Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

Tatlım vermesini engellemek imkansız gibi birşey.Krediyi kendisi çekti borç bize geliyor.1000L heray kesiliyor maaştan.sonra kira ve faturaları için otomatik ödeme talimatı vermiş onlarıda iptal etmiyor.Heray bende bakıyorum hesaplarına ne kadar su doğalgaz vs harcamışlar görüyorum eşime kızdığımda bıkıyor bana tersleniyor sürekli.Ben ailemi bırakamam ödemiyim de sokaktamı kalsınlar diyor.görümcem o kadar borç yapmış evde yattı 6 ay resmen iş aramadı abilerim işe soksun diye bekledi.Vasıfsız eleman masabaşı iş bekliyor.Ben onun yerinde olsam ev temizliğine gider yinede borcumu başkalarına yıkmazdım.Eşimede kızamıyorum ödemeleri iptal etse sokakta kalacaklar gerçekten
Birkaç kere söyledim yazdıklarınızı:"Ben nişanlıyken herhafta evinize geldim.Ailenin sana davranışlarını gördüm.Seni yerin dibine sokuyorlardı(ki gerçektende ablasının borcu geliyor eşim ablasına kızıyoraniden ana-kız bir olup eşimin üstüne çullanıyorlardı).Evde 20L harçlık veren abin göklere çıkarılıyor sen dünyayı ödüyorsun birkerede Allah razı olsun demiyorlar sana" dedim.Gözünü açmaya çalıştım ama görüyor kabullenemiyor.Kimse ailesini böyle görmek istemez,oda istemiyor işte çok seviyor onları.

Son düzenleme:
kızlar varya içimi döktüm sayenizde çok sağolun mesaim bitiyor eve gideceğimhadi ii akşamlar... evde girebilirsem girerim muhabbetinize.. allaha emanet olun..

ahh canım ben eşine saf derken ya sende saf çıktın yada eşini çok seviyosun sende konduramıyosunnn.böyle bi dünya yok canım inanki yokkk.siz dara düşün dönüp yüzünüze bakan olmazz.bak benim eşim 1.500 maaş alıyo 900 direk ev kredisine gidiyo. ve bize her ay 1400 falan kredi kartı borcu gelio bende çalışıyodum ödüyoduk ama ben işten ayrılınca mecbur eşime kaldı dikkat ediyoruz ama önceki taksitler falan olmuyo işte eşim dişinden tırnagından yırtınıp ödüyo çok şükür.ee şimdi bide ben hamileyim haliyle masraf oluyo yok hastane yok beslenme falan derken kıt kanaatr çok şükür.eşimin anneside babasıda emekli görümcem çocuk bakıyo kendi harçlıgı çıkıyo.evleri kendilerinin yani büyük bi harcamaları yok.hatta geçen gün onlarda oturuyorum kayınpederim gözümün önünde tvden 79 tl ye şampuan aldı kendine alır tabi kendi parası ama gram sormuyolar bile bişeye ihtiyacınız varmı bak iştende çıktı yeliz demiyolar.benim babam hergün arıyo ki durumlarıda iyi degil babamların.kızım sıkışırsanız söyleyin bak bulur gönderrim dio.
yani demek istedigim yarın eşin işten çıksa ekmek yok size ordan bunu eşine anlattt emin ol eşin ödemese aç kalmazlar.vardır onların bişeyleriii sen çek restini eşineee.aileyse aile boşver demiyorumki çok zor durumda kalırlar ailemdir der destek çıkarsınız ama bunlar sömürmüş kullanmış seizi

canım ne takıyorsun yaa sende hizmet ederken bişey derse kendin demiştin bu zamanın gelinleri kötüymüş iş yapmazmış demiştin.. zaten yapsam da yapmasamda kötüyüm yapmıyımda bari hak ediyim de:)

Keşke 10000L osaydı O kadar saçma bir borç ki anlatamam.Evin hanımları büyücülere paraları kaptırıp üstüne ortaya çıkmasın diye mal alıp spotçulara satmışlar.Evdeki 3 kızın 3üde hemen evlenecekmiş gibi dünya çeyiz malzemesi alınmış.Zaten eşime annes düğünde hiçbirşey alamadı parasızlıktan kendine aldığı 4 takım yolluktan 1 takımını bize verdi.Düşünün ya normal bir ev hanımı 4 takım yolluk (3lü halı seti)alır mı evine?mobilyalar değişmiş,sözde en büyük abiye çeyiz diye mobilya almışmış kayınvalidem ama üstünde yaşıyorlardı biz nişanlıyken.Gelecek geline alınan şey kullanılır mı hiç?Ki abi 45 yaşında ortada gelin adayıda yok.Kendini düzmüş yani kayınvalidem.Kızlar dişlerini porselen kaplatmışlar sahneye çıkacaklar sanki.Çok iyi hatırlıyorum borcun sadece 9000L sı dişçiden gelmişti.Tabi boçlar faizleri ile hep 2-3- katı olmuş.Ya aklım almıyor kazanmadığın parayı nasıl harcarsın.Nişanlım günlerce ağladı sinir hapı kullandı.Ben o paraları ne zorluklarla kazanıyorım diye.Gerçekten de haftanın 6 günü akşam 9 a kadar gelmediği oluyor.Öğle tatili bile yok.Evde yorgunluktan uyuyup kalıyor garibim.
Evde kayınpeder kukla.Onun maaşıda abinin elinde.Evin efendisi abi anlayacağınız ve kardeşi tam güzel maaaş almışken kaçtı evlenip kaçtı gözüyle bakıyor.
çok kötü omuş sizinde.eşimde 3 gündür işyerinde sorun var işimden olabilirim dedi.Bende dün sizin durumunuzu aksettirdim.Zaten sen işsiz kalsan kavga bitecek dedim ailen rahat edecek merak etme ameliyat olayım ben sana bakarım dedim

