- 20 Mayıs 2013
- 888
- 81
- 123
- Konu Sahibi seniseviyorumbennn
-
evet malesef öyle ailemde dahil herkes ayni seyi söylüyor düzelmez bu diye niye katlaniyorsun diyorlar bende bilmiyorum sevgi desem onada inanmiyorum cünkü benim icin önce saygi saygi yoksa sevginin bir anlami yok
Ne sabırlı kızmışsın vesselam... Hayret içerisinde okudum yazdıklarını
Gözümde kaynana danışmanı oldun valla şu an sana bir şey sormak istedim :)
ah arkadaşımm allah sabırlar versin yaherkesin sorunu kendine büyük gelse de başkalarını görünce aslında kendi yaşadıkları nekadar küçük kalıyormuş....
ben de dertliydim kısa bir süre öncesine kadar....flört ederek evlendik eşimle....beni herkes biliyordu fakat iş ciddiye binince olayın gidişatı değişti
nişanda çok sinir ettiler...ne aldılarsa takıp düğünde geri alıp tekrar takacaklarını söylediler,dedim ne gerek varr,bir kısmını takın kalanını düğünde takarsınız yokkkk....dinlemediler...eşimle birbirimizi yedik....düğüne yakın vermiyorum dedim ben mi dedim size hepsini birden takın diye...öyle böyle kıyamadım düğün salonunda çıkardım verdim
biz eşimle ev ararız,kendi yakınlarından onlarda arar....eee şurda şukadara ev bulduk....birine de gidip bakmadım....ozaman da çokk kavga ettik...sonra gene de kendilerine daha yakın olan bir yerden tuttuk evi..yarım saate yakın mesafe,benim aileme 1 saat uzakta nerdeyse...
düğün oldu.....hanımı memnun etmek imkansız....sürekli oraya gidelim,gece yarılarına kadar oturalım isteniyor....yeni evliyiz biraz evimize alışalım değil mi olmazzzzzzzzzzzz.....2 güne gittik,surat surat...canımdan bezdirdi ozamanlar....geldiğiniz ettiğiniz yok,öldükmü kaldıkmı haberiniz yok vs vs....sürekli sitem...bir kere de sağolsunlar bak gelmişler denmedi....
ev uzak oldu diye ona laf sokup durdu,onlar istedi iki üç sokak falan ötede olsun....
sonra başladılar bizden çıkmamaya,telefon çalar kv....hiç müsait misiniz işiniz var mı diye sormak yok biz size gelcezgelirler uyuklayana kadar otururlar....muhtemelen kalmak için yapıyorlardı....benden çıt yok,eşim yapışır kalın diye....tabi beklenen teklif benden çıkmayınca defolup giderler on karış surat....biz oaradayken de orada kalmamız için onlar yapıştılar evi nediye tuttuysak tabi ben kabul etmedim eşime kalsa kalırdık orada...
o dönem gelir bize,çeyizime aldığım herşeye kulp takar....halıların iyi değil mi(tülücük yapıyor ya yeni halılar hem de yün aslında ama damgayı yediler),ütüme laf söyledi,akla gelebilecek herşeye ama herşeyeeeee....
çalışmıyordum ona taktı...bunu da koy işe!!!boş boş oturacağına çalışsın....tabi hanımın da işini yapmıyorum gidip niye evde boş boş oturayımki.....
kendi döküntülerini vermeye çalışmalar........bize pek bir yardımları dokunmadı düğünde....eşimin ona verdiği paraları biriktirmiş öylelikle aldık eşyaları takıları,düğün salonuvs ....benim çeyizimde de yok yoktu nerdeyse....evlendiğimizde büyük ölçüde tamam olmasına rağmen ufak tefek eksikler varken hiç sormayıp gidip kendilerine koca plazma halı falan aldılar çok kızmıştım....benim koridorda yolluk yoktu,bir de salona halı alamamıştık....çok iğrenç kilim desenli ne mobilyalara ne perdelere uyan bir halısı varmıştı kullanılmamış,zorla onu götürün serin diye verdi....tamam almak zorunda değiller ama yeni gelin evi kiminki acaba????benim evimde yok plazma,tüplü tv aldırdım pahalı diye....şimdi fazlasıyla ucuzladı ya neyse...
