- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
Kızın kayınvalidenizde kaldığından ailesinin büyük ihtimalle haberi yoktur.Bu yüzden bence ailesine laf söylemek günahları almak olur.
Kız orda üni okuyor galiba,kimbilir ailesi hangi şehirde.
Biz türk kadınlarının özelliği bu zaten bizden daha rahat birini görüp hemen tedirgin oluruz.Ayıplarız,eleştiririz.Sadece biz ahlaklıyız,edepliyiz onlar cıss onlar kaka.
Nerden biliyoruz o kızın aslında en doğrusunu yapmadığını.Kız belki gidiyor bakıyor değerlendiriyor tartıyor.Öyle bilmeden hanım hanımcık oturmalarla insanların gercek yüzünü göremeyecegi bildiği için içlerine girmek istiyor.evlencegi adamın ev halini görmek istiyor.Belki kız sizden bizden daha akıllı davranıyor.Bundan kim nasıl emin olabilir ki...
Ayrıca belki nişanlının ailesinin kanı ısındı,sevdiler kızı.Yoksa kolay mı öyle zırt pırt gelip kalmak üstelik evde baska bir genc erkek(nişanlın) varken...
Bence bu kadar ahlak bekçiliğine soyunmamalıyız.Sonuçta hepimizin zaman zaman eşiyle,eşinin ailesiyle sorunları oluyor.Başkalarına laf söylecebilcek mükkemmel değiliz.
Kızın kayınvalidenizde kaldığından ailesinin büyük ihtimalle haberi yoktur.Bu yüzden bence ailesine laf söylemek günahları almak olur.
Biz türk kadınlarının özelliği bu zaten bizden daha rahat birini görüp hemen tedirgin oluruz.Ayıplarız,eleştiririz.Sadece biz ahlaklıyız,edepliyiz onlar cıss onlar kaka.
Nerden biliyoruz o kızın aslında en doğrusunu yapmadığını.Kız belki gidiyor bakıyor değerlendiriyor tartıyor.Öyle bilmeden hanım hanımcık oturmalarla insanların gercek yüzünü göremeyecegi bildiği için içlerine girmek istiyor.evlencegi adamın ev halini görmek istiyor.Belki kız sizden bizden daha akıllı davranıyor.Bundan kim nasıl emin olabilir ki...
Ayrıca belki nişanlının ailesinin kanı ısındı,sevdiler kızı.Yoksa kolay mı öyle zırt pırt gelip kalmak üstelik evde baska bir genc erkek(nişanlın) varken...
Bence bu kadar ahlak bekçiliğine soyunmamalıyız.Sonuçta hepimizin zaman zaman eşiyle,eşinin ailesiyle sorunları oluyor.Başkalarına laf söylecebilcek mükkemmel değiliz.
konuyu açan arkadaş eltisi olacak kişiyi kıskanıyor mu ya da neden rahatsızlık duydu bilemiyorum ve bence onu ilgilendiren bir durum yok daha önceki yorumumda da belirtmiştim ama bu konuda olumlu yorum yapan arkadaşlara şu yönden katılmıyorum.evet bir kız evleneceği erkeğin ailesini,evini,yaşam şeklini tanımalı ve önceden bilmeli ki evlendiğinde hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmasın.ama ikide bir gidip de aralarında hiç bir resmi bağ bulunmayan insanların evinde kalmak da pek doğru gelmiyor bana.tanımak için illa orada kalmak şart değil.gayet açık görüşlü ve modern bir ailede büyüdüm ve kendimde eğitimciyim ama bu konuda yinede çok ılımlı konuşamıyorum.bende nişanlıyken eşimin ailesinin yanına giderdim,yemeklerini yer saatlerce sohbetler ederdik ama birgün bile kalmadım.öyle bir şey aklıma bile gelmedi.bence burada asıl sorun eltisinin sürekli onlarda kalması,tabii ki kimsenin ahlakı kimseyi ilgilendirmez orası tartışılmaz bile.eğer k.validesi rahatsız oluyorsa uyarabilir bir şekilde.
