Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

sende aramıza hoşgeldin bacımmm... eee beraber misin çalışıyormusun ne var ne yok dökül canım rahatla...

Hoşbuldum
Biz beraber yaşamıyoruz. Onların bize verdikleri evde yaşıyoruz İzmir'de. Ancak her fırsatta gelip kurulmanın derdindeler. Ben daha önce 2 üni. bitrdim. Şu an 3.yü okuyorum. 2. sınıftayım. Bu sebepten ötürü iş bulmam çok zor oldu. Bir fabrikada stajyer olarak çalışıyorum. Ancak henüz bir maaşım yok Kendi ailem çok modern insanlardır. Ancak geleneklerini de unutmuş bir aile değilizdir.Eşimde çocukluk arkadaşım. O zamanlar babam küçük bir şehirde görev yapmaktaydı. Şehir küçük olduğu içinde eşimin ailesini tanıyordu. Babam eczacı, eşimin anne babası ise emekli öğretmenler. Ama öğretmenlikle bunların gerçekten alakası yokmuş. Aşırı cahiller. Biz eşimle tekrardan facebook üzerinden görüşmeye başladık. Ailemin bilgisi dahilindeydi herşey. Aramızda herhangi bir sorun yaşamadan 3,5 sene birlikteydik. Nişanlılık döneminde ne olduysa oldu. Uzak şehirlerde oturduğumuz için mobilya siparişini biraz erken bir tarihte vermek durumundaydık. Beğenmeye gittiğimizde ufak bir sürtüşme yaşandı. Kayınpederim kendi seçtiği tv ünitesini almak istedi. Ben istemedim. Eşim babasına karşı çıktı. Bizde tabi bu karşı çıkmadan ötürü eşimin ana kuzusu olduğunu anlamadık. Düğüne 1 ay kala annemle birlikte ev eşyalarımızı almaya geldik İzmir'e. Tabi onlarda burdaydı. 6 gün boyunca yapmadıkları rezillik kalmadı. Babası eve gelen her parça eşyanın fiyatını sordu. O derece. Düğünümüz 2 şehirde oldu. Akrabalarımız uzakta yaşadıkları için kına gecesini de düğünleştirme kararı aldık. Ancak erkek tarafını bu masrafların hiçbirine dahil etmedi ailem. Düğün akşamı kayınpederin kıskançlıktan çıkarttığı rezaletin hadde hesabı yok. Babama düğün yemeğine kaç para ödediğini bile sorma cesaretinde bulunmuş. Benim bunlardan düğün sonrasında haberim oldu. Eşime de hiç birşey söylemedim benden duymasın şikayet olarak algılamasın diye. En son 2 ay önce kayınpederim ve kayınvalidem memleketlerin çıkıp geldiler. Görümcemde İzmir'de oturuyor ve 3,5 yaşında bir kızı var. Normalde kendi kayınvalidesi bakıyor çocuğa. Bunlar bize geldikler gün kayınvalidem çıktı gitti kızının evine kocasını da bizde bıraktı. İlk başta ne olduğunu anlamadım. Meğerse kocasını başıma bekçi brakmış. Adam her fırsatta laf sokuyor. Sürekli emrediyor. Boğazı da hiç durmuyor. Sanki evde bir gelin yokmuş gibi çok uygunsuz vaziyette yatıp tv izliyor. Benim kendi babam bile bizim yanımızda öyle oturmamıştır. Bende o dönem sırf evde oturmayayım diye haftanın 5 günü işteydim. Yoksa rahat vermeyecekler. Benden habersiz yatak odasının kapısını tamir ediyorum hesabına yatak odama girilmiş. Eşime bunları söylediğimde herşeyi normal kabul ediyor. Benim abarttığımı söyleyip ne var bunlarda diyor. Anlıyacağınız tipik bir ana kuzusuyla karşı karşıyayım. Toplamda 1 ay İzmir'delerdi. Kayınvalidem bu süreç içerisinde sadece 4 gece bizde kaldı. Kayınpederim görümcemin evine gidemiyormuş çünkü orda da görümcemin eşine rahat vermiyor. Bu süreç içerisinde bir sürü olay oldu ama kısa geçmek istiyorum. Olayların boyutu gerçekten çok büyük. Gittiklerinden bu yana beni facebook üzerinden sürekli taciz ediyorlardı paylaştıkları şeylerle. Okuyup da birşey olamamışım, cahilmişim, annemin ağzına bakıyormuşum gibi. Baktım bunların bir sonu yok kapattım facebook hesabımı. Ancak kadın hala durmuyor. kendi ailemde görüyor yaptıklarını. Geçen hafta annem geldi yanıma 5 günlüğüne. Eşimle konuşmaya çalıştı ancak bir sonuç alamadık. Hala ne varmış ki diyor. Kayınpederim ve kayınvalidem gittiğinden beri görüşmüyorum telde. Şimdide kafayı ona takmışlar. Eşimde üzerime gelip duruyor. Ara konuş diye. Biliyorum aradığımda mutlaka laf sokacak bir şey bulacaklar.Ben de kafaya takmamayı becerebilen bir insan değilim. Üzülüyorum bu olanlara. Haftaya da vizelerim başlayacak. Oturup ders çalışıyorum 2 haftadır. Sınavlardan sonra arayacağım bakalım. Eşimi kazanmaya çalışacağım ama çok dirençli çıktı. Bu çabaların sonuç vermeyeceğini de az çok görüyorum. Sanırım bu evlilik hüsranla bitecek. Şimdilik elimden gelen tek şey sabredip düzelmesini beklemek. Düşünüyorum da şu yaşanılanlar yani hepimizin başına gelenler aşağı yukarı aynısı, çok saçma, çok komik. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Gözlerinize sağlık hepinizin.