benim salonuma düzgünce bir halı alınabilirdi,biz aldık ama üzerinden 3 yıl geçtikten sonra....
temziliğini yapmamı bekledi kraliçe hazretleri....sürekli laf soktu...kabus gibi günler geçirdimeşime arayıp ağladı,o da bana zınardı...inat ettim yapmadım....genç bir de daha,hem de evde bekar kızı var ama gelin aldılar niye üzsün ki kendini....
halılarını yıkamış,ağladı eşime...temizlik yapmış yine....birbirimize çokkk düşürdü...nasıl verecek hesabını bilmem sadece o değil eşim de....
haftada 1 gitmeye başladık 2 sene önce....ona laf soktu git git uzaklaşıyormuşuz....benim saf eşim de demiyor ki anne sen bu kıza laf soktuğun sürece bu böyle...
başkalrının gelinleriyle kafayı bozdu...belki de hayaliydi ben inanmıyorum çünkü....sabah bir gelirmiş,gece yatana kadar her işi o yaparmış pek iyi çıkmış...hatta işi daha da ileri götürüp kızın birine gelinim sen olmanı çok isterdim gibi birşey demiş..ve bunu benim yanımda anlattı dondum kaldım...eşime dedim ayrılalım da annein aklı kalmasın....söylemiş eşim nasıl olduysa,yok kaynıma demiş te yaşı yakın olsaymış ta...bahsettiği kız kaynımdan 10 yaş büyük nerdeyse
ha bir de birarada yaşama isteği doğdu buarada....durmadan bilmemkimler aynı eve taşınmışlar,yakıt çok geliyor napcaz bilmemler,kat karşılığı müteahhide vermeye kalktılar evlerini ozaman da ev bitene kadar bizde otursunlarmış allahım yaaaaeşyaları napacaklardıysa...sonra eşime diyorum bak ben kabul etmem....oda demesin mi eee öyle birşey olsa katlanamayacksın yani öylemi evet dedim katlanamam....çokkk kavga ettik....bir de şu hayalleri vardı:müteahhit bunlara iki daire verecekti,birinde de biz oturacaktık...ben dedim eşime kesinlikle oturmam buyur git kendin otur tutmayım....
öyle böyle 3 seneyi biraz geçmişti ki,bizim kavgalrımız daha farklı boyut kazndı şiddetlendi ....sürekli kavga eder olmuştuk....en sonki olayda kasımdaydı sanırım geçen yıl..kv bebeğe taktı kafayı...olmuyormuş da ne zaman olacakmış da...ben de hayırlısı ne zamansa ozaman anne dedim....hanım uyuyamamış sabaha kadar ağlamış benim olafımdan...ertesi gün telefon açtı,verdi veriştirdi bende ona...sonra hızını alamamış eşimi arayıp ağlamış....bend e babamdayım osırada....eşim beni arıyor anneme ne dedin diye....ananın bişeyini dedim tövbe yarabbim....dedim bende o çok üzüldüm falan dedi,bende çok üzüldüğümü beni rencide edip durduğunu söyledim dedim...başka başka diyor....annen şikayet mi etti dedim ya bu ne....vay ben anası hakkında nasıl konuşurmuşum,anası kendi işini kendi görürmüş...evet dedim görüdüğü işin bir de seni arıyor doğru....çok fena tartıştık telefonda....ablamlar babam herkes duydu...babama dedim ara eşimi,olmuyor böyle....o da ben çıkınca aramış....siz naptığınızı zannediyorsunuz,olmuyorsa bakalım çaresine,insan zannettim ben sizi falan demiş....
eve bir gittim eşim bana laf sokuyor...biz hayvanız insan değiliz sen pamuk prenses bilmemne....babam arayınca gururuna dokunmuş...onun anası bana ayrı ona ayrı tel açarken sorun yok....bu dönüm noktası oldu eşimin gururuna çok dokundu....bundan sonraki tartışmalarımızda her seferinde boşanmak kelimesi çıkmaya başladı ağızndan.....
