Kaynanayı anlarım da Görümcelere ne oluyor? Dış kapının mandalı

Haklıda olsa haksızda olsa benim annemdir diyenler sizin anneleriniz mükemmel kişiler mi, herşeyi doğru mu yapıyorlar? Yada dediğiniz gibi haklı olmasına gerek yok her eziyeti yapmaya hakları mı var çünkü sizin anneniz ve sizin anneniz olmaları yeterli mi ? Gelinin de haksız olması için gelin olması zaten yeterli heralde...

Biz abimle kandaşız, kardeşiz ; gelin sonradan geldi, bizden değil, karılar sıkışınca kaçar ( karı lafı çok ağır ve neden gidiyor , kaçıyorsa artık, gitmesi için can atılıyor heralde) biz kalırız zihniyetiyle dış kapının mandalı hafif kalıyor size. Demek ki bu bakışla bakışınızın karşılığını alıyorsunuz. Sizin gelin gittiğiniz yerlerde kaynana ve görümceler size böyle mi bakıyorlar...Onlar size böyle baktıklarında onlarıda mahvediyor musunuz ? Demek ki yapılabiliyormuş...

Eğer benim annem kaynanalık yapyorsa ( bizim ülkemizde kaynanalık adı altında birşeyler yapmak hak ve bunun adı evlat sevgisi oluyor genelde), gelinede etmediğini bırakmıyorsa, kusura bakmayın bende karşısına geçip '' elin karısı sonradan geldi gitsin, annem ne yapsa haklıdır'' diye alkış tutamam. Bu normalse siz gelini mahdevip geçin arkadaşlar...Çünkü ben gelin ve köle aldık diye bakmıyorum, insan aldık diye bakıyorum, herşeyi yapma hakkınıda bulmuyorum kendimde...

Saygı mutlak, sevgi özeldir. Her türlü saygısızlığa karşıyım, kaynana bile olsa. Her gelin haklıdır, her kaynana haksızdır demiyorum. Herkesin kendine göre haklı yada haksız tarafları olabilir. Gözü kapalı annem haklıdır diyenler , hiç mi gelinin haklı tarafı olamaz. Tepki ölçülüdür, ölçüsüzdür onu bilemem. Belki daha fazlasını hakediyorda gelin az bile yapmıştır kimbilir. Belki zavallı kaynana gelinden neler çekiyordur kimbilir. Ama sabırda biryere kadar ve insan yeri geldiğinde kimden zarar görüyorsa ona karşı kurduğu yuvayı korumak zorundadır, yoksa görümcelerin beklediği gibi bırakıp gitsin mi?

Çok sevdiğim kayınvalidemin bir sözü vardır; bir konuda şu oğluna bak anne ya dediğimde;
''Ben karışmam, evvelde oğlum idi everdim komşum oldu'' demişti.
Bakış açısı işte...

herkes yerini bilse keşke
kayınvalide aman oğlum üzülmesin gelinle otursun,ağzının tadı kaçmasın demeli
gelinde eşim üzülmesin ,onun annesidir,benim annem benim için ne kadar değerliyse eşim içinde annesi değerli deyip,herkes birbirini kırmaktan kaçınsa böyle konularda çıkmayacak ortaya
herkes birbirini sevmiş evlenmiş,
benimde kayınvalidemle sorunlarım oldu,daha doğrusu o bana laflar söyledi bende usulünce karşılığını verdim,uzatmadı kimse
iki görümcem var ama ayrı şehirlerdeyiz ve nasılsın,iyimisinden başka konular geçmiyor aramızda allahtan,,
allah kolaylık versin iki tarafada

