- Konu Sahibi seniseviyorumbennn
-
sevgili venus kedisi valla iyi dayanmışsın. yazını roman okur gibi okudum...... şaştım kaldım. inşallah şimdi iyisindir.
ay bende yazicam vallahi
neyse ilk tanismamizdan baslayim benimkiyle neyse aileler tanisti bizim orda ilk söz yapilir tatli denilir onada neyse bizim bunlar bana bir yüzük bir yemin ederim hani kucuk cocuklara künye takarlarya o incelikte bir kunye neymis nisanda takilrmis esimde sözden sonra isi geregiyle tam bir sene baska birsehirde calisti vaya nasil utanirdim böyle akrabalar tanidiklar dalga gecerledi benimle nisanlanan arkadaslar vardi insan hevesleniyor iste onlar takarlardai ben ise orda sap gibi ve bir sene ne arayip ne sordular tabi nisanda olmadi dügün daha garipti sacma sacma tripler en ufak birseyde böyle olmaz yol yakinken dönün demeler rahmetli babacim cok dedi birak kizim diye ama iste o zaman düsünmüyorsunki gelecegi
neyse iyi kötü dügün oldu kv direktifleriyle tambir film havasindaydi o yönleniriyordu bizmutlulugu oynuyorduk ve evlendik asil simdi basliyor filmevlendigimde ayni evde yasiyorduk dügünümün sabahi saat 8 de kapi caldi kim olabilir eltim ve kücük oglu neymis amcasini özlemisaman allahim yataktayim cocugu ortamiza yatirdilaryemin ederim dedimki esime noluyor yahu ve o zaman benim saf esim ne derse begenirsiniz inanmiyorum ilk gunden eltilikmi yapiyorsun ki eltimde ayri filmdir bu arada ve tam bir sene kan kusturdular bana esim derseniz ayri bir hava kv kp ayri ha birde eltimi avutuyoruz cünkü pskoljisi iyi degil esi aldatiyor onu hrkes seferber olmus vaziyette cit edemiyor kimse ha ben arada edecek gibi oluyorum ama aninda müdahale ay hatirladikca esimden soguyorum neyse ve hamile oldugumu ögrendim kimse tebrik bile etmedi hatta niye korunmadiniz dediler bir ay sonrada eltimin hamilelik haberini aldik ve kv kp sanki ilk torunlariyis gibi mutlular ve 9 ay boyunca eltime hizmet ettim cünkü o hamileydi benimki neydi acaba o yatardi ben bakardim doguma gitmeden ikigün önce cam sildim farkindaysaniz esim hic yok gibi evet yok gibiydi cünkü
dogumda yalniz dogurdum evet annem yurt disindaydi kv gelinine bakiyordu esim nerde dersiniz bir iki saat benim yanimda kaldi beni dogumhaneye girince abisinin yanina gitmis baska bir hastanede parmak sigillerinimi ne aldiriyormus yalnizmi kalsinmisneyse dogurdum tek bir gece kaldim eve geldim öglen 12 falani tek cümle aksam yemegine sunu sunu yap kaynimlar gelecek cünkü eltim hamile yorulmamasi gerek yemin ederim birgün lohusa yatmadim normal dogumdu dikislerim bicak gibi batardida ses edemezdim neydi acaba benim ezikligim korkum itiraf edeyim encok kendime kiziyorum öyle öylöe seneler gecti ha daha neler var ama inanin elim ayagim uyusuyor sinirden simdimi esim kv kp hepsi ayni hatta enson namusuma laf etti eltim ama esimden gelen cevap abartiyorsun sende simdi bunun icin olaymi cikacakmis olaydan kasti dedigim suydu git abinle konus namus bu evet daha ne diyeyim bilmiyorum hakkimi helal etmiyorum ama hicbirine
ah canım ya seninki de benimkinden de mi pısırık ne?
benim başıma böylesi gelmedi ama yakındır daha 10 aydır eltim var benden 11 yaş küçük kocasından 13 yaş küçük ama dil pabuç. bide kaynım ondan önce benim bir arkadaşımla beraberdi evleneceklerdi (çok şükür ki olmadı arkadaşıma yazık) vazgeçtiler diye bana düşman. kv kp ide parmağında oynatıyo...