2 3 ay böyle gitti....en son ocak ayında yine anası yüzünden çok şiddetli tartıştık....yine dedi boşanalım diye...benim annem yok.babam yalnız ablalarımla gidip yemeğini falan yapıyorduk bu da eşime batıyordu anasının işini yapmayıp babama gitmem....bana git dedi ogün çarşambaydı...nasılsa cuma gideceksin zaten babana,yarın git dedi...ablana gidersin oradan da dedi...öylemi öyle....aradım ablamı gelin alın beni dedim....onlarda geldiler onların yanında neler neler........ben yemek yapmıyormuşum,hiç evdedurmuyormuşum,anasına saygısızlık yaptrımazmış....tahmin etmiyordu çağırabileceğimi....sonra birkaç eşya ve takılarımı aldım gittik...ama nasıl ağlıyorum....
ertesi gün arıyor gelmiyormusun....sen dedim kovdun beni gelip alacksın gelmiyorum dedi..kendin gittin dedi...ve gelmedi...bende inat ettim gtmedm...2 3 gün ablamda kaldım sonunda yine aradı bu işin yürüyeceği yok boşanalaım ben çok düşündüm sen aileme saygısızlık yapıyorsun vırt zırt....
eniştem zorla getirdi yürü gidelim eve diyemedi....beni suçladı suçladı....kvlerinde haberi oldu buarada....arıyor gelcem alcam diyor kv..bne de dedim ki,istemiyor beni,biraz düşünelim bakalım birsüre...yok ben öyle dememişim gelmeyin sakın demişim
üstelik ben bana ne söylenirse söylensin gerçekten saygısızlık etmediğime inanıyorum onlar bana daha fazla yaptılar saygısızlık üstelik..
sonra tabi ablamda kaç gün daha kalabilirim..gittim babama,anlattım dedim olanalrı...arayıp arayıp psikolojik baskı yaptı...yok eşyalarınızı ne zaman alacaksınız srpilyd hanım falan dedibende gayet sakin konuştum...ağlamadım..ama telefonu kapayınca çok ağladım kaldıramadım..çok ağır geldi...ortada bişey yok ayrılıyoruz...öyle böyle 1ay geçti 4 5 kere o aradı,ben aramadım...en son eşimle eniştem konuştu,oluru yok herhalde eşyaları alalım diyor srpilyd demiş...sonra gene aradı eşim...konuşalım diye....düşüneyim deyince kapattı aradan 2 3 gün daha geçti,eşyalarını ne zaman alacaksın diye yine aradı...ben de bir bakayım duruma falan dedim...nakliyeci ayarladım artık baktım geri adım atacağı yok....tesadüf nakliyeci de eşyaları görmek istemesin mi...
ablamlarla eve geldik,nakliyeciyle buluştuk....onlarda kvile biizm evdeymişti....suratlarına bile bakmadım....gösterdim eşyaları indik aşağıya...arabaya binince okadar çok ağladım....babamın evine gittik...sabaha kadar uyuyamadımertesi gün kv arıyor...yapmayın kızım etmeyin kzım,biz neyinize karıştık,gelip alacağız...1 ay bekledi bunun için...
sonra geldiler...eşim de tabi...döndüm eve....herkes kendine çekidüzen verdi....eşim de dahil...çok zor bir sınavdı....umarım iyi yapmışımdır..pişman olmam sonradan....yolunda herşey hatta stresten olmayan bebek bile biranda geliverdi...dikkat ettiğimi sanırken...hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin....böyle bir derse ihtiyaçları varmış,yaşanması gerekiyormuş oldu...
çok uzun olduson vukuat da şu sahi....bebeğime birşeyler örüp duruyor kv....oğlum benim,bebeğim o benim diye konuşup duruyor sinir oluyorum ne desem de vazgeçirsem bulamadımmm........
