Kaynim ve kayinvalidem off off

Ilginç olan ilk başta eviniz olsun kira derdiyse uğraşmayın demesiydi bir anda değiştiler
O degisimin altinda kim bilir neler vardir.
Ben yerinizde olsam nisanlim ile birlikte kayinvalide ve kayinpederi karsima alirim.
Otururum ve konusurum bu mevzu hakkinda.

Ciddiyim bu konuda, konusmadan, niyetlerini ogrenmeden size rahat yok.
Derim sizin amaciniz nedir? Kirada oturmayalim istediniz ev aldiniz ailece hem siz hem biz ev icin elimizden geleni yaptik.
Evin degeri artmis olabilir, ancak bu evi satmak ne demek? Madem degeri artarsa degerlendiririz dusuncesindeydiniz neden beni ve ailemi bu konuda uyarmadiniz? Ben bu kadar heves etmez, ailem de bu kadar caba sarf etmezdi.
Ne yapacaksiniz bu konuda? Bana net bir cevap borclusunuz, evi satiyor musunuz?
Peki biz ne yapacagiz? Kirada surunmesin istediginiz oglunuzu simdi kirada mi oturtacaksiniz?
Neden bu sekilde davraniyorsunuz?

Direkt, yuzlerine karsi tum cesaretimi toplar, nisanlim ile birlikte bunun altini ciziyorum, oturur konusurdum bu konuyu enine boyuna.
Gerekirse de kendi ailemle birlikte gider konusurdum.
Bu ciddi bir konu bana gore, bu sekilde ciddi konuda yamuk cizen bir aile, daha sonrasinda neler yapmaz ki?
Siz onlemini simdiden alin, sonrasinda tatsizlik yasayip uzulup aglamaktansa, bastan olsun olacak.
Sizin de kafaniz net, boynunuz dik olsun bu konuda.

Bilmiyorum tavsiyeme uyar misiniz, uymazmisiniz.
Ama acabalarla yasamaktansa, net bir hayat surmek her zaman en iyisidir.

Ben de bunu düşünüyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için. Eğer bu denli uzatacaklarsa alıp karşıma konuşacağım. Inanın kirada otururum ama kafam rahat olur .

Böyle sözünde durmayan kibarca söylüyorum argosunu siz anlayın. ailem olsa kötü degil düşman olurum benim kredi çektiğim evi satıp yazlık alıcak

Emlakçı ederini söylemiş ki evi adam eden benim zevkim ona bile karışmıştı ya
Emlakcilar ederininden fazlasini soyler. Bakalim dedigi fiyata satilabilecek mi?
Bende alici var hemen sandim.
Alin karsiniza konusun bu boyle olmaz hic zaman kaybetmeyin. Gerekirse cok siz odersiniz ama sattirmayin evi. Bu devirde ev sahibi olmak cok zor. Ne demek yani! Once vericeksin icini yaptiracagim sonra yok vazgectim.
Eger icine siz para harcadiysaniz yikin dokun yaptirdiginiz yerleri oyle birakin bakalim ederi ne kadar olacak o zaman
verilen mal geri aliniyor. Pes!

Ben de bunu düşünüyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için. Eğer bu denli uzatacaklarsa alıp karşıma konuşacağım. Inanın kirada otururum ama kafam rahat olur .

Benim de demek istedigim bu zaten, az asim agrisiz basim diye bosuna dememisler.
Evlilik geciren ve yeri geldiginde kayinvalide/kayinpeder sorunu yasayan bir cok kadin sana net olmani onerir ki, sonrasinda basin agrimasin.
Basta nasil baslarsa sonrasi da oyle gider.

Ev alacaklari icin altin istememissiniz, bari ev olmayacaksa size altinlarinizi versinler.
Siz olmadi biraz para toplar, pesinat yapar ev alirsiniz.
Nihayetinde kirada oturmakta zor.

Benim de basimdan benzer bir mevzu gecti.
Evlenmemize 6 ay kala, kayinvalide ve kayinpeder 50 bin biz verelim pesinat yapin ev alin demislerdi.
Ben de calisiyordum o zaman, gezdik tozduk bir suru ev baktik, ona burun kivirdilar buna burun kivirdilar.
Evlenmeme 2 ay kala ev kiraladik. 8 sene kirada oturdum.
Kiracilik zor is.

Gecen ay bir tane ev aldik, o da kavga kiyamet esimle, maalesef.
Ama aldik sukur.

Diyecegim o ki, bastan boyun egmeyin, sonradan hep ayni sekilde davranisi bir cok baska konuda da yasarsiniz.
Simdiden kendi SINIRLARINIZI ve limitlerinizi belli edin ki onlarda size istedikleri gibi davranamasinlar.

Gerçekten de öyle bende hiç bişey istemedim onlar yapmak istediklerini aldılar adettir diyerek ama ben kendi adetlerimi söylesem altından kalkamıcaklarını bildiğim için bişey istemedim kendilerince birde böyle alınca hep övgü sürekli minnet bekleyen bir kayınvalidem var ben normal bi şekilde teşekkür ettim halde yanlış anlaşıldım de etrafımdaki evliler aldır yaptır bak sonra pişman olursun dediler ,oldum cidden o yüzden bende aldır diyenlerden oldum kendim minnet etmiyorum ama senin durumun farklı o yüzden benim gibi sinirlenip geri adım atma insan pişman oluyor onlarda yaptıklarıyla kalıyor

Ben ve ailem çok bir masraf yapmadi ama babam musluklarina kadar kendi taktı prizleri değiştirdi her şey maddiyat değil ama anlamazlar

Kendine yazlık alacaksa sizden aldığı altınları versin, kredi borçları ve ev onun onun olsun. Hiç bir şey yaşanmamış gibi en başa dönün

Her insan annesini sever saygı duyar ama çizgisi önemlidir eşle anne arasındaki. Konu niye buraya geldi anlamadım

Anneci oldugunu siz söylediniz. Anneci olmakta sorun yok dediginiz gibi a) cizgiler vasa ve b) annesi normal ise. B) belli ki sorunlu. A) daha henüz net degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…