Kaynımın kız arkadaşının yatıya kalması

Bende olsam rahatsız olurdum sözdür nişandır bunlar örf adetlerimiz her erkek bence bir kızı istemeye gidipte nişan takacak cesarete sahip degildir bence sen ona kıza söyle birşey söyle: ya siz neden niaşanlanmıyorsunuz sözlenmiyorsunuz geç bile kalmışsınız bence de ve sende o kızı burdan vur. hani o evi daha iyi biliyormuş ya:)))

arkadaşım kızın kayınvaldenlerde yatılı kalmasında ben bi sakınca göremiyorum.kişilik meselesi.bazı insanlar rahatlıkla başka evlerde kalabilirler bu bazen sevgilisin evi olur bazen kaynanasının, bazen bi arkadaşının evi olur.kimileri de benim gibi 5 yıldızlı otelde bile evini arar.başka evlerde yatılı kalmaktan hoşlanmaz.ki anlaşılan sen de benim gibi olanlardansın.sen kayınvaldenlerle daha mesafelisin elti adayına göre.evlendiğinde mesafeli olmanın avantajlarını görüceksin.senin bişey yapmana gerek yok herkesin yeri ayrıdır.sen olduğun gibi davran.takma kafana bunları.

Kendi anasının babasının sahip çıkmadığını nereden çıkardın ki?

Sana nasıl bir akıl verebiliriz ki?
O evde yasasan anlarım seni ama sadece kayınvalidenin evi bu kadar sinir olmamalısın.
Cok muhatap olma olsun bitsin yani.

Kendi anasının babasının sahip çıkmadığını nereden çıkardın ki?

Cok acik degil mi? Senin annen baban haftanin 3-4 gunu sevgilinin evinde kalmana izin verir mi? Neyse.
Bu durum acikcasi beni de rahatsiz ederdi. Bir de surat yapmasi hic cekilmez, sanirim kiskaniyor. Ustelik kaynana ile daha samimi olduguna gore arkadan lafini da ediyordur. Bu tipleri ben tehlikeli buluyorum. Neyse, sabret, surda uc ay kadar birsey kalmis nikaha, nisanlini da bos birakma bence bu arada. Evin icinde akraba olmayan bir kiz, pek tekin degil.

bu tarz bi konu daha vardı demiş iş yerimdeki sekretere
sinir oluyorum onunla bununla çıkıyor gezip tozuyor diye
tuhaf yaa aynı sözü yine yazıcamm :)
alan memnun satan memnun bırak onların hayatı seni
ilgilendirmez sen kendine nişanlına bak

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta "Nasıl davransam" yazıyor ama sizi enterese eden bir durum yok.Ahlaka uygun olup olmadığı tartışılır.Herkesin kültürü farklı.Mesela bu bizim evimizde olamaz erkek kardeşim,kız arkadaşını yatıya çağıramaz,hatta biz kadın erkek ayrı otururuz,haremlik selamlık yani.Ama bu bizim anlayışımız.Kalkıp da aynı evde yatanları yargılayamam,herkesin görüşüne saygımız var.Sanırım onu benimsemeleri içinize oturmuş,kıskanmışsınız.Başkasının evine karışmaya hakkınız yok...

resmi nikahlı arkadaşım sırf düğünü henüz olmadığı için kocasıyla aynı evde aylarca kardeş kardeş yaşadı
aynı evde aynı odada kalmak bile önemli değil,niyet önemli arkadaşım niyet
evine barkına gitmeyip kıyıda köşede kırıştıranları da çok gördük

bence burda bana göre önemli olan nişanlınızın ailesinin bu tip durumlara bakış açısıdır..kendi kızları olsa böyle bir durum yaşasa ona izin verirlermi.. bu tip durum yaşayanların arkasından konuşmaları varmı..bu kız gibi aile yanında yatan kızlar için ne düşünüyorlar..kız kaynınızla aynı odada yatarken yan odada kayınvalidenizle kayınbabanızmı uyuyor...
bu sorulara cevap verin kendi kafanızda..yapılanlarla düşünce tarzı arasında tezat varsa bence ordan sonsuza dek kaçın:)

tabi bu durumu evliliğiniz açısından incelemeniz etiktir.yoksa kişilerin ahlakı bizi ilgilendirmez...aileler ne yapmışsa evleneceğiniz insan onu görür onu yapar onu yaşar..bu açıdan kendi geleceğiniz için durumu değerlendirin..

kayninizin ozel hayatinda yasadiklari ve nisanlinizin ailesinin yasantisi sizi hic mi hic ilgilendirmez...
yatiya kalmissa ne olmus ayrica bu normal bence...
size gore anormalse de bu sizin probleminiz degil yani herkesin kendi hayati kendi yasam tarzi...