Kaynanaya gıcık olanlar evet biri bana sesleniyorbenim kaynanacım nişanımda hastaydı, kına gecemde hastaydı, düğünümde de tabii..Düğün salonundan ayrılırken oğluna sarıldı ağladı!! gelin arabasının camını tıklatıp oğluma iyi bak haaaa diye parmağını salladı aynı apartmanda oturuyoruz,( biz de ördek ailelerindeniz ) sürekli işten sonra atlar arabaya gezerdik arkamızdan ağlıyormuş her defasında bunlar nereye gidiyor yine niye beni de almıyorlar diye.En ufak bir şeyde arıza çıkarır insanla konuşmaz seni gördü mü sırtını döner gider..yoldan geçiyorsundur balkondaysa bi hışım girip kapıyı çarpar..evde olduğunu biliyorsa girer çıkar kendi kapısını çarpar.. daha anlatayım mı ama oğlu beni seviyor işte
ben kaynana yorumları istiyorum aslında.Böyle davranmalarında gerekçe nedir diye ? sırf kıskanmak mı yani oğlunu ? pesss doğrusu .. gelin alana kadar göbekleri çatlıyor, iş olura doğru giderken bi kıvırmalar bi tripler..nedir yahu bu!! işkence resmen..
oğlunu ikinci bi kadınla paylaşmak zorlarına gidiyo iştee ee evlenmese de ayrı dert..istiyorlarki oğlanın hayatındaki tek kraliçe kendileri olsunn...bi prensese tahammülleri yok
bi de bazıları iteemden yapıor içgüdüsel yani..
ben kvme anlatıyom mesela şöle dedin böle yaptın bana die...hiçbirini hatırlamıyoo..ya da bn safım hatırlamadığına inanıyorumm..
yapacak biişe yok çekcez
aslında geçen bayram benim kv bu konuda ilgin. bir söz söyledi bana senin yazdıklarını okuyunca aklıma geldi. toparlayabilirsem anlatayım.
şimdi biz eşimle tek çocuk yapma taraftarıyız çünkü ikimizde (eşim abisine ben ise kardeşime yapılan ayrıcalıklar yüzünden) maddi olarak sıkıntı içinde bırakılarak büyümüş çocuklarız.
tabi yine her zamanki gibi yaşıma gönderme yaparak "ne zaman doğurucan? geç kaldınız 1.yi seneye doğursan 2. doğuracak vaktin kalmaz" falan diye söyleniyo
bende dedimki anne zaten 1 çocuk yapıcaz 2. yi düşünmüyoruz. rahat ol sen kader kısmet falan diye geçiştiriyorum
gelen cevap "1 çocuk olur mu en az 2 olmalı. birinin başına bişey gelirse çocuksuz kalmazsın(!)"
ben şok tabi. ne demek o anne yedekte dursun diye mi çocuk yapıcaz dedim.
çocuksuz kadın çölmüş kadını kadın yapan, yuvayı yuva yapan çocukmuş...
çocuk kadının el gibi ayak gibi bir uzvu mu sence anne? dedim
"evet tabi bi doğur ozaman görücen bak o çocuk senin uzvun mu değil mi? ben oğullarımdan uzakta nefes bile alamıyorum. sende doğur da gör bakalım nasılmış" dedi bana
anne dedim her çocuk kendi başına bir bireydir. onu benim doğurmuş olmam onu benim elim gibi bir uzvum yapmaz. allahın emanetidir korur kollar sahip çıkarsın. evet benim kanımdan kocamın canından diye elbet sevilir ama bu sevgi onunla bir ömür yapışık ikiz gibi gezmemi gerektirmez. her kuş yuvadan uçar zamanı gelince tıpkı senin oğulların gibi biri 30 öbürü 28 yaşında artık kendi hayatları var bence artık bunu kabul et çünkü kendini üzmekten başka bir işe yaramıyor dedim.
bana verdiği cevaba inanamazsınız
"bir tarafından (aynısını yazarsam siteden kovulurum) baş çıkmayanın gözünden yaş çıkmaz!" dedi bana küstü bide
aslında geçen bayram benim kv bu konuda ilgin. bir söz söyledi bana senin yazdıklarını okuyunca aklıma geldi. toparlayabilirsem anlatayım.
