kaynımın çok bilmiş sevgilisi

İnsanlar çalıştığı yere göre mi şekilleniyor üstünlük açısından.Hanımefendi siz önyargılısınız belli ki bu kızı istemeyenler var ailede babasının öyle demesi ailenin hoşuna gitmemiş olabilir.Ama siz kendiniz düşünün başkalarının ne düşündüğünü bir önemsemeyin.Sizce haksız mı evleneceği kişinin çalışıyor olmasını istemekte? Ki ondan daha yüksek konumda olmamak için sınavları kaçırıyor özellikle yapıyor bunu.Küçük görme gibi bir niyeti olsa o sınavlara da girer ben buyum işte diye böbürlene böbürlene gzeredi.Ha girmek hakkı da aslında girse de lafını etmemelisiniz ama o fedakarlık yapmış.Şimdi siz de onun hakkında bir forumda konu açıyorsunuz ki konu sizinle de aslında alakalı bile değil.Onların hayatları..Bir yuva kurulacak bence buna engel olmayın hele ki kız bu kadar sakınırken.Söylerseniz bir sorun çıkmaz bence,ama kaynınız üzülür kendi aşağılık kompleksine kapılıp kızla arası bozulabilir.Ama duygularınızı katarak aynı bu şekilde söylerseniz bütün aile kıza karşı cephe de alabilir.Kız sizinle bir şey paylaşmış bırakın bu aranızda kalsın.Kimse laf taşımanın vebalini kolay kolay ödeyemez..

çalıştığımız yeri söylemek istemedim ama bayan arabesk arkadaşam söyletmek zorunda bıraktı daha ilk yorumunda bana kıskanç fesat dedi açık açık. her ne kadar onunla aynı fikirde olsanızda çok çok daha seviyeli yorum yaptığınız için tşk ediyorum

ağzına sağlık arkadaşım yazdıklarımı doğru anlamışsın tşk ederim verdiğin cvp içinde. bizim evi yapan müteaahitte ünv. mezunu deildi ama olmuş işte herneyse konu bu değil. artık konu açarken bile 1 saat düşünür olduk

Ben bu forumda yok yere konu sahibine saldırıp eleştiride hadlerini aşanları asla tasvip etmem, konuyu buraya çekmeyin isterseniz.

Kızla konışmanızdan kendinizce anlamlar çıkartmış, bize de "milleti kızın üzerine salsam mı?" diye soruyorsunuz apaçık. Ne kadar da iyi niyetlisiniz siz öyle!

Merak etmeyin kız kendini beğenmişse en azından kaynınız farkeder, zaten onların keyfi bilir, belki kızı bilmişliğiyle sevdi, sizi niye ilgilendiriyor ki? Neden iş çıkarmaya çalışıyorsunuz? Kendi çıkarımlarınızla neden insanların hayatlarına müdahale etmeye kalkıyorsunuz? Siz değil kaynınız evlenecek.

Son düzenleme:
sen hiç karışma derim kız iyiyse de kötüyse de onların ilişkisi ve kendi kararlarını vermeleri gereken yetişkin insanlar iyilik yapmak için uğraşırsın sonra bişey olur anlaşıverirler sen kötü gelin olursun.hiç ağzınızın tadını bozmayın.

gercektennnnn hiççç biii kucumsemeee alametinizzz bu zamanaaa kadarrrr olmamıssss bileeeee! gercektennnnn...

bideee hala kucumsemıyorummm diyorsunuzz yaaa... pess vallahii pesss....

ayy vallahı su cumlenızle kahkaha attımmm.. problem yani sizi kıskanmadıgımı aslında?! yoksa 2yıllık üni mezunu olan bu elti adayının bu denli özgüveni olmasımı?? yoksa sizden daha güzell olmasımı?!!

siz bu gencecık yasındaki kadını cekemıyorsunuz işte.. o şu bu hepsi birer bahaneden başka bişey değil!!! konu niye buralara geldi bılıyomusun sizin o dusunemediğiniz aklınıza gelmeyen ''dusunce yelpazenızın''diğer kısmını dusunebılen kadınlar oldugu için suan haksız durumdasınız..ister beyenın ister beyenmeyın.. bu böyle yani.

ndd nin dediği gibi bu kız gelecegınden fedakarlık yapmıs sevgılısınden ayrı dusmemek için.. ama siz ona bıle bi kulp bulmussunuz..