kızın rahatlıgı ve senın gıbı bazı degerlere onem vermemesınden dolayı senın sahıp olamadıgın rahatlıga sahıp

oda senı az sevıp onu sevmelerınden degıl
kaynına cok soz gecıremeyıp aman gozumuzun onunde mutlu dursun dıye ıdare etmek ıcın yapılan birşey

canım bence kaynananın evınde bu kadar rahat olmayı ve herseyı bılmeyi ısteme bence
bak ne konular acılıyor sureklı gıtmekten bunalanlar
sen az ve oz esınle mutlu mesut ol
onlarda o kızla ne yapıyorlarsa yapsınlar

oraya gıtttıgınde de kendını gerı cekme
kaynınla nısanlınla ve kayınvalıdenle sureklı gul kahkaha at
kızıda yokmus varsay sadece herkes varken sevımlı bı sekılde merhaba de
sonra o hıc yokmus gıbı davran

Son düzenleme:
diğer arkadaşlar gibi bende bu durumun sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum,nişanlınız adına rahatsız olacağınız bir durum yok ortada..rahat olun bence.ayrıca k.validenizin o kızı sevdiği için değil oğluna söz geçiremediği için sessiz kaldığını düşünüyorum.hani tartışma falan çıkmasın diye susuyordur kadıncağız.siz hanımefendiliğinizi koruyun,nişanlı bile olsa genç bir kızın nişanlısının evinde kalmasını doğru bulmuyorum.farklı şehirlerde olunur,ziyarete gelinir orası ayrı tabii ama eğer aynı şehirde sizinde bir eviniz varsa niye sevgilinizde kalasınız ki?bence hoş değil.eminim k.validenizde arkasından bir sürü laf ediyordur ve bu durumdan hiç hoşlanmıyordur.benimde iki tane oğlum var,ileride sevgililerinin gelipde benim evimde kalmasını asla istemem ve müsade etmem.

Son düzenleme:
O kızın sana neden soğuk davrandığını anlamadım ama sen nişanlısın onun arada bişey yok seni kıskanıyor ve bu şekilde davranıyor gibi geldi bana. Amacı da seni kıskandırmak. Yaptıkları çok çok yanlış tabiki. Bırak şimdi gülsünler yarın birgün kaynananın ağzı açıldığında bunları yüzüne vurur. Ortada bişey yokken gelip evimde kalıyordun der. Ama kimsenin sana bişey dmeye hakkı olmaz. Zaten çok yüz göz olmamak lazım. Mesafeli olmak herzaman iyidir.

Kızın kayınvalidenizde kaldığından ailesinin büyük ihtimalle haberi yoktur.Bu yüzden bence ailesine laf söylemek günahları almak olur.
Kız orda üni okuyor galiba,kimbilir ailesi hangi şehirde.
Biz türk kadınlarının özelliği bu zaten bizden daha rahat birini görüp hemen tedirgin oluruz.Ayıplarız,eleştiririz.Sadece biz ahlaklıyız,edepliyiz onlar cıss onlar kaka.
Nerden biliyoruz o kızın aslında en doğrusunu yapmadığını.Kız belki gidiyor bakıyor değerlendiriyor tartıyor.Öyle bilmeden hanım hanımcık oturmalarla insanların gercek yüzünü göremeyecegi bildiği için içlerine girmek istiyor.evlencegi adamın ev halini görmek istiyor.Belki kız sizden bizden daha akıllı davranıyor.Bundan kim nasıl emin olabilir ki...
Ayrıca belki nişanlının ailesinin kanı ısındı,sevdiler kızı.Yoksa kolay mı öyle zırt pırt gelip kalmak üstelik evde baska bir genc erkek(nişanlın) varken...

Bence bu kadar ahlak bekçiliğine soyunmamalıyız.Sonuçta hepimizin zaman zaman eşiyle,eşinin ailesiyle sorunları oluyor.Başkalarına laf söylecebilcek mükkemmel değiliz.

bence rahatlamaya çalış. nişanlınla bu durumu paylaş. gelenek görenek demişsin ama demek ki kayınvaliden kayınpederin vs. birşey demiyor. senden başka bu duruma içerleyen yok ki o kız oraya sık sık gidiyor. nişanlınla bu sorunu halletmeye çalış bence.

Çok doğru şeyler söylemişsiniz.

kendi değer yargılarımızla başkalarının ahlakını değerlendirmek bize düşmez sanırım.başkalarının hayatlarını sorgulamak da çok doğru gelmiyo bana. nişanlınla ilgili bi problem varsa yani nişanlınla aynı evde kalmasından rahatsız oluyosan o ayrı yani bu durumu nişanlınla konuşabilirsin.onun dışında ben bi sorun göremedim açıkcası.

ben size katılmıyorum. Bu kızın o erkekle evlenmediğini düşünün. Bundan sonraki adam bilse kabullenirmi? Siz böyle bir kızın oğlunuzla yada ne bileyim kardeşinizle evlenmesini istermisiniz. Kız akıllı falan değil arsız yüzsüzün teki. İnsanların birbirlerini tanımaları için söz nişan yapılıyor. Evlerinde kalarak tanıyamaz. Zaten evlenmeden anlayamazda ne kadar aynı evde kalırsa kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…