sabrını hayranlıkla okudum canım allahyardımcın olsun... öncelikle şunu söylemek istiyorum onlara para vermek zorunda değilsiniz... her ay için senet mi imzaladınız onlara hayır... sonra eşinin şunu görmesini sağla bak de para verirsen seni adam yerine koyup kardeş yerine koyuyolar para vermezsen demekki kıymetin yokmuş gibi örnekler vererek onlara 1-2 ayda olsa para vermemesini sağla bak o zaman ailesinin tepkisinden dolayı nasıl anlayacak para yüzünden kendine kardeşim denildiğini... sonrası çorap söküğü gibi gelir bende aynını yaptım görümcemi eşim okuttu dershaneye gönderdi harçlıklarını lüks kıyafetlerini alırdı kendine harcamaz görümcelerin marka giyimlerine harcardı onlar ister buda verirdi evlendik aynı sıkıntıları yaşadık görümcem üniv sınavına girdi şehir dışı yaz diye annesi ablası fitledi dedimki siz zengin değilsiniz bu kızın şehir dışı okuması aylık 400-500 tl nasıl kalkcaksınız alttan dedim eşim kemküm etti... eve gelince dedimki bak senş öpüp kokluyolar canım cicim diyolar verme göreceksin kıymetini dedim aynan öyle oldu o gün bu gün eşime ararsa konuşurlar yoksa bi bimiz var diy aramazlarbana dediki sen çok haklısın beni adam yerine koymalarının sebebi paraymış dedi... umarım senin eşinde anlar biz sizin gibi büyük paralar vermedik ama genede büyük dersoldu bana dediki eşim gözümü açtın sana ne kadar tşk etsem azdır dedi....
Tatlım vermesini engellemek imkansız gibi birşey.Krediyi kendisi çekti borç bize geliyor.1000L heray kesiliyor maaştan.sonra kira ve faturaları için otomatik ödeme talimatı vermiş onlarıda iptal etmiyor.Heray bende bakıyorum hesaplarına ne kadar su doğalgaz vs harcamışlar görüyorum eşime kızdığımda bıkıyor bana tersleniyor sürekli.Ben ailemi bırakamam ödemiyim de sokaktamı kalsınlar diyor.görümcem o kadar borç yapmış evde yattı 6 ay resmen iş aramadı abilerim işe soksun diye bekledi.Vasıfsız eleman masabaşı iş bekliyor.Ben onun yerinde olsam ev temizliğine gider yinede borcumu başkalarına yıkmazdım.Eşimede kızamıyorum ödemeleri iptal etse sokakta kalacaklar gerçekten
Birkaç kere söyledim yazdıklarınızı:"Ben nişanlıyken herhafta evinize geldim.Ailenin sana davranışlarını gördüm.Seni yerin dibine sokuyorlardı(ki gerçektende ablasının borcu geliyor eşim ablasına kızıyoraniden ana-kız bir olup eşimin üstüne çullanıyorlardı).Evde 20L harçlık veren abin göklere çıkarılıyor sen dünyayı ödüyorsun birkerede Allah razı olsun demiyorlar sana" dedim.Gözünü açmaya çalıştım ama görüyor kabullenemiyor.Kimse ailesini böyle görmek istemez,oda istemiyor işte çok seviyor onları.
ya düğünden 1 gün önce eşimin memleketindeyiz düğün olucak benım dedemler dayımlar yengeler oturuyor yengelerimde cok sevmez laf ararlar neyse...
Dedem dediki " semra hanım moonsun kızım çok iyidir merhametlidir hizmetlidir sana iyi gelin olur " dedi
kayınvalidem " yok yok hacı amca bu devrin gelinleri kötü iş yapmazlar o bizim zamanımızda kalmış " dedi
bu lafları tekrarladı işte bende sinirlendimm beni ailemin içerisinde eleştiiriyor ne saygısızlıgımı görduysee sabah 7 aksam 12 hızmet ettim gözünden gelsin.....
neyse bende salona gittim ağladım zoruma gitti nasıl bir aileye gelin gidicem diye..
