Hoşbuldum
Biz beraber yaşamıyoruz. Onların bize verdikleri evde yaşıyoruz İzmir'de. Ancak her fırsatta gelip kurulmanın derdindeler. Ben daha önce 2 üni. bitrdim. Şu an 3.yü okuyorum. 2. sınıftayım. Bu sebepten ötürü iş bulmam çok zor oldu. Bir fabrikada stajyer olarak çalışıyorum. Ancak henüz bir maaşım yok
Kendi ailem çok modern insanlardır. Ancak geleneklerini de unutmuş bir aile değilizdir.Eşimde çocukluk arkadaşım. O zamanlar babam küçük bir şehirde görev yapmaktaydı. Şehir küçük olduğu içinde eşimin ailesini tanıyordu. Babam eczacı, eşimin anne babası ise emekli öğretmenler. Ama öğretmenlikle bunların gerçekten alakası yokmuş. Aşırı cahiller. Biz eşimle tekrardan facebook üzerinden görüşmeye başladık. Ailemin bilgisi dahilindeydi herşey. Aramızda herhangi bir sorun yaşamadan 3,5 sene birlikteydik. Nişanlılık döneminde ne olduysa oldu. Uzak şehirlerde oturduğumuz için mobilya siparişini biraz erken bir tarihte vermek durumundaydık. Beğenmeye gittiğimizde ufak bir sürtüşme yaşandı. Kayınpederim kendi seçtiği tv ünitesini almak istedi. Ben istemedim. Eşim babasına karşı çıktı. Bizde tabi bu karşı çıkmadan ötürü eşimin ana kuzusu olduğunu anlamadık. Düğüne 1 ay kala annemle birlikte ev eşyalarımızı almaya geldik İzmir'e. Tabi onlarda burdaydı. 6 gün boyunca yapmadıkları rezillik kalmadı. Babası eve gelen her parça eşyanın fiyatını sordu. O derece. Düğünümüz 2 şehirde oldu. Akrabalarımız uzakta yaşadıkları için kına gecesini de düğünleştirme kararı aldık. Ancak erkek tarafını bu masrafların hiçbirine dahil etmedi ailem. Düğün akşamı kayınpederin kıskançlıktan çıkarttığı rezaletin hadde hesabı yok. Babama düğün yemeğine kaç para ödediğini bile sorma cesaretinde bulunmuş. Benim bunlardan düğün sonrasında haberim oldu. Eşime de hiç birşey söylemedim benden duymasın şikayet olarak algılamasın diye. En son 2 ay önce kayınpederim ve kayınvalidem memleketlerin çıkıp geldiler. Görümcemde İzmir'de oturuyor ve 3,5 yaşında bir kızı var. Normalde kendi kayınvalidesi bakıyor çocuğa. Bunlar bize geldikler gün kayınvalidem çıktı gitti kızının evine kocasını da bizde bıraktı. İlk başta ne olduğunu anlamadım. Meğerse kocasını başıma bekçi brakmış. Adam her fırsatta laf sokuyor. Sürekli emrediyor. Boğazı da hiç durmuyor. Sanki evde bir gelin yokmuş gibi çok uygunsuz vaziyette yatıp tv izliyor. Benim kendi babam bile bizim yanımızda öyle oturmamıştır. Bende o dönem sırf evde oturmayayım diye haftanın 5 günü işteydim. Yoksa rahat vermeyecekler. Benden habersiz yatak odasının kapısını tamir ediyorum hesabına yatak odama girilmiş. Eşime bunları söylediğimde herşeyi normal kabul ediyor. Benim abarttığımı söyleyip ne var bunlarda diyor. Anlıyacağınız tipik bir ana kuzusuyla karşı karşıyayım. Toplamda 1 ay İzmir'delerdi. Kayınvalidem bu süreç içerisinde sadece 4 gece bizde kaldı. Kayınpederim görümcemin evine gidemiyormuş çünkü orda da görümcemin eşine rahat vermiyor. Bu süreç içerisinde bir sürü olay oldu ama kısa geçmek istiyorum. Olayların boyutu gerçekten çok büyük. Gittiklerinden bu yana beni facebook üzerinden sürekli taciz ediyorlardı paylaştıkları şeylerle. Okuyup da birşey olamamışım, cahilmişim, annemin ağzına bakıyormuşum gibi. Baktım bunların bir sonu yok kapattım facebook hesabımı. Ancak kadın hala durmuyor. kendi ailemde görüyor yaptıklarını. Geçen hafta annem geldi yanıma 5 günlüğüne. Eşimle konuşmaya çalıştı ancak bir sonuç alamadık. Hala ne varmış ki diyor. Kayınpederim ve kayınvalidem gittiğinden beri görüşmüyorum telde. Şimdide kafayı ona takmışlar. Eşimde üzerime gelip duruyor. Ara konuş diye. Biliyorum aradığımda mutlaka laf sokacak bir şey bulacaklar.Ben de kafaya takmamayı becerebilen bir insan değilim. Üzülüyorum bu olanlara. Haftaya da vizelerim başlayacak. Oturup ders çalışıyorum 2 haftadır. Sınavlardan sonra arayacağım bakalım. Eşimi kazanmaya çalışacağım ama çok dirençli çıktı. Bu çabaların sonuç vermeyeceğini de az çok görüyorum. Sanırım bu evlilik hüsranla bitecek. Şimdilik elimden gelen tek şey sabredip düzelmesini beklemek. Düşünüyorum da şu yaşanılanlar yani hepimizin başına gelenler aşağı yukarı aynısı, çok saçma, çok komik. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın. Gözlerinize sağlık hepinizin.