Bu konuda olumlu dusunenler de bana cok tuhaf geliyor. Megerse ne cok kadin varmis evlenmeden once koca namzetinin evinde haftalar gecirmek isteyen ve bunu cok normal goren sasirdim kaldim. Hele nisanli kizi karsi tarafin evinde olup bitenlerin "ilgilendirmemesi" de cabasi oldu. Bu kiz o eve gelin gidecek, onlarin bir yerde kizi olacak, o evde olup biten onu nasil ilgilendirmezmis anlamak mumkun degil. Insanlar mahallelerine yeni birileri tasindiginda bile soruyor gidip gorenlere, nasil birileri gelmis mahallemize, huylu mu huysuz mu, edepli mi edepsiz mi, ne is yaparlar, neyin nesi kimin fesidirler diye.. Ama evlenecegin kisinin ailesinin evinde neler dondugu bizi ilgilendirmez oyle mi? Kor kor parmagim gozune, ne olursa olsunlar, evlendikten sonra ogreniriz, simdilik gozumuzu kapatalim, kulaklarimizi tikayalim, uc maymunu oynayalim, oyle mi? Ama diger kiza gelince, ona aferin, onun hakki ya, o ogrensin, tanisin iyice evlenecegi aileyi evlerinde kalarak. Ama sen nisanlisin, sana yasak, seni ilgilendirmez. Zihniyetinize hayret ettim, kusura bakmayin, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Hatta kiminiz daha da ileri giderek kiskanclikla suclamis nisanli kizi, pes diyorum, daha da birsey diyemiyorum.
Unuttugunuz bursey var, biz insaniz. Toplum icinde yasariz. Kimin ne adeti, gelenegi var bilmem amma, bir de toplumun genel kurallari vardir, herkesin uymasi beklenen.. Iste o kurallari ne medeniyet, ne de modernlik degistiremez. Bir insanla evleneceginiz zaman illaki de ailesi, kimler tarafindan ne tur bir terbiye ve egitimle buyutuldugu onemlidir. Hic kimse yerden bitmiyor kavun gibi, herkesin egitildigi bir aile var, ve bu ailenin ne oldugu onemli. Armut dibine duser sonucta. Atalarimiz bosuna dememis "anasina bak, kizini al, kenarina bak bezini al" diye. Evlenecegin kisinin ailesi ve toplum icindeki hareketleri beni cok yakindan ilgilendirir. Hele ki o aileye kiz vereceksem, ya da kendim evlenecek o aileye gireceksem.. Kolay buyutmuyoruz evlat, sokakta da bulmuyoruz. Tabi buradan da belli oldugu gibi herkesin kendine veya ele gelin verecegi kizina verdigi deger farkli.
Bende olsam rahatsız olurdum sözdür nişandır bunlar örf adetlerimiz her erkek bence bir kızı istemeye gidipte nişan takacak cesarete sahip degildir bence sen ona kıza söyle birşey söyle: ya siz neden niaşanlanmıyorsunuz sözlenmiyorsunuz geç bile kalmışsınız bence de ve sende o kızı burdan vur. hani o evi daha iyi biliyormuş ya:)))
arkadaşım kızın kayınvaldenlerde yatılı kalmasında ben bi sakınca göremiyorum.kişilik meselesi.bazı insanlar rahatlıkla başka evlerde kalabilirler bu bazen sevgilisin evi olur bazen kaynanasının, bazen bi arkadaşının evi olur.kimileri de benim gibi 5 yıldızlı otelde bile evini arar.başka evlerde yatılı kalmaktan hoşlanmaz.ki anlaşılan sen de benim gibi olanlardansın.sen kayınvaldenlerle daha mesafelisin elti adayına göre.evlendiğinde mesafeli olmanın avantajlarını görüceksin.senin bişey yapmana gerek yok herkesin yeri ayrıdır.sen olduğun gibi davran.takma kafana bunları.
Kendi anasının babasının sahip çıkmadığını nereden çıkardın ki?
Kendi anasının babasının sahip çıkmadığını nereden çıkardın ki?
İlgilendirmez tabiki..
Ne diyecek ki, ben bu kızı bu evde görmek istemiyorum benim ahlaki degerlerime ters lütfen dikkate alın cünkü gelin olan benim mi diyecek?