Son düzenleme:

Kendimize yeni çektik 5000 bedelli için,yemek parası kaldı bize ona göz dikiyorlar ya zaten.Eşim annesine yakındı işte.Nefret ettim resmen ailesinden.

en iyi kaynana hayatta olmayan kaynanadır demişler tabı ben bekarım henuz kaynana saldırısına uğramadım

Gerçekten öyle.Şimdiki aklım olsa öksüz birisiyle evlenirdim.hatta yetiştirme yurdundan mümkünse.Nasıl olsa içgüveysi aldık hiç olmazsa ailesi başımıza bela olmazdı.

en iyi kaynana hayatta olmayan kaynanadır demişler tabı ben bekarım henuz kaynana saldırısına uğramadım
İNŞALLAH da uğramazsın.bni öğlen bi sinir etti bak saat kaç oldu hala başımın ağrıs geçmiyo.şimdi geldik yanından.tüm kaynanaların köküne kibrit suyu(tabi iyileri hariçç)

Kendimize yeni çektik 5000 bedelli için,yemek parası kaldı bize ona göz dikiyorlar ya zaten.Eşim annesine yakındı işte.Nefret ettim resmen ailesinden.

Gerçekten öyle.Şimdiki aklım olsa öksüz birisiyle evlenirdim.hatta yetiştirme yurdundan mümkünse.Nasıl olsa içgüveysi aldık hiç olmazsa ailesi başımıza bela olmazdı.

İNŞALLAH da uğramazsın.bni öğlen bi sinir etti bak saat kaç oldu hala başımın ağrıs geçmiyo.şimdi geldik yanından.tüm kaynanaların köküne kibrit suyu(tabi iyileri hariçç)

çevremden bı tane var melek gibi kaynanası olan ,kadın gelınıne nasıl ıyı zaten kişilik olarakda çok tatlı bişe...türünün son örneklerinden başkada ne gördün ne duydum

Ya bn hakkını yemiyim şimdi iyi olduğu zamanlarda oluyo ama bi insan ya iyidir ya kötüdür.bu insan içinde özellikle birden göklere çıkarıyo böle sevinemeden daha bi bakmışsın yerlerde süründürüyo öle bi insan bugünde öle yaptı çıkarmadan süründürdü

iyi akşamlar bacılar baska topikten misafir geldim valla yazılanların bazılarına cok güldüm ya bazılarıda evet dedim aynen benim yaşadığımı yaşamış valla bende kaynanamla yan yana dairedeyim alt katta 2 eltim var işte anlayın gerisini sadece sunu söyleyebilirim ne kadar iyi olsanızda ne kadar kötü olsanızda yani olsakta iş eşlerimizde bitiyor eğer sizi sevdiğini ve gercekten arkanızda olduğunu ailesine belli ederse kimse tek laf edemez ama eşiniz her fırsatta anasıyla bir olup sizi kesiyosa işte o gelin dünya iyisi olsada ferketmez olay bitmiştir rabbim herkese hayırlı geçim versin bazı şeyleri değiştirmek zorkaynanalarda öyle

Biz akşam yemekte sevgili kayınvalidecimdeydik.eşimi öptü koktu sonrada kaynımın kayınpederimin yanında aman fazla öpmiyim karın öpsün birazda demezmi..yerin dibine girdm..