eşim gördü çok sinirlendi o sinirle mutfaga anasının yanına gitti arkasından da ben kv hak etti de içeride yengemlere rezıl olmak istemedimmmm
eşim " anne sen ne demeye calısıyorsunnn herkesin içinde kzın ne hareketini gördün " deid
kvalidem " yalan mı söyluyorummm bu devrın gelinleri böyleee" ( Allahtan umuyırum ki birtanecik kızı var bize yasattıklarının kat be katını yasasınlar aminnnnnn)
eşim" sus yeter artık senın yaptıgın " dedi
bende serkan dur dedim tutuyorumm
kvalidem" beni bir el kzı için değişiyorsun yazıklr olsun sana 30 yıl koynumda buyuttum yemedim yedirdimmm diyeee zırladı da zırladı" tencereyi bana fırlattı o sinirle dondum ben serkan beni dısarı cıkardıı küs gezdik halada yapıyor Zalimmmm
öncelikle allah sabır versin tatlım ben borcu 10 bin olarak okudum sonra fark ettimki 100 bin borçları varmış bir insan 100 binliralık ne borç yapabilir bilmiyorum ama sonuçta artık eşinle sizin bir aile olduğunuzu öncelik olarak sizin giderlerinizin önemli olduğunun farkına varması gerekiyor bizde ilk evlendiğimizde ailesine para yardımı yapıyorduk hatta bir kaç kez eşim benden gizli paralar vermiş sonra ben bir şekilde öğrendim ve eşimle tartıştık eşimin kendi iş yeri vardı iş yeri olan herkez para basıyor sanki her neyse babası ocak ayının başında rahatsızlandı eşimde evin en küçüğü diğerlerinin çoluk çocuğu var babasına bakmak eşime düştü öyle olunca iş yerini kapatmak zorunda kaldı şuanda sadece ben çalışıyorum benimde aldığım asgari ücret 700 lirayla geçinmeye çalışıyoruz eşimin ailesinden kimse bi ihtiyacınız varmı diye sormuyor eşim hala gece gündüz hastaneye gidiyor bişey oluyor abileri arıyor şunu yap hastaney götür falan diye sonuçta babası tabiki bakıcak bişey demiyorum ama kimse bize ne yapıyorsunuz nasıl geçiniyorsunuz demiyor buda benim çok zoruma gidiyor ne zaman benim ailemin yanına gitsek babam bana ayrı eşime ayrı paranız varmı alın şunu falan diyor eşimde artık yeni yeni fark etmeye başladı varken bizden isteyen çok yokken arayan soran yok bu arada kv kp evinde oturuyoruz kira vermiyoruz ama su,elektrik telefon paralarınıda biz ödüyoruz ama artık eşimdede para olmayınca veremiyor her şerde bi hayır var diye boşa dememişler anlayacağın iki gün sonra siz zor durumda kalsanız kimse size yardım etmez bizde olduğu gibi
yaa keşke şuanda kendi eviniz için bir kredi çekseniz..hani kendi borcunuzu öderken adam silah zoruylamı para alacak sizden?
eşiniz çok kötü alıştırmış ya..akıp giden sizin yıllarınız..
benim iş arkadaşım 10yıllık kredi çekecekti evi için..sonradan biraz daha ödemesini yükseltti..9yıllık kredi çekti..
bende dedimki ha 9 yıl ha 10yıl ne farkeder?dedim arkadaşım bana dediki inan dolunay O 1 SENE ÇOK FARKEDER dedi..
hergeçen gün kendi ömrünüzden çalıyorlar arkadaşım...Allah akılfikir versin onlara yaa..hatta vicdan versin önce..
en iyi kaynana hayatta olmayan kaynanadır demişlertabı ben bekarım henuz kaynana saldırısına uğramadım
İNŞALLAH da uğramazsın.bni öğlen bi sinir etti bak saat kaç oldu hala başımın ağrıs geçmiyo.şimdi geldik yanından.tüm kaynanaların köküne kibrit suyuen iyi kaynana hayatta olmayan kaynanadır demişlertabı ben bekarım henuz kaynana saldırısına uğramadım
Kendimize yeni çektik 5000 bedelli için,yemek parası kaldı bize ona göz dikiyorlar ya zaten.Eşim annesine yakındı işte.Nefret ettim resmen ailesinden.
Gerçekten öyle.Şimdiki aklım olsa öksüz birisiyle evlenirdim.hatta yetiştirme yurdundan mümkünse.Nasıl olsa içgüveysi aldık hiç olmazsa ailesi başımıza bela olmazdı.