Eminim diger arkadaslarımda benim gibi düsünerek konu sahibini ilgilendirmeyeceginden bahsetti, bu o evde yasayanları ilgilendiren bir durum cünkü.
evet bende haftada ayda bır kalsa rahatsızlık duymazdım ama hafta da al gen az 3 4 olunca rahatsızlık duyuyorum bana sacma gelıyor aykırı gelıyor anormelıyor.
Senin veya konu sahibinin ahlaki degerlerinize ters mi uygun mu bilemem, ancak toplum kurallarina ters oldugu cok asikar. Isteyen, bekar olan denesin. Soyleyiverin bu aksam annenizin-babanizin karsisina gecip: "Ben bir adamla cikiyorum, ailesi ile de tanistim, beni pek sevdiler, bundan sonra haftanin uc-dort gunu onlarda kalacagim, beni evde beklemeyin" diye, sakaciktan, bakalim onlar ne diyor bu ise.. Bakalim konu komsunuz da "aferin, cok akilli kiz" mi diyecek, yoksa baska birsey mi.. Sonra da gelin paylasin bizle, var misiniz?
Bu evde dediginiz evde onun nisanlisi yasiyor, ayni masayi, ayni tuvaleti banyoyu paylasiyor, her gece karsilikli ayni salonda oturuyor, onunla vakit geciriyor, muhabbet edip kahkahaciklar atiyor, kim bu kiz? Biraz mide lutfen..
Valla insanlara karısmamak ne zamandan beri midesizlik oldu? Siz benim gibi düsünmek zorunda olmadıgınız gibi, bende sizin gibi düsünmek zorunda degilim. Düsünmedigim icin de beni midesizlikle suclayamazsınız cünkü böyle bir hakkınız, lüksünüz yok..
Ben kalması gayet normal dedigimi hatırlamıyorum? Sadece bunu düsünecek olanlar o evde yasayanların oldugunu söyledim.
O kızın kim oldugunu degerlendirmek yine o aile' ye düser..
Sizin gibi düsünselerdi o kız o evde kalamazdı zaten degil mi?
Düsünmedikleri icinde yapabilecek birseyin olmadıgını söyledim.
Kimse kimseye ahlak dersi veremez bu saatten sonra onlar bu durumdan sikayetci degilse zorla sikayet ettiremeyiz.
Sana nasıl bir akıl verebiliriz ki?
O evde yasasan anlarım seni ama sadece kayınvalidenin evi bu kadar sinir olmamalısın.
Cok muhatap olma olsun bitsin yani.
Cok acik degil mi? Senin annen baban haftanin 3-4 gunu sevgilinin evinde kalmana izin verir mi? Neyse.
Bu durum acikcasi beni de rahatsiz ederdi. Bir de surat yapmasi hic cekilmez, sanirim kiskaniyor. Ustelik kaynana ile daha samimi olduguna gore arkadan lafini da ediyordur. Bu tipleri ben tehlikeli buluyorum. Neyse, sabret, surda uc ay kadar birsey kalmis nikaha, nisanlini da bos birakma bence bu arada. Evin icinde akraba olmayan bir kiz, pek tekin degil.
bu tarz bi konu daha vardı demiş iş yerimdeki sekretere
sinir oluyorum onunla bununla çıkıyor gezip tozuyor diye
tuhaf yaa aynı sözü yine yazıcamm :)
alan memnun satan memnun bırak onların hayatı seni
ilgilendirmez sen kendine nişanlına bak
Başlıkta "Nasıl davransam" yazıyor ama sizi enterese eden bir durum yok.Ahlaka uygun olup olmadığı tartışılır.Herkesin kültürü farklı.Mesela bu bizim evimizde olamaz erkek kardeşim,kız arkadaşını yatıya çağıramaz,hatta biz kadın erkek ayrı otururuz,haremlik selamlık yani.Ama bu bizim anlayışımız.Kalkıp da aynı evde yatanları yargılayamam,herkesin görüşüne saygımız var.Sanırım onu benimsemeleri içinize oturmuş,kıskanmışsınız.Başkasının evine karışmaya hakkınız yok...
size ne........
