kaynanaya gicik olanlar hadi buraya!!!!!

evet malesef öyle ailemde dahil herkes ayni seyi söylüyor düzelmez bu diye niye katlaniyorsun diyorlar bende bilmiyorum sevgi desem onada inanmiyorum cünkü benim icin önce saygi saygi yoksa sevginin bir anlami yok

katlanmasan ne olacak ki ? senin için kurdukları gelecek planı nedir?

benim kv burda anlatılanlar kadar kötü nalet bi insan değil çok şükür aramızı bozmaya falan çalışmaz hiç bi kötülüğünüde görmedim şimdiye kadar hep biz iyi olalım ister ama bazen çıldırtıyo işte.
eşimin teyzesinin hem eşi hem kpsi vefat etti 3 hafta arayla yarın oraya gidelim dedik az önce kv aradı diyoki
yarın gitcekseniz aramadan gitmeyin tarlaya falan giderler evde olmazlar
heralde arıcaz aramadan gidlirmi dedim
hafız yeni evine geçti ev hediyesi bişeyler almak lazım dedi
alırız bişeyler dedim
aynı şyleri ısrarla söylemeyi çok sever hediye alın diyo hala
ne alalım onuda sen söyle dedim
ben ne bileyim ne alcanız çocuk ameliyat oldu onada bişeyler alın dedi
başka bişey varmı dedim
siz cahilsiniz bilmezmezsiniz söylemek lazım dedi
biz cahiliz bişey bilmiyoz dedim

biz 15 yaşında çocuğuz ya bunlşarın hiç birini akıl edemeyiz saygısızlık etmek istemiyorum ama böyle saçma saçma konuşup beni sinir ediyo

Son düzenleme:

senin yaşadıkların da az değil canım ya...

ama bizim kv.ler aynı kafada... başkasının gelini hep daha iyidir. hatta ileride kaynın evlensin sana o daha iyi, ona da senden için daha iyi deyip aklınca sizi kızıştırır...umarım benim ki gibi cahil ve toy bir eltin olmaz da düşman sayın artmaz...

net tavrından dolayı tebrik ederim ve bebeğin için de çok çok tebrik ederim...

ancak doğacak çocuğun bu tavrında zaafiyet yapmasına izin verme eğer bir daha aynı tarzda şeyler yaşanırsa çocuğunu da al yanına aynı tavrı ver işte o zaman seninle uğraşmanın kolay olmadığını seni ezemeyeceklerini tamamen anlarlar...

tabi umarım bir daha asla böyle bir şey yaşamazsın, umarım akılları başlarına gelmiştir.

mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum canım...

Kaynanaya gıcık olanlar evet biri bana sesleniyor benim kaynanacım nişanımda hastaydı, kına gecemde hastaydı, düğünümde de tabii..Düğün salonundan ayrılırken oğluna sarıldı ağladı!! gelin arabasının camını tıklatıp oğluma iyi bak haaaa diye parmağını salladı aynı apartmanda oturuyoruz,( biz de ördek ailelerindeniz ) sürekli işten sonra atlar arabaya gezerdik arkamızdan ağlıyormuş her defasında bunlar nereye gidiyor yine niye beni de almıyorlar diye.En ufak bir şeyde arıza çıkarır insanla konuşmaz seni gördü mü sırtını döner gider..yoldan geçiyorsundur balkondaysa bi hışım girip kapıyı çarpar..evde olduğunu biliyorsa girer çıkar kendi kapısını çarpar.. daha anlatayım mı ama oğlu beni seviyor işte

bence bu konunun başlığı yanlış olmuşş.."kaynanadan nefret edenler buraya" olmalıydı...

ben kaynana yorumları istiyorum aslında.Böyle davranmalarında gerekçe nedir diye ? sırf kıskanmak mı yani oğlunu ? pesss doğrusu .. gelin alana kadar göbekleri çatlıyor, iş olura doğru giderken bi kıvırmalar bi tripler..nedir yahu bu!! işkence resmen..