sonradan konustunmu eşinle beni neden korumadın diye ???

Konuştum konuşmaz mıyım. Hala deli gibi onları savunuyor. Sen onlara surat astın diyor başka birşey demiyor.
Ailem ve benim hakkında her fırsatta bana laf sokunca ister istemez gerildim. Suratım asıldı. Bunu da şimdi koz olarak kullanıyor.
Ben insanları gerçekten severim. Hiç kin tutma huyum yoktur. En büyük kavgaları bile yarım saatte unuturum.
Bu insanlar yüzünden hayattan soğudum resmen.

valla böyle okudum resmen
ayyy kusura bakma ama ne görgüsüz insanlarmış ayol töbe töbe
eşine de pesssss diyorum haaaa
canım işin zor gibi görünüyor
sen şu sınavlarını felan bitir bakalım
bir orta yok bulunur inşallah :26::26:

ayy canım yaaa böyle eşlere deli oluyorum yaaa
ailesinin yaptıklarını makul karşılıyor ne yaptılarki diye
senin surat asman olay oluyorrr pesss doğrusu

Bunları inanın çok özet geçtim. Daha neler neler var. Acayip görgüsüzler hemde. O 1 ay boyunca kendi pişirdiğim yemeği yiyemedim yemek yeme şekilleri yüzünden.
Oysa babamın evinde ekmeği yemeğin suyuna batırmak bile ayıptı.

ahh canım benim yaaaa
kültür farkı işte buu ne fena olmuş böyle
güya okumuş eğitimci olmuşlar
okumuşun cahili daha kötü derdi babam
ne kadarda haklıymış

ahh canım benim yaaaa
kültür farkı işte buu ne fena olmuş böyle
güya okumuş eğitimci olmuşlar
okumuşun cahili daha kötü derdi babam
ne kadarda haklıymış

Kesinlikle. Zaten eğitimci aile çocuğu diye verdi beni annem babam. Oranın insanı gibi değillerdir kaç sene büyükşehirde yaşamışlar diye düşünmüşlerdi.
Bilemedik işte. Göstermediler de hiç o yüzlerini. Bilseydim aşkımdan ölsem bile evlenmezdim. Şimdi diyorum keşke evlenmeseydim diye.

be yapacaksın canım
olacağı varmış yaşamanız gerekiyormuş
herkes okusun bu yazdıklarından ibret alsın
evlenmeden önce kat kat düşünsün
seçtiği eşi ve özellikle ailesini
çünkü eşten önce aileyle evlenmiş oluyorsun

Evet. En ufak bir sorun çıkartan ailenin oğlunu gerçekten bırakacakmışsın. Büyüyüp çığ gibi oluyor böyle. Ben yapmadım hata ettim.

Evet. En ufak bir sorun çıkartan ailenin oğlunu gerçekten bırakacakmışsın. Büyüyüp çığ gibi oluyor böyle. Ben yapmadım hata ettim.

evet o eşyaları alırken felan o yaptıklarından dolayı hemen bırakacaktın
böyle kalırlardı o zaman

evet o eşyaları alırken felan o yaptıklarından dolayı hemen bırakacaktın
böyle kalırlardı o zaman

Evet Annesi eşyalar alınırken hep kendi beğendiği olsun istemişti. O zaman eşime anlattım olanları. Aşkım sabret boşver onların beğendiğini al madem öyle sonra değiştiririz birlikte. Biz yeter ki bir araya gelelim dedi. Bilemedim :/

onların beğendiklerini aldınmı
canım şimdilerde eşinle aran nasıl destek çıkmıyormu sana :26:

onların beğendiklerini aldınmı
canım şimdilerde eşinle aran nasıl destek çıkmıyormu sana :26:

Mecburen aldım evet. Bembeyaz halı aldılar gerçi 8 ayda renkleri dönmüş durumda.