resmi nikahlı arkadaşım sırf düğünü henüz olmadığı için kocasıyla aynı evde aylarca kardeş kardeş yaşadı
aynı evde aynı odada kalmak bile önemli değil,niyet önemli arkadaşım niyet
evine barkına gitmeyip kıyıda köşede kırıştıranları da çok gördük
bence burda bana göre önemli olan nişanlınızın ailesinin bu tip durumlara bakış açısıdır..kendi kızları olsa böyle bir durum yaşasa ona izin verirlermi.. bu tip durum yaşayanların arkasından konuşmaları varmı..bu kız gibi aile yanında yatan kızlar için ne düşünüyorlar..kız kaynınızla aynı odada yatarken yan odada kayınvalidenizle kayınbabanızmı uyuyor...
bu sorulara cevap verin kendi kafanızda..yapılanlarla düşünce tarzı arasında tezat varsa bence ordan sonsuza dek kaçın:)
tabi bu durumu evliliğiniz açısından incelemeniz etiktir.yoksa kişilerin ahlakı bizi ilgilendirmez...aileler ne yapmışsa evleneceğiniz insan onu görür onu yapar onu yaşar..bu açıdan kendi geleceğiniz için durumu değerlendirin..
kayninizin ozel hayatinda yasadiklari ve nisanlinizin ailesinin yasantisi sizi hic mi hic ilgilendirmez...
yatiya kalmissa ne olmus ayrica bu normal bence...
size gore anormalse de bu sizin probleminiz degil yani herkesin kendi hayati kendi yasam tarzi...
kızın rahatlıgı ve senın gıbı bazı degerlere onem vermemesınden dolayı senın sahıp olamadıgın rahatlıga sahıp
oda senı az sevıp onu sevmelerınden degıl
kaynına cok soz gecıremeyıp aman gozumuzun onunde mutlu dursun dıye ıdare etmek ıcın yapılan birşey
canım bence kaynananın evınde bu kadar rahat olmayı ve herseyı bılmeyi ısteme bence
bak ne konular acılıyor sureklı gıtmekten bunalanlar
sen az ve oz esınle mutlu mesut ol
onlarda o kızla ne yapıyorlarsa yapsınlar
oraya gıtttıgınde de kendını gerı cekme
kaynınla nısanlınla ve kayınvalıdenle sureklı gul kahkaha at
kızıda yokmus varsay sadece herkes varken sevımlı bı sekılde merhaba de
sonra o hıc yokmus gıbı davran
diğer arkadaşlar gibi bende bu durumun sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum,nişanlınız adına rahatsız olacağınız bir durum yok ortada..rahat olun bence.ayrıca k.validenizin o kızı sevdiği için değil oğluna söz geçiremediği için sessiz kaldığını düşünüyorum.hani tartışma falan çıkmasın diye susuyordur kadıncağız.siz hanımefendiliğinizi koruyun,nişanlı bile olsa genç bir kızın nişanlısının evinde kalmasını doğru bulmuyorum.farklı şehirlerde olunur,ziyarete gelinir orası ayrı tabii ama eğer aynı şehirde sizinde bir eviniz varsa niye sevgilinizde kalasınız ki?bence hoş değil.eminim k.validenizde arkasından bir sürü laf ediyordur ve bu durumdan hiç hoşlanmıyordur.benimde iki tane oğlum var,ileride sevgililerinin gelipde benim evimde kalmasını asla istemem ve müsade etmem.
O kızın sana neden soğuk davrandığını anlamadım ama sen nişanlısın onun arada bişey yok seni kıskanıyor ve bu şekilde davranıyor gibi geldi bana. Amacı da seni kıskandırmak. Yaptıkları çok çok yanlış tabiki. Bırak şimdi gülsünler yarın birgün kaynananın ağzı açıldığında bunları yüzüne vurur. Ortada bişey yokken gelip evimde kalıyordun der. Ama kimsenin sana bişey dmeye hakkı olmaz. Zaten çok yüz göz olmamak lazım. Mesafeli olmak herzaman iyidir.
bence rahatlamaya çalış. nişanlınla bu durumu paylaş. gelenek görenek demişsin ama demek ki kayınvaliden kayınpederin vs. birşey demiyor. senden başka bu duruma içerleyen yok ki o kız oraya sık sık gidiyor. nişanlınla bu sorunu halletmeye çalış bence.