şimdi biz eşimle tek çocuk yapma taraftarıyız çünkü ikimizde (eşim abisine ben ise kardeşime yapılan ayrıcalıklar yüzünden) maddi olarak sıkıntı içinde bırakılarak büyümüş çocuklarız.
tabi yine her zamanki gibi yaşıma gönderme yaparak "ne zaman doğurucan? geç kaldınız 1.yi seneye doğursan 2. doğuracak vaktin kalmaz" falan diye söyleniyo
bende dedimki anne zaten 1 çocuk yapıcaz 2. yi düşünmüyoruz. rahat ol sen kader kısmet falan diye geçiştiriyorum
gelen cevap "1 çocuk olur mu en az 2 olmalı. birinin başına bişey gelirse çocuksuz kalmazsın(!)"
ben şok tabi. ne demek o anne yedekte dursun diye mi çocuk yapıcaz dedim.
çocuksuz kadın çölmüş kadını kadın yapan, yuvayı yuva yapan çocukmuş...
çocuk kadının el gibi ayak gibi bir uzvu mu sence anne? dedim
"evet tabi bi doğur ozaman görücen bak o çocuk senin uzvun mu değil mi? ben oğullarımdan uzakta nefes bile alamıyorum. sende doğur da gör bakalım nasılmış" dedi bana
anne dedim her çocuk kendi başına bir bireydir. onu benim doğurmuş olmam onu benim elim gibi bir uzvum yapmaz. allahın emanetidir korur kollar sahip çıkarsın. evet benim kanımdan kocamın canından diye elbet sevilir ama bu sevgi onunla bir ömür yapışık ikiz gibi gezmemi gerektirmez. her kuş yuvadan uçar zamanı gelince tıpkı senin oğulların gibi biri 30 öbürü 28 yaşında artık kendi hayatları var bence artık bunu kabul et çünkü kendini üzmekten başka bir işe yaramıyor dedim.
bana verdiği cevaba inanamazsınız
"bir tarafından (aynısını yazarsam siteden kovulurum) baş çıkmayanın gözünden yaş çıkmaz!" dedi bana küstü bide
sizinkiler gene varken konuşmuş benim ortada bi yüzüğüm bile yok muhabbete bakın:
bigün oturuyoruz tvde bebek çıkınca kızıyla ben beğendik ne tatlı diye
görümcek de bana sizin de olur inşallah dedi ben de hayırlısı dedim
sonra konu nasıl kaydı gitti bilmiyorum ama bebek bakma konusu açıldı
küçük bebek çok öpülmez kulağı ağırır yada gıdıklanmaz filan dedim
kardeşlerime ben bakıp büyütmüştüm annem çalıştığı için ordan biliyorum
öyle diyince benimki birden başladı
he yani sen şimdiden diyosun ki ben hiçbirinize vermem çocuğumu hiçbirimize elletmicen öyle mi
dedim ne alakası var bu başka bi mevzu elbet ki herkes öpecek de bakacak da
ama kolay kolay çocuğumu kimseye bırakmam dedim
çünkü benim çocukluğumda annem çalıştığı için annane yanında büyüdüm annem de çok zorlanmış hep anlatır dedim
o yüzden çalışmıycam bi süre çalışsam da bi yolunu bulucam bunun sizinle alakası yok dedim
şimdide konusu açılınca hemen başlıyorum
valla annanem olmasa naparım o kaç çocuğu büyüttü çocuğum olunca ondan yardım istiycem ilk zamanlarda diye
kimse bişi diyemiyo
desene şimdiden dişini gösterdi.
benimki de yanlarında kalırken (tabi çalışıyordum ozaman) sen doğurda ben bakarım diyor du bende lafı tıkayıverdim
bakamayacağım çocuğu doğurmam zaten, çocuğum olunca ona bakmak için en az 3 yıl çalışmayacağım. kimseye bakacak diye güvenip çocuk doğuramam. ben 9 ay taşıyacağım, doğuracağım en güzel zamanları büyüdüğü zamanları elimle başkasına bırakacağım. çocuğa bakmak isteyen doğurur. daha gençsin anne doğur bitane bana da staj olsun dedim.
