ama saygısızlıkta yapmadım..tek takdır ettıgım esım dag gıbı arkamda durdu ve kendımı savunamadıgım ıcın benden fazla o olayın ıcınde oldu...SONUC:evlatlarına sırf esının yanında olup onlara cıkıstıgı ıcın tuuu yazıklar olsun senın gıbı evlada demelerı ve bızım 1 aydır yabancı gıbı etraflarda dolanmamız...malesef benden bu kadar...benım ıcın yoklar artık..
aslında sakin bi insanım ama bi gün tepemi attırdı.evlendikten snra annemlere sölüodu hiç üzülmeyin siz kız çıkardıysanız bnde oğlan çıkardım die.hergün oğluşumu çok özlüom fln diodu.bnde tmm bi gün gelelim berabr yatın dedim bozuldu :)
ayakta alkışlıyorum
helal olsun arkadaşım
ben öyle bişi desem kaynanam hastanelik olur
Hanimlar, kayinvalideliniz oglusunu cok ozledigini soylediginde,
aaa anne beni ozlemiyor musun deseniz ne der peki?
yuhh yani artık adam evine gidip yatacak belki...
bende kayınavildeden inciler aktarmak istiyorum. geçen arkadaşın birine anlattım yaram deşildi. buraya da yazayım.
evlenmeden önce evlendikten sonra
1)beni görünce; içeme doğmuştu geleceğin ah kızım vs. sürekli güleryüz 1)düğünden sonraki ilk karşılaşmamızda suırat beş karış. yüzü gülmedi garibin düğünden sonra.
2) oğlumu sakın bırakma canına kıyar. bizi bırakma 2) evlendiğime pişmn olduğumu dedim birgün yaşadıklarımdan dolayı. bizde pişman olduk dedi. esk sözlerini
hatırlatınca 'kimmmmm ' diye acaip şaşırmş rolünü takındı. bu lafları ben uydurmuşum gibi.
3)beni isterken ağlayarak istedi ailem versin die 3) sonra kendin geldin dedi.kendin geldin katlan diyor yani.
aslında çok şey var da bunllar beni dumura uğratan en belirgin şeyler.sürekli sırıtan suratının birden sürekli somutur olması, hele kendin geldin demesi yok mu. Allah tan bir cahillik edip kaçmamışım. bide öle olsa neler derlerdi.
otuz yıldır dipdipe yaşadığı oğluna doyamamış gibi yeni evliyken onlar sarmaş dolaştı. aynı evdeyiz bide yani.
birde ben saflık derecesinde anlayışlı bir insanım yani. bu yaptıklarını da hoş görürdüm de yeni evliyken bunları yapması zoruma gitti. bari bi ay geçseydi ya. onlar mı evlendi ben mi evlendim anlamadım. bir de o kadar çok fedakarlıktan sonra böle 180 derece dönüş fena çarptı beni. kendimi dolandırılmış gibi hissettim. anayı babayı ezip türlü zorluklara razı olarak evleniyorsun ve insanların bu değişimi.... insanın içine fena oturuyor.
karışık anlattım biraz da durum bu işte. muhteşem performanslı oyuncu bir kayınvalide, müthiş aileci hayırlı evlat bir koca, adaleti sağlayamacak kadar da hayırsız bir koca, evlenmeden önce müthiş saf evlendikten sonra uyanık olmaya çalışan anne baba ahı aldığını düşünen aptal gelin. ve bu üçlünün yaşamı.... :)
bir söz var ya. evlenmeden önce gözünü dört aç evlendikten sonra yarım kıs. biz napıoz. evlenmeden önce gözümü kapatıyoruz. evlendikten sonra 4 açıoz. bari evlendikten sonrada açmasak da cahilliğin verdiği mutluluğu yaşamaya devam etsek. evlenince niye bir aydınlanma dönemi oluyor ya....
kızlar bende 6 aylık evliyim ama eşimin ailesi yüzünden hiçbir şey anlamıyorum nişanlıyken eşim ailemle yakın olmak istiyorum dedi bende zar zor kabul ettim nasıl olsa çalışıyorum dedim fazla görmem ne olacak ki dedim ama öyle olmadı tabi önceleri aramızda bi cadde vardı yine haftada iki üç kez gidiyorduk şimdi iki bina yakınımızdalar ve hergün arayıp bize gelin diyor annesi işim var yorgunum demekten bile sıkıldım o kadar çok neden diyorki annesi küçük bi çocuğun tutturması gibi sabrımı deniyor iki gün gitmesek ücüncü gün neden gelmiyorsunuz diye eşimide beni de sıkıştırıyor bana yüzünü gören cennetlik diyor yüzünü buruşturup bi pazarım var hafta icleri eşim işten geç geliyor yorgunluktan bi yere gidemiyoruz pazar günleri de hiç aksatmadan biz açana kadar sabahtan aramaya başlıyorlar bize gelin diye bazen telin sesini geceden kısıyorum bu seferde kapımda buluyorum onları neymiş başımıza bişey mi gelmiş akşama kadar oturuyor annesi gitmiyor bu hafta sınavımın olduğunu bile bile geldi sabahtan gitmedi masada defter kitaplar ben ona zorla hizmet ettim bide tutturdu ne yemek yapıcaksın diye ben ders çalışmak istiyorum dedim aklımda yemek yapmak yok dedim ama bunu eşimin yanında o kadar çok tekrarladı ki kendimi mutfakta yemek yaparken buldum çok kurnaz her istediğini yaptırıyor eşime bu kadar yakın olmak istemiyorum dedim ne zararları var ki dedi anlatamıyorum hemen tartışmaya başlıyor benimle hiç sosyalliğimiz yok Allah kısmet ederse krediyle ev aldık biraz uzaklaşıcaz bu ay ama mütahhitle konuşmuş aynı apartmanda ev olursa hemen haber diye ben bunaldım şimdiden göğsümde yumru oluyor düşündükçe ... hamile kaldığımda işi bırakmayı düşünüyordum şimdi onda bile kararsız kaldım kabus gibi kızlar sürekli gölge gibi ...