bakalım benim başıma böyle şeyler gelirse neler olur. gerçi ben doğumdayken abisinin siğiline beni bırakıp giden adamı boşarım ben... bakmam yani gözünün yaşına, çocuğuda göstermem git abinin siğillerine yavrum diye sarıl derim...
sen iyi dayanmışsın ve fazla sabretmişsin bence...
kıyamam ya... senin eşinin yanına taşınma durumun yok mu yada gidip 5-6 ay kalsan turist vizesi ile bu mümkün
benim eşim ailesine karşı biraz pısırık, öyle yetiştirmişler ben aileme akrabalarıma yanlışlarını gördüğümde tepkimi koyarım mesela ama o öyle değil. zaten bu sebepten ailem ile evlenmem sırasında konuşmuyorduk. onlar eş adayım olduğunu öğrenince tanımayı reddettiler ve mantıklı bir sebepleri yoktu bunun için (ben 24 yaşındaydım 19 yaşındaki kardeşimin evlenmesi için beni geri bırakmak ve tanışmak istemediler) bende bu saçmalığa izin vermedim evlenmek için size ihtiyacım yok dedim. ben böyle net fikrimi, hakkımı ve eşimi savunurum kendi aileme ama o yapamaz. babası çok despottur, evlatlarına göz açtırmamış şimdiye kadar.
ay bende yazicam vallahi
neyse ilk tanismamizdan baslayim benimkiyle neyse aileler tanisti bizim orda ilk söz yapilir tatli denilir onada neyse bizim bunlar bana bir yüzük bir yemin ederim hani kucuk cocuklara künye takarlarya o incelikte bir kunye neymis nisanda takilrmis esimde sözden sonra isi geregiyle tam bir sene baska birsehirde calisti vaya nasil utanirdim böyle akrabalar tanidiklar dalga gecerledi benimle nisanlanan arkadaslar vardi insan hevesleniyor iste onlar takarlardai ben ise orda sap gibi ve bir sene ne arayip ne sordular tabi nisanda olmadi dügün daha garipti sacma sacma tripler en ufak birseyde böyle olmaz yol yakinken dönün demeler rahmetli babacim cok dedi birak kizim diye ama iste o zaman düsünmüyorsunki gelecegi
neyse iyi kötü dügün oldu kv direktifleriyle tambir film havasindaydi o yönleniriyordu bizmutlulugu oynuyorduk ve evlendik asil simdi basliyor filmevlendigimde ayni evde yasiyorduk dügünümün sabahi saat 8 de kapi caldi kim olabilir eltim ve kücük oglu neymis amcasini özlemisaman allahim yataktayim cocugu ortamiza yatirdilaryemin ederim dedimki esime noluyor yahu ve o zaman benim saf esim ne derse begenirsiniz inanmiyorum ilk gunden eltilikmi yapiyorsun ki eltimde ayri filmdir bu arada ve tam bir sene kan kusturdular bana esim derseniz ayri bir hava kv kp ayri ha birde eltimi avutuyoruz cünkü pskoljisi iyi degil esi aldatiyor onu hrkes seferber olmus vaziyette cit edemiyor kimse ha ben arada edecek gibi oluyorum ama aninda müdahale ay hatirladikca esimden soguyorum neyse ve hamile oldugumu ögrendim kimse tebrik bile etmedi hatta niye korunmadiniz dediler bir ay sonrada eltimin hamilelik haberini aldik ve kv kp sanki ilk torunlariyis gibi mutlular ve 9 ay boyunca eltime hizmet ettim cünkü o hamileydi benimki neydi acaba o yatardi ben bakardim doguma gitmeden ikigün önce cam sildim farkindaysaniz esim hic yok gibi evet yok gibiydi cünkü