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum insanız belki ben onu kırıyorum belki o beni kırıyo ama karşısına geçipte sen şöylesin böylesin dememde diyememde ondan kortğum için deyil saygı duyduğum için sevdiyim adamı dünyaya getirdiyi için görümcemde haftada en az üç kere gelir haa canım istemezse sarkıtırım suratımı bi iki kere bi daha evime girememz ama hayat böyle geçmezki ne ben ona dış kapının mandalı şeklinde bakıyorum nede onlar bana sonradan geldin sen aileden deyilsin diye bakıyolar bence saygıda sevgide karşılıklı sadece kaynana için söylemiyorum bunu çevremizdeki bütün insanlara karşı tutumumuz çok önemli neticede üç günlük dünya bende görümceyim bi abim var bide ablam ben bursada yaşıyorum abim yozgatta senede bi annnemlere gidince kalırsam bi gece kalırım arada telefonlaşırız o kadar ama açıkça konuşmak gerekirse annemle sorun yaşarlarsa illaki annemi desteklerim çünkü hiçbişey tek taraflı deyil haa arayıp abimi doldurmam ararım eşini ne geçti aralarında sorar ona göre tepkimi gösteririm

Yanlış bi başlık olmuş..Dış kapının mandalı..
Kaynana nası annesiyse,görümcede kardeşi-ablası işde..

öyle gelinler var ki ,haddini asan iyi bir dersi hakeden

veee

öyle görümceler var ki ,dis kapinin dis mandalindan daha beter hale sokulmasi gereken!

kendi annenize yapilmasini istemediginiz bir seyi ,esinizin annesine yapmayiniz...

konu sahibi arkadasim ,sen nasil annen icin gariban kadina sunu bunu yaptilar diyorsun

ama sen ne yaptin bir düsün bakalim

senin ki ANA´´da o kizlarin ki baska bir sey mi ?

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

kadının anasının bişeyden haberi yok ki .
ama kayınvalide heran gelinin tepesinde etmediğini bırakmamış.insan neticede o da sabır da biyere kadar dimi

hiç boşuna edebiyat yapmayın arkadaşlar.
konu kim haklı kim haksız konusu değil.
gelin yerden göğe haklı olanilir belki.
ama ya annemden hoşlanmıyorsa gelmez gitmez ya da usulüne göre derdini anlatır.veya olmadı eşinden yada görümcesinden kaynından ,olmadı bir büyüğünden yardım ister.
kendisini dünyaya getirmek için 7 sene beklemiş annesini gözünden sakınmayan insan, karşısındakininde bir anne olduğunu unutmaz.
gelip gitmek zorunda değil ama anneme bağırıp çağırıp kapıları suratına çarpamaz.
herkes haddini yerini bilecek.
buna bende dahil.
dedimya edebiyat bunlar.
gelininiz annenize diklensin bakalım ne yapıyorsunuz:umursamaz:

benim annem haksiz yere gelinine zulm etse once ben karsisina gecerim asla ezdirmem o da annesinin kuzusu... burada kayinvalide ezilen durumunda ve ben bu olaya gore yorum getirdim.... kari konusunda haklisiniz dediklerinizde agir bi laf kullanmisim... ama diger sozlerimin hepsinin arkasindayim... dunyada hic kimseye annemi ezdirmem. annemi HAKLI yada HAKSIZ evinden kovacak gelin daha dogmadi....ha tartisirlar gucenirler severler o ayri karismam ama herseyin bir haddi var.. haddini asana ben de o sekilde cevabimi veririm

yorumlarınız için tşkler iyi yada kötü fikirlerinize saygı duyarım herkes içinde bulunduğu şartlara ve aile yapısına göre yorumda bulunur ben kayınvalidemi evden kovmadım sen al eşylarını git deyince ben de ne olur git başımdan dedim ama bunu kovmak adına değil annemle ilgil konuşulumş o kadının da mutlaka suçu vardır diye yaa benim yanımda bile değil ki olayı bile sonradan öğrendi benden değil tabii görümcelermiden yani benim görümclerim bana böyle davrandığı sürece dış kapnın mandalı onlar eşime bi tartışmada bu kız bize lazım değil söyle evine gitsin diyen insanlar hepsi benden büyük büyüklük biraz yapıcılık gerektir kendi kardeşleri bile beni haklı buldu umarım sizlere bunları dedirtecek görümcler çıkmaz....hepinize tekrar tşk ederim....

