kaynım evleniyor :(

bu konu ayrı, bunu da ayrıca anlatırsın ya da bu konuya yedirirdin, ama direk borcumuz var ödeyemeyiz niye istiyo niye evlenmeye acele ediyo beklemiyo dersen bu tepkileri alırsın

para onun değilmi lazım olmuş ki istiyor. ne dememizi bekliyorsunuz vermeyin desek vermicekmisiniz. ayrıca eşinizin kardeşi eşiniz ister borcunu verir isterse daha fazlasını 1000 lira azmış gibi göstermeye çalışıyosunuz ozaman zamanında niye aldınız??? kardeşiniz sizden istemiyor diye kaynınız da istemicek diye bişrşey yok peki kardeşiniz evlenirken yada ihtiyacı olduğunda istese napıcaksınız bencillik yapıyorsunuz

evet onun siz evlenirken vermiş olduğu 1000 tl'yi vermek zorundasınız
o zamanlar sizin ihtiyacınız varmış, size destek olmuş, şimdi o borcu ödemek zorundasınız

1000 lira ekstra vermeye gelince
abi-yenge olarak evet destek çıkmalısınız
aile dediğiniz budur
bugün 200 tl kredi alsanız 24 aya bölseniz komik paralar çıkar taksitleri

ancak bence sizin borcunuzu bile ödemeye niyetiniz yok ki kaldı üstüne destek çıkmak

Son düzenleme:
çocuğum yok ki Canım borcumuz bitince çocuk yapmayı düşünüyoruz nasipse

Ben şunuda merak ettim şimdi. Eşiniz para vermek istiyor tabiki haklı kardeşine yardım etmek ister. Ama şöyle bir durumda var. Siz diyorsunuz ki 5 kuruş koymaya param yok. Eşiniz nasıl verecek peki ? Olmayan parayı nasıl verebilirsiniz ?

evimin rızkı yazmışsın yanlış hatırlamışım

Kaynınızın çarpık ilişkileri

özel hayatı

para batırması

ailesiyle ilişkisini ısrarle neden yazıyorsunuz?

.......

Özür dileriz konuyu açarken senden izin almamış ! hatta senin gibi 2. üyelik almayı bilmediği için tek hesabından yapıyor bunları !

Affet onu ablası olur mu ?

canım seni tanımıyorum ama senin açından bakmaya çalışıyorum olaya. pek haz etmiyorsun kaynından sanırım. ama şöyle düşün kardeşi oda eşinin. 1000 tl yi mutlaka vereceksiniz borç sonuçta. fazlasına gelince onuda abi olarak üzerinize düşeni yapın derim. üç kuruş için kimseyle kötü olma. 2500 tl kredi çekseniz bankadan ayda 100 tl yavaç yavaş ödenir gider. çok takılmışsın bu konuya bence. biz evlenirkende yardım görmedik. tek maaşla boç ödedik. mesela ben masraf olmasın diye kına bile yapmadım. eşimin ailesi erkek tarafında yapmışlar çalgı falan tutumuşlar ve onun parasınıda eşim ödemiş. sonra o borçların hepsini tek maaşla biz ödedik.çok gücüme gitmişti. anlıyorum inan seni ama boşver. para için kimsenin ağzına düşme. eşine de hiç karışma derim verecem diyorsa borç harç veriri kardeşi sonuçta. umursamaaaaa boşuna takılıyorsun. hayır olacak yeni evlenen bir çifte öyle düşün.

1000 tl için kaynınızın elinden geçirdiği bir kızla evlenmesini nedense hazmedememişsiniz...

bir kadın bunu başka kadınlar için nasıl der aklım almıyor vay be ne 1000 tlymiş...

vermeyin üstüne yatın hanımefendi
hatta deyin ki kaynınıza bu kızı elinden geçirdin mi ?geçirmedin mi?
geçirdiysen vermiycem geçirmediysen bakarız belkı verırım?

Özür dileriz konuyu açarken senden izin almamış ! hatta senin gibi 2. üyelik almayı bilmediği için tek hesabından yapıyor bunları !