dogumda yalniz dogurdum evet annem yurt disindaydi kv gelinine bakiyordu esim nerde dersiniz bir iki saat benim yanimda kaldi beni dogumhaneye girince abisinin yanina gitmis baska bir hastanede parmak sigillerinimi ne aldiriyormus yalnizmi kalsinmisneyse dogurdum tek bir gece kaldim eve geldim öglen 12 falani tek cümle aksam yemegine sunu sunu yap kaynimlar gelecek cünkü eltim hamile yorulmamasi gerek yemin ederim birgün lohusa yatmadim normal dogumdu dikislerim bicak gibi batardida ses edemezdim neydi acaba benim ezikligim korkum itiraf edeyim encok kendime kiziyorum öyle öylöe seneler gecti ha daha neler var ama inanin elim ayagim uyusuyor sinirden simdimi esim kv kp hepsi ayni hatta enson namusuma laf etti eltim ama esimden gelen cevap abartiyorsun sende simdi bunun icin olaymi cikacakmis olaydan kasti dedigim suydu git abinle konus namus bu evet daha ne diyeyim bilmiyorum hakkimi helal etmiyorum ama hicbirine
damarımı bulmuşsunuz :)
madem öyle okuyun okuyun şaşırın bakalım;
biz eşimle bir nevi kaçarak evlendik gibi birşey oldu. aslında ben başka bir şehire yerleşip ailemden uzakta yalnız yaşamak ve çalışmak istedim. eşimin ailesi öyle olursa biz onu gelin kabul etmeyiz demişler. eh serde aşk var madem evlenelim dedim.
düğün hazırlıkları(!) yapılıyor: kendi oğullarının artık tiftik tiftik olmuş eski bir takım elbisesi var onu damatlık yapacaklar gömlek, kravat emanet olacak ayakkabılarıda abiden ödünç! benimse gelinliğim bir yardımlaşma derneğinden kiralık olacak 50 tl ye anlaştık dernekle... 20 tl de beyaz bir babet aldık gelin ayakkabısı(!) gelinliği aldık arabaya bindik kayınpederden ilk inci döküldü " ne gerek vardı şimdi bu gelinliğe"...
düğüne kalmış 2 gün kv ev düğünü yapacağız ya telaşta: kızım al şu bezi de camları şöööyle bir sil diyiverdi bende saf ya aldım bezi gidiyorum cam silmeye... eşimin halası geçti önüme kızım ne yapıyorsun daha gelin olmadan kıza işi yüklemişler der konu komşu hem mazallah bir düşsen düğün üstü sakatlık olur canına yazık dedi aldı elimden bezi yaptırmadı bana o işi ama kv durur mu koltuk, halı sildirdi bana nasıl olsa kimse görmezmiş sakatlık çıkmazmış...
düğünde bir akrabalarından aldıkları bilezikleri taktılar bana göstermelik onlar sağ koluma taktı benim ailemden(dedemler babanemler amcamlar falan geldi düğünüme) gelenleri de sol koluma taktırdılar(onlarda adet böyleymiş). tam düğünün ortasında ödünç aldıkları akrabanın hastalık yüzünden acil gitmesi gerekmez mi. kadın istedi bilezikleri herkesin içinde sıyırıp verdiler mecbur kadına...sağ kol boş, sol kol dolu ortada gezen gelin ne rezillik ama...
neyse tabi bize ayrı ev açan yok ne de olsa kaçmış kız 6m2 odaya bir çekyat açılır bir çadır dolap yeter... buna da şükür dedik girdik eve... ilk gecemiz ama evde nüfus 60-70 kadar beni kapattılar tek başıma odaya... eşim salonda onlar gitmek bilmez eşimde onlar gitmeden yanıma gelmez (yada belki gelemiyor). en sonunda düğün kritikleri yapılıp edilecek dedikodu kalmayınca evi boşaltmaya karar verdiler... öyle bir gelinbaşı ki kafam 250 toka çıktı kafamdan tam 2 saatte temizledi eşim, 150-160ını falan sökmey başardı ki telefon çaldı! arayan kp diyorki ne oldu sizin iş? bi sorun çıktı mı?! (ne demekse o sorun)neyse dedik onada savuşturduk telefonuda sonunda başbaşa kalabildik tabi bu uzun sürmedi. gece o kadar geç yatmış olmamıza ve bütün düğünün (ve düğün öncesinin) yorgunluğuna rağmen sabah 8 de uyandık. ve ben duşa girdim malum! ben duştayken kapı çaldı aha dedim münasebetsiz bir komşu su sesinin duyunca dayandı kapıya. duştan çıktım kapıda eşim bekliyor ne dese beğenirsiniz: kp gelmiş kahvaltı bekliyormuş!
ilk 1,5 senesi kv in evindeydik;
muhtelif inciler;
" gelin siz neden birlikte olmuyorsunuz? odanızdan hiç ses gelmiyor biz hergece kapıyı dinliyoruz ama ses yok!"
