Kaynanaya ev işi yapınca iyisin, aksatınca kötüsün

Siz yapmanız gerekeni zaten yapıyorsunuz...
bu konuda tebrik ederim siziama
kendinizi ezdirmeyin lütfen.arkadaşlarınızla mı buluşacaksınız,
net söyleyin,anne ben çıkıyorum,o kadar,
sonuçta yatalak hasta değil,bel fıtığından ameliyat olan dünya
kadar insan yanında kimsesi olmadığı için işlerini yavaş da olsa yapıyor,
sizin suçunuz yakın oturmak mı yani...
kendinize çocuk muamelesi yaptırmayın sakın,
saygınızı koruyarak,kibarca birşeyleri
anlaması için gerekirse konuşun...
sevgiler...

canım hemen gidip iş güç yapma hatasını anlamasına izin ver bir kaç gün surat yap oda anlar inan o zaman daha kıymetli olacaksın yoksa kayınvalidende bu bir alışkanlık olacak ve söylediği kelimere bin ilave ederek yine seni rencide edecek.
benim kayınvalidemin bacakları çok ağrıyor ama bütün gün günlerde komşu sohbetlerinde gezerken birşeyi yok başkasının yanında bülbül oluyor geçen akşam gittik beni görünce topallamaya başlıyor
ama ben hiç birşey olmamış gibi davranıyorum çünkü bunu su istimal edecek birisi sende kişisine göre davran

Arkadaşlar ben nerden başlayıp nasıl anlatıcam bilmiyorum ama bir yerden başlıyorum ben evleneli iki yıl oluyor kocaelinden kütahyaya geldim ve eşimin ailesiyle oturuyoruz ev ikikatlı ama dubleks olduğu için yeme içme beraber. ilk altı ay herşey iyiydi tabi neden ben saf salak kendimi sevdiricem diye her işe koş her yere yetişmeye çalış işe git gel yemeği yap.çamaşırlkar makineden çıkar ben ütü başında aman iş kalmasın aman laf gelmesin.taaki bir gün aşağıya geç inmişim misafir gelmiş vay efendim ayıp değilmiymiş utanmıyomuymuşum o bana bağıracakmıymış aşağı gel diye insan akıl edip bi inmezmiymiş ne laflar ki bende yukarıda afedersiniz eşimle oynaşıyor değilim memeleketten geldim işim yok cam sileyim dedim epeydir toz olmuş.şaşırıp kaldım onca lafa.eşim araya girdi niye bağırıyorsun ne var bu kadar duymamuş misafir geldiğini dedi bu kez iyice köpürdü benden tafar oldu diye.sen karışma falan biçok söylendi o günden sonra işler değişti.anlayacağınız her şeye yetişirken bir gün işi aksatınca maskeler düştü.en kötüsü buranın adetleri çok ağır gelin dedin mi eşittir hizmetçi.ki ben annemin evinde nerdeyse hiç iş yapmazdım ama her iş gelirdi elimden e üniversite falan okuyunca insanın vakti olmuyor zaten.küçük biyer ve herkesin gözü üzerinde her şeye laf ediyolar.kayınvalidenle evi temizlicen yemek yapcan onla gezicen burda öle.gelin kayınvalideyle anlaşmalı koca ikinci planda.öle böle kavga gürültü derken geçtiğimiz şubat tatilinde kocaelinde gidicem öğretmenlik yaptığım için başka zaman gidemiyorum ki en yakın bir dahaki tatil haziranda yani 5 ay göremicem annemi.neyse bu benim gitmeme 15 gün kala ameliyat oldu rahmi alındı. o zamanda çalışıyorum okuldan çıkıyorum eve geliyorum kayınpeder eşim yemek bekliyo koştur koştur yemek yap falan filan aman laf etmesinler bak yanında kalmadı demesinler diye haftasonu iki gece hastanede yanında kaldım afedersiniz sölenmez ama altını bile temizledim.ki bütün akrabaları annesi kızkardeşleri kızı hepsi burda kalabililerdi ben çalışıyorum ona rağmen laf gelmesin dedim kaldım.eve geldi kalıp geziniyor tuvalete falan gidebiliyor.eşime dedim gitmesemmi bak arkamdan bırakıp gitti diye laf ederler dedim.yok sen git bidaha 5 ay sonra gidebilicen hem teyzem var kardeşim var bakarlar dedi. kayınvalidemede dedim aklım burda kalacak diye. yok sen git kızım yakın biyer değilki her zaman gidemiyosun zaten dedi.gitim ah gitmez olaydım. 3 gün sonra bir kavga kıyamet evde benim gitmemi bahane etmişler bıraktı gitti diyeeşimin üstüne gelmişler daha bir çok sebepten kava çıkarmışlar yok bu evde yaşıyosunuz her ay belli miktar para vericeksiniz bunun gibi sebepler.kayınvalidemin babası falan gelmiş onlara şikayet etmişler bizi ne alakaysa.yok biz eve misafir gelemsini istemiyormuşuz diye akrabalara öle demişler.kayınvalidem eşime defol git evden demiş.sonra oturup kunşmuşlar kayınpederimle eşim.memeurluğu bekliyoruz eşimin ataması olucak. atamanız çıkınca gidersiniz demişler.ben gelene kadar eşim dışarda yemiş yemeklerini.gel ye dememişler.ve 4 ay oldu eşim onlarla konuşmuyor. ben geldim hiçbişey olmamış gibi davranıyolar bana.çünkü arkamdan tonlarca laf ettiler yüzleri yok itiraf etmeye benimle sorunları yokmuş gibi davranıyorlar.ama sahte hep aşağı yukarı telef oluyorum şu atama bir olsa diyorum ama hala belli değil.yıpranıyorum her geçen gün.iki yıl olacak evleneli ama ben ne evliliğimden bişe anladım ne harcanan yıllarımdan.yazmakla anlatmak mümkün değil bunları yazarken bile sinirleniyorum ve şuan ne yapacağımı bilmiyorum her gün dua ediyorum. bu psikolojiyle bebeğim bile olmuyor saçlarım döklüyor resmen yaşlandım bu evde.bunu bilir bunu söylerim düşmanın yüzünüze gülerek geleninden korkacaksınız. ben buna aldandım kayınvalidemin güler yzüne tatlı diline anneme inanmadım.bu evliliği istemediler ama ben eşimi sevdiğim için gözüm görmedi.ama allahıma bin şükür eşim hep arkamdaydı zaten o yüzden bu hale geldi eşim benden değil onlardan taraf olsaydı herşey istedikleri gibi olacaktı.umarım üşenmez okursunuz kızlar çaresizlikten ne yapacağımı şaşırdım burda kimsem yok konuşacak çok doldum