kendi değer yargılarımızla başkalarının ahlakını değerlendirmek bize düşmez sanırım.başkalarının hayatlarını sorgulamak da çok doğru gelmiyo bana. nişanlınla ilgili bi problem varsa yani nişanlınla aynı evde kalmasından rahatsız oluyosan o ayrı yani bu durumu nişanlınla konuşabilirsin.onun dışında ben bi sorun göremedim açıkcası.
ben size katılmıyorum. Bu kızın o erkekle evlenmediğini düşünün. Bundan sonraki adam bilse kabullenirmi? Siz böyle bir kızın oğlunuzla yada ne bileyim kardeşinizle evlenmesini istermisiniz. Kız akıllı falan değil arsız yüzsüzün teki. İnsanların birbirlerini tanımaları için söz nişan yapılıyor. Evlerinde kalarak tanıyamaz. Zaten evlenmeden anlayamazda ne kadar aynı evde kalırsa kalsın.
O kadar güzel yazmışsınız ki aynen böyle düşünüyorum aynen.
İnsanları yargılamak çok kolay hepimiz için.
Bence bu arkadaşımızda diğer kızı kıskanıyor , belki bu nedenlrden dolayı kıza soğuk yaklaşıyor kız da o yüzden tavır yapıyor. Bilemeyiz ki sırf kalıyor diye kız kötü bellenmiş buraada.
söylediklerinize aynen katılıyorum,ayrıca şunu eklemek isterim siz bu kızı inanılmaz kıskanmışsınız...nişanlınız,kaynınız yada kayınvalide kayınpeder değil konu...örf,gelenek falanda değil çok üzgünüm...bugün bu kız olamasın yarın bir gün kaynınız evlensin siz yine sorun olarak görürsünüz :)
Bu yorumunuza katılmamak mümkün degil..
Biz kadınlar ki, KK' da da cok rastladıgım bir durumdur sevgili ailesi konu olunca, arada ciddiyet yokken tanısılmayacagını, laf olur, söz olur vs. vs. gibi seylerin oldugundan yadırganır, olmaması gerektiginden bahsedilir.
Hani normalde milletin agzı torba degildir denir ya, hani biz millete göre mi sekillenecegiz?
Ama söz konusu sevgili' nin ailesi olunca, herkes bunun tam tersi düsünüyor..
Yapacagım birseyden asla pismanlık duymam eger sevgilimin ailesi de beni tanımak isterse, benimle görüsmekten hoslanırsa benim de düsüncelerim tam tersi yönünde degilse görüsürüm, vakit geciririm.
Mesela; ben trakyalı, sevgilim karadenizlidir ilk tanıstıgımda afalladım hersey o kadar farklıydı ki, sive, yemek kültürü vs. vs. Ne dediklerinden pek fazla anlamıyordum, iki kez tekrarlıyorlardı. Garipsemekse evet garipsemistim neredeyim ben demistim?
Ama simdi durum cok farklı tanısalı hayli zaman gecti ve konusma tarzları ve daha bir cok yöresel yönlerine alıstım bile diyebilirim, garipsemiyorum hatta bazı kelimelerini bende söylüyorum..
Simdi düsünüyorumda, iyiki de simdiden tanısıp görmüsüm aile yapılarını, kültürlerini cünkü ileride tanıstıgımda aynı seyleri hissetseydim ki, etrafımdan da aynı seyleri duysaydım belki olumsuz fikirleri kafamı karıstıracaktı belki de istemesem de onların söylediklerine kulak vericektim bu yüzden benim acımdan böyle olması cok cok iyi oldu.
konuyu açan arkadaş eltisi olacak kişiyi kıskanıyor mu ya da neden rahatsızlık duydu bilemiyorum ve bence onu ilgilendiren bir durum yok daha önceki yorumumda da belirtmiştim ama bu konuda olumlu yorum yapan arkadaşlara şu yönden katılmıyorum.evet bir kız evleneceği erkeğin ailesini,evini,yaşam şeklini tanımalı ve önceden bilmeli ki evlendiğinde hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmasın.ama ikide bir gidip de aralarında hiç bir resmi bağ bulunmayan insanların evinde kalmak da pek doğru gelmiyor bana.tanımak için illa orada kalmak şart değil.gayet açık görüşlü ve modern bir ailede büyüdüm ve kendimde eğitimciyim ama bu konuda yinede çok ılımlı konuşamıyorum.bende nişanlıyken eşimin ailesinin yanına giderdim,yemeklerini yer saatlerce sohbetler ederdik ama birgün bile kalmadım.öyle bir şey aklıma bile gelmedi.bence burada asıl sorun eltisinin sürekli onlarda kalması,tabii ki kimsenin ahlakı kimseyi ilgilendirmez orası tartışılmaz bile.eğer k.validesi rahatsız oluyorsa uyarabilir bir şekilde.