ya hanımefendi kırmızıyaaldığınız yerin devamınıda okusanıza siz söylettiniz diyorum küçümseyecek olsam ilk başta söylerdim size cevap olarak söyledim ama anlamzsınız belli sen eltilerini vs. çekemeişsin hemen aklına bunlar geldiğine göre kendi başınada gelmiş. ne ağızla konuştuğunuzu görüyoruz bakın burda kendini geliştirmiş bi sürü hanımefendi diyebilecğim kadınlar var işte onlardan üslup öğrenin mahalle ağzıyla konuşmayın benimle iyi günler

ağzına sağlık arkadaşım yazdıklarımı doğru anlamışsın tşk ederim verdiğin cvp içinde. bizim evi yapan müteaahitte ünv. mezunu deildi ama olmuş işte herneyse konu bu değil. artık konu açarken bile 1 saat düşünür olduk

valla ALLAH kolaylık versin sana ne deyim :31:
herkez istediği gibi anlıyor konuları sanırım...

gercektennnnn hiççç biii kucumsemeee alametinizzz bu zamanaaa kadarrrr olmamıssss bileeeee! gercektennnnn...

bideee hala kucumsemıyorummm diyorsunuzz yaaa... pess vallahii pesss....

ayy vallahı su cumlenızle kahkaha attımmm.. problem yani sizi kıskanmadıgımı aslında?! yoksa 2yıllık üni mezunu olan bu elti adayının bu denli özgüveni olmasımı?? yoksa sizden daha güzell olmasımı?!!

siz bu gencecık yasındaki kadını cekemıyorsunuz işte.. o şu bu hepsi birer bahaneden başka bişey değil!!! konu niye buralara geldi bılıyomusun sizin o dusunemediğiniz aklınıza gelmeyen ''dusunce yelpazenızın''diğer kısmını dusunebılen kadınlar oldugu için suan haksız durumdasınız..ister beyenın ister beyenmeyın.. bu böyle yani.

ndd nin dediği gibi bu kız gelecegınden fedakarlık yapmıs sevgılısınden ayrı dusmemek için.. ama siz ona bıle bi kulp bulmussunuz..

bu zamana kadar olmamıştı sayenizde oldu benide kendinize benzettiniz.

Sayın konu sahibi arkadaşım buradaki konu değerlendirmenin amacı her açıdan olayı yorumlamak... belki siz hatalısıznı,belki o kız net olamıyor yada siz tamamen haklsınız vs vs... ancak her açıdan yorumları değerlendirmek yerine istediğimiz açı dışındaki yorumlara tepki vermesek belki hepimiz çok şey öğrenebiliriz.. bu sözüm herkese sadece size değil... ayrıca kişisel düşüncem daha baştan iş,eğitim bu kadar sorun olmuşsa bu evlilik düşüncesi zaten hayalden öteye gidemez...

demekki kız anasını babasını tanımamış ,işsiz 2. yıllık okumamış biriyle onu evlendirmeyeceklerini anlayamamış ,burda oğlanın suçu ne yazık değilmi ona peki neden ailesinin içine girdi burda bunu tartışmak yerine babasını ikna yoluna gidemezmiydi,herkez bu memlekette okumak zorundamı..
ayrıca müteahhitlik okulu fln bilmem inşşaat ustasıyken müteaahhitliğe başlayan 2 kişi tanıyorum abartmayalım lütfen bildiğiniz amele bile isterse bu işi yapar eşimin arkadaşıda memur oda bu işi yapıyor..
ayrıca konu sahibi konuştuklarımı ailemle paylaşayımmı demiş yeri gelince gelin kaynanasını annesi gibi görmüyor derler ...
farzettki kaynın erkek kardeşin kaynananda annen artık buraya konu bile açılmaz bu ne saldırıdır anlamadım gtti
bu konuya yazılacak iki cvp var evet söyle şu şu sebepten,bence syleme bu bu sebepten...
kıskandın diyenimi ararsın çekemiyorsun diyenimi...
şimdi burda herkes okusun doktora yapsın diyen olmadı bu 1
kaynında suc bulmadık bu 2
ailesi paylaşmak demek onun fesat oldugunu gösterir buda 3

