Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var.Biraz uzun bir yazı olacak şimdiden kusura bakmayın.Ayrı bir topikte açmak istemiyorum.
Benim sorunum eşimin ailesi.9 aylık evliyim.Eşimin anne ve kızkardeşinin,biz nişanlıyken 100000L ya yakın borçları çıktı.Eve icra gelince öğrendi eşim,saklamışlar hep.Eşim ve abisi üstlendiler.Eşim kredi çekti 50000,heray 1000L kredi ödüyoruz.Ben bunu bilerek evlendim.Ailesinin keyfi olsun diye 1 yıl nişanlı kaldık ki şuan 32 yaşındayız ancak çocuk düşünebiliyoruz.Aile evlenmemizi hiç istemedi özellikle abisi.Eşim bana "Ben küçüğüyüm önüne geçiyorum ona kızıyor,kilon yüzünden,abim seni bana yakıştıramıyormuş" gibi saçmalıklar söyledi eşim o zaman.Halbuki 45 yaşına kadar evlenmemiş aileye bakmış keyfini mi bekleyecektik.Ben gerçek nedeni biliyordum.Eşimin maaş kartı abisinde duruyordu,nişan sonrası istedi.Evlenince para aileden gitti tüm derdi bu.Sorun çıkarmasınlar diye evlenirken herşeyi ben ve ailem üstlendik.Memleketimde düğün yaptım.Evimde iğne eksiğim yok.Nişanlım 2 tv alabildi nişan öncesi o kadar.Birde set onuda taksitle.Ben fedakarlık yaptığım halde eşimin ailesinden sürekli saçma sapan sözler işittim.Bu beni çok kötü etkiledi,afedersiniz enayi gibi hissettirdi kendimi.Taktir edilmek istiyor insan haliyle ama kıymet bilinmiyormuş bunu gördüm.
Asıl düğün sonrası aksilikler başladı.Ben işsiz kaldım,üstüne sağlık sorunlarım yüzünden ayakta duramaz oldum.Ameliyat olacağım fıtıktan.Eşimin maaşına kaldık.Sırf bize ders vermek için ailesinde çalışan 2 bekar kardeşide işten çıktılar ve onlarda üstümüze bindi.35-45yaşında kardeşler evde oturup iş bile aramadılar,ki 1 tanesi borcu yapan görümce,siz bize bakacaksınız dediler.Ben şu halimle bebek bakıcılığına,saçma sapan işlere bile başvurdum.Ayakta duramıyorum artı öğretmenim mecbur muyum bu kadar alçalmaya.Tam 6 ay eşim alıyor 3000biz ailesine 1800 ödüyoruz Kiraları+kredileri+faturaları için.Burada bizim takı taksitlerimiz 500,kira ve faturalarımızda var.Sırf kira+aidat850 ödüyoruz kendimize.kalan para yetmiyor.Kartlara yüklendik haliyle.Bunaldık,kavgalar başladı.Annem hep söylerdi"tokluk seviştirir;açlık dövüştürür"diye ne kadar haklıymış.Ailesine 1 kere saygısızlık yapmadım hiç laf vermedim ama evde eşime çok patladım.Dışarıda evimize erzak alırız eşim döner bana kızar "beni masrafa soktun" diye".Evimize yiyecekte mi almayacağız ?"derdim,içime otururdu sözleri.hayatımda ilk defa 4 meyve aldım 2tanesi ezilmiş oturup ağladım.10yıl çalışıp ailemden tek kuruş almayan ben kocamın evinde annemin harçlığına muhtaç kaldım.O 6 ay beni mahvetti evliliğimi anlayamadım.