Bu konuda olumlu dusunenler de bana cok tuhaf geliyor. Megerse ne cok kadin varmis evlenmeden once koca namzetinin evinde haftalar gecirmek isteyen ve bunu cok normal goren sasirdim kaldim. Hele nisanli kizi karsi tarafin evinde olup bitenlerin "ilgilendirmemesi" de cabasi oldu. Bu kiz o eve gelin gidecek, onlarin bir yerde kizi olacak, o evde olup biten onu nasil ilgilendirmezmis anlamak mumkun degil. Insanlar mahallelerine yeni birileri tasindiginda bile soruyor gidip gorenlere, nasil birileri gelmis mahallemize, huylu mu huysuz mu, edepli mi edepsiz mi, ne is yaparlar, neyin nesi kimin fesidirler diye.. Ama evlenecegin kisinin ailesinin evinde neler dondugu bizi ilgilendirmez oyle mi? Kor kor parmagim gozune, ne olursa olsunlar, evlendikten sonra ogreniriz, simdilik gozumuzu kapatalim, kulaklarimizi tikayalim, uc maymunu oynayalim, oyle mi? Ama diger kiza gelince, ona aferin, onun hakki ya, o ogrensin, tanisin iyice evlenecegi aileyi evlerinde kalarak. Ama sen nisanlisin, sana yasak, seni ilgilendirmez. Zihniyetinize hayret ettim, kusura bakmayin, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Hatta kiminiz daha da ileri giderek kiskanclikla suclamis nisanli kizi, pes diyorum, daha da birsey diyemiyorum.
evet sonucta o eve gelın gıdıcem bazı seylere dahıl edılmelıydım edılmedım ve kızında bana soguk yaklasımı bunları dusunmeye ıttı benı yoksa ne kızın namusunu nede kayınvalıdemlerı elestıremem bu konuda onların kendı evı kızında kendı ahlekı sonucta ama burada bende bazı konulara dahıl edılmelıydım belkıde...
Unuttugunuz bursey var, biz insaniz. Toplum icinde yasariz. Kimin ne adeti, gelenegi var bilmem amma, bir de toplumun genel kurallari vardir, herkesin uymasi beklenen.. Iste o kurallari ne medeniyet, ne de modernlik degistiremez. Bir insanla evleneceginiz zaman illaki de ailesi, kimler tarafindan ne tur bir terbiye ve egitimle buyutuldugu onemlidir. Hic kimse yerden bitmiyor kavun gibi, herkesin egitildigi bir aile var, ve bu ailenin ne oldugu onemli. Armut dibine duser sonucta. Atalarimiz bosuna dememis "anasina bak, kizini al, kenarina bak bezini al" diye. Evlenecegin kisinin ailesi ve toplum icindeki hareketleri beni cok yakindan ilgilendirir. Hele ki o aileye kiz vereceksem, ya da kendim evlenecek o aileye gireceksem.. Kolay buyutmuyoruz evlat, sokakta da bulmuyoruz. Tabi buradan da belli oldugu gibi herkesin kendine veya ele gelin verecegi kizina verdigi deger farkli.
ben kızı kıskanmıyorum onu namussuz olarakta degerlendırmıyorum ama kayınvalıdemlerınde o kızında bu durumdan rahatsız olacagımı dusunmelerı gerekıyordu dıye dusunuyorum gayet normal bır durummus gıbı gecıstırılmemelıydı sonucta bende o evın uyesı sayılırım artık onlar aralarında kendı problemlerını cozuyor olabılırler ama bırı banada danısmalıydı huzursuz raatsız oldugun bır durum varmı dıye degılmı aynı duruma koyun kendınızı bı yorumlarımı ve cevaplarımı üşenmezseniz bir gözden geçirin belki o zaman farklı degerlendırebılırsınız
Siz o evde mi yasayacaksınız?