oğlunu ikinci bi kadınla paylaşmak zorlarına gidiyo iştee ee evlenmese de ayrı dert..istiyorlarki oğlanın hayatındaki tek kraliçe kendileri olsunn...bi prensese tahammülleri yok
bi de bazıları iteemden yapıor içgüdüsel yani..
ben kvme anlatıyom mesela şöle dedin böle yaptın bana die...hiçbirini hatırlamıyoo..ya da bn safım hatırlamadığına inanıyorumm..
yapacak biişe yok çekcez

Bence kayınvalide pamuktan olsa da raftan düşse, gelinin kafasını yarar.Yok yani...Böyle bu...İçgüdüsel sanırım.Oğulları biriyler evlenince bu evin yeni ve farklı bir ev olduğunu düşünmüyor onlar,o evin de onlara ait olduğunu düşünüyorlar.En azından ben böyle özetledim benim olayımı; eşim ve ben aynı yerde aynı maaşa aynı koşullarda çalışıyoruz.Hatta aynı üni.den mezunuz.Allah'a şükür borçlarımızı ödüyoruz, evimiz var.K.V. konuşurken eşim ve benim evim arabamız için; bizim evimiz ,arabamız diyor.Çıldırıyorum.2 yıldır tek tencere kaynasın ne gerek var sizde ayrı yemek pişmesin diyor.Deliriyor resmen sen işten ara beni şunu istiyorum bunu istiyorum de ben yaparım.Ama sen yapma; evinde yemek pişmesin, aman benden ayrı masanız, sofranız vs. olmasın.Ben de deliriyorum işte; ergenlik döneminde ufak ufak annemden babamdan ayrı düzenler kurdum kendime, birey olmaya kendi ayaklarım üstünde durmaya kendimi oluşturmaya çalıştım.Yani ben böyle biriyim.Şimdi bana deniyor ki bırak kendini bize :) Lfata her şey çok güzel canım kızım yavrum çok seviyorum çok özlüyorum...Ama Allah var yukarıda hissedemiyorum ben bu duyguları yüzünde.Beni sevmediğini anlıyorum gözbebeğinden.Kendimi çok suçladım düşündüm taşındım ama yok yani.Gözünde yine gördüm aynı şeyi.Lafta sen her şeyi iste ben yaparım ederim; 2 yıldır sadece 2 şey istedim; bir tanesi bir yemekti ikincisi de el örgüsü bir yelek evde giymek için.Bunlar yani :) Hani çok ısrar ediyorlar ille bizden bir şey iste diye söyleyiverdim ben de.Kaç zaman geçti lafı bile edilmedi.Yok...Yok oğlu yok.Daha onların bana aldıkları bir toka yok elimde.Bayramda falan kendilerince bir şeyler veriyorlar eşime( parasal) Ama ben diliyorum ki ya bir toka olsun bana bir şey verilsin.Ben bileyim ki o bana alınsın verilsin."bana".Bir borç ödeme/birikim aracı olmasın.ben olduğum için bana verilsin.Eşimin neredeyse hiç çeyizi yoktu bir küçük hurç verildi bana.Ve altından 2 çift çorap çıktı.İkisi de yıkanmış içiçe katlanıp yumak yapılmış.Bir tanesi beyaz ve üzerinde sürüyle siyah pamukçuk topaklanmış.Hani başka siyah bir şeyler yıkanmış gibi.Evime yerleştirirken elime geldi şok oldum.ağlaya ağlaya geri hurca tıkıp bazanın altına koyup kapattım.Gerilim filmerlinde gibi o çekyatın önünden geçmek istemem, bilincimi bastırmaya çalışıyorum orda onun yok olduğunu telkin etmek istiyorum kendime :) Unutmak istiyorum o sahneyi, gerçekten olmadığını düşünmek istiyorum.Hiçbir şey yapmadım bu konu ile ilgili ne eşime söyledim, ne k.v. deme bu ne diye.Yani o an şoka girdim.2 yıldır çözülemedim.( İnanın ne bizim ne onların maddi durumu bunu yapmalarını gerektirecek gibi değil) İşte böyle yani...Ben arkadaşlar gibi kavga dövüş hakaret şu bu görmedim hiç.Ama durumum bu...Biliyorum sevmiyor beni, sevemez de.Ben de sevemem,sevmem.Ama istiyorum ki eşim yıpranmasın, böyle soğuk soğuk da olsa geçsin günlerimiz.Kavga dövüş gürültü olmasın.İnsanın annesinden gayrı ikinci bir annesi olabilir mi? Olur mu hiç...Olmaz.... Gıcık değilim ama durum bu...

