Kaynim ve eltim hamileliğimi tebrik etmedi. Neden sizce?

Bugün yine kayınvalidem aradı konuşmadınız daha dımı dedi ben de henüz değil dedim. Cok taktığımı belli etmedim. Kızım kötü niyetli değiller ama neden böyle yaptılar bilmiyorum dedi. Sen bı ara istersen senden de duysunlar dedi. Gerek yokki anne dedim zaten senden duydular. Önemli de deil dedim. O da sen alttan al her zaman alttan alan kazanır dedi. O da napsin iki oğlu sonuçta endişeli ve haklı. Ben de onu uzmeden anne önemli deil zamanı gelince konuşuruz dedim. Yani benim aramam gereksiz bence bide esim aradığımı duyarsa niye aradın bilmiyorlar miydi der sinirlenir, eminim. O bile arayıp soylemiyorki abisine abi amca oluyorsun diye bana hiç düşmez. Zaman geçtikçe umursamamaya başlıyorum, rahatlıyorum gercekten.

he pardon ben konuyu anlamamışım boşver takma cnmm üzme bebenii

Son düzenleme:
ben de arkadasin dedigine katiliyorum; kendi cocuklarinin sevgisinin bölünecegini düsünürler, oysa ki yaniliyorlar, her cocugun her torunun yerinin ayri oldugunu ama fesatliktan kötü düsünüyorlar..

benimde eltimle olan hikayem degisik bir version; ben de hamdolsun 2 aylik hamileyim(Rabbim insallah kucagima sagsaglim almayi nasip etsin) ama biz uzun bir süreden sonra tüp bebekle bu bebege kavusucaz insallah. herkesten saklamak zorunda kaldik tüp bebek oldugunu, cünkü insanlarin kisir muamelesi yapmasini kaldiramazdim) dolayisiyla hamile kalinca da korkumuzdan bir süre en azindan 3 aylik olana kadar saklamyi düsünüyoruz. fakat, gecen günler eltim cekti beni kenara '' sen kesin hamilesin, oturusun kalkisin degisti, hamile gibi davraniyorsun'' deyince ben de '' yok öyle bisey, yani bilmiyorum, deniyoruz, kesin birsey olunca saklamiycam ya söylerim tabii ki'' deyince ne dese begenirsiniz '' yemin et hamile olmadigina, bak eger yalan söylüyorsan Allahla senin aranda yani bilmiyorum'' dedi. sinir oldum sinir..ama suan takmiyorum, ne derse desin umrumda degil, zaten zarzor kavusmusum yavruma, suan hamile olmak bile benim icin mucizeyken bebegimi böyle seviyesiz insanlarin laflariyla üzemiycem. sen de öyle yap canim, onlar sana nasil davranirsa sen de öyle davran. dinimizce bile kisasa kisas uygunmus, takma böyle seyleri...

Son düzenleme:
Bosverin kizlar yaa eden ettigini bulur. Ne guzel hamilileliklerinizin tadini cikarin. allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin.
Hem " elti gemisi yurumez" derler. Istisnalar kaideyi bozmaz.

öncelikle tebrik ederim eşini ve seni tatlım. Senin eltin ve kaynın arayıp tebrık etme zahmetinde bulunmamışlar.benim görümce ve k.baba tebrik etmedi 5 buçuk aylık hamişim daha halin ne nasılsın demediler.çokta tııın boşverdim ona göre de muamele görürler.sende tın lamam tatlım insanlar çok bencil ve duyarsız bundan sonra yaşadığın olaylara göre muamele edersin.

İlk olarak tebrik ederim.

Hamileliğini aile büyükleri duyurur. Ben hamile olunca kv ve annemlere demiştik. Her iki tarafın annelerine dedik ki onlar söylesin gerekli kişilere diye. Yoksa ben kendim tek tek herkesi arayıp hamilemiyim diyecektim. Ki benim eltiminde çocuğu olmuyor. Onlarada kv dedi. Eltimde kaynımı bile beklemeden arayıp hayırlı olsun dedi. Bugün banaysa yarın ona çünkü. İnsan bu tür durumlarda sevincini paylaşmak istiyor. Kv ne söylemişsin o kendi tarafına duyurur ki eltinlerde duymuş onların arayıp hayırlı olsun demesi gerekir.Senin araman abes kaçar. Bırak eninde sonunda yüz yüze geleceksiniz. İlla ki diyecek. Ama şu an yaptığı ayıp yani. Hadi eltin aramadı kaynın neden aramaz ki. Kardeşinin çocuğu oluyor. amca oluyor. Amca baba yarısı derler birde. Ama bırak onların ayıbı olsun. Ararsa arar aramazsa aramaz. Sen şimdi eltiydi kayındı takıp ne kendini ne bebişini üzme. Hatta kocana bile lafını etme.

