Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Merhaba,
Tavsiyelerinizi uygulayacağımdan emin olabilirsiniz. Hatta başından beri bunu yapıyorum. Ancak annesi ve babası çok kurnazlar. Her gün arıyorlar. Eminim ki dolduruyorlar. Ben bunu hiç yapmadım. Başkasından duysun benden duyacağına dedim. Durumu oturup mantık çerçevesinde konuşamıyoruz. Çok fazla savunma yapıyor.

canım sen doldurma bırak zaman herşeyin ilacı kendisi er yada geç farkedecek zaten

neclasu misafir ağırlıyor
neler oldu merak ettik canım işin bitince yaz
kaynanatör geldimi bişi oldumu

ezdirme kendini
kocana dikkat et onların çok fazla tarafını tutması iyi değil
ama daha 8 aylık evlimişsin hele bir yıl bekle ve asla çocuk yapma
en azından şimdilerde ALLAH yardımcın olsun
benimkilerde eşyaları kaynana beyendi nerden aldığını gidip aldığınıda görmedim
önceleri bişey olmaz dedim boşver eşya her yıl değişir ilerde daha iyiysi alırım dedim ama yok
olmuyo önce eşya sonra ev sonra çocuk derken herşey kaynana tekeline girdi
hele çocuk elimi ayağımı bağladı ne çalışabildim nede boşana bildim ALLAH yardımcımız olsun

canım öncelikle sabırla hareket etmek gerekiyo. Eşini tbırsın hangi dilden konuşman gerektiğini bilirsin ona göre derlerya nabza göre şerbet aynı o şekilde konuş ama sakın pes etme onların seni üzmesine asla izin verme.

Yazdığım gibi hala öğrenciyim. Okulum bitene kadar çocuk düşünmüyorum. Zaten fırsat kolluyorlar. Çocukları olsun da yanlarına yerleşelim diye.
O saatten sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Ev verdiler diye bunlar oluyorsa bir de çocuğa bakarlarsa eyvah eyvah.

Haklısınız. Buraya yazmak beni biraz rahatlattı. Çok çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

