Kaynımın kız arkadaşının yatıya kalması

O kadar güzel yazmışsınız ki aynen böyle düşünüyorum aynen.
İnsanları yargılamak çok kolay hepimiz için.
Bence bu arkadaşımızda diğer kızı kıskanıyor , belki bu nedenlrden dolayı kıza soğuk yaklaşıyor kız da o yüzden tavır yapıyor. Bilemeyiz ki sırf kalıyor diye kız kötü bellenmiş buraada.

aslında sizin yazdıklarınızı yazmak istedim ama tekrar olmasın:) yazdıklarınız çok doğru bence de.

söylediklerinize aynen katılıyorum,ayrıca şunu eklemek isterim siz bu kızı inanılmaz kıskanmışsınız...nişanlınız,kaynınız yada kayınvalide kayınpeder değil konu...örf,gelenek falanda değil çok üzgünüm...bugün bu kız olamasın yarın bir gün kaynınız evlensin siz yine sorun olarak görürsünüz :)

Bu yorumunuza katılmamak mümkün degil..
Biz kadınlar ki, KK' da da cok rastladıgım bir durumdur sevgili ailesi konu olunca, arada ciddiyet yokken tanısılmayacagını, laf olur, söz olur vs. vs. gibi seylerin oldugundan yadırganır, olmaması gerektiginden bahsedilir.
Hani normalde milletin agzı torba degildir denir ya, hani biz millete göre mi sekillenecegiz?
Ama söz konusu sevgili' nin ailesi olunca, herkes bunun tam tersi düsünüyor..
Yapacagım birseyden asla pismanlık duymam eger sevgilimin ailesi de beni tanımak isterse, benimle görüsmekten hoslanırsa benim de düsüncelerim tam tersi yönünde degilse görüsürüm, vakit geciririm.
Mesela; ben trakyalı, sevgilim karadenizlidir ilk tanıstıgımda afalladım hersey o kadar farklıydı ki, sive, yemek kültürü vs. vs. Ne dediklerinden pek fazla anlamıyordum, iki kez tekrarlıyorlardı. Garipsemekse evet garipsemistim neredeyim ben demistim?
Ama simdi durum cok farklı tanısalı hayli zaman gecti ve konusma tarzları ve daha bir cok yöresel yönlerine alıstım bile diyebilirim, garipsemiyorum hatta bazı kelimelerini bende söylüyorum..
Simdi düsünüyorumda, iyiki de simdiden tanısıp görmüsüm aile yapılarını, kültürlerini cünkü ileride tanıstıgımda aynı seyleri hissetseydim ki, etrafımdan da aynı seyleri duysaydım belki olumsuz fikirleri kafamı karıstıracaktı belki de istemesem de onların söylediklerine kulak vericektim bu yüzden benim acımdan böyle olması cok cok iyi oldu.

konuyu açan arkadaş eltisi olacak kişiyi kıskanıyor mu ya da neden rahatsızlık duydu bilemiyorum ve bence onu ilgilendiren bir durum yok daha önceki yorumumda da belirtmiştim ama bu konuda olumlu yorum yapan arkadaşlara şu yönden katılmıyorum.evet bir kız evleneceği erkeğin ailesini,evini,yaşam şeklini tanımalı ve önceden bilmeli ki evlendiğinde hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmasın.ama ikide bir gidip de aralarında hiç bir resmi bağ bulunmayan insanların evinde kalmak da pek doğru gelmiyor bana.tanımak için illa orada kalmak şart değil.gayet açık görüşlü ve modern bir ailede büyüdüm ve kendimde eğitimciyim ama bu konuda yinede çok ılımlı konuşamıyorum.bende nişanlıyken eşimin ailesinin yanına giderdim,yemeklerini yer saatlerce sohbetler ederdik ama birgün bile kalmadım.öyle bir şey aklıma bile gelmedi.bence burada asıl sorun eltisinin sürekli onlarda kalması,tabii ki kimsenin ahlakı kimseyi ilgilendirmez orası tartışılmaz bile.eğer k.validesi rahatsız oluyorsa uyarabilir bir şekilde.

