Kaynımın düğününe tavır?

Kabul etmiyecektiniz başta...Sizin dugunuze karismislar bak eltin izin vermemiş.Burda kaynında eltinde bir hata yok.Hata kayınvalidende ve sende.O kariştığı icin sende kabul ettigin icin hatalısın.

senin düğünün kaç sene önce oldu? bir tepki vereceksen de senin eğlenceli yapmana engel olan kişilere yap yeni evlenen insanların hiçbir suçu yok.
şöyle düşünüyorum babam benden 5 yaş büyük ablamın okumasını istemedi o zamanlar öyle bir anlayış vardı kavga kıyamet okumaya yolladık nihayetinde ama sıra bana gelince okumazsan asla olmaz dedi. düşünceler değişir insanlar olgunlaşır hatalarının farkına varır. çok kinlenilecek bir şey yok bence.
yine bir örnek vereyim bir kuzenime pantolon giydirmediler günah diye şimdi evli çocuklu. kız kardeşinin giymesine müsaade ediyorlar. büyük olan kuzenim kıyamet koparıyor hayır ben giymedim o da giymeyecek diye. ne kadar doğru?

Benim dedem zamanında oğlunu evlendirecekmis. Kız tarafı demiş ki : bu kız bir evin bir kızı. Ben davul isterim.
Dedem de ''ben hacı adamım, davul caldirmam'' demiş . Davuldu değildi, çocuğunu başka biriyle evlendirmis.
Çok değil 25 sene sonra adamın avlusunda
torunu düğün yaptı,hem de ne düğün yani, neler neler :)
Olur yani böyle şeyler. Bence sorun sizin baştan kabul etmeniz. Madem sizin için gerçekten çok önemliydi, düğün yerine nikah yapıp akşam arkadaşlarınızla müzikli bir yere , bir tavernaya falan gidebilirdiniz. Pasif davranmissiniz, eltiniz ise diretmis. Bu kadar basit.
Dünya böyle işliyor maalesef. Benim ailem de yaşadığım çoğu şeye onay vermiyor ama ben diretip yapıyorum.
Ama ben pusup boyun eğsem, evden dışarı çıkamasam, kardeşim benim yaşıma geldiğimde onlara karşı dik durup, istediklerini savunup ülke ülke gezse...
Suç bana izin vermeyip sonradan fikir değiştiren ailede mi olacaktı, ben gidemezken o gezebilen kardeşte mi yoksa kendi ile ilgili kararları milletin görüşüne bırakan bende mi?
Yani bence gidin :))

Düğününüzde müzik olup oynama olmaması bana garip geldi günahsa müziğe nasıl müsade ettiler hem belki onlarda da sadece müzik olacaktır neden size günah onlara da olmasın. Hadi diyelim öyle ayıp kaçar millete karşı hem onların suçu ne eşiniz gidecek siz olmayacaksınız herkes sizi ayıplar gidin ama oynama olursa kaynana da söylersin bana böyle yapmıştınız diye hemen önyargılı olmayın

Bence gidin. Cunku sizin de dediginiz gibi kayninizin bir sucu yok. Ama kv ye bana istedigim gibi bir dugun yaptirmayip icimde koydugun icin sana hakkimi helal etmiyorum deyin.

baştan kabul etmeyecektiniz,
şimdi tavrınız sizi haksız duruma düşürür.
benim eşimin ailesinde de hiç kadınlı erkekli düğün olmazmış, bana bunu söylediklerinde o zaman siz kendi düğününüzü yapın, ben gelmem dedim, paşa paşa karma ve müzikli düğün yaptılar, sülalede ilk oldu.
baştan tavrınızı nasıl koyarsanız öyle gider yani, yeni gelin işini biliyormuş.

Müzik olup oynanmaması bana da tuhaf geldi. Hiç mi oynamaya kalkan olmaz? Kayınvalide engelledi mi kalkanları? Yoksa herkes mi tuhaf İlginç vallahi

Kabul ettiniz ve düğününüz oldu , geçmişin bu şekilde kinini tutmak gereksiz.

Şimdi mutlu musunuz ona bakın. Kına da nişanda ne yapmak istemişseniz yapmışsınızdır zaten.

Ayrıca sizin eltinizle sorun olduğunu düşünüyorum daha önceki konunuzda da kaynananız başörtülü gelin isterim demiş ama siz öyle dedi diye kapanmamışsınız sonra daha eltin kaynınla nişanlıyken memlekete gitmişsinizde eltin dekolte giyinmiş de kaynanan niye laf dememiş laf sokucam demişsiniz. Sizi de kapanmaya zorlamamış.ki siz neden sürekli eltiyle kendinizi kıyaslıyorsunuz konularda siz zaten dekolte giymiyormuşsunuz giyseydiniz size tepki verseydi tamam sürekli ona öyle bana böyle yaptı derseniz çok huzursuz olursunuz

O taviri zamaninda koyacaktiniz.
Düğün dediginiz kayninizin ki gibi olur.
Gidip eğlenin

Hayır öyle birşey Yok . Sizde zamanında ne yapıp ne edip eğlenceli düğün yapsaydınız . Onlar ben yapmışlarda kv kabullenmiş

Olabiliyor bu tip şeyler benim de teyzemin eşi aynı şeyi yaptı ilk ikisine oynamalı asla olmaz dedi ama sonuncuya söz geçiremedi iş biraz da eş de bitiyor bence

Ayrıca benim eltim olsan ve benim düğünüme gelmesen seni defterden silerim . Gelmezsen hatalı duruma düşersin net bu

Dugune gidin oynayin hatta, ama kayinvalidenize acik acik "anne bizim zamanimizda günah olan göbek atmak, simdi sevap olmuş sana gore galiba. Gel sende iki oyna " diyip kaldirin ciftetelliye zorla.. :)

Eşiniz istese sizinkide oyunlu olurdu
Yani kv denin suçu yok
Bak diğer oğlu istediğini yapabilmiş
Düğüne gidin kaynınızın ve eltinin suçu yok kv deninde
Tek suçlu eşiniz 1 1907

Bizimde öyle çifte standart oldu ama kabul ettikten sonra hickimseeye laf düşmez.boşuna gaza getirme kendini.git eğlen gel

Siz kabul etmişsiniz eltiniz kabul etmemiş. Olay bu. Ben ettim o da edecek diyemezsiniz. Tavrı kendi düğününüzde gösterecektiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…