aslında geçen bayram benim kv bu konuda ilgin. bir söz söyledi bana senin yazdıklarını okuyunca aklıma geldi. toparlayabilirsem anlatayım.

şimdi biz eşimle tek çocuk yapma taraftarıyız çünkü ikimizde (eşim abisine ben ise kardeşime yapılan ayrıcalıklar yüzünden) maddi olarak sıkıntı içinde bırakılarak büyümüş çocuklarız.

tabi yine her zamanki gibi yaşıma gönderme yaparak "ne zaman doğurucan? geç kaldınız 1.yi seneye doğursan 2. doğuracak vaktin kalmaz" falan diye söyleniyo

bende dedimki anne zaten 1 çocuk yapıcaz 2. yi düşünmüyoruz. rahat ol sen kader kısmet falan diye geçiştiriyorum

gelen cevap "1 çocuk olur mu en az 2 olmalı. birinin başına bişey gelirse çocuksuz kalmazsın(!)"

ben şok tabi. ne demek o anne yedekte dursun diye mi çocuk yapıcaz dedim.

çocuksuz kadın çölmüş kadını kadın yapan, yuvayı yuva yapan çocukmuş...

çocuk kadının el gibi ayak gibi bir uzvu mu sence anne? dedim

"evet tabi bi doğur ozaman görücen bak o çocuk senin uzvun mu değil mi? ben oğullarımdan uzakta nefes bile alamıyorum. sende doğur da gör bakalım nasılmış" dedi bana

anne dedim her çocuk kendi başına bir bireydir. onu benim doğurmuş olmam onu benim elim gibi bir uzvum yapmaz. allahın emanetidir korur kollar sahip çıkarsın. evet benim kanımdan kocamın canından diye elbet sevilir ama bu sevgi onunla bir ömür yapışık ikiz gibi gezmemi gerektirmez. her kuş yuvadan uçar zamanı gelince tıpkı senin oğulların gibi biri 30 öbürü 28 yaşında artık kendi hayatları var bence artık bunu kabul et çünkü kendini üzmekten başka bir işe yaramıyor dedim.

bana verdiği cevaba inanamazsınız

"bir tarafından (aynısını yazarsam siteden kovulurum) baş çıkmayanın gözünden yaş çıkmaz!" dedi bana küstü bide

hepsi aynı bunların anam valla şaşırmadım bu anlattığına benmkini anlatıım sana bak:
görümcem bana bi tane basit bi fal baktı kaç çocuğum olcak kız mı erkek mi diye,iki kız çıktı..kvm ne anlatsa beğenirsin bunun hemen üzerine
kv:bn büyük oğlana hamileyken biri duymuş erkek olacak diye demiş ki"onda oğlan doğuracak g.t nerdeeee""ama ben doğurdum yaniiii,bilemiyorumm!
ben şoklardayım tabi ettiği lafa bak hepsi arsız edepsiz bu kvlerin