Bu konuda olumlu dusunenler de bana cok tuhaf geliyor. Megerse ne cok kadin varmis evlenmeden once koca namzetinin evinde haftalar gecirmek isteyen ve bunu cok normal goren sasirdim kaldim. Hele nisanli kizi karsi tarafin evinde olup bitenlerin "ilgilendirmemesi" de cabasi oldu. Bu kiz o eve gelin gidecek, onlarin bir yerde kizi olacak, o evde olup biten onu nasil ilgilendirmezmis anlamak mumkun degil. Insanlar mahallelerine yeni birileri tasindiginda bile soruyor gidip gorenlere, nasil birileri gelmis mahallemize, huylu mu huysuz mu, edepli mi edepsiz mi, ne is yaparlar, neyin nesi kimin fesidirler diye.. Ama evlenecegin kisinin ailesinin evinde neler dondugu bizi ilgilendirmez oyle mi? Kor kor parmagim gozune, ne olursa olsunlar, evlendikten sonra ogreniriz, simdilik gozumuzu kapatalim, kulaklarimizi tikayalim, uc maymunu oynayalim, oyle mi? Ama diger kiza gelince, ona aferin, onun hakki ya, o ogrensin, tanisin iyice evlenecegi aileyi evlerinde kalarak. Ama sen nisanlisin, sana yasak, seni ilgilendirmez. Zihniyetinize hayret ettim, kusura bakmayin, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Hatta kiminiz daha da ileri giderek kiskanclikla suclamis nisanli kizi, pes diyorum, daha da birsey diyemiyorum.

Unuttugunuz bursey var, biz insaniz. Toplum icinde yasariz. Kimin ne adeti, gelenegi var bilmem amma, bir de toplumun genel kurallari vardir, herkesin uymasi beklenen.. Iste o kurallari ne medeniyet, ne de modernlik degistiremez. Bir insanla evleneceginiz zaman illaki de ailesi, kimler tarafindan ne tur bir terbiye ve egitimle buyutuldugu onemlidir. Hic kimse yerden bitmiyor kavun gibi, herkesin egitildigi bir aile var, ve bu ailenin ne oldugu onemli. Armut dibine duser sonucta. Atalarimiz bosuna dememis "anasina bak, kizini al, kenarina bak bezini al" diye. Evlenecegin kisinin ailesi ve toplum icindeki hareketleri beni cok yakindan ilgilendirir. Hele ki o aileye kiz vereceksem, ya da kendim evlenecek o aileye gireceksem.. Kolay buyutmuyoruz evlat, sokakta da bulmuyoruz. Tabi buradan da belli oldugu gibi herkesin kendine veya ele gelin verecegi kizina verdigi deger farkli.

Kalma konusunda bende sizin gibi düsünüyorum tanıstım ama, sık sık gitmiyorum ve kalmak mı? aklımın ucundan gecmedi ama herkes farklıdır, kimse benim gibi düsünemez ve bu konuda da rahatsız olacak kisi evin sahibidir.
O rahatsız olmadıktan sonra kimseye laf düsmez bana göre.

Burada kimse nisanlı bayana sana hersey yasak, sen evlenince ögren ama o kıza aferin de demiyor..
Sadece herkes aynı düsünmek zorunda degil kimse kimseye de ahlak dersi veremez.
Kimimiz tutucu aileden geldik, kimimiz de gayet rahat yetistik. Herkesin yasayıs bicimi, düsünce yapısı farklıdır. Simdi o kızı konu sahibi gibi düsünmeye, davranmaya zorlayamayız ki?
Hala konu sahibini ilgilendirmedigini düsünüyorum eger ilgilendirse, baskalarının düsüncesine saygısızlık etmis olur.
Ayrıca konu sahibi ne diyecek ki, ben bu kızı bu evde görmek istemiyorum benim ahlaki degerlerime ters lütfen dikkate alın cünkü gelin olan benim mi diyecek?
Eminim diger arkadaslarımda benim gibi düsünerek konu sahibini ilgilendirmeyeceginden bahsetti, bu o evde yasayanları ilgilendiren bir durum cünkü.

