kaynımın çok bilmiş sevgilisi

Amannn!
Sakın karısmayın, yorum yapmayın. Kendı ne dusunuyorsa nasıl ıstıyorsa oyle olsun. Hosunuza gıtmedıyse mesafenızı koyarsınız araya. Yarın bır gun kotu olmayın kımseyle.

Bende iki yıllık üniversite mezunuyum. Dışardan bakıldığında önemsenecek birşey gibi görünmese de aile için büyük birşey. İki yıl da olsa dişinden tırnağından artırıp evlatlarını okutmaya uğraşıyorlar. İki yıl evlatlarından ayrı yaşıyorlar. İki yıllık üniversite okumak insanı çok büyük bir yere getirmese de aile için çok farklı değerler kazanıyor. Kızın babası kızımı okuttum demekte haklı. Okutmuş sonuçta! Ayrıca kız sınavı doğru düzgün araştırmamış bile, kazanırsa sevgilisi ile arasında çok ciddi uçurum olacağından ve ailesinin kesinlikle onaylamayacağından... Daha ne yapsın? Sence sen kaç yıllık sevgilisinden daha mı çok değer veriyorsun kaynına? Nedir bu insanların kıskançlığı, kini? Aynı durumda sende olabilirdin. O zaman kendini yüksekte mi görüyor olacaktın? Ya da babamda kim oluyor ben değer veriyorum evleneceğim mi derdin? Allah aşkına biraz empati!

Sayfaları okumadım ama kızın sınava girmeyip, memurluktan vazgeçmesi,
bence fedakarlıktır.
Ve sevdiği adamı ezmek istemediğinin göstergesidir.

Helal olsun her insan yapamaz!

Siz niye bu şekilde söylemesini çok bilmişlik olarak algıladınız onu merak ettim.

canım sanırım yanlış anladın memur olmaktan vazgeçmesini çok bilmişlik olarak algılamadım. ben genel olarak bu kızın her iki lafından birinde sevgilisiyle arasında uçurumlar olduğunu ima etmesi hatta söylemesine kızdım. aralarında uçurum açan 2 yıllık önlisans mezunu olması olmamalı. bence bu uçurum değil ama kız sürekli aralarında dağlara kadar fark varmış gibi ayrı dünyaların insanlarıymış gibi konuşuyor ben konuyu anlatırken özetledim haliyle. kızın sürekli vurguladığı şeyler bunlar.

canım sanırım yanlış anladın memur olmaktan vazgeçmesini çok bilmişlik olarak algılamadım. ben genel olarak bu kızın her iki lafından birinde sevgilisiyle arasında uçurumlar olduğunu ima etmesi hatta söylemesine kızdım. aralarında uçurum açan 2 yıllık önlisans mezunu olması olmamalı. bence bu uçurum değil ama kız sürekli aralarında dağlara kadar fark varmış gibi ayrı dünyaların insanlarıymış gibi konuşuyor ben konuyu anlatırken özetledim haliyle. kızın sürekli vurguladığı şeyler bunlar.

Doğru soyluyosunuz..

Sanmıstımki iibf den mezun olan bı kısının kademe kademe yukselerek önce smmm sonra yemınlı malı musavir olacak sekılde gidiyor sanmıstım evet hatalıyım.. yani insaat muhden sonraki kademeyi müteahhitlik sanıyordum …
bu arada kpssye girilir demedim dikkatli okuyunuz??kpss gibi tekrar sınava girilir dedim..yani kpss gibi zorlu bi sınava girilir bu alanda demek istedim..
meger müteahhit olabilmek için 18 yaşını doldurmak yeterliymiş..

bu konuda herkesi yanlıs bilgilendirip yönlendirdiğim için Özür Dilerim.. ancak konu sahıbının art niyetli oldugu fikrimin arkasındayım.

Sizede teşekkür ederim bir bilgi sahibi daha oldum..

