Kaynımın kız arkadaşının yatıya kalması

kaynın o kızı gerçekten sevse bence o kızın adı çıkmasın arkasından konuşulmasın diye hiç değilse bi nişan ya da söz yapardı...
ayrıca ben de sana hak verdim ben olsam ben de rahatsız olurdum...
ve bu durum bazı arkadaşların dediği gibi seni ilgilendirmez DEĞİL tabiki ilgilendirir sen onlara gelin gideceksin
nasıl bir aileye gelin gideceğin seni pek tabi ilgilendirir yarın öbür gün evlendiğinde aa bu kızın gelin gittiği yer var yaa baksana yabncı kız alıyorlarmış o eve ne kadar ayıp çivisi çıkmış bu dünyanın vs.(bu dedikodular hoş/doğru olmasa da mutlaka böyle şeyler olucak ve ne yazık ki seni ve aileni üzecek)
kayınvalidene bir şey söyleme ama nişanlına söyleyebilirsin rahatsız olduğunu evine yabancı bir kızı alan ailesinin sizin çevrace ve ailence hoş karşılanmayacağını bu durumun kendi ilişkiniz açısından da olumsuz bir durum olduğunu söyleyebilirsin
hem sana bir şey söyleyeyim mi o kız seni kıskanıyor çünkü sen nişanlısın o ise dış kapının dış mandalı bu yüzden bu kadar yakınlık kuruyordur senin k.validen ve k.babanla sakın ona kafanı takma
yarın öbür gün ayrılırlarsa kendine kötü olur sana hiçbir şey olmazz
inş.Allah ona da bize de doğru yolu gösterir sonuçta Türkiye de yaşadığımız için değil insan olduğumuz için bazı değerlerimiz var ve ona göre davranmalıyız
Kaynın hiç değilse bir nişan yapsa ve onlarda mutlu olsa sen de mutlu olsan iyi olur ortada bi sorun da kalmaz inşallah

yanlış yapan birini uyarmak yerine bakıyorum konu sakinleri genellikle bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde!çok yanlış bir şey. doğrusuunu anlatmaya calıs. inancımıza gelenek göreneklerimize cok ters. aile şerefini zedeler buda size sıçrar

Söz konusu hanım kızımız,anladığımız kadarıyla babasının evinden gelip gitmiyor.Ailesi başka yerdeymiş.Bence bu önemli bir nokta.
Ama aslında ben herşeyi geçtim benim anlamadığım,insanların nasıl bu kadar büyük konuşup kendinden emin oldukları...Umarım Allah kimseye tükürdüğünü yalatmaz...Sonuçta genç bir kızdan bahsediyoruz ve onu hiç tanımıyoruz.Belki konu sahibi işine geldiği gibi anlatıyor.Belki günahını alıyoruz kızın.Belki ailesiyle ciddi sorunları var bu aile kıza sahip çıkıyor...Her şeyi geçtim senin miden almıcak onun midesi almıcak kızı kimse almıcak ölsün mü kız!!!
Keşke hayat böbürlene böbürlene anlatığınız ahlaklığınızı desteklicek kadar basit olsaydı,bu kadar karışık bu kadar düzensiz bu kadar acımasız olmasaydı herşeyin çözümü formülü 2+2=4 olsaydı...Kızı ne dir ne değildir diye yaftalamak bize en yakışanı çünkü...Biz gencecik bir kızın yaptığına "neden" diye sormadan hurraaa vay yüzsüz diyecek kadar tecrübeli ve erdemli insanlarız çünkü...Keşke mahalle kültüründen önce insanlık gelseydi bizim için ve keşke genç kızlarımızı yaftalamak yerine sahip çıkmayı öğrenebilseydik...

Keşke bize saygı duymayann eşlerimizi,bize hayatı zindan eden kayınvalidelerimizi temsil eden parmagımızda ki yüzüğü bu kadar yüceltmeseydik.Bir marifet sanmasaydık.Bi saniye bakın çevrenize sokak da yanınızdan geçen kadınları yüzde doksanı evli,genç kızların çoğu nişanlı.Bi tek bizde yok o yüzükler...bu kadar böbürlenmek niye....

Neyse hanımlar içim ezildi içim...