arkadaşlar çoğunuzun sorunu hayatınıza müdahale edilmesi,aldığınıza yaptığınıza karışılması,birlikte oturmanız,sürekli görüşmeniz....
benim öyle bi sorunum yok,aksine hiçbişeyimize karışmadılar,düğün alışverişlerimize gelmediler.aldığımız şeyleri merak etmediler.düğüne 3 gün kala gördüler düzdüğümüz evimizi tamam karışmasalardı ama bi destek olsalardı,bi fikir verselerdi,bi hayırlı olsun güle güle kullan vs bişey deselerdi!! yanlış mıyım??? bu kadar umursamazlık olabilr mi,biz anlamadık,kendi ailemin kıymetini bin kez daha anladım,nasıl anne baba olunur çok daha iyi anladım..
evlendikten sonra evliliğin ne olduğunu çok daha iyi anlıyosun..ben öyle oldum en azından.istiyorum ki bütün evliler çok ama çok mutlu,huzurlu olsun,çünkü çook önemli bişey bu,huzursuzluk kadar kötü bişey yokmuş..o yüzden ne sebeple olursa olsun eşimle aramı kötü tutmamaya çalışıyorum,hele onun o ailesi (!) yüzünden,asla!! binlerce şükür ki o beni asla ezdirmiyo,ailesi yerini biliyo,eğer bana bi laf söylenirse eşimin ne yapacağını biliyolar.hee yapacaklarından geri kalıyolar mı,elbette hayır.ama olsun kocam benim yanımda ya ben onu biliyorum ya o yeter.ayrıca tam yetki almış durumdayım,beni rahatsız eden bi durum olursa istediğim gibi konuşabilirim onlarla:) ama ben de bunu yapamıyorum işte,kendi ailemde hiç görmedim böyle şeyler,kavgalar,laf sokmalar,bozulmalar..alışkın değilim,tartışamam,yapamam yani..o yüzden eşime havale ediyorum,o hallediyo:)
diceksiniz ki sorunun ne o zaman..anne baba gibi ilgilenmiyolar,umursamıyolar AMA hep beklenti içindeler.arıcaksın,sorcaksın,ilgilenceksin,hizmetçilik yapcaksın.gel deyince gitceksin.ne isterlerse olcak.bu durumdan nefret ediyorum!!ne verdinki ne bekliyosun!! ve bi de kayınvalide,eşimin yanında normal oluyo (hoş onun normal hali de buzdolabı gibi ama ) yalnızken beni takmıyo,yok sayıyo,yüzüme bakmıyo,onlara gidince 10 dk benle oturmuyo,hep mutfakta bişeylerle uğraşıyo,yani vakit geçiriyo..bir kere sadece bir kere onlarla bi yeregittik,kadın erkek ayrı oturulan bi yerdi.hatırları için gittik,eşim de ben de tanımamamıza rağmen..orda kadınlar benimle ilgilendi,iltifatlar filan,gelinin güzelmiş,tatlıymış,şöyle böyle..ama bizimkinde tık yok,bi gülümse bi tepki ver,bi bişey yap yaaaaa!! ama yok,sanki birlikte gitmemişiz..orada yaptığı bişeyi anlatıcam kızlar.orda,bi kadın evde örtülen şu ucuz yemenilerden satıyodu.ben de görümcem de baktık,beğendik birer tane.benim de çantam yanımda değildi,eşim yanımda bi de arabayla gidiyoruz,bilmediğimiz bi yer,çantamı kim bilir nereye bırakcam diye almadım yanıma.o sırada kaynanam odada değildi.görümcem de annem mutfaktan gelsin,o da baksın dedi..neyse geldi sonra,görümcem beğendiğini gösterdi,onu aldılar.bana sormadı bile,sen de beğendin mi,sen de al bak demedi kadın bana sen de beğendin,almıcan mı dedi..görümcem de onun eşi burda değil dedi kaynana ağzını açmadı.yani eşim yok,çantam yok diye alamazmışım!!demekki onlar hiçbişeyim değil benim! 3liralık bişey!!30 lira olsa ne olacak!!sonra ordan başka bi kadın benim beğendiğimi hediye etti,sen bunu beğendin benim hediyem olsun dedi(( çok ısrar etti,almak sünnet dedi vs ben de aldım ama yerin dibine geçtim.ama asıl onlar rezil oldu,rezil!!bunu hiç unutmıcam,yeni bi olay bu...eşime anlattım,köpürdü,çok güzel bi şekilde karşılığını da verdi..şimdi o günden beri aramıyorum.ayrı şehirlerdeyiz zaten çok şükür..o zaman da bize gelmişlerdi,burdaki arkadaşlarına gitmiştik.düşünün evimde kalıyolar ve bişey diyemedim.allahtan ertesi gün gittiler..bu olay beni iyice kopardı..ben böyle yetişmedim,insan arkadaşı,komşusu olsa alır.ben onun geliniyim yaa,kızıyım güyaa!!ama sorsan ben onun hep istediği gibi gelinmişim,ailem de istediği dünür..ailemle de görüşmüyo,annemi bi kez olsun aramadı,annem kaç kez çağırdı,hep bi bahane ile gitmedi.sormaz bile napıyolar diye benimse sülalem soruyo,ne yapıyo kayınvaliden nasıl diye,yazık...
çok uzun yazdım afedersiniz ama içimi boşaltmak istedim sizleri okuduktan sonra..Allah biliyo herşeyi,rabbim inşallah bizleri hayırlı anne ve baba yapar evlatlarımızı hiçbir zaman üzmeyiz,evliliklerine zarar vermeyiz...

Haklısınız. Buraya yazmak beni biraz rahatlattı. Çok çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

sıkılma canım yazzz mutlaka seninle aynı durumu yaşamış arkadaşlar var
tecrübeliler var fikirler var
en azından rahatlarsın içinde tutma

18eylül

canım bizim kayınvalideler ikiz olabilirmi acaba bu kadar olur benimkiside bir ortama girelim
tüm sülaleleri beni sever gelinin şöyle böyle derler iltifat ederler daha ağzından bir tana güzel bir laf çıkmadı
bir defa olsun demedi evet gelinim iyidir diye.
taştan ses çıkar bundan çıkmaz çekemiyor beni herkes seviyor iltifat ediyor
kendinden becerikliyim ya
diğer konuya gelince çok ama çok ayıp etmişler yuhhhhhhh diyorum
ama kadın anlamış sana hediye etmiş bırak rezil olmuşlar işte
elalem ne düşünür onların hakkında

sıkılma canım dök içini rahatlarsın

:) :) Bizimki de sürekli beğendiği 17-18lik gelinleri anlatıyor. Yok şöyle iyiymiş yok böyle çalışkanmış. 18lik kızı tabi istediğin yere götürürsün istediğini yaptırtırsın.
Madem öyle beğenmiyorsun beni koşa koşa gelip istemeseydin Komik bu kaynanalar yaa.