Saflık değilde sabrediiyorum şimdilik,Birgün mutlaka olaylar patlak verecek yeterki benden başlamasın diye hanımlığımı koruyorum.Herkes ilk yıl zordur diyor ben üstüne bunları çekiyorum.Ben kaşındım ama bu kadarını da tahmin edemedim.Daha nişanlanmadan eşim ailesine yardım etmek istediğini söylemişti,aylık 600 kira ,fatura için veririz diye kararlaştırdık.Hatta ben gizli saklı vermesindense bileyim istedim.Açıkcada "bu miktarı geçersen evli de olsak boşarım seni"dedim.Bu borçlar bizim nişanı yaptığız ayın ertesinde ortaya çıktı.Eşim bunalıma girdi resmen.Sürekli destek oldum.Ailem eşimin ailesini değil ama eşimi çok sevdiler.O yüzden düğün öncesi ben tüm eşyaları aldığım halde aileme yük oluyorum,onlardan para alıyorum diye ağladım,annem "üzülme siz mutlu olun yeterki biz severek ödüyoruz herşeyi"dedi.Babam emekli asker sert mizaçlı olmasına rağmen "sen mutluysan biz mutluyuz"dedi.böyle evlenebildik zaten.Krediden de haberim vardı 4 yıl ödeyeceğimizden de.O durumda nişanlımı nasıl yüzüstü bırakırdım.Onun suçu değildiki.Ailesi yapmış bu borcu.
Ben normalde çok sinirli bir insanım.Susar sabrederim ama konuşursam çok kötü olur.Asla küfretmem ama karşımdakini ağlatacak kadar ağır konuşurum.Eşimde benim tam tersim.Birini kırdım mı diye 30 kere soran,yoldaki dilencileri bile es geçmeyen biri.5vakit namazında ki ben kılmıyorum o benden de fazla imana dikkat eder.hiçbir kötü alışkanlığı yok.Şu devirde böyle temiz kaç erkek var allah aşkına.Beni taşıyabilecek nadir insanlardan.Her tartışmamızın sonunda istisnasız gelip özür dileyen o olur.Peşimde dolanır.Biz bize kalsak çok mutluyuz.Başına bu olay geldi diye nişanlıyken bende bırakıp bir tekme de ben mi atsaydım?Zaman su gibi geçer 4 yıl elbirliği ile öderiz dedim eşimede kayınvalideme de.Ama gelinen noktaya bak.600L nerede,1000L kredi nerede,1800L nerede?Verdikçe azıyorlar buna illet oluyorum.Ayrı bir aile olduğumuzu kabul edemiyor abisi hala bizi yönetmeye çalışıyor.
Bende elimden geldiğince dayanmaya çalışıyorum.Zaten geç evlendim 31 yaşında,yani boşanmak için evlenmedim ki?Aileme karşı sorumluluğumda var.Ben boşansam kahrolurlar.Arada annemle dertleşiyorum kadının şekeri çıkıyor üzülüyorum sonrada derdimi de anlatamıyorum.Allah'a havale ediyorum onları hergün dua ediyorum Allahım sabır ver diye.

Son düzenleme:
sabah bi arkadaşı kahvaltıya çağırdı beni oraya gittim.kendi anneminde arkadaşı oluyor.o aradı nerdesin die meğersem o çağırcakmıştı kahvaltıya oraya gittm diye iğneledi durdu
bütün gün.napaym alışmaya çalışyorm

canım bak sana tekrar diyorum öyle senin dedigin gibi bir dünya yok.eşinin imanı namazı kendine ne güzelki allah kısmet etmiş oda kılıyo namazını.ama böyle bişley yok.sabredersin tavrını koruru saygısızlıkta yapmnazsın anlarım.ama bu kadarıda yeter artık demezsen eşine yarın iki gün sonra çocugunuz oldugundada aynısını yapar bu sefer zoruna giderki şimdiden gidiyo zaten haklı olarak.eger sen eşinin bunlara yardım etmesine bir dur demezsen şikayet etmeye hakkında kalmaz.
tabiki sabredeceksin sabrın sonu selamettir derler ama senin durumunda sabredilecek bişey kalmamışki ayda bilmem kaç lira paradan bahsediyosun.yazık günah degilmi o parayı kenara koysanız ilerde çocugunuz için güzel bi gelecek hazırlamış olursunuz ne güzel.
sen derdini yazdın diye yazıyoruz biz sadece tabiki hayat sizin hayatınız ama şu aanda durumunuz iyiki verebiliyosunuz yarın iki gün sonra allah korusun eşin işten ayrılsa bu seferde sen çalışıyomusun bilmiyorum ama maaşına göz diker yine veriri ailesine yanlış çok yanlış bence....

günaydın hatunlar nasılsınız?
dünden beri işlerim yoğun arar ara girip okuyorum biz yazdıkça yeni arkadaşlar yeni hayatlar geliyor topiğimize
okudukça halime şükrediyorum ama diğer yanda da neler varmış deyip şaşırıp kalıyorum
okurken gözlerim doluyor yazan arkadaşlarımada çok üzülüyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah...
haklarımızda hayırlı olan neyse hayırlısıyla onu versin inşallah bize...
şunuda farkettim yazdıkça rahatlıyor insan... iyiki var topiğimiz ama '' sevinçim '' yok kaç gündür nerelerdesin ????

günaydın hatunlar bu gün mesaim yarım gün işim çok pek takılamayacağım herkese iyi ve kaynanadan uzak tatiller...

cnm maalesef.bn bugün yine birlikteyim.bir yere birlikte gitmk zorundayz.gitmesem ev sahibine ayıp olcak.gitsem yine bi densizlik edip moralimi bozucak.geceden beri düşünüyorum.rüyama bile girdi oradada rahat yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…