off off şu kaynanaların derdi bitmez bitmez
doğru yapınca iyisin yapmayınca sende kötüsü yok en güzeli uzak olmak bende yakınım
ama şükür yakında taşıınıyorum bayramdan bayrama gelicem artık :)))
inşallah en kısa zamanda sizde kurtulursunuzz

yanlış anlayama ama neden tüm işleri sen yapiyorsun
tamam arada gider yardım edersin ufak tefek ama evin tüm işini neden yapasınkı kendi evinin işi azmı geldi arkadaşım
kendi yapamıyorsa tutsun bir temizlikçi ona yaptırsın

MAıBERF
hemşom ahh ahh dedim okurken yazdıklarını inan bunu ancak yaşayan bilir
dua et ki eşin arkanda sana destek yoksa işin içinden hiç çıkamazdın biraz daha sabır etmekten başka yapabilecek bişeyin yok şu atamalar en kısa zamanda olurda sizde rahata çıkarsınız inşallah

ay dünya tersine
benim kayınvaldemde ev işimi beğenir ama
asla yaptırmaktan yana değil
aman sen bırak ben yaparım
titizliğinden yada bana kıyamadığından değilkaydirigubbakcemile2
elektirik faturası gelir diye ölür korkudan..
delikafadulden:roflol::roflol:

canim ya seninde ALLAH yardimcin olsun..en korktugum insandir yuzune anlayisli,tatli dilli arkandan atip tutan ikiyuzlu insanlardan nefret ederim..esin sana sahip cikinca senin yoklugundan istifade dediklerini yaptirmak icin onu baya hirpalamislar..o da onlara kizip sana bagirip,cagiracak siz huzursuz olacaksiniz onlarda mutlu olacak..cezalandirmak istemisler esini..
esinde arkanda hic takma sakin..eger o olmasaydi cok daha kotu seyler olurdu..
sen elinden geleni yapmissin hic uzulme..huzurunuzu onlar icin sakin kacirmayin ..
kulaklarinizi tikayin..