"gelin siz banyo yapmıyosunuz hiç. sorun sende mi bizim oğlanda mı? bi doktora gidin bari"
"gelin bunu senin yatağın (çekyatın) altında buldum ne bu? (kondom)"
"gelin kız hadi hazırlan köye gidiyoz (2 oda 1 mutfak birinde eşimin dedesi diğerinde kv. mutfakta da eşim+ben+kaynım yatacağız hesaba göre)"
"kısır mısın gelin sen neden bebe yok hala karında?"
"yok yok geç kaldınız siz ondan olmuyo bebe... (yaş 24 o zaman ama yaşlı deniyor bana)"
benim kv insan kullanmaya bayılır;
günde 12 saat çalışıyorum (sırf evin tüm yükünü bana yüklemesinler diye başladım çalışmaya) eve gelirim makarna haşlanmış geçmiş 1,5 saat gelin soslasın diye beni bekliyor, sofra da öyle yemekler yapılmış sofra kurulmak için gelini bekliyor... saat olmuş 21:30 (bazen 22:30 trafiğin durumuna bağlı)
haftada 1 gün iznim var eşimle birbirimizi görebilmek için aynı güne denk getirdik; kv. "valla bu gün de benim izin günüm, bu gün evin hanımı sensin gelin yap bakalım yemeği temizliği(bir haftadır temizlik yapılmamış tek yapılan yemek olmuş)
bununla biter mi hergün bulaşığı zaten ben yıkıyorum ama böyle bir gün tüm sülale gelmiş akşam yemeğine 1 kasa hamsi ayıklamışım pişirmişim boşalan tabaklara yemek doldururken ağzıma lokma koymaya fırsatım olmamış üstüne çay demini alırken bulaşığın bir kısmını yıkamaya başlamışım kv. deden top10da 1 numara bir inci; "eh oğlum X bana bulaşık makinası alana kadar benim buaşık makinem sensin"
hadi ben gelinim kullanıyorlar diyelim birgün babanem ziyarete geldi kuzenlerimle falan ramazan da böyle eşimin iş yerinin iftarı var kuzenleri aldık oraya gittik kv. kp. kaynım eşimin dedesi ve benim babanem evde kaldı. ben iş yerinden geçicem iftara eşimde evden kuzenleri alıp gelecek, kuzenim dediki: "abla senin kv. biz evden çıkarken babaneme hamur yoğurtup börek açtırıyordu iftara." kızdım tabi ama eve gidince durumu anlarım dedim eve gittim ne görsem; babanem böreği yapmış revani yapmış yemişler bulaşığı da babaneme yıkatıyorlar (büyük ihtimalle bana bıraktılarda babanem öye bekleyen bulaşığa tahammül edemez girişmiştir bulaşığa değil elinden almak yardım bile etmiyor kv. mutfaktaki çekyata oturmuş atmış bacak bacak üstüne babanemi seyrediyor)
sonra eşim sonunda kendi evimize çıkabilecek maaşlı bir iş buldu hemde 10 saat uzakta bir şehirde ama benim kursum var 6 aylık dedi bana sen kal kursu bitir öyle gel hem para birikir o zamana kadar.
bu işi bulup gittikten 4 ay sonra bir sınav için geldi ilk defa görüşücez 4 aydır. sadece 1 gece kalıp gidicek. eve ne kadar akraba varsa topladılar. hemde yatılık kaldı eşimin kuzenleri. ben kocama sarılıp kokusunu duyarak uyumaya razıyım (zaten ilk 2 aydan sonra kendi evimize geçene kadar kardeşçe yaşama kararı aldık ) ama olur mu tık tık tık kapı çaldı. neymiş 7 yaşındaki kuzenini yatırmaya yer bulamamış kv. bizim aramızda yatsınmış hem zaten X abisini çok özlemiş yavrucak(!)