Eşimle aram iyi değil. Yani şöyle ortada konuşulan birşey yok ancak eskisi gibi heyecanla eve gelmesini beklemiyorum. Yemeklerimi beğendiğinde umursamıyorum.
6 aylık o mutluluğum bitmiş durumda. Her an kavga çıkacak gibi tetikteyim ve artık ona güvenmiyorum. Ailesini bana tercih edebilir. Bunları aşmak için kendimle
savaş halindeyim. Onunsa pek umrunda değil. Annesi babası mutlu olsun da. Görümcemle konuştum bu konuyu. O beni anladı. Ben farkettim ortada kötü bir durumun olduğunu
elimden geldiği kadar frenlemeye çalıştım annemi babamı ama elimden bu kadarı geldi dedi. Kardeşimin arayı bulması gerekiyor ancak daha tecrübesiz dedi. Siz iyi olun gerisi önemli değil dedi.

Kızlar ya insanlar ne kadar çirkin laflar konuşuyo bi konu başlattım nasıl çıkacağım bu işten diye kızın biri neler demiş koca meraklısı falan diye. Buraya hakaret işitmek için mi yazıyoruz içimizi döküp rahatlamak mı için?lütfen saygı.zaten yeteri kadar sıkıntımız var

canım yaa neler olmuş neler... iyi sabretmişsin valla bide eğitimci he bunlar yuh yani... aslında baştan belliymiş mobilyaları bile kendi zevklerine göre aldıklarına göre sanki onlar evleniyo bence eşini al karşına tekrar enine boyuna güzelce konuş başka çare yok gibi bir yuva kurmuşsunuz sonuçta canım bakalım ne olacak

durumun okudum ve üzüldüm gerçekten.üzüldüğüm nokta 'eşimle aram iyi değil' demen..ben de yeni evliyim,benim de bazı sorunlarım oldu ailesiyle.seni anlayabiliyorum..haddim değil ama rica ediyorum umutsuz olma.eşinle aranı iyi tut.bunlar sizi yıpratmasın.yuva sizin yuvanız,ikinize ait.onlar bir adım dışarda dursun bakalım.sen kötü gelin olma,eşini doldurma ama eşinle paylaş,seni üzen şeyleri anlat,seni anlıcaktır diye düşünüyorum..onların kazanmasına izin verme,hayatını mahvetmesinler!!

Kendimi gerçekten sabırsız zannederdim daha önceleri. Şimdi inanamıyorum kendime. 2-3 kere konuşmayı denedim. Onları savunuyor. Tamam diyorum benimde illaki olmuştur hatalarım ben kabul ediyorum ama annenler de hiç bi bir hata görmüyorsun bunca olan huzursuzluktan diye sordum. Evet dedi annem biraz fazla duygusal ondan da bu olanlar büyüyor dedi. Düşünebiliyor musunuz sadece duygusalmış. Annem geldiğinde ona da aynı cümleleri kurdu. Annem de kızdı ona biz taş mıyız oğlum diye. Başka bir savunması yok. Hep aynı. Dediğim gibi bu forumu bir süredir takip ediyorum. Okuduklarımdan yola çıkarak davranacağım. Bir süre sessiz kalıp istediklerini vermekten başka çarem yok.

aaa canım bu topic temi dediler öyle ben bütün mesajları okuyorum tek tek
kimse kimseyi terbiye etmeye kalkmasın
zaten herkesin derdi kendine yeter

canım daha çok yenisiniz 8 ay çok kısa bir süre bazı şeylere karar vermek için
daha aynı evin içinde birbirinizi tanıma aşamalarındasınız
o yüzden sakin davranmaya çalış eşine sürekli ailen şöyle böyle deme
hiç bir şey olmamış gibi davranmaya çalış
bırak kendisi mutlaka görecek ailesinin yaptıklarını
oda ailesinden evinden ayrıldı yeni yaşam alanları içerisine girdiniz
birbirinize zaman tanıyın derim.

evet yeteri kadar sıkıntımız vAR insanlar rahatlamak için giriyo buraya
işine gelmeyen yorumda yapmasın karşındakinin moralini bozmaya kimsenin hakkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…