Eşim sonunda isyan etti ailesine kiralarını aldılar üzerimizden.Abisi işe girdi 2400 maaş alıyormuş.Babası emekli ama biz yinede 1300 ödüyoruz onlar için.Buna bile şükrettik,biraz rahatladık.Eşime zam+ikramiye geldi.Kartlarımızı ödedik.Hatta bedellinin ilk taksiti için ailemden borç aldık çok az kredi çektik.Ödeme planı yaptık.(Eşim askere giderse işinden olacaktı mecburen bedelli parasınıda göze aldık).3 aydır 1 kere kavga etmedik artı bende bu forumdan çok şey öğrendim.Kayınvalideye susmuyorum gülerek laf sokuyorum.Ne susup kendimi şişiriyorum nede sert bir şekilde çıkışıp soğukluk yaratıyorum.Eşime ailesini hiç yermedim.Benim etrafımda kul köle oldu eşim.Çok mutluydum düne kadar.
Dün eşim geldi gözleri kıpkırmızı ağlamış.Ne oldu dedim,abisi:"Bana ihanet ettin,o kadar borcumuz varken evlendin,kirayı sen ödeyeceksin yine.Sen benden fazla maaş alıyorsun "demiş.İhanet etmek ne demek?Bende başladım ağlamaya "Bizim evlenmeye,mutlu olmaya hakkımız yok muymuş?Yeniden ilk aylara mı döneceğiz?Ailen yüzünden plan yapamayacak mıyız?Abin ne derse yapmaya mecbur muyuz?O kadar para ödüyoruz bunlar gözlerine görünmüyor mu?Askerlik içinde borçlandık nasıl altından kalkacağız?..."söylendim baya.Eşimi abisi işe sokmuş,sürekli bunu yüzüne vuruyor.Eşim abisine "diyet mi istiyorsun benden"diyebildi o kadar yinede ödemek zorundayım diyor.Ses çıkartamıyor en çok buna kızayorum."Beni okuttu"diyor sürekli.Zorla annesini arattım, yakındı eşim annesine .Cebimde 5 kuruş kalmıyor ne yapayım ben dedi.Kayınvalide araya girmiş ki bir süre sonra abisi aradı özür diledi.Ama benim sinirlerim oynadı.Kardeşlik bu mudur?Kayınvalide kayınpeder ölse bile bu adamdan kurtuluş yok bize.Pençelerini üzerimizden çekmeyecek belliki.Akşam çok ağladım,eşime "çocuk meselesini de soralım abine belki izin vermez oda para sonuçta "dedim.Kahroldum evlendiğim insan bu kadar mı korkak.Ben onun iyi niyetini,sessizliğinigüzel ahlakını sevdim.Bu özelliği yüzünden aileside yönetiyor kukla gibi.Duygu sömürülerinin ardı arkası kesilmiyor.İp çekmece yarışına döndü biraz ben çekiyorum biraz onlar.Sabah ağlayarak uyandım rüyamda boşanıyorduk eşimle.Psikolojim alt üst oldu.Neyin,nasıl bir ailenin içine düştüm ben diyorum sürekli.Bana bir akıl verin kızlar.eşimle hiçbir problemim yok ama bu aileyle nasıl başa çıkacağım?Çok zorlarsam her erkek gibi eşimde ailesini seçecektir ki burada örnkeleri çok.Ne kadar seviyorum desede kimse ailesinden vazgeçmez.Bende geçmem ki o geçsin.Hep anlayış anlayış iğreniyorum yüzlerine bakarken ama saygısızlık yapmıyorum.Ne yapabilirim kızlar siz söyleyin.sinirlerim boşaldı resmen.