Son düzenleme:

ben sorun cıksın kavga olsun asla istemem ama onun bana olan tutumu bu sekılde devam ederse bu sekılde yaklasabılırım

evet bende haftada ayda bır kalsa rahatsızlık duymazdım ama hafta da en az 3 4 olunca rahatsızlık duyuyorum bana sacma gelıyor aykırı gelıyor anormal gelıyor ne bıleyım işte huzursuz edıyor bu durum... benim nasıl davranmalıyım dediğim de kayınvaliddeme durumu acsammı diyeydi ama açmayacagım bır kaç arkadas demiş zaten sen kötü olursun diye bende böyle düşünmüştüm çünkü ne hissettiğimi tam olarak anlayan insan az yorumlarda da acıkca görülüyor bu zaten :)

Kendi anasının babasının sahip çıkmadığını nereden çıkardın ki?

anası babası sahıp cıkmıyor cunku onlar köyde kızları sehırde yanlız yasıyor ve calısıyor daha 3 ay once amelıyat oldu ama onu sadece amelıyat oldugu hastahaneye görmeye gıttıler o kadar kalan herseyıyle kaynım ılgılendı gunlerce... amelıyattan sonra da kayınvalıdemlerde kaldı onlar baktılar bunada sözüm yok böyle bir durumda tabıkı yardımcı olunacak bende elımden gelenı yaptım ama iyileşti hala aynı sekıl devam ve kızın aileside bunu biliyor buda artık benı huzursuz etmeye basladı tabi bunda kızında payı büyük sağolsun elinden geleni yaptı sogutmak için beni kendinden belki o farkında değil ama madem bir aileye karısmaya calısıyorsun o evin üyelerine saygıda kusur etmessin ben böyle bilirim bana karsı daha düzgün davranıslar içerisinde olsaydı arkadaslarımdan ailemden ayırmazdım ben oyle sıcak kanlı bır ınsanım aslında...

Son düzenleme:
Kendi anasının babasının sahip çıkmadığını nereden çıkardın ki?

anası babası sahıp cıkmıyor cunku onlar köyde kızları sehırde yanlız yasıyor ve calısıyor daha 3 ay once amelıyat oldu ama onu sadece amelıyat oldugu hastahaneye görmeye gıttıler o kadar kalan herseyıyle kaynım ılgılendı gunlerce... amelıyattan sonra da kayınvalıdemlerde kaldı onlar baktılar bunada sözüm yok böyle bir durumda tabıkı yardımcı olunacak bende elımden gelenı yaptım ama iyileşti hala aynı sekıl devam ve kızın aileside bunu biliyor buda artık benı huzursuz etmeye basladı tabi bunda kızında payı büyük sağolsun elinden geleni yaptı sogutmak için beni kendinden belki o farkında değil ama madem bir aileye karısmaya calısıyorsun o evin üyelerine saygıda kusur etmessin ben böyle bilirim bana karsı daha düzgün davranıslar içerisinde olsaydı arkadaslarımdan ailemden ayırmazdım ben oyle sıcak kanlı bır ınsanım aslında...