üni mezunu olmayan müteahhite (hatta tek okumakta yetmıyor neyse girmyiroum o tarafa) ;USTABAŞI denir.
ya hanımefendi kırmızıyaaldığınız yerin devamınıda okusanıza siz söylettiniz diyorum küçümseyecek olsam ilk başta söylerdim size cevap olarak söyledim ama anlamzsınız belli sen eltilerini vs. çekemeişsin hemen aklına bunlar geldiğine göre kendi başınada gelmiş. ne ağızla konuştuğunuzu görüyoruz bakın burda kendini geliştirmiş bi sürü hanımefendi diyebilecğim kadınlar var işte onlardan üslup öğrenin mahalle ağzıyla konuşmayın benimle iyi günler

:)) arkadasım ben hepsını okudum ama siz bı ben haklıyım derdıne dustugunuz için.. sadece cımbızla secip okuyup bana cvp yazma derdıne dustunuz..

kucumsemeyen soylemez zaten her sekılde benım gibi :1: egonuzu tatmin etmeye ne meraklısınız yahuu :24:

kim benimle nasıl muhatapsa bende onunla o şekılde konusurum anlaşıldı mı?!

bu kkda yeni trendi soyleyeyım hemen..

doğruları soylemek = konusmak için konusmak...mahalle ağzıyla konusmak...saldırmak oldu

ben şimdilik çıkmaz zorundayım iftar için yemek hazırlıcam yine gelicem herkese hayırlı iftarlar

şimdi burda herkes okusun doktora yapsın diyen olmadı bu 1
kaynında suc bulmadık bu 2
ailesi paylaşmak demek onun fesat oldugunu gösterir buda 3

üni mezunu olmayan müteahhite (hatta tek okumakta yetmıyor neyse girmyiroum o tarafa) ;USTABAŞI denir.

:)) arkadasım ben hepsını okudum ama siz bı ben haklıyım derdıne dustugunuz için.. sadece cımbızla secip okuyup bana cvp yazma derdıne dustunuz..

kucumsemeyen soylemez zaten her sekılde benım gibi :1: egonuzu tatmin etmeye ne meraklısınız yahuu :24:

kim benimle nasıl muhatapsa bende onunla o şekılde konusurum anlaşıldı mı?!

bu kkda yeni trendi soyleyeyım hemen..

doğruları soylemek = konusmak için konusmak...mahalle ağzıyla konusmak...saldırmak oldu

ben sizinle muatap olmicam sizde benim konuma yorum yapmak zorunda hissetmeyin kendinizi.
kaynımda ustabaşıymış sizden öğrenmiş olduk ( sadece para vererk ortak oldu ama siz her yorumunuzda bi meslek yakıştırması yaptınız yok yapı malz. dükkanı açtı yok ustabaşı vs. müteahhitlik yapıyo derken herkes anladı bi siz anlamadınız hayrettt !...
anlayış meselesi diyelim. sen rahat ol canım benim sanal alemde ego tatminine ihtiyacım yok
ve artık sizinle muatap olmak istemiyorum iyi günler kendinize iyi bakın

Bence siz de kötü niyetli değilsiniz ama dediğim gibi ailenin görüşleri taraflı olabilir sonuçta herkes kendi açısından bakıyor, sizin kızla aranızda kalsın boşverin :34: Hayırlı iftarlar..

Sayfaları okumadım ama kızın sınava girmeyip, memurluktan vazgeçmesi,
bence fedakarlıktır.
Ve sevdiği adamı ezmek istemediğinin göstergesidir.

Helal olsun her insan yapamaz!

Siz niye bu şekilde söylemesini çok bilmişlik olarak algıladınız onu merak ettim.

Sayfaları okumadım ama kızın sınava girmeyip, memurluktan vazgeçmesi,
bence fedakarlıktır.
Ve sevdiği adamı ezmek istemediğinin göstergesidir.

Helal olsun her insan yapamaz!

Siz niye bu şekilde söylemesini çok bilmişlik olarak algıladınız onu merak ettim.

benim anladığım kadarıyla da kız lisans mezunlarının tarihinde sınava gireceğini zannettiği için sınav taihini kaçırmış. konu sahibi de sen liselerle gircektin diyince öyle bi kılıf uydurmuş.