ballısın kızım sen maşallahhh işte ne güzel neye elini atsan hayırlarla çıkıyorsun maşallah...

kapının arkasında sandalye sehpa koyuyoruz kadın yitip gecenin köründe tekrar giiryordu

bana bukadar şok yeter valla..hadiiin hoşçakalın...:44:biraz daha burda takılırsam sıyıracam yani..

Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var.Biraz uzun bir yazı olacak şimdiden kusura bakmayın.Ayrı bir topikte açmak istemiyorum.

canımm okurken bile çok kötü oldumm Allah yar ve yardımcın olsun

alışmış kudurmuştan beterdir derler ya alışmışlar eşini sömürmeye zorlarına giidyor şimdi hem yardım ediyor zaten daha kaç ay borç kaldı paylaşılsın ödensin bitsin evliliğin ilk zamanları çok zorlu oluyor canım sabır ve dua inşAllah hersey cok güzel olacak

benim kayınvalidemler biz düğün borcu eşimle öderken bize 1 kurus yardım etmediler hemde düğünden hemen sonra 130 mılyarlık ev aldılar tapu parasını da benim bileziğimi bozdurup almıslarrrr gel de delirmeeee

eşimde mecburen sesini çıkarmadı haberım var dedi ben kayınvaldeme dıyorum ki bilezik nerde eksikk şeeyy biz onu bozdurduk yedikkk yanii tapuya harcadık dedi görgusuzlerrr haram olsun benım annemler yok canlarıyla yaptılar bir kurus almadılar zehir zıkkım olsun hepsinedeeeee

Son düzenleme:

canım allah yardımcın olsun öncelikle. Bu konuda yapılabilecek çok bişey yok aslında allhın bi imtihanı olarak göreceksin varlık da yoklıukta insanoğlu için biliyosun ki. Sabır göstermelisin eşinde aslında seni seviyo ve sana hak da veriyo ama oda çaresiz ve hırçınlaşıyo işte. Ah ah bu aileler herşeye mahveden onlar insan evladının mutluluğunu ister ya onun için uğraşır ama bunlar tam tersi maşallah.
Canım benim daha çok mu lakan borç. Aslında maaş da yüksek ama derlerya delik büyük yama küçük öle olmuş sizin ki. Allah bol bereket versin inşaallah.dua et gerçekten allah yardım ediyo.borçtan kurtulmak için dualar var oku bol bol. Zaten maddi sıkıntıları atlatıncada huzurun geri gelecektir.

canım ya..öncelikle bunlara rağmen eşinle aranda saygınızı kaybetmemenize gıpta ettim..

lütfen bu duruşunuzu bozmayın...dediğiniz gibi eşler biyerde anasını babasını seçiyor maalesf..

sizde hakaret vari konuşursanız eşiniz kolaylıkla size cephe alabilir..

eşinzin minnet borcu var abisine..ama minnet borcu denilen şeyi aslında herkes herkese karşı duyabilir..

bunu sömürmek hemde kardeşler arasında ...gerçekten çok aşağılık bir davranış..

kaldıki siz zaetn yardımcı oluyorsunuz onlara..ama hep daha fazlasını istiyorlar..

keşke eşiniz yeter artık diyip onlara bir isyan bayrağı çekse..

yok iş bulmuş yok okutmuş...çok ayıp yaa...kardeşin o senin..tabiki yapacaksın..

benide budünya ya getiren okutan bi ailem var...benimde onlara minnet borcum var ama bunu bir borç olarak görmüyorum..
aslada bana bunu hissettrmezler..ama nebiliyim..babamın 1emekli maaşı var..hani yanlarına uğradığımda anneciğime çaktırmadan ufak tefek mutfak harçlıkları veririm...aysonunu rahat getiremediklerini biliyorum..önceden tüm maaşım onlarındı..
evlenince kesildi tabi..el oğluna bankamatik olduk..

neyse arkadaşım eşini seviyorsun anladığım kadarıyla...demem oki..seviyorsan çokta yapacak bişeyin yok..taki eşin bişeyleri kendi idrak edene kadar..
çok yazık..yaşlarınızda çok genç değil...bebek düşünecek zamanlardasınız..buınları ertelemeyin..

belkide bebeğinz olduğunda ,eşiniz abisine karşı birkaç şey söylemeyi göze alacaktır..
sonuçta bu onun bebeği ve o bebeğin babası olarak maddi manevi tüm imkanlarını çocuğuna sunmakla mükellef..