hayatım teşekkür ederim iyi dileklerin için.şunu belirtmek istiyorum alçakgönüllü olun derler ya ben bu şehre geldiğimden beri bunun tam ters etki gösterdiğini gördüm.bir kere herkesin benden beklediğinin tam tersi bir evliliğe evet dedim. daha iyi şartlarda bir evlilik yapacağımı ve asla küçük bir şehre hemde kayınvalideyle aynı evde oturmaya evet diyeceğimi sanmıyorlardı.annem abim çok dedi yapamazsın sen alışık değilsin çok zorlanırsın diye.eşim için hepsini kabul ettim.ve evlendiğimin ertesi günü benden bekaret kanıtı istediler inanabiliyormusun.o gün dünya başıma yıkıldı aileme bişey sölemedim söylesem hemen gelip alırlardı beni.ama bilmiyorum elim kolum dilim bağlandı ve hiçbişey diyemedim.ama geçenlere bir tartışmada içimde kalanı söledim kayınvalideye.ne düşündünüz dedim.büyük şehirde rahat büyümüş yetişmiş üniversite mezunu kız buraya gelip hemde kayınvalidesiyle beraber oturmayı kabul ediyorsa vardır bir eksiği dediniz dimi dedim.sevdiğim için bunlara göz yumduğumu hiç aklınıza getimediniz dimi dedim.hiçbir zaman ben okudum ettim diye hava atmadım köyden gelen gelinler gibi her işe koştum bilmediğim her şeyi öğrenmeye çalıştım ama yaranamadım. hiç bilmediğim adetlerine uydum.şalvar bile giydim buranın adeti diye kına gecemde hiç istemediğim halde.ama bana kalkıp diyorki ben seni taaa gittim oralardan aldım geldim isteğime göre teiştircektim diye.ya ben 26 yaşına gelmişim kim kimi yetiştirecek allah aşkına. ölür müsün öldürür müsün.yanaarım yanarım bu kadın için canım anneciğimi dinlemeyip kırdığım günlere yanarım.oğlum yavrum kuzum kimselerle paylaşamam diyordu onu yemez bunu yemez onu yapma bunu etme diyordu ama anlaığı laftaymış işte.ben yokken iki lokma yemeği biricik oğlunun önüne koymadı.

fatolina hemşom yazısını görünce sanki akraba görmüş gibi oldum inanır mısın.aylardır buraya içimi dökseymişim ya diyorum evde tırlatana kadar.kayınvalide herkese gidip dert yanıyo bütün akrabaları burda tabi.benim kimsem yok okuldada hep erkek öğretmenler var bide anlatsan ne olacak burda herkes kütahyalı.kendimi o kadar yalnız hissediyorumki.ki ben konuşmazsam çatlayan bir insanım. eşimden başka kimsem yok burda. ama onunda benden başka kimsesi yok artık burda tbi.bu şehrin sokakları bile beni boğuyor artık.

Bir kere sen tedavi olurken bu kadar iş yapıp yorulman iyi değil.Üstüne üstlük birde canın sıkılıp sitrese giriyorsun.Doktorunla eşin yokken konuş ve eşinin yanında fazla iş yapmanız uygun değil evinizi bile 1 hafta 2 haftada bir temizleyin bir tek yemeğinizi yapın yeterli dedirtin doktorunuza.Ve ve eşlerimizin ailesine ne yaparsak yapalım bilmezler.Ben geçen yıl halılarımı yıkatmaya vereceğim dedim sen kendin yıka ne var dedi.Ve 3 gün önce eşimle konuşuyordu bugün kadın tutmaya gittik halıları evi temizletmek için demiş ve kızıda benle yaşıt bekar anlayacan biz yıkatırken para rahatız onlara gelince ayyy yorulamazlar.Bende çocuk istiyorum ve suya girmem yasak çünkü aşırı rahatsız eder sulu işler beni.Anlatabildimmi galiba kölelik devrinde zannediyorlar bizi.Ve ne yapıyorum büyük işlere yardımcı tutarım ben yapmam.

