• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynim ve eltimin bayramda kayinvalidemi yalniz birakmasi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye 2 3 hafta sonra gitsin
Belki o da bayramda kendi annesi babası yalnız kalsın istemedi?
2 3 hafta sonra okullar kapanıyor ya biz gidebiliyoruz o da rahat rahat istediği yere gidebilirdi ama tam tersini yapıyor biz gidince gelir suya sabuna dokunmadan kurulup oturur.

Niye 2 3 hafta sonra gitsin
Belki elti de bayramda kendi annesi babası yalnız kalsın istemedi?
Babası zaten rahmetli annesi evli erkek kardeşi ve bekar kız kardeşi birlikte yaşıyorlar. Aslina bakarsanız bayram zamanı onlarda hep üst üste. Hiç uygun zaman değil o taraf içinde.

Sanirim konuyu anlamadınız bakımlik yikanmalik biri degil ki. Elden ayaktan düsmüs hasta yatalak biri degil ki. Aksine onun yardımı oluyor onlara. Bahçesinden urunleri toplar verir hayvancılık ürünlerini verir aylık geliri var asgari ücretten fazla onu verir,
E tamam o zaman niye iki hafta yalniz kalmasi dunyanin sonu gibi davraniyorsunuz?
Hatta oh elti yokken kayınvalideniz onun islerini yapmak zorunda da kalmiyor, daha iyi degil mi?

Kayınvalidemin nimetlerinden yardımından imkanlarından yararlanıyorsa bence bu kadar da rahat davranmamali
Bu seneden sonra kış ayları geldiğinde kayınvalidenizle siz ilgilenin imkanlarından siz yararlanın ama öyle lafta değil yazın gittiğinizde söyleyin ki ciddiyetiniz anlaşılsın.
Ayrıca eltiniz neden 2/3 hafta sonra gitsin ki hani bayram ya ailesini bayramda ziyaret etmek istemiş ve gitmiş sizi zerre kadar ilgilendirmez

20 saatlik mesafe dediğiniz yer uçakla 1,5 saat. İsteseniz gayet de giderdiniz. Canınız istememiş gitmemişsiniz. Eltinizi tebrik ediyorum kendi ailesine gitmiş ve kocasına da sözünü dinletmiş. Kv eve çok destek olan biriyse sizde kalsın. Madem o kadar süper biri, eltinize yardımcı, biraz da sizin evde kalıp size yardımcı olsun.

Ayrıca Eşinizi diğer konularınızda huysuz, geçimsiz, agresif biri olarak tanımlamışsınız. Kendi kendine kudurup dursun.
Maalesef gidemiyoruz öyle 1.5 saate uçak biletlerinin 4 kişilik aile için hesaplamasını da yapın 4 gün izin için 20 kusur bin uçak bileti ücreti ödeyemiyoruz maalesef. Ayrıca o 1.5 saat dediğiniz sadece uçma süresi bakalım oturduğumuz yerde havalani var mi haa tabii birde sizin köyde olabilir ama bizim köyde hava alanı yok. En yakını da 4 saat uzaklıkta.

Uçak diye bir şey icat edilmedi mi sizin yörede?
Kayınvalide her işini kendi yapacak kadar sağlıklıysa bir bayramda da yalnız kalabilir.
Hayır öyle bir bahsetmişsiniz ki, kayınvalide ile yaşamak eltiye lütuf gibi. En küçük erkek çocuk diye soran da olmamış anladığım kadarıyla istiyor musun diye. Annesini düşünen gider yanına bu kadar basit, gidemeyen de kimseye efelenemez.

Maalesef gidemiyoruz öyle 1.5 saate uçak biletlerinin 4 kişilik aile için hesaplamasını da yapın 4 gün izin için 20 kusur bin uçak bileti ücreti ödeyemiyoruz maalesef. Ayrıca o 1.5 saat dediğiniz sadece uçma süresi bakalım oturduğumuz yerde havalani var mi haa tabii birde sizin köyde olabilir ama bizim köyde hava alanı yok. En yakını da 4 saat uzaklıkta.
Eşiniz gitseydi, hep beraber gitmek zorunda değilsiniz.