yok anlamazlar hem onlara öyle bişey desem eşim annemler sana ne yapıyor der suçlu ben olurum bizim tek tartışmamız bu konu ailesine sınırı eşim koyabilir ama ben küçük bişey desem hemen olay olmadık şeylere gidiyor eşim ailem 100 kere de gelin derse 100 kere de gidilicek istersen sen gelmezsin diyip kestirip atıyor tabi gitmek zorunda kalıyorum
genelde arkadaşlar yakın olup sık sık gelmelerinden bahsetmiş hepsini okumadım belki benim gibi olanda vardır ama 3buçuk senelik evliyim kaynanamla oturuyoruz kayınpederim yok yalnız kalmasın diye kabul ettim aynı evde oturmayı ama sonuç aynı bin pişman oldum kabul ettiğime
kaç kere ayrılma noktasına geldik 2kere eşyalarımı topladım ama bi türlü ayrılmak nasip olmadı en son kesin kararımı verdiğimde de hamile olduğumu öğrendim ve yine dönemedim baba ewine şimdi de hamile hamile oturuyorum kaynanamla vede her fırsatta eşimle tartışıyoruz..... ne yapıcağımı bilmiyorum kafam allak bullak
kaynanam şeker hastası.bnde üzülmesin diye söylemiyodum bişey.geçen illa flncalar bize gelio gel dedi yok dedim ısrar etti olumlu cwp alamayınca telfnu yüzüme kapattı.artık fikrimi söylüyorum. bu seferde kaynanalardan kötüsü olmazz zaten die somurtuyo.napmam gerekiyo bilmiyorm.
bn aynı şehirdeyken dayanamıyorum.Alllah eşinin ailesiyle aynı evde yaşayanlara sabır versin.tabiki herkes bir değil.çok iyileride var.Allah izin verirse bizde kayınvalide olucaz bi gün.biz yaşadıklarımızı onlara yaşatmayalım
önceki senden fenaydı diyolar bilenler sen hiç bişey demiyosun diyolar.bazen düşünüyorumda o o kadar konuşmuşken baş edememiş.bn konuşsam ne yazarki
canım benim ya Allah yardımcın olsun. hiç karşına alıp konuştun mu? o da kadın olduğu için, eşinle özel bir anınız olabileceğini evinize durduk yere anahtarıyla girmesinin uygun olmadığını söylesen, tavırlarınla da rahatsız olduğunu belirtsen anlar belki. ailen uzakta bir de arkadaşların, komşuların uzaklaşırsa her şey daha da sinirine gidebilir. kayınvaliden senin hayatının kendilerinden ibaret olduğunu sanıyor heralde.
bnm eski eltimin başına gelmiş böle bi olay.birlikte yaşıyorlarmş.günün hangi saatiydi bilmiyorum ama eşiyle özel bi anı olduğu an kaynanam odalarına girmiş kapı vurmadan.sonra bırakıp gitmiş.anlatırken bn bile kötü oldum kim bilir onlar neler hissetti.
Bayramda 4 gün onlarda kalmıştık sanki evimiz çok uzakmş gbi 2 km var yok aramızda.neyse eşim demişti bn kanepede yatamam 4 gün.yatak odanızda yatcam orayı verin bize dedi.kabul ettiler mecburen.o zmn kaynanam demişti kapınızı kilitleyin ne olur ne olmaz bn girerm unutup blki diye.o zmn anladım yani önceki olayın gerçk olduğnu
unutup girermiş töbe töbeeee
insan kocasıyla yatmaya korkuyor haa
Allah afetsin dedikodu yaptım ama hiç kimseyle dertşemiyorum. hayatta herkesin kuralalrı vardır bende hep derdimki kayınvalidem hakkında hiçbiyerde konuşmak istemiyorum ufak şeyler olabilir ama konuşmam diyordum. ama olanlar ufak şeyler olmayınca insan patlıyodaha unuttuğum okadar çok şey var ki. bile bile unutuyorum yoksa memlekete her gittiğimizde evine adım attığımda sinirlerim alt üst olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?