İNŞALLAH da uğramazsın.bni öğlen bi sinir etti bak saat kaç oldu hala başımın ağrıs geçmiyo.şimdi geldik yanından.tüm kaynanaların köküne kibrit suyu(tabi iyileri hariçç)
ahh canım ben eşine saf derken ya sende saf çıktın yada eşini çok seviyosun sende konduramıyosunnn.böyle bi dünya yok canım inanki yokkk.siz dara düşün dönüp yüzünüze bakan olmazz.bak benim eşim 1.500 maaş alıyo 900 direk ev kredisine gidiyo. ve bize her ay 1400 falan kredi kartı borcu gelio bende çalışıyodum ödüyoduk ama ben işten ayrılınca mecbur eşime kaldı dikkat ediyoruz ama önceki taksitler falan olmuyo işte eşim dişinden tırnagından yırtınıp ödüyo çok şükür.ee şimdi bide ben hamileyim haliyle masraf oluyo yok hastane yok beslenme falan derken kıt kanaatr çok şükür.eşimin anneside babasıda emekli görümcem çocuk bakıyo kendi harçlıgı çıkıyo.evleri kendilerinin yani büyük bi harcamaları yok.hatta geçen gün onlarda oturuyorum kayınpederim gözümün önünde tvden 79 tl ye şampuan aldı kendine alır tabi kendi parası ama gram sormuyolar bile bişeye ihtiyacınız varmı bak iştende çıktı yeliz demiyolar.benim babam hergün arıyo ki durumlarıda iyi degil babamların.kızım sıkışırsanız söyleyin bak bulur gönderrim dio.
yani demek istedigim yarın eşin işten çıksa ekmek yok size ordan bunu eşine anlattt emin ol eşin ödemese aç kalmazlar.vardır onların bişeyleriii sen çek restini eşineee.aileyse aile boşver demiyorumki çok zor durumda kalırlar ailemdir der destek çıkarsınız ama bunlar sömürmüş kullanmış seizi
Biz akşam yemekte sevgili kayınvalidecimdeydik.eşimi öptü koktu sonrada kaynımın kayınpederimin yanında aman fazla öpmiyim karın öpsün birazda demezmi..yerin dibine girdm..
Saflık değilde sabrediiyorum şimdilik,Birgün mutlaka olaylar patlak verecek yeterki benden başlamasın diye hanımlığımı koruyorum.Herkes ilk yıl zordur diyor ben üstüne bunları çekiyorum.Ben kaşındım ama bu kadarını da tahmin edemedim.Daha nişanlanmadan eşim ailesine yardım etmek istediğini söylemişti,aylık 600 kira ,fatura için veririz diye kararlaştırdık.Hatta ben gizli saklı vermesindense bileyim istedim.Açıkcada "bu miktarı geçersen evli de olsak boşarım seni"dedim.Bu borçlar bizim nişanı yaptığız ayın ertesinde ortaya çıktı.Eşim bunalıma girdi resmen.Sürekli destek oldum.Ailem eşimin ailesini değil ama eşimi çok sevdiler.O yüzden düğün öncesi ben tüm eşyaları aldığım halde aileme yük oluyorum,onlardan para alıyorum diye ağladım,annem "üzülme siz mutlu olun yeterki biz severek ödüyoruz herşeyi"dedi.Babam emekli asker sert mizaçlı olmasına rağmen "sen mutluysan biz mutluyuz"dedi.böyle evlenebildik zaten.Krediden de haberim vardı 4 yıl ödeyeceğimizden de.O durumda nişanlımı nasıl yüzüstü bırakırdım.Onun suçu değildiki.Ailesi yapmış bu borcu.
Ben normalde çok sinirli bir insanım.Susar sabrederim ama konuşursam çok kötü olur.Asla küfretmem ama karşımdakini ağlatacak kadar ağır konuşurum.Eşimde benim tam tersim.Birini kırdım mı diye 30 kere soran,yoldaki dilencileri bile es geçmeyen biri.5vakit namazında ki ben kılmıyorum o benden de fazla imana dikkat eder.hiçbir kötü alışkanlığı yok.Şu devirde böyle temiz kaç erkek var allah aşkına.Beni taşıyabilecek nadir insanlardan.Her tartışmamızın sonunda istisnasız gelip özür dileyen o olur.Peşimde dolanır.Biz bize kalsak çok mutluyuz.Başına bu olay geldi diye nişanlıyken bende bırakıp bir tekme de ben mi atsaydım?Zaman su gibi geçer 4 yıl elbirliği ile öderiz dedim eşimede kayınvalideme de.Ama gelinen noktaya bak.600L nerede,1000L kredi nerede,1800L nerede?Verdikçe azıyorlar buna illet oluyorum.Ayrı bir aile olduğumuzu kabul edemiyor abisi hala bizi yönetmeye çalışıyor.
Bende elimden geldiğince dayanmaya çalışıyorum.Zaten geç evlendim 31 yaşında,yani boşanmak için evlenmedim ki?Aileme karşı sorumluluğumda var.Ben boşansam kahrolurlar.Arada annemle dertleşiyorum kadının şekeri çıkıyor üzülüyorum sonrada derdimi de anlatamıyorum.Allah'a havale ediyorum onları hergün dua ediyorum Allahım sabır ver diye.
günaydın hatunlar bu gün mesaim yarım gün işim çok pek takılamayacağım herkese iyi ve kaynanadan uzak tatiller...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?