Affet onu ablası olur mu ?

Pardon burada ikili ilişkilere girmek yasak değil mi? Yapılan yorumlara karşılıklı atıfta bulunulduğu için konuları kapatan site yönetimi, şimdi alıntı yaparak aynı şeyi yapmıyor mu? Üyelerin bunu yapması bir yere kadar ama kuralları koyan sizlerin bunu yapması, atomu bulan adamın kendi evini bombalaması gibi birşey değil mi?

Sadece merak ettim :44:

bence kayniniz sorumsuz degil,sirf evlenmeyi ertelemedigi icin sorumsuz demek hos degil...

insan 10 kizla da cikar 20 kizlada ama biri demek ki cok özel ki onunla evlenmek istiyor...

tamam parayi ödeyemeceginiz ya da zorlanacaginiz icin skintida olabilirsiniz ama kayniniz evleniyor diye sorumsuz ilan etmek yanlis,

sizede demis biraz beklesen abim para biriktirirdi diye,sizde beklememissiniz,o bunu derken sinirlerinmissinizdir ayni sekilde ondan da bunu beklememelisiniz...

taki borcumuz demissiniz iste insanlar alabilcegini alsa,öyle fazlasini almasa bunlar olmaz..insanlar evlenirken hep istiyor ama sonra icine girince öyle olmuyor..

ne kadar sorumlu yada sorumsuz olsun su bi gercekki borclusunuz ve ödemekle mükellefsiniz sonucata esinizin kardeşi kimse kimseye yüz göz olmadan iade edin parayı adı ustunde emanet almışsınız..
kaynınızın günün birinde verdiğim borc parayı bile geri vermediler dedirttirmek istemessiniz herhalde...

Hımmm kesin kız hamile ahlaksızz tabiki evlilik olmaz böyle insanlarla !!Bencede ertelesinler,size uygun bir tarih olsun ,birde konunun başından beri 1 milyarı vermek istemiyordunuz sonradan hayır onun haricinde yardım yapmasını istemiyorum diyorsunuz ,okadarını da anlayabiliyoruz sanırım :)))

çocuğum yok ki Canım borcumuz bitince çocuk yapmayı düşünüyoruz nasipse

size bişey diyeyimmi biz evlat sahibi olmak için tüp bebek tedavisiyle ugrasırken kaynımmın karısı istenmeyen bebeğe gebe kalmış kürtaj parasını biz verdik..
evet kürtaja ortak oldugum için içim içimi yiyor ancak görüp görecegi para sadece bu kadar...

inanaın tüm yazılanları okuyamadım bile.... arkadasım dert ettiğiniz şeye bakın almışsanız borcu karşı tarafta artık istiyorsa vereceksiniz paşa paşa... gerekirse bir ay kuru ekmek yiyin... bunları dert etmeyin ne olur , hayat bunlara takacak kadar basit değil......
ve ayrıca adı üstünde borç bu kaynın evlenir evlenmez ne farkeder sen bunu düşünme ver borcunu kurtul gerekirse ziynetlerinden sat borçlu kalmaktan iyidir...

canm yanlış ama siz evlenmek için ondan borç almışşınız
şimdide o evlencek size karışmak yorum yapmak düşmez
borç almışşın sana düşen onu ödemek , saolsun o size evlendiğinizde yardım etmiş
daha ne istiosun ki o elinden geleni yapmış sıra sizde

ben en çok evlenecek gelin adayına üzüldüm.kızın hiç bir şeyden haberi yokk.

eltisi kendi kendini bu kadar doldurmuş yazıkk.

üstelik sizin hemcinsim olmanızdan utandım!!!

siz 6 yıl herhalde sadece bakıştınız kocanızla...

siz tanımadığınız bir kız için nasıl bu kadar bayağı konuşursunuz.

kaynınız o 1000 tl'yi verirken iyiydi, sorumluluk sahibiydi, abisine yardım ediyordu da isteyince mi sorumsuz oldu?
nerden bakarsam bakayım haksızsınız... hele hele kaynınızın hayatına giren kızlar hakkında yorumlarınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…