arkadaşım allah sabır versin bende kütahyalıyım oranın nasıl olduğunu bilirim hem küçük hemde biraz baskıcıdır oralar allah tez zamanda kurtarsın
kütakyanın içindemi yoksa çevre köylerindemisiniz
biz bu kaynanalarla neyapacağız bilmiyorum bendede var öyle cadı kaynana
en iyi kaynana ölü kaynana nasıl düşünüp ne yapıyorlar bilmiyorum
bende geçenlerde gittim memleketime gezmek için eşim izne çıkmıştı ya resmen kaynana kaynata mutfakta benim dedikodumu yağıyorlar her sabah bizde mutfakla yatak odası yan yana duyuluyor hergün onların sesine uyandım eşime dedim eğer birdaha duyayım kalkıp çatacağım dedim birara dedim eşim dışarı çıktı eşmden korkarlar ne bizim dedikodumuzu yapıyorsunuz dedi allah ıslah etsin

Nedense kaynanaların dili koca yokken çözüLür. Sen o evin hizmetkarımısın. Oldu olacak yapacagin işe degsin sana maaş ßagLasin yani. Tamam hastadır sen de iyi niyetinden yardım ediyorsun ama kar$ıdaki insan ßunu kullanmamalı. E$inle ßu durumu konu$un. Gerekirse yardımcı ßirini tutun. Ya da daha güzel cözümler üretin. Senin de ßu dunyada yaşamaya hakkın var unutma.

ay gerildim yaaa. arkadaşlar yapmak istemediğinizi yapmayın el ne diyecek ayıp olur demeyin. öyle diye diye hepsi tepenize çıkıyorlar. gelin hep haksız. yapmam kimse kusura bakmasın. bu ülkede geleneklere karşı olunca dinden çıkacakmışız gibi davranıyorlar. islamda tüm akrabalar bir arada oturacak diye bir şey yok. benim ailem bellidir. eşim ve çocuğum. nasıl bayanın annesi babası gelince misafir oluyorsa. erkeğin annesi babası da misafirdir. fazlasına kimsenin hakkı olamaz. kusura bakmasınlar.

Hasta bir insana ev islerinde yardimci olmak hem cok güzel bir davranis hemde cok sevap...helede bu insan kayinvalidense...lakin isin icine nankörlük girdigi vakit tabikide isler degisiyor...39 gün sirtinda tasi 40 ci gün yoruldum deyip indirmek istediginde senden kötüsü yoksa hicte kendini bu kadar paralama canim...Gerekeni yap sadece fazlasini yapma

Ayrica evin ayri barkin ayri kocanin haberi olduktan sonra istedigin yere gidersin...kimseden izin almana gerek yok diye düsünüyorum...

Son olarakda fazla takma böyle seyleri canim.. böyle icli disli olmanin des avantajlari iste

işle eşekler sevilirmiş...
ben onu bilir bunu söylerim...
herkes kendi evinin işini yapsın...
gücü yetmi,yorsa parası yeter, o da yetmiyorsa yapacak bişey yok...

bencede canım mesafeni koy bende senin gibi herşeyine koşturdum aman kötü geli olmıyayım diye ooo birkere işlerini yapma aşşa mahalleden kendini dinlersin ama kocam varken benle beraber iş görür eşim yokken gıçını yerden kaldırmaz kızı gelsin ona iş yaptırmaz hiç oralı olma 1ay geçmiş artık kendi işini göre bilir fıtık okadar dikişi yok bildiğim kadarıyla git gez kafanı dinle bunlara neyapsan kötüsün hiç değilse yapma öyle kötü ol yapsan kötüsün zati temizliklerini klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…