Bu arada birde belki başlarında çok büyük bir dertleri de olabilir. İnsan bazen çok büyük derdi olunca istemeden bu tür şeyleri ihmal de edebiliyor. Birde bu yönden düşün.

Hayırlı olsun cnm Rabbim sagsalim tamamını erdirsin ins. Seninki de fenaymis. Yai ister söylersin ister söylemezsin. Meraklı ektiler hiç çekilmiyor. Biraz büyüyünce söylemek daha uygun bence ki onlarda aynı şeyi yaptı. Farklı davranmadık. Herneyse, abi abla diyoruz ama maalesef Anıl'ım ahlakım göremedik. Sözde kaldı. Sen de canını sıkma gerçi zor ama mecburuz buna. Ben de daha az umursamaya başladım başka seylere odaklandım. Ama aklıma geldiginde ya da kayınvalidemle konuştuğumda tekrar aynı duygular kaplıyor icimi.

Ben de seni tebrik ederim cnm. Kayınpederim de bisey demedi bana ama onlar eski insanlar utanıyorlar ya da ayıplarına gidiyor böyle seyleri konuşmak onu hiç düşünme bence. Sadece kayınvalidem baban cok sevindi sürekli şeni soruyor bana dedi. Ben de cok mutlu oldum. Onun böyle davranması cok normal. Kızı olsam belki satılır kucaklar ama geliniz ne de olsa böylesi daha iyi bence. Ama görümcen aramalıydı ne de olsa bayan rahatlıkla konuşabilirsiniz bu tarz konuları. Dediğin dogru biz takmamaya çalışıp ona gore davranırsak en güzel cevap olur onlara da.

yerimmmm...böyle bişi mi olcak şimdi oo =) çok tbr ederimm arkadaşım bahtı güzel olsun hep mutlu olsun toplumda saygın bi yeri olsun anasına babasına sadık bi ewlat rabbine salih bi kul olsun inşş..elti dış kapının dış mandalı hiiç umursama bencede kendi çocuklarının sewgisinin bölüneceğini düşünüyolardır..amannn ne düşünürlerse düşünsünler.sence senin bu kadar kafanı kurcalamaya değecek kadar değerli bi insanmı eltin????boşşwerr seni şimdi çook güzel hayaller beklio =)

Cok teşekkür ederim cnm. Senle aynı fikirdeyiz gercekten buyuklerin duyurması duyanların da araması gerek. Duymamazliktan gelmek hiç kimseye yakışmaz. İyi bir eltin varmış. Kıskançlık yapmamış, ne mutlu sana. İnsallah onun da kucağı bebekli olur. Gercekten yüz yüze gelince aaaa mı dicekler, bilmiyorduk gibi. Ne yapacaklar merak ediyorum. Haklısın esim zaten kapat bu konuyu bosver diyor. Abim bana grip atıyor diyor. Walla cok yanlış anlaşılacak bı zaman da atıyor tribi dedim. Basbaya hasetler demek istedim. O da hak verdi ve üzüldü.

boş verin isteyen tebrik eder.eğer çok kırıldıysanız ki konu açtığınıza göre kırılmışsınız samimi davranışlardan kaçınırsınız.ben de hamileydim beni de tebrik etmediler.düşük yaptım burada hiç kimsem yok yine de arayıp geçmiş olsun demedi ve eşimin tarafından geçmiş olsun dileklerini aylar sonra evlerine gidince duydum.üzüldük dediler o kadar herkes kendi yaşadığını bilir.ne oldu dünyanın sonumu.zaten görüşmüyordum elimi güçlendirmiş oldu.kimin ne düşündüğünü bilemezsiniz onun için üzülmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…