Kaynim ve eltim hamileliğimi tebrik etmedi. Neden sizce?

zarifecikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
217
1
96
Balıkesir
Merhaba kızlar, 3 aylık hamileyim çok şükür Rabbim isteyen herkese nasib etsin. İnsan bu mutluluğunu en yakınlarıyla ve sevdikleriyle paylaşmak istiyor. Biz de cevremizle paylaştık. Söylediklerimiz, birbirlerinden duyan herkes uzak yakın saolsunlar tebrik ettiler hep iyi dileklerde bulundular. Ama maalesef kaynım ve eltim duydukları halde duymamazliktan geldiler ve tebrik etmediler. Onlar da cocuk sahibi, biz onları duyar duymaz tebrik ettik hatta aman gecikmeyelim yanlış anlaşılmaya sebep olmayalım deyip acele ederek tebrik etmiştik. Maalesef sıra bize geldiginde bı telefon acmak zor geldi. Beklemediğim bı hareketti. Onlar bizim büyüklerimiz çok sevineceklerini düşünmüştük ama yanilmisiz. Kayınvalidem de onlara ben söyledim bı hayırlı olsun diyememişler mı dedi. Ben de acaba bizim mı söylememizi beklediler dedim, iyi niyetimi bozmadım. Ama kayınvalidem benim söylemem uygun duserdi kızım dedi. Zaten onlarda da bize haberi veren yine kayınvalidem olmuştu. Ama neden sessiz kaldılar? Esim bosver diyor sonra da düşüncelere dalıyor belliki o da üzülüyor ve bekliyor. Bizim ilk bebeğimiz ilk mutluluğumuz abartıyor muyun bilmiyorum. Basit bı tebrik bekliyorum sadece.

yoo bence gayet dogl bişe istemişsiniz. bi tebrik sadece ne varki bunda etmediler. belkide onlarında bi sorunu vardır . yada size bi konuda kırılmışlardır ondan böyle davranıyolardır. tabiki ne olursa olsn sonuçda amca olcak tekrik etmesi lazım ama bunlarıda aklınızda bulundurun. hem etmezlersede bukadarda takmayın . ederlerse kendş iyiliklerini gösterir. kendinize sorun etmeyn bunu. unutmayın bi bebeginiz var artık böyle herşeye üzülmeyin Rabbim saglıklı kucagına versin bebişini

Bilmiyoruz bir kırgınlıkları var mı varsa da hiç belli etmiyorlar gayet sıcaklar yani iyiler şimdiye kadar bı sorun yasamadık Allah da yaşatmasın. Tamam bı. Mesafe var arada ama saygısızlık soğukluk, kırgınlık yok. Haklısınız belki de insan hamile olunca daha alingan oluyor bilmiyorum ilk kez yasıyorum. Ama esim de düşüncelere dalinca ben de demekki bı sorun var diyorum, endişeleniyorum. Çok teşekkür ederim buarada. Rabbim sagsalim kucağımıza almamızı nasip etsin insallah.

bide bagzı insanlar soguk olur. önemsemezler amannn der geçerler. mesela benm kaynımle eltimde öyleler nişanımız olduda bikere açıpda hayırlı olsun demediler. haa burya gelirler kaynatamgile orda görüşürüz bi sorun yok ama bildigin buz dolabılar. oyüzden takma bunları sende salla

Torun olayına artık alıştıkları için böyle davranıyor olabilirler. Malum ilkler başka oluyor. Sizin de ilk bebişiniz. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Sizinle aynı heyecanı taşımıyor olabilirler. O yüzden bence. Ama bir tebrik gerekir yani. Çünkü oğullarının ilk bebişi

Hamilesiniz, hormonlar günden güne alinganlastiracak sizi.
Ama buna hic alinmayin, hic düsünmeyin.
Eden eder, etmeyen etmez.
Herkes kendine yakistirdigini yapar.
Onlari ve neden tebrik etmediklerini düsünerek gecireceginiz vakti, bebeginiz icin dua ederek gecirin.
Emin olun bu sizin hem daha hayirli hemde daha huzur verici olacaktir.