Bu seneden sonra kış ayları geldiğinde kayınvalidenizle siz ilgilenin imkanlarından siz yararlanın ama öyle lafta değil yazın gittiğinizde söyleyin ki ciddiyetiniz anlaşılsın.
Ayrıca eltiniz neden 2/3 hafta sonra gitsin ki hani bayram ya ailesini bayramda ziyaret etmek istemiş ve gitmiş sizi zerre kadar ilgilendirmez
2 3 hafta sonra o da köye gelip yeterince olan iş fazlalığına iş eklemesin diye olabilir mi acaba? Hiç bir şeye elini sürmeden gün boyu oturup sıkıldım der çünkü.

2 3 hafta sonra o da köye gelip yeterince olan iş fazlalığına iş eklemesin diye olabilir mi acaba? Hiç bir şeye elini sürmeden gün boyu oturup sıkıldım der çünkü.
Çok iyi yapıyor tebrik ederim eltinizi .
Bundan sonra kışın kayınvalideniz ile siz ilgilenin madem yazın siz de eltiniz gibi yaparsınız kadın hem kış boyu kayınvalidesine bakacak hem de yazın bir de sürekli hizmet modunda olacak varmıydı başka bir arzunuz?
Yazın zaten sizin eltinizi hoş tutmanız lazım bence aman gözü açılırsa kayınvalide başımıza kalır diye

Ödeyeceksiniz. Kayınvalideniz yalnız kalıyor diye karı koca feriha gibi baygınlık geçiriyorsanız ödemek zorundasınız. Veya kayınvalideye uçak bileti alacaksınız size gelecek. Karı koca çalışıyosunuz kayınvalidenize git gel bir çift uçak bileti alacaksınız. Millete akıl vermesi, sinirlenmesi kolay. Karı koca siz de azcık işe yarayın. Ayrıca kimsenin köyünde havalimanı yok. En yakın havalimanından biner bir şey olmaz.

images-16.webp

Aslında aylara da böldük bir bakıma yazları biz musaitiz biz gidiyoruz yanına, kis ayında onlar müsait onların yanına gidiyor kızlar yani gorumcelerim misafir gibi yandan yandan duruyorlar. Mesele aslında biraz düşüncesizlik ve anlayışsizlik.
Simdi kimse yok gidip kalanilirdi yanında 2 3 hafta sonra da biz gidince istediği gibi tatilini memleketini falan ne istiyosa yapabilirdi. Tam tersini yapiyo kimse yokken o da yok bizlerin izin zamanında hep orda.

Aslında aylara da böldük bir bakıma yazları biz musaitiz biz gidiyoruz yanına, kis ayında onlar müsait onların yanına gidiyor kızlar yani gorumcelerim misafir gibi yandan yandan duruyorlar. Mesele aslında biraz düşüncesizlik ve anlayışsizlik.
Simdi kimse yok gidip kalanilirdi yanında 2 3 hafta sonra da biz gidince istediği gibi tatilini memleketini falan ne istiyosa yapabilirdi. Tam tersini yapiyo kimse yokken o da yok bizlerin izin zamanında hep orda.
Aslına bakarsanız benim icin cok sorun değil biz gidince de hemen bavulunu kapıp koye gelip ay böcekten korkarim ay bulasik yıkayamam ellerim soyulur deyip beni sinir etmesi. Mecbur sebeplerden gidemediğimiz zaman o da ortada yok keyfi sebeplerden. Biz gidince de hopp orada tüm gün oturup sıkıldım der....
Ödeyeceksiniz. Kayınvalideniz yalnız kalıyor diye karı koca feriha gibi baygınlık geçiriyorsanız ödemek zorundasınız. Veya kayınvalideye uçak bileti alacaksınız size gelecek. Karı koca çalışıyosunuz kayınvalidenize git gel bir çift uçak bileti alacaksınız. Millete akıl vermesi, sinirlenmesi kolay. Karı koca siz de azcık işe yarayın. Ayrıca kimsenin köyünde havalimanı yok. En yakın havalimanından biner bir şey olmaz.