benim annem haksiz yere gelinine zulm etse once ben karsisina gecerim asla ezdirmem o da annesinin kuzusu... burada kayinvalide ezilen durumunda ve ben bu olaya gore yorum getirdim.... kari konusunda haklisiniz dediklerinizde agir bi laf kullanmisim... ama diger sozlerimin hepsinin arkasindayim... dunyada hic kimseye annemi ezdirmem. annemi HAKLI yada HAKSIZ evinden kovacak gelin daha dogmadi....ha tartisirlar gucenirler severler o ayri karismam ama herseyin bir haddi var.. haddini asana ben de o sekilde cevabimi veriririm

tam görümce:):):)

Ben bu tür ailevi konuların forum ortamlarında tartışılmasına karşıyım, çünkü kimse kimsenin ne çektiğini bilemez insan yıllara sığmış gelin-k.valide-görümce hayatını burada 2-3 cümle ile ifade edemez, mesela konuyu açan arkadaş gibi sinirlenip dış kapının mandalı demiş herkes tepki vermiş, bende görümce adayıyım hiç üzerime alınmadım sinirlenmedim, karı-koca ilişkisinden anne baba görümce herkes dış kapının mandalıdır bir yerde, ama burada annesini geline karşı savunan bir görümce modeli var ama tamamen yanlış şeyler, doldurmalar kışkırtmalar bunlar çok ayıp, görümceye k.valideye karşı oluşan ön yargı deyip geçemeyeceğim, zira gelinlere el kızı gözüyle bakılan ön yargı da hakim, bu ön yargıları aşmak da çözüm getirmeyebilir, elektrik alamazsınız karakteriniz çatışır, anlaşamayabilir geçinemeyebilirsiniz, kendi annenize kardeşinize davrandığınız gibi davranmanız mümkün değil, bir taraf doğumdan itibaren bağınız var diğer taraf yıllar sonra eşinizin bağıyla hayatınıza giren insanlar, aynı şekilde k.valide-görümce tayfası içinde geçerli, mesela burda kovan kişi gelin değil de görümcenin diğer kız kardeşi olsaydı görümce geline gösterdiği yaklaşımı sergileyecek miydi sanmam, forumu açan kişi görümce için dış kapının mandalı diyorsa aynı düşünceyi görümce de gelin için düşünüyor, sonradan aileye geldi kırk yıllık anneme laf söylüyor mantığı ile bakıyor, ayrıca dertleşmek adına da olsa gelip burada k.valideyi görümceyi verip veriştirmek bana pek etik gelmiyor, gelip olayı anlatıp içini dökersiniz o ayrı ama kötü ithamlarda bulunmak hoş değil, suçlu-hatalı diye ayrım yapamıyorum taraflar arasında, zira görümce gelip olayı anlatsa belki ona destek olacak veyahut gelin adına eleştiri yapılacaktı, zaten olayda uç noktalarda davranışlar göremedim, evden kovma meselesi hoş değil ama çok sinirli bir anda söylenen laf olduğunu düşünüyorum, her türlü kavga da taraflardan biri diğerine git diyebilir burada da karşılıklı olmuş, görümcenin tepkisini de anlarım, ama işi kışkırtmalara düşmanlığa getirecek kadar kin gütmesi yapıcı değil, gelin k.valide ile barışırsa görümce ne durumda kalacak o zaman, hala kin gütmeye devam mı edecek

ben de gelinim ve gelinler kesinlikle el kizidir.. isine gemeyince hemen bozuluverur gelinler:)) hemen esine dert yanmaya baslarlar:)) simdi bu el kizi degil de ne?ben kayinvalidemi cok severim o da beni sever ama sonuc olarak beni dogurmadi ve buyutmedi.. ben onu ancak esimin annesi oldugu icin yada bi insan olarak seviyorum.

annemin aklıyla hareket eden bi insan olmadığım gibi annemin kararlarıylada hareket eden bi insan değilim annem barıştı diye gidip abimin eşiyle barışacak değilim olaylar ya vardır ya yoktur annemi evden kovan biri varsa ortada annem barışsa dahi benim için bitmiştirr...

anneminde barismasina musaade etmem gelin hanim gelip ozur dilemedikce hatta ozur dilese bile bazi seyler HEMEN affedilmemeli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…