Edit: Bu arada gözünüz aydin. Saglikla alin kucaginiza insallah

Son düzenleme:

Kayinvalidemlerde hiç sorun yok onlara çok mutlu oldular. Sorun kaynimla eltim ilk yigeni kaynimin daha yeni amca olacak. Teşekkür ederim.

Evet çok haklısınız. Yakistiramadik ama onlar yakıştırıyorlar demekki. Çok teşekkür ederim :)

İnsanın aklına hemen şeytan giriyor kıskandılar diyor. İster istemez kıskandılar mı acaba ama zaten cocukları var niye kıskansınlar diyorum. Sizinkiler icin de aynı şey geçerli. En güzeli evet umursamamak.

Bence çok haklısın. Biraz daha bekle bakalım.
Eğer tebrik etmezse, sen de ona karşı hiçbir konuda hassas davranmazsın olur biter canım.

canım bazı insanlar pek ince düşünemiyorlar malesef
ya da işlerine öyle geliyor
bence takma bu konuyu kafana yeni hamile olduğun için sende hassas olabilirsin biraz
bu arada hayırlı olsun sağlıkla kucağına almanı dilerim

canım benım ALLAH'ımdan dilerim ki sağ salim bebeğini kucağına al...

bence şu anda sen buna odaklan kım ne demıs kım tebrık etmıs bosver yaa takılma fazlaa sen sua nkı mucızeyii sev okşaa mutlu ol yaaa ne kadar guzel hamılesın bulamayanlar varr bos yere kendını strese sokuptaa üzülmee,,

bebişte etkilenirrr..

tabıkıde aramaları lazımdı dıye dusunuyorum ama bence fala takılma cunku sen hamılesın ve henuz tehlıkelı dönemı atlatmamıssın
bu yuzden salla gıtsın bebeişim tammı

hayırlı ugurlu gelir inşaşahh minikkk

Belki sorunlari vardir bazen insanlarin kafasi kendi dertleri sorunlariyla o kadar dolu oluyorki
cevresinde olup biteni goremiyor bile
normalde sorunumuz yok demissiniz

Kendi çocuklarının sevgisinin bölüneceğini düşünmüşlerdir. Var böyle tipler. Onlar tebrik etmesin biz ederiz arkadaşım
Tebrikleeeeeeeer.
Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun,hayırlı evlat olsun, iyi günlerini görün inşalllah

Aynı tavrı çocuğunuz doğduğunda da gösterirlerse o zaman nedenini sorgularsınız. Şu an için böyle şeyleri kafanıza takmayın. Böyle şeylerde ince düşünmüyor olabilirler.
Biz tebrik edelim sizi, hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah...

Son düzenleme:
bende eltime yada görümcelerime hamile olduklarında özel olarak arayıp hayırlı olsun demedim bilmiyorum ama bu bana biraz garip geliyor bebek doğduktan sonra hayırlamayı daha doğru buluyorum ama yüz yüze görüştüğümde Allah kurtarsın sağlıcakla kucağına alırsın inşallah derim.sende takılma canım boşver ister desinler ister demesinler umursama

Fazla duygusallaştınız bu dönemde sanırım insanlar sizin kdar ince düşünmeyebilir
kafanızı bunlarla doldurmayın
mutluluğunuza
bakın. Allah başka dert vermesin
çocuğunuzu sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı
nasip etsin

benimde ilk bebeğim eşim kayınvalideme söylemiş ve ilk torun..
Ablamlar da kuzenlerimde arkadaşlarımda duyduğum hepsinin kayınvalidesi havalara uçmuştu ama benimki duyar duymaz aramadı bile ertesi gün aradı hayırlı olsun dedi bu kadar...Bebek haberi müjdeli bir haberdir insan tebrik edilmesini sevinilmesini bekliyor beklenen olmayınca tuhaf oluyor..bende hamileliğimle ilgili şeyleri en son ona söylerim artık

böyle şeylere hiç takılma... hamileliğinin keyfini sür...
ayrıca o ne yapmış, bu ne demiş gibi şeyleri de umursama...

hamilelikte biraz alınganlık, hassaslık oluyor. hormonlardan.

Allah kucağına almayı nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…