Kaynanın bitmeyen misafirliği

eşinizle konuşmadıızmı ya böyle şeymi olur . eşiniz ailenizi göndrmıyorsa sizde yapmayın onlara hizmet surat asın agzımı bozcam sınırden sımdı hee acaıp sınırlendım

forumu şöyle okuyunca yorumumdan vazgectm.onun ailesi size hep yardımmı ettı maddı olarak gerçekten eger öyleysee sızın laf soyleme hakkınız yok pardonda.gidin calısın esınızle evınızı kendınız kurun

Sihirli bir cümle olsada tatlılıkla hallolsa. Eşinizle konuşun bu kadar sık gelmesinler diyeceğim ama eltinizde ve sizde dönüşümlü kalıyorlarmış belliki kardeşler arasında anlaşmış eşinizin buna tepkisi büyük olabilir
Bence şu durum için en yapılabilir olanı ev işlerine ortak etmeniz. Yemek bulaşık temizlik bir evde ne yapılacaksa beraber yapın.
Madem birlikte yaşayacaksınız evin sorumluluğunu birlikte alın. Sonuçta misafir değiller.
Hiç birşeye ses çıkaramıyorum diyorsanız böyle kendi kendinizi yersiniz.

Konu sahibinin söyle bir sorunu var yalniz; kayinvalide kayinpeder her ay para sayiyor kendilerine. Karsiliginda da hizmet bekliyorlar. Bir nevi otel gibi, nasil gidip otelde kalininca üc ögün yemek, her sabah temizlik yapiliyor, bunlar da parasini ödeyip hizmet aliyorlar. Ben hic görmedim yazdiysa biri uyarsin bir zahmet, konu sahibi niye gidip bir iste calismiyorsun diye soranlara cevap vermiyor.

İşe girme imkanın var mı? Yoksa nerdesin bilmiyorum ama ismek kurslarına falan kaydolabilirsin. Butun gun evde kalip hizmet etmezsin boylece.
Bu seni biraz rahatlatır.

Ailen var mı belki onları eve çağırsan iyi olur en azından onlar sizde iken bu kadar rahat davranamazlar. Hem biraz da damat bey sizinkilerden sıkılır.

İki tane oğlum var gelinlerime zırnık koklatmiyceğim. Naparsan yap yaranılmıyor bazılarına.Borçsuz düğün yaptırıp yıllarca kirasını ödeyen kpden ,gelinliğini kiraladıkları - ki hanım çalışıyor, iyi bir maaşı var- ve artık kiralarını ödemedikleri için şikayetlenen gelinler duydu bu kulaklar.

Ya ben konu sahibine bu kadar cikisilmasini anlamiyorum. Eski konuyu okumadım belki üslubu falan kötüdür bilemiyorum. En doğru yol ise girmesi gibi gözüküyor.

Ama burada pek çok kişi evde oturuyor calismiyor. Evi Koca gecindiriyor. Kp den para almasalar kocanın kazandığı evi gecindirse o zaman bütün kış gelinlerin hizmet etmeleri sorun olabilecek mi yani. Kocanın parasi yetmiyorsa o zaman kV ye kp ye hizmet edeceksin cicim mi diyoruz.

Gerçi konu sahibi neden calismiyor anlamıyorum. Varsa bir problem yazsın ona göre baska çözüm arayalım. Eski konuda yazmis mi neden çalışmadığını ya da bu düzenin nasıl ve neden kurulduğunu. Eltide bakıyor bunlara, onlara da mı para veriyorlar? Bu çocuklar babalarının yanında falan mı çalışıyorlar?

Valla para yardimi yapiyorlarsa neden kalmasinlar? Parasiylan degil mi bastirdigim parayla geciniyorlar evlerinde de kalirim tabii mantigindalar. Simdi ogullari evlenmis gitmis ama hala maddi olarak yakalarindan dusmemis. Bu yasta kendi hayatini kurmasi gereken adama hala yardim etmek nedir? Haklilar yani.