çocuğumun hakkı diiyip beli kendini bukadar sömürtmez ailesine...

inşallah herşey gönlünüzce olur canım...eşine saygını tekrar taktir ediyorum...çoğumuz sinirine yenilerek
bu sınavı senin gibi atlatamayabilirdik...

BACIM SENİN EVDE NİYE KÖPEK VAR
kaynana savarsa bizde birertane eve bağlıyalım :!:

bigün kaynanam evimize gelirse eğer kapıda ayna ile karşılayacağımm..aaa kızım eve hayvanmı aldın diyince ...yooo
o senin aynadaki görüntün diyeceğim.............

seni sevmiyorum cırtlak sesli kaynana...

Bizimde düğünden sonra eşimin taktıklarını eline verdim sattı.Benim sülaleminkini bankaya kasaya koydum.Çok zor zamanlar atlattım ama daha ilk haftada eşim boşanalım demişti korkudan vermedim takılarımı.Abisi utanmadan onlarıda sormuş.İçimden dedim ki ailem o ben o kadar para harcadık.Düğün yaptık ev düzdük,yarın git dese bir güvencem yok.Belki 20000L lık takı var onuda kayınvalideme ödemek istemiyorum.benimde ailem emekli onların parası bu sonuçta.Eşim sıkıldıkça bunu bile sorun yaptı ama lafını ettirmedim.Zaten para ödüyoruz.Dün içimden hep beddua ettim sonrada korktum bu insanlara beddua ettikçe daha kötü üstümüze kalıyorlar

Gerçekten Allah'a şükürler olsun türkiye koşullarında geliri iyi eşimin bende çalışabilseydim bu kadar etkilenmezdik.Ama bu durumda hala üzerimize gelmeleri insanlık mı?4 yıllık kredi borcunun 1 yılı ödendi henüz bunun üstüne benim ailemden 10000 bankadan da 5000kredi çektik bedelli için.aileme seneye ödeyelim dedik tamam dediler.birde bedellinin ikinci taksiti var onu daha eşim düşünmedi bile.Sözde abileri verecekler ama ben inanmıyorum ilk taksitte vereceğiz dedikleri halde vermediler.daha bizden bekliyorlar baksanıza.Sabahtan beri sıkıntımı atabileceğim dualara bakıyorum.Polikistik over hastasıyım bu ay bebek için doktora gitmiştim inanın hap kullandığım regle olamıyorum stresten.Hormonlarım alt üst oldu,saçlarımın yarısı döküldü.

Son düzenleme:

Canımm Allahın mahkemesine bırak o tezz zamanda görür Allaha havale et Rabbim büyük imtihan mı insanların terbiyesizlikleri mi bilemedim

ne yapim beni bu hale onlar getirdi normalde böyle değilim....

Bende işaretlediğim yerdeki sözlerinizi aynen söyledim eşime.Çocuğumuz olunca onun rızkını kimseye yedirmem bunu bil dedim.senin kredin bitince kendimize ait bir ev için taksite gireriz diye düşünüyordum abin bize hiç rahat vermeyecek anlaşılan dedim.Umarım dediğiniz gibi olur eşimin aklı baına gelir.

canım allah yardımcın olsun bizde yeni evliyken aynısını yapmaya çalıştı kaynanam kaynanamın dayısının oğlu evlenecek eşime diyorki bi çeyrek gönder ben takacam dayım sana takmıştı bizimde ona takmamız lazım diye... bende eşime dedimki bana bak eğerki her bize takana biz takacaksak iflas bayrağını çekeriz benim annemde istesin o zaman her bize takana takacağı zaman olur mu öyle dedim bak annemgille kaç düğüne katıldık annem sizin takmanıza gerek yok ben takarım dedi annene söyle yolacak başka kaz bulsun kendine yeter dedim... bide her gidişimizde para ister harçlığım bitti param yok sigaram yok diye baktım kocişi hala bekar sanıyolar şimdi kredi çekince kocişin bütün maaşın benimkide krediye gidiyor alrtın akçede yok isteyemşyor hatta bazen kociş varsa siz bana verin diyo gördü ya gerçek yüzlerini artık oda ağızlarının payını veriyo... arkadaşım benden sana tavsiye susma saygı çerçevesinde ver paylarını anlasınlar kocana söyle bak yarın bi gün yaşlandığımızda hiçbişeyimiz olmadan ortadamı kalalım de aklını çel cilveyle nazla