neyse öyle böyle geçti zaman kendi evime geçiyorum eşyalarımızı ve kitaplarımızı koliliyorum. kp. elinde bir balta destursuz daldı odama. neymiş bizim çeyize almışmış baltayı koliye koyaymışım. gülsem miiiii ağlasam mı? düğünde gelen çanak çömlek kıyafetler ve kitaplardan oluşan kolilerimizin hepsini otobüs almaz kargoya vericem onun için bile paran var mı diye sormayan oğlun çeyiz niyetine 1 iğne koymamış insan tutmuş balta almış ya... evladiyelik tabi...
bir şekilde geçtim kendi evime her sene sonbaharda aynı inci;
"bu kış size gelicez, bütün kış sizde kalıcaz, ne elektrik ne su, ne doğalgaz faturası olmıcak yeme içme de sizden zaten maaşım cebime kalacak"
ilk kış kaynımın tayini oldu onu yerleştirmeye gitmişken orda kaldılar 2. kış eşimin dedesi hastalanadı mecbur kaldılar 3. kışta aynını yapınca (baktım engel olacak birşey yok ortada amcama durumu anlattım)amcam ultimatom yolladı kendilerine "gelir kızı alırım" diye gelemediler yemedi...
şimdi onlara 1,5 saat yakın bir şehire gelmek zorunda kaldık ve emekli olana kadarda tayin durumumuz yok gelecek nelere gebe acaba.
misal bu şehre taşınalı 7-8 ay oldu ve biz ramazan bayramında paramız yok diye evde kalacaktık gönül koydular çok ta uzak değil dedik birinden borç bulup onlara gittik 4 gün kaldık bayramda (niyetimiz 2 bayramda da bir yere gitmemekti çünkü her zaman bir bayram birimizin diğer bayramda diğerimizin ailesine ziyarete gideriz ayrımcılık olmasın ve eşimin ailesi iç anadoluda benimkiler ise izmirde diye)
bütün bunlara rağmen ramazan bayramında eşimin abisi polis olduğundan gelemedi kurbanda geleceğim dedi diye bizi her hafta kurbanda da onların köyüne gitmeliyiz diye arıyorlar...
ben ağaç kovuğundan var oldum çünkü...
not: bu arada kendi ailemle(annem ve babamla) barışalı 3 sene oldu eşimi tanıyınca çok sevdiler benim ailemle hiç bir sorunu yok eşimin
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama 4 yıllık evlilikte 40 yıllık kv kp kahrı çkmişim napiyim
bende bazen çok sinirlenince eşimin yanında annesine saydırıyorum.neapıym,inan aklımı kaçıracak noktaya geliyorum artık....
oda gülüyo ve diyo ki;bakalım sen ileride nasıl bir kaynana olucan diyo.
bende diyorumki ben böyle evladıma hayatı zindan edeceğime ölüyüm daha iyi diyorum.
yok sekerim yok biz cektik baskasına cektırmeyız. Allahım korkusunu kalbimizden almasın.çünkü bu kadarını ancak Allah korkusunu,ahireti,hesap gününü bilmeyenler yapar...