çok şükür anlamışsınız. fakat benim art niyetli olmam konusunda fikriniz değişmemiş.
benim erkek kardeşim olmadığı için kaynımı çok severim bende 8 yaş küçüktür ve öz kardeşim gibidir.
bu gelin adayı benim öz kardeşimin sevgilisi olsaydı eğer ve benimle böyle konuşsaydı belki ben bunu annemle yada kardeşimle paylaşırdım bu kız sanki ezmeye çalışıyo kardeşimi diye düşünerek. çünkü sorunların evlilik öncesi çözülmesi gerektiğine inanıyorum.
eşimin ailesinde çok sevilen bir gelinim senin tam zıttın yani. o nedenle beni fesat bulman normal çok zıt karakterleriz. bi konunda kendini anlatmışsın eşinin ailesinin sana ne kadar güzel davrandıkları halde hem inatlaşmışsın sevmemişsin onları ve bununda farkındasın. asıl şimdi ben sende bi fesatlık gördüm.
konuma dönersek ; henüz bişey yapmadım kaynımın kız arkadaşına. 2 yıldır bu şekilde bi ilişkimiz var face te görüşyürouz . 2 yıldır kimseye bişey demedim hatta iyi kız diye övdüm. ama doğrumu yaptım yanlış mı ona karar veremediğim için buraya konu açtım. sizde beni fesatlıkla kıskançlıkla suçladınız. etrafımda zaten herkesin açık açık söylediği - inş. bende evlenince sizin gibi mutlu bir çift olurum - yada - tüm gelinler bi yana sen bi yana bu ailede- diye eşimin hala ve teyzelerinde aldığım övgüler bana ömür boyu yeter. fesatlık hayatta asla kabullenemeyeceğim bişey ben RABBİM e çookk inanan bi kul olarak fesatlık ne denli insanı yiyip bitiren illet olduğunun bilincindeyim. umarım yaptığın suçlamamnın farkına varmışsındır kıskançlığı geçtim ama sürekli fesat demenikabullenemem mübarek gündeyiz ve hakkımı helal etmyorum

yazılarınızı hayretler içinde okudum. konu sahibini sürekli ''kıskançç, fesatt'' diye kışkırtmalarda bulunmanıza değinmiyorum bile ama
müteahhitlik konusunda şu yazdıklarınıza şaşırdım da kaldım resmen. Nasıl da uydurmuşsunuz. Hadi bilmiyorsunuz, bari ''nasıl müteahhit olunur'' diye bi yazıp arasaydınız google'da.. kim 4 sene okuyomuş da, üstüne de master doktora yapıp bi de on sene çalışıp bi de o da yetmeyip kpss'ye giriyomuş?? Hay Allahım yaa hiç gülceğim yoktu :60: en ünlü müteahhitlerimizen Ali Ağaoğlu'nun eğitimini biliyor musunuz? ben söyliyim ; lise terk..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çok güzel örnek vermişsiniz...

aynen size katılıyorum bu arkadaşın yazdıklarını bende hayretle okudum durmadan bize müteahhitlik nedir onun tanımını yapıyor oysa bir çok eşimin ve kayınpederimin tanıdığı var lise mezunu bile değil adam yüzlerce ev yapmış müteahhitlik yapıyor... aynen dediğiniz gibi Ali Ağaoğlu lise mezunu bile değil....ayrıca benim kayınpederimde 20 yıldır müteahhit ve lise mezunu ne bir sınava girmişliği var ne doktora yapmışlığı var şimdi anlamadığım müteahhit diye bildiğimiz kişiler meğer ustabaşımıymış biz mi yanlış biliyorduk :44:

çok şükür anlamışsınız. fakat benim art niyetli olmam konusunda fikriniz değişmemiş.
benim erkek kardeşim olmadığı için kaynımı çok severim bende 8 yaş küçüktür ve öz kardeşim gibidir.
bu gelin adayı benim öz kardeşimin sevgilisi olsaydı eğer ve benimle böyle konuşsaydı belki ben bunu annemle yada kardeşimle paylaşırdım bu kız sanki ezmeye çalışıyo kardeşimi diye düşünerek. çünkü sorunların evlilik öncesi çözülmesi gerektiğine inanıyorum.
eşimin ailesinde çok sevilen bir gelinim senin tam zıttın yani. o nedenle beni fesat bulman normal çok zıt karakterleriz. bi konunda kendini anlatmışsın eşinin ailesinin sana ne kadar güzel davrandıkları halde hem inatlaşmışsın sevmemişsin onları ve bununda farkındasın. asıl şimdi ben sende bi fesatlık gördüm.
konuma dönersek ; henüz bişey yapmadım kaynımın kız arkadaşına. 2 yıldır bu şekilde bi ilişkimiz var face te görüşyürouz . 2 yıldır kimseye bişey demedim hatta iyi kız diye övdüm. ama doğrumu yaptım yanlış mı ona karar veremediğim için buraya konu açtım. sizde beni fesatlıkla kıskançlıkla suçladınız. etrafımda zaten herkesin açık açık söylediği - inş. bende evlenince sizin gibi mutlu bir çift olurum - yada - tüm gelinler bi yana sen bi yana bu ailede- diye eşimin hala ve teyzelerinde aldığım övgüler bana ömür boyu yeter. fesatlık hayatta asla kabullenemeyeceğim bişey ben RABBİM e çookk inanan bi kul olarak fesatlık ne denli insanı yiyip bitiren illet olduğunun bilincindeyim. umarım yaptığın suçlamamnın farkına varmışsındır kıskançlığı geçtim ama sürekli fesat demenikabullenemem mübarek gündeyiz ve hakkımı helal etmyorum