sabrını hayranlıkla okudum canım allahyardımcın olsun... öncelikle şunu söylemek istiyorum onlara para vermek zorunda değilsiniz... her ay için senet mi imzaladınız onlara hayır... sonra eşinin şunu görmesini sağla bak de para verirsen seni adam yerine koyup kardeş yerine koyuyolar para vermezsen demekki kıymetin yokmuş gibi örnekler vererek onlara 1-2 ayda olsa para vermemesini sağla bak o zaman ailesinin tepkisinden dolayı nasıl anlayacak para yüzünden kendine kardeşim denildiğini... sonrası çorap söküğü gibi gelir bende aynını yaptım görümcemi eşim okuttu dershaneye gönderdi harçlıklarını lüks kıyafetlerini alırdı kendine harcamaz görümcelerin marka giyimlerine harcardı onlar ister buda verirdi evlendik aynı sıkıntıları yaşadık görümcem üniv sınavına girdi şehir dışı yaz diye annesi ablası fitledi dedimki siz zengin değilsiniz bu kızın şehir dışı okuması aylık 400-500 tl nasıl kalkcaksınız alttan dedim eşim kemküm etti... eve gelince dedimki bak senş öpüp kokluyolar canım cicim diyolar verme göreceksin kıymetini dedim aynan öyle oldu o gün bu gün eşime ararsa konuşurlar yoksa bi bimiz var diy aramazlar bana dediki sen çok haklısın beni adam yerine koymalarının sebebi paraymış dedi... umarım senin eşinde anlar biz sizin gibi büyük paralar vermedik ama genede büyük dersoldu bana dediki eşim gözümü açtın sana ne kadar tşk etsem azdır dedi....

öncelikle allah sabır versin tatlım ben borcu 10 bin olarak okudum sonra fark ettimki 100 bin borçları varmış bir insan 100 binliralık ne borç yapabilir bilmiyorum ama sonuçta artık eşinle sizin bir aile olduğunuzu öncelik olarak sizin giderlerinizin önemli olduğunun farkına varması gerekiyor bizde ilk evlendiğimizde ailesine para yardımı yapıyorduk hatta bir kaç kez eşim benden gizli paralar vermiş sonra ben bir şekilde öğrendim ve eşimle tartıştık eşimin kendi iş yeri vardı iş yeri olan herkez para basıyor sanki her neyse babası ocak ayının başında rahatsızlandı eşimde evin en küçüğü diğerlerinin çoluk çocuğu var babasına bakmak eşime düştü öyle olunca iş yerini kapatmak zorunda kaldı şuanda sadece ben çalışıyorum benimde aldığım asgari ücret 700 lirayla geçinmeye çalışıyoruz eşimin ailesinden kimse bi ihtiyacınız varmı diye sormuyor eşim hala gece gündüz hastaneye gidiyor bişey oluyor abileri arıyor şunu yap hastaney götür falan diye sonuçta babası tabiki bakıcak bişey demiyorum ama kimse bize ne yapıyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz demiyor buda benim çok zoruma gidiyor ne zaman benim ailemin yanına gitsek babam bana ayrı eşime ayrı paranız varmı alın şunu falan diyor eşimde artık yeni yeni fark etmeye başladı varken bizden isteyen çok yokken arayan soran yok bu arada kv kp evinde oturuyoruz kira vermiyoruz ama su,elektrik telefon paralarınıda biz ödüyoruz ama artık eşimdede para olmayınca veremiyor her şerde bi hayır var diye boşa dememişler anlayacağın iki gün sonra siz zor durumda kalsanız kimse size yardım etmez bizde olduğu gibi

canım senin bileziğin kaynananda ne geziyor ondamı kalıyo altınların yoksa...