Kimse üstüne alınmasın yazdıklarımı.Kimseye cevap niteliğinde değildir...

ben bu yorumu alkışlıyorum

Eltimde öyleydi .Hareketleride aynı dediğin gibiydi sinir bozucu oluyor.Eşim yatcak kalkcak yaz günü evde rahat giyinmeyi sever .Benimki yatar o internetin başında kayınçomla konuşrdu.Köy e kalmaya gideriz ikisi yatakta fıkır fıkır annelerinin önünde düşün ben yapsam fişi basarlar hemen..Nişanlıyım gittiğimde burası yabancı yer değil bilmemne bişey al der annem ha ben yerini biliyorum sen dur ukala ukala öylede gidiyor biliyomusun evlendi hala aynı.laf sokucak yer arar.Seni kıskanıyodur emin ol ondan böyle yapıyor.Nişanlına güveniyosun sonuçta boşver gelsin gitsin senin edebinde ahlakında ortada ..Senin yerinde olsam güler oynar hiç görmemezlikten gelirim onu oda kimmiş..şimdiden böyle yapıyosa savaşa hazır ol derim tecrübe ile sabit ve hiçbir şeyini paylaşma onunla ..

Bir de melekkız kardeşim...Sanırım kayınvalide,kayınpeder,kayınbilader nişanlınız ve bonus olarak söz konusu olan hanım kızımız yaşıyor...Burdaki en büyük suçlu kız mi yani? O koca koca insanların az sucu var en büyük suc kızda...Benim anladığım konuyu anlatırken ana tema olarak "bu nasıl rahat bir aile" demek yerine "bu nasıl bir kızıdır" demeyi tercih etmissin...Ben senin kadar bu konuya tutucu yaklaşan bir gelin adayı olsaydım böyle bir aileye gelin gitmek istemezdim.Ya insanlar arkandan melekkıza bak nasıl bir aileye nişanlamış derse yada melekkızın ailesine bak kızını nasıl bir aileye vemiş derlerse.....Uğruna yaşadığın değerlerine sahip çıkmalısın.Durum sana yakışmıyorsa burda kıza laf söylemek yerine elini taşın altına sokup at yüzüğü.

Son düzenleme:
bence görgü görenek değilde sen kızı kıskanmışsın gibi ben nişanlıyım bunları yapamıyorum o nasıl yapar dercesine boşver evlenince sen daha çok kalırsın o evde. seninle daha çok ilgilenirler takma onu kafana

ben bu yorumu alkışlıyorum

ben de önünde eğiliyorum

olayın özü o zaten

ayni evde kalmakta ne var ki?
halvete girmiyorsun alt tarafi ayni cati altinda oluyorsun...
bunda gunah ya da kabullenemeyecek bir sey yok

Öncelikle 'size ne?' diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum, sadece fikirlerine saygı duymakla yetiniyorum. Ancak yorumları yaparken empati kurduklarına inanmıyorum. Durum şöyle... Nişanlı bir çift var. Onun kardeşinin sevgilisi, kızın nişanlısının olduğu evde aynı çatı altında haftada 3-4 gece kalıyor. Konu sahibi arkadaşımızı işkillendirmek istemem ama düşündüklerimi yazmak durumundayım. Birlikte yemek yiyorlar, televizyon seyrediyorlar, kahkahalar atıyorlar, birbirlerinin pijamalı hallerini görüyorlar. Siz ne yapardınız? Bir daha düşünün kendinizi konu sahibi arkadaşın yerine koyarak.Bana cevap yazacaksanız, lütfen fikirlerinizi ölçüp tartın, sadece karşı çıkmak için yazmayın.Yahu bu kız akraba değil, bir şey değil. Bu ne rahatlık? Kızcağız kıskanır da tabi. Bundan doğal ne var? Nişanlısının ailesinin ne olduğu belli olmayan yabancı bir kızla sevgisini paylaşmak istemez. Doğal ötesi bence... Ben olsam ben de istemezdim. Gel gelelim ki nişanlı olsalar, arada resmiyet olsa istediği kadar kalsın derim. Bu onun bileceği iş. Ama arada resmiyet olmadan hiç bir sağ duyulu bayanın rahatsız olmaması mümkün değil BENCE. Nişanlısına ne kadar güvense de, kızın niyetini nereden bilecek bayan? Burada bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Ailesi eğer geniş meshepli bir aileyse sizin onlarda yatıya kalmamanızı kendini geri çekiyormuşsun gibi anlayabilirler ve o kıza o yüzden kanları ısınmış olabilir. Dediğim gibi fikir meselesi... Eğer ki oğullarını laf geçiremediklerinden dolayı kalmasına ses çıkarmıyorlarsa, ilerde nişan evlilik gibi bir durumda kayınvalidenin ve kayınbabanın kıza en ufak bir kızgınlıkta 'sen arada resmiyet yokken bizim evimizde kalıyordun' gibi bir dokundurmada bulunmaları kaçınılmaz.

Gelelim senin ne yapman gerektiğine... Sen asla doğrularından ödün verme, hep kendin olarak-kendi fikirlerinle kal ve böyle devam et canım. Kız konusunda da yapabileceğin bir şey yok. O sana nasıl davranıyorsa sen de ona öyle davran derim.