Boşver canım almasın. Sonra dönüp ben ona neler neler aldım deme fırsatı yakalamış olur. En güzeli sizinkisi. Ne güzel eşinde destekçi. O öyleyse hiç korkma. Eşini de gerçekten tebrik ettim. Çok olgun bir beymiş.

evet bencede
bir gün bir ortamda dedimki
artık hiç bir şey eskisi gibi değil dedim önceden 14 yaşında alıyorlarmış gelini
istedikleri yere çekiyorlarmış ama şimdi öyle değil
herkes ünv. okuyo çalışıyor hayatını kazanıyor
kendini yetiştiriyor sonra evleniyor
evlendikten sonra kaynana kendi zamanındaki gibi sanıyor
ama kendi safına çekemeyince yeni bir kalıba sokamayınca problem çıkıyor dedim
herkes bana hak verdi
kaynanam kalakaldı

haksızmıyım ama

hem de ne yuuuuuhhh!!!!! :) rezil oldular rezil,gelinine bişey alamadı,almadı!! herkes biliyo onların ne olduğunu,bizim gibi gelin bulduğuna şükretsinler otursunlar,biz 3 eltiyiz,hepimizle sorunlular.benle meydanda bişey yok,diğerleriyle daha beterler..eltilerle çok iyiyiz ama,kader arkadaşı olduk:))
valla bizi övsün demiyoruz de mi,sadece benimsesin biri bişey deyince,evet benim gelinim desin yeter..ama yoookk!! e sen de benim hiçbişeyim değilsin o zaman!!eşimin annesi sadece..sırf eşimi doğurdu diye sevmeyi denedim.eşimi çok seviyorum çünkü..ama yok,o beni itiyo resmen,sevme beni diyo:) çekemeyen anten taksın :))) onlar çekemedikçe biz daha mutlu olalım:) bi de benim kvalide kpederden çok çekmiş,mutlu bi evliliği olmamış.hep derki siz şanslısınız,ne güzelsiniz (yarım ağızla)..o mutlu olamamış,oğullarından ilgi bekliyo..ama onlar da oralı olmuyo:) e napalım.onun mutsuz evliliğinin sorumlusu ben miyim? kaprisli bi kadın bi de,çocuk gibi ilgilencen onla..pöfff!!! o benle ilgilenecekti!ben girdim onların ailesine!o büyük,o bana yol gösterecekti!! şimdi çok arar o peşinde dolanan,kendini sevdirmeye çalışan salak gelinini :) yok artık!
valla Allah sizden razı olsun,süper bi yer,rahatlıyorum şuan..

Çoook çok haklısın. Benim durumda buna benzer işte. Diyorlar ki gelinin ailesi kendi ailemize uygun olsun, gelinimiz okumuş kültürlü olsun istedik diyorlar bir de. Ailemin tırnağı bile olamaz bunlar. Benimde ailemi başkalarına kötülediklerini duymuştum. Bunu duyduğumu öğrendiler. Biraz olay oldu. Bende o zaman söyleyiverdim lafımı. Benim ailem belli kalitesi belli tanıyan tanıyor dedim. Hem bir gün bir aklı selim adam çıkıp sorar dedim. Madem böyle bu kadar kötüydü kızın ailesi neden istediniz diye. Hık mık etti tabi öyle filan dedi.

evet valla öyle oldu kız anlatmadın haaa neler oldu meraktan öldüm

anlatıcam da işteyim ya şimdi uzun uzun yazamıyorum önceki akşam oturmamıştım onlarla dün akşam sordu neyin var alışman için elimden geleni yapıyorum sen bu evin kızısın gelinisin dedi ben öyle hissetmedim hep efsun hep efsun diye hitap senden sıcaklık hissetmedim dedim eski mevzulardan açıldı konu şuan sizle yaşıyorum sende kızında halimi hatrımı sormak mecburiyetindesiniz bi yere gelip giderken çağırmak götürmek zorundasınız dedim nişanlıyken senin kızın bi kez beni evine davet etmedi efsun nasılsın hazırlıklar nasıl gidio diye soradı hiç dedim ne zaman işi varsa o zaman aradı beni dedim doğal olarak kızını savunmaya geçti

18 eylül
yaz canım rahatla
boş verr sen elinden geleni fazlasıyla yapmışsın kendimden biliyorum
aynı durumdayız ama sonra bir bakıyorsunki ben ben değilim diyorsun
hep ver hep ver nereye kadar karşıdan gelen giden yok
o zaman vazgeçip sallıyorsun salla gitsin
kocanla mutlu ol çatlasınlar patlasınlar

abboooo iyi etmişsin kız susma sakın
tabii otomatik savunmaya geçmiş tabiki kızını savunur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…