ahahaha harika bayıldım
ama işte her türlü paçalarını sıyırıyolar
böyle desen olmaz öyle desen olmaz sonra ben dedim gelin istemedi
aslında ben meleğim ama o çok önyargılı modlarına geçiyolar
yani her türlü batan taraf biz oluyoruz
ay kızlar bnm kv kadınların çalışmasına karşı normalde (bana karışamaz da) neyse..
çocuk konusu olunca sen çalışırsın ben bakarım diyoo...ikiz çocuğum olsun diye dua ediyo..tüm derdi bnm başıma ekşimek birlik yaşamak ayy çıldırcam düşündükçe
ay evet mesela kendi evimize taşındık kvlerden 10 saat uzakta bir şehir. oraya gittikten 6 ay sonra bir iş buldum çalışmaya başladım. gel zaman git zaman eşimin yıllık izin zamanı geldi abisi de atama bekliyor. benim izin durumum yok haftada 6,5 gün çalışıyorum. dedim eşime sen kullan iznini git aileni gör hem belki abinin tayini falan çıkar uzak bir yere kimbilir ne zaman görürsün onu. eşim gitti 15 gün kaldı.
yıllık izinden döndükten hafta sonra ailesinin yaşadığı şehirde konferans varmış 1 hafta yine gidemedim tabi malum işim yüzünden.
konferans bitti 5 hafta sonra ramazan bayramı bende dedim işverenime gideceğimiz yol çok uzun ben işleri önceden halletsem laptopumda var acil işleri ordan da hallederim biz kadir gecesinden gidebilirmiyiz. zaten gece 22:00 lere kadar mesaiye kalıp çalıştığım için kırmadılar aldım izni gittik.
bayram aldığım izin derken yaklaşık 1 haftalık zaman oldu bize tatil. kv. apartmanın önünde (tüm komşular da balkonlarda böyle yaz günü) arabadan iniyoruz ne duysam beğenirsiniz. sen kendi evine gidince bizi aramaz sormaz ziyarete gelmez oldun. hadi kendin gelmiyosun bari oğluma izin vereydinde o geleydi.
ben şok. hani eşim onların yanındayken her akşam konuşmasak ve istisnasız her konuşmamıza maydonoz olup eşimle 5 dk bile konuşturmamış olmasalar kocamdan şüphelenicem acaba başka yere mi gitti diye.
eşimde dedim ya ailesine karşı pısırık diye sus aşkım hadi gidelim ramazan günü mübarek gün tartışma çıkmasın diyo...
ama eşimin halasına söyledim o akşam iftarda "hala sen alt sokaktasın ben ahmeti 2 hafta ara ile bir 2 haftalığına birde 1 haftalığına buraya yolladım gelmedi mi benim kocam buraya neden bana böyle söyleniyor" diye...
herkes sus pus... halamız dediki "öyle diyenin alnını karışlarım. kim diyorsa oruçlu ağzıyla iftira atmış"
kv hemen kıvırıyor "ben öyle demedim sen yanlış anlamışsın sen gelmedin ya onu söyledim ben" diye
bende dedim "çalışıyorum ben nasıl geleyim ahmetin yıllık izni vardı abisini göremez diye özellikle yolladım."
ah ne çakal benimki ah ne çakal
ağızlarının laflarını bilmiyolar ya
seni görünce ne laf kondursam diye düşünüp saçmalamış belli ki
neyseki arkanda duranlar var eşin de öyle hiç değilse annesinin tarafını tutmuyomuş o da iyi
ama bi an şunu düşündüm bazen biz kadınlar erkeklere analık bile ediyoruz
sen ne kadar düşünceli davranmışsın bak eşini kaç günlüğüne yollamışsın sırf ailesini abisini görsün diye
sanırım bu kvler bizim düşünceli oluşumuzun altında ezilip böyle aptal saptal davranıyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?