size tek diyeceğim gökyüzünden gelecek olan kemikleri görebilmek için seyre daldım.

bende önlisans mezunuyum abartılacak bişey yok gerçekten konuyu bu yönden ala alıp abartmayın ..
onun öncesinde anasfınıda dahil ederseniz 12 senelik bi eğitim öğretim süreci var şimdi biz bu eğitimi göz ardı edip lise mezunu oalnlarımı aşağılıyoruz tabiki hayır...ama abartmasın uçurumda uçurum diye tuttaran bi kızın aslında bahsettiği aralığın belediye çukurundan daha derin olmadığını anlatılması lazım..
müteaahhitlik konusununda açıklığa kavuşması çok iyi olmuş ...:1:

Son düzenleme:
oncelikle bu durumun bilmislikle alakasi yok..hayat kendilerinin,tarzlarini cizecek olanlarda onlar...olurlukla olmazlik apacaik ortada dururken bazen insanlar celiskide kalir,irdeler..evlilik cocuk oyuncagi degil elbetteki her yonuyle dusunmek gerekir ..siz karismayin,irdelemeyin sonunda adiniz kiskanc gelin,kiskanc eltiye cikar..iyilik diye dusunursunuz fena insan olarak yaftalanirsiniz..bosverin kendileri halletsin..size acik acik soyleyen insan, merak etmeyin kayinbiraderinize surekli soyleyip dile getiriyordur..bosuna uzulmeyin dua edin haklarinda hayirlisi olsun diye..

Son düzenleme:
oncelikle bu durumun bilmislikle alakasi yok..hayat kendilerinin,tarzlarini cizecek olanlarda onlar...olurlukla olmazlik apacaik ortada dururken bazen insanlar celiskide kalir,irdeler..evlilik cocuk oyuncagi degil elbetteki her yonuyle dusunmek gerekir ..siz karismayin,irdelemeyin sonunda adiniz kiskanc gelin,kiskanc eltiye cikar..iyilik diye dusunursunuz fena insan olarak yaftalanirsiniz..bosverin kendileri halletsin..size acik acik soyleyen insan, merak etmeyin kayinbiraderinize surekli soyleyip dile getiriyordur..bosuna uzulmeyin dua edin haklarinda hayirlisi olsun diye..

evet bende burdaki arkadaşları fikirlerinde haklı buldum en iyisi karışmamak iyilik yapmak isterken adım onları ayırmak isteyen eltiye çıkar. en iyisi hiç karışmayıp uzaktan seyretmek..

Bu konu seni ilgilendirmiyor bana görede Allah korusun 2 gün sonra üstüne kalıverir çok korkarım böyle olaylardan dilin kemiği yok her yere gider. :19::19::19: Bırak olaylar onların istediği gibi şekillensin. Ayrıca önlisans bile olsa eğitim bakımından öndedir kız babası övünmekte haklıdır :45:

ıkınızde bırbırınıze karsı zıtlasmısınız bu bi gercek...

kız size hitap ettiği gibi kaynınızla konusmuyor. eger oyle olsaydı kaynınızda taa liseden berı gelen ilişkisine pekala son verebılırdı..

