- 27 Ağustos 2014
- 908
- 548
- 103
- 29
- Konu Sahibi yaralikelebekk
-
Almasak biz naparız dediğine göre derde deva bir para
Sihirli bir cümle olsada tatlılıkla hallolsa. Eşinizle konuşun bu kadar sık gelmesinler diyeceğim ama eltinizde ve sizde dönüşümlü kalıyorlarmış belliki kardeşler arasında anlaşmış eşinizin buna tepkisi büyük olabilir
Bence şu durum için en yapılabilir olanı ev işlerine ortak etmeniz. Yemek bulaşık temizlik bir evde ne yapılacaksa beraber yapın.
Madem birlikte yaşayacaksınız evin sorumluluğunu birlikte alın. Sonuçta misafir değiller.
Hiç birşeye ses çıkaramıyorum diyorsanız böyle kendi kendinizi yersiniz.
İki tane oğlum var gelinlerime zırnık koklatmiyceğim. Naparsan yap yaranılmıyor bazılarına.Borçsuz düğün yaptırıp yıllarca kirasını ödeyen kpden ,gelinliğini kiraladıkları - ki hanım çalışıyor, iyi bir maaşı var- ve artık kiralarını ödemedikleri için şikayetlenen gelinler duydu bu kulaklar.
Konu sahibi çalışmıyor eşinin aldığı maaş evi geçindirmiyor onlarda kv kp ile yaşıyorlar bir nevi. Eltide de mi durum aynı.Konu sahibinin söyle bir sorunu var yalniz; kayinvalide kayinpeder her ay para sayiyor kendilerine. Karsiliginda da hizmet bekliyorlar. Bir nevi otel gibi, nasil gidip otelde kalininca üc ögün yemek, her sabah temizlik yapiliyor, bunlar da parasini ödeyip hizmet aliyorlar. Ben hic görmedim yazdiysa biri uyarsin bir zahmet, konu sahibi niye gidip bir iste calismiyorsun diye soranlara cevap vermiyor.
Herkes ayni seyi söylüyor. Gerekirse bir odanin kaloriferi yansin battaniyenin altinda otur, cesit cesit yemek yapma da atistirip gecistir, peynir ekmek ye yine de kendi evinde kimsenin derdini agiz kokusunu cekme alma para diyoruz. Almazsak napariz diye aglasiyor.Konu sahibi çalışmıyor eşinin aldığı maaş evi geçindirmiyor onlarda kv kp ile yaşıyorlar bir nevi. Eltide de mi durum aynı.
Maddi yardım almak bir takım külfete sokar tabi insanı.
Kaşıkla verip kepçeyle gözünü çıkarmak derler. Gönül ister kv kp geniş yürekli olsun. Yaptıkları yardımın karşılığını ödetmesin ama iş öyle değilse konu sahibi tez vakitte iş bulmalı
Onların kombi faturasını kocanla kardeşi ödesin her ay.eltinle konuş.hizmetçilik etmek zorunda mısın bunlar ne biçim insan yahu.kombi bahane bence.
Sayili gun cabuk gecer.sabret.diger cocuklarina gitmese daha cok zoruna gider.tek gelin benmiyim,tek evlat eşimmi,neden biz der uzulursun.en azindan herkese ayni muameleyi yapiyolarmis.hem sabret nasilsa oylede boylede agirliyosun.yakınmak hic biseyi degistirmiyorsa yakinma da bağri en azından Allah katında degerin olsun sevap kazan.basinin gozunun sadakasi icin.kaza bela goturur.meraba. daha öncede bu konu hakkında konu açtım. Fakat yanlış anlaşıldm konu başka yerlere gitti. Kışın kv ve kp sırf evinde kombi yakmamak harcama yapmamak için gelip kalıyor. 10 gün bende 10 eltide falan.. Bugün eltiye geçtiler ve ben bitik durumdayım. İnanın kolumu kaldıracak halim yok. 3 öğün yemek 3 öğün bulaşık akşam çaydı kahveydi. Temizlikti.Birde surat asarsam hemen lafı geliyor yok surat astı falan diye. Yani zorlada olsa içimden gelmese de sinirden ölsem de pişmiş kelle gibi güleryüzlü olmak zorundayım. Durumları gayet iyi... olmasa anlarım da varken neden böyle oluyor. Şu an oturup hüngür hüngür ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Ve kış boyunca bu böyle sürüp gidecek psikolojim bozuldu çok kötüyüm yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?