canım senin bileziğin kaynananda ne geziyor ondamı kalıyo altınların yoksa...

canım eşimin memleketin düğün oldu bunlar acayip ısrar etti abinler bize bırakmadı saklasaydık ortada harcanmazdı vs vs eşimin kafasını yediler eşimde 6 ay kalsın ara tatilde gelince alırız dedi benide zar zor razı etti bıraktık

kadın içerisinden 1 tane bilezik 3 tane kucuk altın yemişş sağa sola takmıs torununa da bize takılan altından takmıs çok sinirlendim ama napayımmmm

benim annemlerde bizdeki düğünden sonra kaç dugune gidip altın taktılar ceplerinden bunlar ise bizimkileri tercih etmişler haram olsun

nikahımız kıyılırken yaşlı hoca amca bi laf söyledi hiç unutmuyorum.. kadına düğünde takılan altını ziynet eşyası onundur rızası olmadan bozdurup yiyen hatta zorla alan haberi olmadan alan hatta isteyip gönlünden vermemek geçerken bile eşi hatrına verdiğinde o alıp yiyen kişi cehennem azabından kurtulmaz dedi bu kocası bile olsa dedi kadın içinden gelerek helali hoş olsun demesi lazım dedi... kociş duydu ya bunu ev alırken bende sattım yarım kilokadar altınım vardı ama yarısını ben aldım desem daha doğru olur biriktirip almıştım bekarken ev alırken sattım kocam diyoki sana o altınları alacam ahirette hesap veremem yoksa diyo bende helali hoş olsun istemiyom altın dedim altın düşman getirir evimiz oldu ohhh ne güzel allah muhtaç etmesin kimseye dedim bende.. ama kafaya komuş borç bitsin alacam diyo her ay bi çeyrek alarak başlayacam diyo cnm benim...

yaa keşke şuanda kendi eviniz için bir kredi çekseniz..hani kendi borcunuzu öderken adam silah zoruylamı para alacak sizden?
eşiniz çok kötü alıştırmış ya..akıp giden sizin yıllarınız..
benim iş arkadaşım 10yıllık kredi çekecekti evi için..sonradan biraz daha ödemesini yükseltti..9yıllık kredi çekti..
bende dedimki ha 9 yıl ha 10yıl ne farkeder?dedim arkadaşım bana dediki inan dolunay O 1 SENE ÇOK FARKEDER dedi..

hergeçen gün kendi ömrünüzden çalıyorlar arkadaşım...Allah akılfikir versin onlara yaa..hatta vicdan versin önce..

düğünümde eşimin abileri ve yengeleri bana çeyrek bile takmadı ben eltimin çocuğu oldu gözüne soka soka cumhuriyet altını taktım oo o ne öyle daha büyüğü yokmuydu dedi tabi kendi bişey takmayınca bizdende beklemiyordu utansın diye yaptım ama ne utanma ne utanma sorma çocuğa fb forma giydirmiş eşimde şakasına niye fb giydiriyorsunuz dedi amcası sende al seninkinide giydirelim der o oyuncak zararlı gözüne girecek deriz sende göze girmeyenini al hala öyle der yüzsüz bide eltim doğum yaptı evleri var arabaları var neymiş eşine doğum için söz vermiş araba alacakmış benim bilezikleri istiyor eşimden. sağolsun benimkide eşime sorayım onun sonuçta demiş bende vermedim keyfi ikinci araba için bileziklerimi verecekmişim şimdi bilezik yok para yok sorunda yok rahatım yani

ay bide keyfii istiyor bakar mısın... sanki doğurduğu çocuğu senden peydahlamış eltin gibi sen vereceksin bilezikleri araba senin paranla alınacak yuh yaaaaa sinir oluyom böyle insanlara valla yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…