Eger o evde yasamayacaksanız ki, yasayacak olsanız bile o evin icinde yasamaya basladıktan sonra o evin icinde olanlar sizi ilgilendirir bu yüzden size suan birsey danısmak zorunda degiller sadece nisanlınıza o evin üyesi oldugu icin danısırlar evlendikten, o evden ayrıldıktan sonra, ona da birsey danısıp, fikir almak gibi bir zorunlulukları yoktur.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum da, gercekten beni ilgilendiren bir durum göremiyorum ortada. Sonucta ben o evde yasamıyorum, yasamayacagım da bu yüzden beni ilgilendiren bir durum yok ortada. Karısırsam, karıstırmaya sebebiyet veririm.
Kaldı ki, kayınvalidem de benim evimde olanlara karısamaz, onlara birsey danısmak mecburiyetinde degilim evimiz, kapımız ayrı oldugu icin..
cok farlı seylerden bahsedıyoruz ben dıyorum kı en azından bır yuzuk taksınlar sonucta o evde bır bekar erkek daha var o kız ne sıfatla eve gırıp cıktıgı bellı degıl herkez aynı seylerı dusunur sızın basınıza gelse emınım sızde dusunurdunuz gelsın gıtsın hergun hemde kızmam ama iş yatıya kalmaya gelınce cogu kişiye görede ters ve bunun normal kabul edılıp evın gelını oldugum halde bana normalmıs gıbı lanse edılmesı gercekten amormal bır durum diye düşünüyorum
Bahsettigim seyi, bir arkadasımızın yorumuna karsılık olarak yazdım ben kalmakla alakalı degil yani. Sevgilimin evinde hic kalmadım, büyük konusmayım ama kalmam da geregi yok. Ama bu benim düsücem herkes benim gibi düsünmek zorunda degil. Kaynım olacak kisinin sevgilisi kalıyor diye birsey yapamam nisanlı bile olsam. Neyse, Yüzük takmak meselesine gelince, onların bilecegi bir is bir engelleri var demek ki. Herkes birseyler düsünür isteyen o herkesi dinler, isteyen hic duymaz bile. Hem kızın ailesi de biliyormus yani ne yapılabilir ki? Kalkıp da iki aileye de ahlak dersi vermek mi niyetiniz? Milletin ne düsündügünü kendileri düsünsün, rahatsızlık duysun.
Yine diyorum alan razı satan razı. Sizin evinizde kalmıyor ki, ne diyebilirsiniz? Siz o evin gelinisiniz sadece sahibi degil!
Kalkıp kayınvalidenizi kenara cekip, bu yanlıs, ben bundan rahatsız oluyorum ben evin geliniyim, sesime kulak verin diyemezsiniz ki?
Kayınvalideniz burası benim evim de diyebilir, bu seni ilgilendirmez de diyebilir.
Siz bence o kızı kıskanıyorsunuz sürekli evin gelini benim! demenizden belli. Onun nisanlınızın ailesiyle olan samimiyeti sizi rahatsız ediyor bana göre.
Yorumlarınız beni bu sekilde düsündürdü.
Insanlara karismamak midesizlik degil, kayninin sevgilisi sifatiyla nisanlinin evine yerlesmis ve onunla yasayan bir kadini gayet medenice kabullenebilmek bence midesizliktir, lafimi saptirma lutfen. Yani ben dusundukce midem bulaniyor. Soz yok,bag yok, hicbirsey yok. Bugun onun sevgilisi, yarin kimbilir kimin belli mi? Bekar veya nisanli ikinci bir genc erkegin yasadigi bir evde kalmasinin ne kadar cirkin oldugunu o aile goremiyorsa eger birinin gostermesi gerekir. Belki de dunurlere duser bu hak, ne de olsa kiz veriyorlar bu aileye. Hem siz her ne kadar onu dis kapinin dis mandali yerine koymus olsan da konu sahibi kendini "ailenin bir uyesi" olarak goruyor. Onun bu durumdan sikayeti yetmez mi?
Okumadi iseniz okuyun biraz su forum sayfalarinda, neler oluyor kapali kapilar ardinda. Milletinin kiz kardesine, kocasina itimadinin kalmadigi durumlar olmus, elin kizi mi takacak kafasina senin nisanini ayni evin icinde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?