tam ayarsız
hastayım böyle kendini gelinden üstün gören kaynanalara
bilseler ki kendilerinden bi halt olmaz o zaman belki biraz sessiz sakin otururlardı köşede
acaba kayırdığı oğlu evlenince mi paşa olmuş gözünde
madem onun abisi daha ayrıcalıklıymış siz de onu yapıştırıverseydiniz suratına
belli ki eşiniz de abisine bişi olur düşüncesiyle yedekte tutulmuş
hey Allahım ya kafaya bak

sizinkiler gene varken konuşmuş benim ortada bi yüzüğüm bile yok muhabbete bakın:
bigün oturuyoruz tvde bebek çıkınca kızıyla ben beğendik ne tatlı diye
görümcek de bana sizin de olur inşallah dedi ben de hayırlısı dedim
sonra konu nasıl kaydı gitti bilmiyorum ama bebek bakma konusu açıldı
küçük bebek çok öpülmez kulağı ağırır yada gıdıklanmaz filan dedim
kardeşlerime ben bakıp büyütmüştüm annem çalıştığı için ordan biliyorum
öyle diyince benimki birden başladı
he yani sen şimdiden diyosun ki ben hiçbirinize vermem çocuğumu hiçbirimize elletmicen öyle mi
dedim ne alakası var bu başka bi mevzu elbet ki herkes öpecek de bakacak da
ama kolay kolay çocuğumu kimseye bırakmam dedim
çünkü benim çocukluğumda annem çalıştığı için annane yanında büyüdüm annem de çok zorlanmış hep anlatır dedim
o yüzden çalışmıycam bi süre çalışsam da bi yolunu bulucam bunun sizinle alakası yok dedim
şimdide konusu açılınca hemen başlıyorum
valla annanem olmasa naparım o kaç çocuğu büyüttü çocuğum olunca ondan yardım istiycem ilk zamanlarda diye
kimse bişi diyemiyo

desene şimdiden dişini gösterdi.

benimki de yanlarında kalırken (tabi çalışıyordum ozaman) sen doğurda ben bakarım diyor du bende lafı tıkayıverdim

bakamayacağım çocuğu doğurmam zaten, çocuğum olunca ona bakmak için en az 3 yıl çalışmayacağım. kimseye bakacak diye güvenip çocuk doğuramam. ben 9 ay taşıyacağım, doğuracağım en güzel zamanları büyüdüğü zamanları elimle başkasına bırakacağım. çocuğa bakmak isteyen doğurur. daha gençsin anne doğur bitane bana da staj olsun dedim.

ahahaha harika bayıldım
ama işte her türlü paçalarını sıyırıyolar
böyle desen olmaz öyle desen olmaz sonra ben dedim gelin istemedi
aslında ben meleğim ama o çok önyargılı modlarına geçiyolar
yani her türlü batan taraf biz oluyoruz

Son düzenleme:

ay evet mesela kendi evimize taşındık kvlerden 10 saat uzakta bir şehir. oraya gittikten 6 ay sonra bir iş buldum çalışmaya başladım. gel zaman git zaman eşimin yıllık izin zamanı geldi abisi de atama bekliyor. benim izin durumum yok haftada 6,5 gün çalışıyorum. dedim eşime sen kullan iznini git aileni gör hem belki abinin tayini falan çıkar uzak bir yere kimbilir ne zaman görürsün onu. eşim gitti 15 gün kaldı.

yıllık izinden döndükten hafta sonra ailesinin yaşadığı şehirde konferans varmış 1 hafta yine gidemedim tabi malum işim yüzünden.

konferans bitti 5 hafta sonra ramazan bayramı bende dedim işverenime gideceğimiz yol çok uzun ben işleri önceden halletsem laptopumda var acil işleri ordan da hallederim biz kadir gecesinden gidebilirmiyiz. zaten gece 22:00 lere kadar mesaiye kalıp çalıştığım için kırmadılar aldım izni gittik.