hanımlar sizin eşleriniz de benimki gibi mi? Sürekli huysuz mızmız hep kendi istekleri ön planda. Mesela bu gün çocugu okuldan aldık birlikte eve geldik yemek hazırlanacak çocuk ilgi bekliyor çorba koyacağım ocağa ya çocuğa ya ocağa bakar mısın diyorum sinirlenmeler bağırıp çağırmalar gerçekten boğazıma kadar geldi. Evlenmeden önce bak ikimizde çalışıyoruz yeri gelir çocugumuza bakarsın yeri gelir ev işlerinde yardımcı olursun diye konusurken aaa ne demek hayat elbette müşterek ikimizde eve gelir getiriyorsak evdeki sorumluluklar neden sadece senin olsun diyen adam evlendikten sonra istiyorki geçsin köşeye otursun her şeyi ben yapıyım E bende insanım işten geldik aynı anda çocuga bak yemek hazırla hepsini birden nasıl yapabilirim? gerçekten bu tartışmalardan yoruldum bütün enerjimi bütün moralimi bozuyor gece oldu mu da özel ilgi bekler şimdi neden bu kadar benciller dünya da ki herkes hersey onlara hizmet için var sanki... Sizlerde nasıl durumlar çalışan hanımlardan yorum bekliyorum

Hanımlar sizin eşleriniz nasıl benim kocam haklı da olsam biriyle tartıştığım an beni azarlamaya başlar ele karşı beni küçük düşürür bu huyları yüzünden ondan çok soğudum ne yapmalıyım

Merhaba hanımlar 12 yıllık evliyim. Eşim bendrn 10 ywş büyük ben 36 yım o 46 yaşında. Durgun keyifsiz bezgin bir hali var hep. Ben önermezsem ne gezmeye gideriz ne dışarı çıkarız. Dışarda sessiz pısırık evde en küçük şeylerden tartışır. İkimizde aynı işi yapıyoruz gelirler aynı işten gelir direk yatar yorgunum der durur evi işi çocuk bakımı her yük bendedir. Böyle ruhsuz sorunlu sıkıntılı gibi bir hali var hep ayrılmak istiyorum ama cesaret de edemiyorum ama galiba ben artık bu adamı sevmiyorum sadece alışkanlıklar ve çocuk için süren bir evlilik. Hiç mutlu değilim ve artık bıktım ama boşanmak da bir çözüm mü bilmiyorum. Yorumlarınızı merak ediyorum

Evliyim ve esim inanılmaz huysuz ve geçimsiz biri. Evdeki huzurun artması için neler yapıyorsunuz?
Bu mutlu evliliği bozmaya çalışan eltiyi kınıyorum.

Kadın zaten kışın kayınvalide ile geçiriyor. Kıştan sonrasını diğer çocukları düşünsün.
Mecbur değil.
Kızları düşünmüyorsa yine eltinin sorunu değil ki sizin dediğiniz gibi her işini yapan, hatta eltiye bile bakan kayınvalidenin yalnız kalması bu kadar dert de olmamalı. Çok dert eden de kalkar kendi gider dediğim gibi. Başkasının üzerimde evlatlık yapmaya çalışmanın manası yok.

Son düzenleme:
Durum sanirim farkli anlasilmis. Kayınvalidem genelde bakar gelin hanıma. Maddi manevi destek olur yanına gittiğinde ev temizliğinden yemeğine kadar kvalide yapar. Hasta veya kendine bakamayacak bir durumda değil. Yaza doğru koye geçer ekim dikim ve inek vs isleri bile yapar. Eltimi suçlama nedenim bizlerin okul kapanmadan önce gelemecegini biliyor birkaç hafta daha bekleyip tatilde gidebilirdi ama o tam tersini yapar ihtiyaç varsa ortada olmaz biz gidince gelir köye odasına geçer hic bi işin ucundan da tutmaz
kayimvaliden hasta duskun degilmis madem neden sizi bekliyor anlamadim sanami sorcakti onunda bir ailesi var.ne terbiyesizsiniz ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X