birde sizin kızınız olsa sizde işi gucu olmayana kızınızı vermezdiniz nihayetınde... lise mezunu müteahhitlik nasıl yapacak?? siz kaynınız hakkında lise mezunu biri hakkında soyledıklerınızı neden nasıl gormezsınız??!! müteaahhitliği kolay bi meslek mi snıyorsunuz mıllet müteaahhit olabılmek için 4yıllık fakulte bıtırmekte yetmıyor.. bunun tezi doktorasından sonra 10yıl kadar calısma suresınden sonra kpss gibi tekrar sınava gırdıkleri takdirde olabılıyolar..
sizin o soyledıklerınız insaat muh. yada taseronluktur..olmadı yapı malz satan bi dukkandır--- kaynınızın acacagı dükkan yani.hee tek dukkanı acmakla iş bitmiyor..hesapları tutacak bir muhasebecıyede ihtiyacı olacak yani bi muhasebecıye işveren niteliğinde olacak..bunun için yeterli sermayesi vardır umarım..

siz elti adayınızı kucumserken(2 yıllık üni bıtırmıste nolmusss sankiii diyerekk) bi kendinize bakın önce... lise mezunu kaynınızı müteahhitlerle bir tutuyorsunuz!!!

iyiki farklı sehırlerdeısınız yoksa bu kıskanclık ve fesatlıgınızla elinizden geleni ardına koymazdınız...

bu nasıl bir tavır arkadaşım? :53: :53: konu sahibi arkadaşla daha önceden bi husumetin mi vardı acaba? arkadaş konu açmış olayı anlatıp fikir danışmış siz resmen saldırmışsınız. konuyla yorumuzun hiç bir alaksı yok haberiniz olsun

konuya gelincede; gayet içten anlatmışsın bazı yorumlarında özeleştiridede bulunmuşsun tebrik ederim. ve son olarak verdiğin karar doğru hiç karışma ve fazla muhatapta olma...sağlıcakla kal

evet bende burdaki arkadaşları fikirlerinde haklı buldum en iyisi karışmamak iyilik yapmak isterken adım onları ayırmak isteyen eltiye çıkar. en iyisi hiç karışmayıp uzaktan seyretmek..

Hala iyilik yapmaktan bahsediyorsunuz, bense sadece şaşırıyorum:19:

kız 2 yıllık bitirmiş isssiz kaynın lise mezunu işşiz bırak onlar düşünsünler geleceklerini evliliklerini. sen doyurmayacaksınya karınlarına ne karar verirlerse kendileri versinler...

elti adayınızdan siz rahatsızsınız bence.2 yıl ünv okumuş olması sizi rahatsız ediyor gibi.ben tavırlarında kaynınızı küçümseyen bir hal göremedim,haksız da değil.kaç yıl olursa olsun,kaynınızdan daha fazla eğitim almış sonuçta.ama siz bunu sindiremiyor gibisiniz.boşverin,herkes ne istiyorsa onu yapsın.yıllardır birliktelermiş,eminim kaynınız daha fazla fikir sahibidir tavırları konusunda.

Kesinlikle konuyu okuduğumda aklımdan geçen bunlardı.

bu nasıl bir tavır arkadaşım? :53: :53: konu sahibi arkadaşla daha önceden bi husumetin mi vardı acaba? arkadaş konu açmış olayı anlatıp fikir danışmış siz resmen saldırmışsınız. konuyla yorumuzun hiç bir alaksı yok haberiniz olsun

konuya gelincede; gayet içten anlatmışsın bazı yorumlarında özeleştiridede bulunmuşsun tebrik ederim. ve son olarak verdiğin karar doğru hiç karışma ve fazla muhatapta olma...sağlıcakla kal

teşekkür ederim arakadaşım bu arkadaşın gereksiz ve fevri tavırlarını sizde farketmişsiniz

ıkınızde bırbırınıze karsı zıtlasmısınız bu bi gercek...

kız size hitap ettiği gibi kaynınızla konusmuyor. eger oyle olsaydı kaynınızda taa liseden berı gelen ilişkisine pekala son verebılırdı..

birde sizin kızınız olsa sizde işi gucu olmayana kızınızı vermezdiniz nihayetınde... lise mezunu müteahhitlik nasıl yapacak?? siz kaynınız hakkında lise mezunu biri hakkında soyledıklerınızı neden nasıl gormezsınız??!! müteaahhitliği kolay bi meslek mi snıyorsunuz mıllet müteaahhit olabılmek için 4yıllık fakulte bıtırmekte yetmıyor.. bunun tezi doktorasından sonra 10yıl kadar calısma suresınden sonra kpss gibi tekrar sınava gırdıkleri takdirde olabılıyolar..
sizin o soyledıklerınız insaat muh. yada taseronluktur..
olmadı yapı malz satan bi dukkandır--- kaynınızın acacagı dükkan yani.hee tek dukkanı acmakla iş bitmiyor..hesapları tutacak bir muhasebecıyede ihtiyacı olacak yani bi muhasebecıye işveren niteliğinde olacak..bunun için yeterli sermayesi vardır umarım..