bayram aldığım izin derken yaklaşık 1 haftalık zaman oldu bize tatil. kv. apartmanın önünde (tüm komşular da balkonlarda böyle yaz günü) arabadan iniyoruz ne duysam beğenirsiniz. sen kendi evine gidince bizi aramaz sormaz ziyarete gelmez oldun. hadi kendin gelmiyosun bari oğluma izin vereydinde o geleydi.

ben şok. hani eşim onların yanındayken her akşam konuşmasak ve istisnasız her konuşmamıza maydonoz olup eşimle 5 dk bile konuşturmamış olmasalar kocamdan şüphelenicem acaba başka yere mi gitti diye.

eşimde dedim ya ailesine karşı pısırık diye sus aşkım hadi gidelim ramazan günü mübarek gün tartışma çıkmasın diyo...

ama eşimin halasına söyledim o akşam iftarda "hala sen alt sokaktasın ben ahmeti 2 hafta ara ile bir 2 haftalığına birde 1 haftalığına buraya yolladım gelmedi mi benim kocam buraya neden bana böyle söyleniyor" diye...

herkes sus pus... halamız dediki "öyle diyenin alnını karışlarım. kim diyorsa oruçlu ağzıyla iftira atmış"

kv hemen kıvırıyor "ben öyle demedim sen yanlış anlamışsın sen gelmedin ya onu söyledim ben" diye

bende dedim "çalışıyorum ben nasıl geleyim ahmetin yıllık izni vardı abisini göremez diye özellikle yolladım."

ah ne çakal benimki ah ne çakal

ay kızlar bnm kv kadınların çalışmasına karşı normalde (bana karışamaz da ) neyse..
çocuk konusu olunca sen çalışırsın ben bakarım diyoo...ikiz çocuğum olsun diye dua ediyo..tüm derdi bnm başıma ekşimek birlik yaşamak ayy çıldırcam düşündükçe

benimkilere ilk evlendiğimizde çalışmamı istemediler. dediğin gibi çocuk meselesi olunca sen nasılsa çalışıyorsun ben bakarım dedi kv.

sende keşke 3üz olsa gene bakarım o kadar anaç bir yapım var de.

birlikte yaşamak isteği değil o canım benim kv. nin deyimiyle gelin dağına oturmak!

ben evden ayrılacağım zaman kaynım bekardı daha diyo ki "sen gidince ben nasıl kalkıcam bu evin işinin altından"

dedim ben yokken ne yapıyodun anne? hem ben hiç bir işle ilgilenmiyordum ya(!)

dedi "gene ucundan tutuyodun acık, en iyisi abini evlendirince o gelinide yanıma indireyim ben iyi oluyo böyle"

kaynım lafı yapıştırdı orda " anne benim evleneceğim kız Venüs_kedisi değil ezdirmem karımı bende kardeşim değilim karıma yapılanlara susayım"

kv resmen morarmıştı o gün

Son düzenleme:

ağızlarının laflarını bilmiyolar ya
seni görünce ne laf kondursam diye düşünüp saçmalamış belli ki
neyseki arkanda duranlar var eşin de öyle hiç değilse annesinin tarafını tutmuyomuş o da iyi
ama bi an şunu düşündüm bazen biz kadınlar erkeklere analık bile ediyoruz
sen ne kadar düşünceli davranmışsın bak eşini kaç günlüğüne yollamışsın sırf ailesini abisini görsün diye
sanırım bu kvler bizim düşünceli oluşumuzun altında ezilip böyle aptal saptal davranıyolar

eşim annesinin tarafını tutmaz ama karşına geçip benim karıma niye böyle dedinizde demez diyemez malesef...

ben sevmesem bile eşimin ailesi oldukları için saygı duyuyorum, eşimle ailesini de ayırmaya çalışmam. birgün ailesi ile tamamen küsüp konuşmayacak olsam bile eşime git gör aileni derim. gitme demeye hakkım yok çünkü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…