Son düzenleme:
ıkınızde bırbırınıze karsı zıtlasmısınız bu bi gercek...

kız size hitap ettiği gibi kaynınızla konusmuyor. eger oyle olsaydı kaynınızda taa liseden berı gelen ilişkisine pekala son verebılırdı..

birde sizin kızınız olsa sizde işi gucu olmayana kızınızı vermezdiniz nihayetınde... lise mezunu müteahhitlik nasıl yapacak?? siz kaynınız hakkında lise mezunu biri hakkında soyledıklerınızı neden nasıl gormezsınız??!! müteaahhitliği kolay bi meslek mi snıyorsunuz mıllet müteaahhit olabılmek için 4yıllık fakulte bıtırmekte yetmıyor.. bunun tezi doktorasından sonra 10yıl kadar calısma suresınden sonra kpss gibi tekrar sınava gırdıkleri takdirde olabılıyolar..
sizin o soyledıklerınız insaat muh. yada taseronluktur..olmadı yapı malz satan bi dukkandır--- kaynınızın acacagı dükkan yani.hee tek dukkanı acmakla iş bitmiyor..hesapları tutacak bir muhasebecıyede ihtiyacı olacak yani bi muhasebecıye işveren niteliğinde olacak..bunun için yeterli sermayesi vardır umarım..

siz elti adayınızı kucumserken(2 yıllık üni bıtırmıste nolmusss sankiii diyerekk) bi kendinize bakın önce... lise mezunu kaynınızı müteahhitlerle bir tutuyorsunuz!!!

iyiki farklı sehırlerdeısınız yoksa bu kıskanclık ve fesatlıgınızla elinizden geleni ardına koymazdınız...

yazılarınızı hayretler içinde okudum. konu sahibini sürekli ''kıskançç, fesatt'' diye kışkırtmalarda bulunmanıza değinmiyorum bile ama
müteahhitlik konusunda şu yazdıklarınıza şaşırdım da kaldım resmen. Nasıl da uydurmuşsunuz. Hadi bilmiyorsunuz, bari ''nasıl müteahhit olunur'' diye bi yazıp arasaydınız google'da.. kim 4 sene okuyomuş da, üstüne de master doktora yapıp bi de on sene çalışıp bi de o da yetmeyip kpss'ye giriyomuş?? Hay Allahım yaa hiç gülceğim yoktu :60: en ünlü müteahhitlerimizen Ali Ağaoğlu'nun eğitimini biliyor musunuz? ben söyliyim ; lise terk..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çok güzel örnek vermişsiniz...

Uydurmuş olabilir tabi,
ama altında yatan sebebi çok güzel açıklamış bence...

gerçekse bence de çok güzel bi düşünce doğrusu ama kon sahibinin anlattığı kadarıyla gelin adayının babasına hak verir gibi bi konuşma tarzı olduğu için, nişanlısı için memuriyetten vazgeçecek biri gibi gelmedi bana. tabi benim hissiyatım sadece yanılıyor da olabilirim. :26:

yazılarınızı hayretler içinde okudum. konu sahibini sürekli ''kıskançç, fesatt'' diye kışkırtmalarda bulunmanıza değinmiyorum bile ama
müteahhitlik konusunda şu yazdıklarınıza şaşırdım da kaldım resmen. Nasıl da uydurmuşsunuz. Hadi bilmiyorsunuz, bari ''nasıl müteahhit olunur'' diye bi yazıp arasaydınız google'da.. kim 4 sene okuyomuş da, üstüne de master doktora yapıp bi de on sene çalışıp bi de o da yetmeyip kpss'ye giriyomuş?? Hay Allahım yaa hiç gülceğim yoktu :60: en ünlü müteahhitlerimizen Ali Ağaoğlu'nun eğitimini biliyor musunuz? ben söyliyim ; lise terk..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çok güzel örnek vermişsiniz...

Doğru soyluyosunuz..

Sanmıstımki iibf den mezun olan bı kısının kademe kademe yukselerek önce smmm sonra yemınlı malı musavir olacak sekılde gidiyor sanmıstım evet hatalıyım.. yani insaat muhden sonraki kademeyi müteahhitlik sanıyordum …
bu arada kpssye girilir demedim dikkatli okuyunuz??kpss gibi tekrar sınava girilir dedim..yani kpss gibi zorlu bi sınava girilir bu alanda demek istedim..
meger müteahhit olabilmek için 18 yaşını doldurmak yeterliymiş..

bu konuda herkesi yanlıs bilgilendirip yönlendirdiğim için Özür Dilerim.. ancak konu sahıbının art niyetli oldugu fikrimin arkasındayım.

Sizede teşekkür ederim bir bilgi sahibi daha oldum..

Back
X