siz elti adayınızı kucumserken(2 yıllık üni bıtırmıste nolmusss sankiii diyerekk) bi kendinize bakın önce... lise mezunu kaynınızı müteahhitlerle bir tutuyorsunuz!!!

iyiki farklı sehırlerdeısınız yoksa bu kıskanclık ve fesatlıgınızla elinizden geleni ardına koymazdınız...

evettt şimdiii yaptıgınız yorumlarıııı kopyalayım bari... yazsam onada bi kulp takarsınız -yalannnnn-yalannn diye..

bu ilk konu actıgınız msj...

-----

belli belli hiç bi kucumseme alameti yok, empati yapın dıyoruz.. kızınızı verırmıydınız dıyoruz..ses yok...
bu arada layık gorememek değil farkındaysanız baba demişki;daimi bi işi bile yok.. yani daimi bi işi olsa babası verecek kızını..illaki 2yıl okudu benım kızım olmaz diye tutturmuyorki..

bende size diyorumki müteaahitlik işi öyle lise mezunlarının yapacagı bi iş değil..
ustabasılıktır yada taseronluktur.. ins. muh. olabılmesi için bile yani 4yıllık fakulte okuması lazım tmm mı canım anladın mı beni?
önce bunların bi anlamını bil
sonra cekemediğin elti adayını bastırmak için kaynını bu denli öv..

işinize gelmeyince de konusmak için konusulmaz diyiverıyorsunuz...

bence siz bal gibi kıskanıyorsunuz elti adayını.. egitim seviyesinin sizden üstün olmasını hazmedemiyorsunuz !

ilk mesajınızı gördüm, dedim belki yanlışlıkla yazılmıştır ama şimdi fark ettim ki siz gerçekten bilmiyorsunuz konuştuğunuz şeyin anlamını. bir de kendinizden de o kadar eminsiniz ki karşınızdakini küçümseyerek konuşuyorsunuz. Müteahhitlik için üniversite mezunu olmaya olmaya gerek yok..hatta ilkokul mezunu bile olmaya gerek yok, sermayen varsa başlarsın işe. bir de müteahhitliğin anlamını bilmemeniz çok büyük dert değil de, inşaat mühendisliğini küçümsemeniz çok garip geldi açıkçası.
neyse derdim küçümsemek değil,insanlık hali bilmeyebilirsiniz.. sadece yanlışınız düzeltmek istemedim.

Sizi hiç ama hiç enterese etmiyor,işiniz gücünüzle ilgilenin...Hiç sevmem başkalarının düşüncelerinia araştırmaya çalışan kişilikleri..

Son düzenleyen: Moderatör:
:1::1: mütehatlıgn daha ne oldugunu bılmıosunuz ve konu sahbne saldırıorsun hıc gulucegım yoktu
paran varsa musthtlık yapabılırsın arkadasım ;)
ayrıca ınsaat muh kucumsemenız ayrı bı facıa itü insaat ne demek sız bılıomusunz ? :52::52::52:

konu sahibi arkadaşım sende kendinden sonra gelen geline bilenip duran eltilerden olma. öyle olduğun için söylemiyorum sadece bir tavsiye olarak al bunu. çünkü genelde büyük eltiler sonrakinin canına okuyorlar ama birazda kendilerini onun yerine koyup düşünseler. yazık zaten yeni bir aileye adapte olabilmek, onlara kendini anlatabilmek, düzenlerine alışmaya çalışmak o kadar zorken ve zaten kendini o aileye yabancı hissederken birde böyle olumsuz düşünceler oluşturan ve seni kötü göstermeye çalışan birisiyle uğraşmak gerçekten çok zor birşey.

halbuki düşününce ortada kıskançlık yapılacak bir durum yok. senin yuvan ayrı onun yuvası ayrı aile büyükleri bu kadar mı kıymetliki paylaşılamıyor ben anlamıyorum.

Son düzenleme:
Back
X