Aha benim kafadan birini daha buldum..

Konu sahibi ben kvalidenin yerinde olsam kurus vermem sana.. yaptigin hizmeti aldigin paranin karsiligi olarak gor ya da kendi ailen versin sana birazda..

Konu sahibi çalışmıyor eşinin aldığı maaş evi geçindirmiyor onlarda kv kp ile yaşıyorlar bir nevi. Eltide de mi durum aynı.
Maddi yardım almak bir takım külfete sokar tabi insanı.
Kaşıkla verip kepçeyle gözünü çıkarmak derler. Gönül ister kv kp geniş yürekli olsun. Yaptıkları yardımın karşılığını ödetmesin ama iş öyle değilse konu sahibi tez vakitte iş bulmalı

Herkes ayni seyi söylüyor. Gerekirse bir odanin kaloriferi yansin battaniyenin altinda otur, cesit cesit yemek yapma da atistirip gecistir, peynir ekmek ye yine de kendi evinde kimsenin derdini agiz kokusunu cekme alma para diyoruz. Almazsak napariz diye aglasiyor.

yorum yapacaktım son sayfaya bakayım dedım. konu sahibi, neden her ay elınıze para saydıklarını yazmadın?
eşine dersin o zaman, '' paralarını da istemıyorum, bu şekilde olmayıda'' dersin olur biter

Benim yapım bu ,öyle yapamıyorum böyle söyleyemiyorum ların arkasına sığıncaksanız hep, sadece konu acarsınız bol bol hayatınız istediginiz yöne gitmez yani

Mali destek alıyorsanızda kusura bakmayın bu hep böyle gider
Ekonomik özgürlüğünüzü kazanın

Onların kombi faturasını kocanla kardeşi ödesin her ay.eltinle konuş.hizmetçilik etmek zorunda mısın bunlar ne biçim insan yahu.kombi bahane bence.

Yorumumdan vazgeçtim.meğer onlar size para veriyormuş.o zaman git çalış.armut piş ağzıma düş olmuyor canım

Onların kombi faturasını kocanla kardeşi ödesin her ay.eltinle konuş.hizmetçilik etmek zorunda mısın bunlar ne biçim insan yahu.kombi bahane bence.

Maddi durumlari iyi kayinvalide kayinpederin. Konu sahibiyle kocasina da her ay para verdikleri icin gelip cörekleniyorlarmis kis mevsimini gecirmek icin.

Anliyorum zor ama idare edceksin yapacak bi sey yok 4 atanin 4 u de bir yemegi fazla yapin ogle aksam ayni yemek yensin.temizligide haftada 1 gidene kadar bu sekilde idare edin

Allah yardımcınız olsun zor bir durum sizde kendinizi frenleyin kendi anne babanıza nasıl hizmet ediyorsanız öyle hizmet edin eminim memnun kalmayacaklar sizde benim bir annem babam oldunuz burasında sizin eviniz de hiç çekinmeyin bişey istiyorsanız alın mutfaktan deyin.Erkekler bilmeselerde kendi annemize babamıza böyle hizmet etmiyoruz biz kadinlar kendi annemize babamıza makarna bile pişirip önlerine koysak afiyetlice yiyorlar.kaynanaya masalar duzuyoruz yaranamiyoruz.Sende o yüzden kendi annen baban gibi davran bak arkalarına bakmadan nasıl kaçıyorlar

Sayili gun cabuk gecer.sabret.diger cocuklarina gitmese daha cok zoruna gider.tek gelin benmiyim,tek evlat eşimmi,neden biz der uzulursun.en azindan herkese ayni muameleyi yapiyolarmis.hem sabret nasilsa oylede boylede agirliyosun.yakınmak hic biseyi degistirmiyorsa yakinma da bağri en azından Allah katında degerin olsun sevap kazan.basinin gozunun sadakasi icin.kaza bela goturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…