HAKLISIN CNM RABBİM İÇİMİZE SERPTİĞİ VİCDAN TOHUMLARINI BİZDEN ALMASINCİDDEN NASIL HESAP VERECEKLER BİLMİYORUM.. ALLAH ISLAH ETSİN.. KÖR ŞEYTANLARINDAN BULSUNLAR.. BİZDE İNSAN EWLADIYIZ YAA
ay bende yazicam vallahi
Ya yazdıklarını okuyunca inanamadım cnm yaaeltini hoş tutmalarının nedeni aldatılıo olmakmı ? eğer aldatıyosa neden hamile kalıo bu kadın yaa :26: sende o hamile halinle ki ilk bebeğin onun sevinci onun titizliği üzerinde olacağına.. sen nelerle uğraşmışsın.. ben olsam doğurmazdım bölelerine bebek olmaz canım yaa.. baksana hadi onlar yapıo anladık da eşinin de ilk çocuğu sen hamileken üzerine titremesi gerekmezmiydi :26:
doğum anı yaa kolaymı canından bir can çıkarıyosun.. siğilde ne imiş.. ayyyyy çok sinir oldummm
sen doğumdan sonra bişi demedinmi eşine delimisin sen ben doğumhaneye giriorum acil bişi olsa nerden bulcaz neden ayrılıon siğil çok mu önemli? :26: o siğil aldırırken yanlız olmasın ama ben doğumda yanlız? die sormadınmı sölenmedinmi cnm yaaaa
ne olur beni yanlış anlama sert olmak değil niyetim sadece böle okuyunca çok sinirleniorum yaaa
bu arkadaşın bütün yorumlarına katılıyorum vee kusura bakmasın kimse...hepsine "Gerizekalılar!" demek istiyorum
Ya yazdıklarını okuyunca inanamadım cnm yaaeltini hoş tutmalarının nedeni aldatılıo olmakmı ? eğer aldatıyosa neden hamile kalıo bu kadın yaa :26: sende o hamile halinle ki ilk bebeğin onun sevinci onun titizliği üzerinde olacağına.. sen nelerle uğraşmışsın.. ben olsam doğurmazdım bölelerine bebek olmaz canım yaa.. baksana hadi onlar yapıo anladık da eşinin de ilk çocuğu sen hamileken üzerine titremesi gerekmezmiydi :26:
doğum anı yaa kolaymı canından bir can çıkarıyosun.. siğilde ne imiş.. ayyyyy çok sinir oldummm
sen doğumdan sonra bişi demedinmi eşine delimisin sen ben doğumhaneye giriorum acil bişi olsa nerden bulcaz neden ayrılıon siğil çok mu önemli? :26: o siğil aldırırken yanlız olmasın ama ben doğumda yanlız? die sormadınmı sölenmedinmi cnm yaaaa
ne olur beni yanlış anlama sert olmak değil niyetim sadece böle okuyunca çok sinirleniorum yaaa
valla diyorumya yapamiyorumki birtürlü kabugumu kiramiyorum okadar sinmisimki haklisiniz farkindayim ama okadar yoruldumki bütün bunlardan bilmiyorum hic cesaretim yok ne derseniz haklisiniz bende diyorum kendime gerizekalisin diye
diyorum demez olurmuyum esimle cok konustuk cok tartistik malesef o bunlarin normal oldugunu benim fesatlik yaptigimi söylüyor hep diyorum senin icin hic degerim yok diye ama hala ayni fikir ayni kafa simdi ise cocuklarim herseyim olmus onlar icin cabaliyorum ailem ise bana sitem ediyorlar ki haklilar bilmiyorum ne olacak böyle
hayır sana demedim şekerim sana bunu yaşatan gerizekalılara gerizekalılar dedim..sen nie gerizekalı olasın..ezen olmaktansa ezilen olmak iyidir ama sen gene de kendini ezdirme
bu hikayenin en kötü adamı o eş zaten.... adam karısına sahip çıkmazsa ezerler yani olay budur...
zaten en tehlikeli koca tipi ailesinin her davranışını normal gören ve karısının fesat olduğunu düşünen...
allah kolaylık versin cnm ne diyim bilemiyorum..bölesine ne kadar uğraşsan anlatamazsın..
sagol canim ezilmek derken gercekten esimle bile artik ugrasmiyorum konusmamiz bile rutin ev is cocuklar falan ailesini artik zaten sildim simdi kizacaksiniz ama esimede söyledim saygi falan duymuyorum diye ha tamam esimin ailesi büyüklerde bana gösterilmeyen saygiyi niye göstereyimki simdilik kafam rahat bulasmiyorlar cünkü esim derseniz bilmiyorum yanlis biseymi söyleyecegim ama aciyorum ona her bakimdan ama artik biseyler yapmak istiyorum kabuguma cekildim bunu asmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?