Son düzenleme:
Konunun tamamını okumadım ama kız gelip kalıyor diye resmen sevgilisinin erkek kardeşine sarkabilir gibi bi imaj uyandırılmış.bu bir yerde günaha girmedir,ayıptır bence.
anladığım durum elti çekişmesi :) bence sen takma kafana hic nikahı onla değil nişanlınla kılacaksın. fakat görgü kuralı filan hikaye her ailenin kendine gore bir anlayısı var tabiki bu benim fikrim :)

ki ay söylemeden geçemiyeceğim,herkes kendi hayatına baksa,mahalle dedikodusu yapmasa kimse de kimseyi ayıplamaz sanki tövbe haşa ama genelev sahibi bir aileye gelin gideceksin.kimin evinde kimin kaldığı kimi ilgilendirir ? ilgilendiren de seni ne ilgilendirir.bu elalem ne der tasasıyla kendi hayatını yaşayamaz insan.gerçegi bulamasalar yalanını soyluyorlar ne farkederki ? yani altı ustu bi kızın anne babanında oldugu bir evde kalmasında ne gibi bir kotuluk olabilir...

Çoğu arkadaşın dediği gibi sizi ilgilendiren bir durum yok.

Siz kalamıyorsunuz da o kalıyor mu diye böyle düşünüyorsunuz ? Yoksa nişanlınızda o evde diye mi ? Bu örf adet lafı altında o kızın namusuna laf etmektir. Sevgilisinin evine gelmiş kalıyor bu sadece onu ilgilendirir ana, baba, sevgili birşey demezken size birşey demek hiç düşmez.

Nişanlıyken sakın onların evinde yatıya kalma.Mesafeni Koru Evlendikten sonra herşey değişiyor.Benim eltimde nişanlıyken kaynanamgilde arada sırada yatıya kalırmış kayınvalidem devamlı başına kalkar nişanlıyken kapımızın eşiğinden ayrılmazdı,bizde yatmak için yalvarırdı der.Şimdi araları berbat yatıya kalmak nedemek bayramlarda bile zor geliyor eltim.

evet çok merak ettim konunun tamamını tek tek okudum.fikrimi zaten belirtmiştim bence kimseyi ilgilendirmeyen bir durum.

fakat burda benim en çok kızdığım şey şu genel olarak herkes vay efendim bir kız nişanlı bile değil nasıl gelir kalır,vay efendim ileride ayrılırlarsa onu kim alır,vay o kız tu kaka olur,zaten hafifmeşreptir kaldığına göre... bu nasıl bir önyargıdır bu nasıl bir anlayıştır ben anlamıyorum.bu ülkede namus cinayetinden öldürülen kadınlar durmazken,kadınlar sürekli ezilirkeni,tecavüze ugrayan kendi kasınmıs derken kadınlar birlik olacagına daha birbirimizin icinde birbirimizi yaftalıyoruz!
tutuculukla modernlikle değil insanlıkla alakası var bunun...üzüldüm ben açıkcası bu bilinçle anneler yetiştikce bu bilinçte evlatlar yetişir bizimde namus anlayısmz iki bacagın arasından oteye gitmez.nokta

genç arkadaşım kısaca şöyle desek, kadının kadına yaptığını kimse yapmaz, erkek bile yapmaz.

Mahallelerde dedikodu çıkaran kimler ? o kimle gezmiş bu kimle ayrılmış , vay dul kadının kapısını kim çalmış diyenler kimler ?

Vurun kahpeye filminde taş elinde en önde koşanlar kimler ? (Vurun kahpeye filmi aslında gerçek hayatta kadınların kadınlara bakış açısını çok güzel anlatır.)

Benim kocam yapmaz o kuyruk salladı !!! Firmadaki sekreter kız !!! Kocamın iş arkadaşı !!! Yengem !!! Kız arkadaşım !!!, eltim, kaynanam, görümce !!!

KK dan çoğu dertler konular hep başka kadın üzerine , eeee kimse yoğurdum ekşi demediğine göre

Son düzenleme:

bence kaynınız bu kızı çok seviyor aileside öyle. kimse sevmediği birini kolay kolay içine almaz. anne baba o kızın yanlış bi hareketini görseydi kalmasına izin vermezlerdi zaten. birlikte vakit geçirmekten mutlu oluyolar demekki. evet bizim toplumumuzda biraz yadırganır böyle şeyler ama yadırganması bunun yanlış olduğu anlamına gelmez.

az bile demiş oluruz herhalde...kadın olup kadını tehlike olarak gören kadın toplumu ...yapacak birşey yok yine de üzülüyor insan.
bana genç dediğinize göre siz kimbilir daha neler neler görmüşsünüzdür bana pek laf düşmez.saygılar...

ben saygıyla eğiliyorum...hayat dersi niteliğinde kendi adıma teşekkür ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…