Senin veya konu sahibinin ahlaki degerlerinize ters mi uygun mu bilemem, ancak toplum kurallarina ters oldugu cok asikar. Isteyen, bekar olan denesin. Soyleyiverin bu aksam annenizin-babanizin karsisina gecip: "Ben bir adamla cikiyorum, ailesi ile de tanistim, beni pek sevdiler, bundan sonra haftanin uc-dort gunu onlarda kalacagim, beni evde beklemeyin" diye, sakaciktan, bakalim onlar ne diyor bu ise.. Bakalim konu komsunuz da "aferin, cok akilli kiz" mi diyecek, yoksa baska birsey mi.. Sonra da gelin paylasin bizle, var misiniz?
Bu evde dediginiz evde onun nisanlisi yasiyor, ayni masayi, ayni tuvaleti banyoyu paylasiyor, her gece karsilikli ayni salonda oturuyor, onunla vakit geciriyor, muhabbet edip kahkahaciklar atiyor, kim bu kiz? Biraz mide lutfen..

evet bende haftada ayda bır kalsa rahatsızlık duymazdım ama hafta da al gen az 3 4 olunca rahatsızlık duyuyorum bana sacma gelıyor aykırı gelıyor anormelıyor.

Burada sana nasıl geldigi önemli degil ki? Yani haftada 1 olsa okey ama 3-4 olunca rahatsız oluyorum..
Sen sadece kendi acından degerlendiriyorsun yani kendi düsüncelerin dogrultusunda bu yüzden anlasılmıyorsun bana göre.
Sana sacma geliyor, aykırı geliyor onlara degil. Onlarında senin gibi düsünmelerini bekliyorsun.
Kayınvalidenle konusmaya kalksan bence de sen kötü olursun.
Bu yüzden ben konusmanı tavsiye etmem belki kıskandıgına kadar gider konu veya simdiden karısmaya basladı bile olur..

Valla insanlara karısmamak ne zamandan beri midesizlik oldu? Siz benim gibi düsünmek zorunda olmadıgınız gibi, bende sizin gibi düsünmek zorunda degilim. Düsünmedigim icin de beni midesizlikle suclayamazsınız cünkü böyle bir hakkınız, lüksünüz yok..
Ben kalması gayet normal dedigimi hatırlamıyorum? Sadece bunu düsünecek olanlar o evde yasayanların oldugunu söyledim.
O kızın kim oldugunu degerlendirmek yine o aile' ye düser..
Sizin gibi düsünselerdi o kız o evde kalamazdı zaten degil mi?
Düsünmedikleri icinde yapabilecek birseyin olmadıgını söyledim.
Kimse kimseye ahlak dersi veremez bu saatten sonra onlar bu durumdan sikayetci degilse zorla sikayet ettiremeyiz.

Son düzenleme:

Insanlara karismamak midesizlik degil, kayninin sevgilisi sifatiyla nisanlinin evine yerlesmis ve onunla yasayan bir kadini gayet medenice kabullenebilmek bence midesizliktir, lafimi saptirma lutfen. Yani ben dusundukce midem bulaniyor. Soz yok,bag yok, hicbirsey yok. Bugun onun sevgilisi, yarin kimbilir kimin belli mi? Bekar veya nisanli ikinci bir genc erkegin yasadigi bir evde kalmasinin ne kadar cirkin oldugunu o aile goremiyorsa eger birinin gostermesi gerekir. Belki de dunurlere duser bu hak, ne de olsa kiz veriyorlar bu aileye. Hem siz her ne kadar onu dis kapinin dis mandali yerine koymus olsan da konu sahibi kendini "ailenin bir uyesi" olarak goruyor. Onun bu durumdan sikayeti yetmez mi?
Okumadi iseniz okuyun biraz su forum sayfalarinda, neler oluyor kapali kapilar ardinda. Milletinin kiz kardesine, kocasina itimadinin kalmadigi durumlar olmus, elin kizi mi takacak kafasina senin nisanini ayni evin icinde?

Sana nasıl bir akıl verebiliriz ki?
O evde yasasan anlarım seni ama sadece kayınvalidenin evi bu kadar sinir olmamalısın.
Cok muhatap olma olsun bitsin yani.

haklısınız galiba kafaya takmak gereksiz sonucta herkezin değer yargıları farklı ben sadece takıldıgım bu konuyu sıze acarak dogruyu yanlısı gormeye calıstım yorum yaparak yardımcı olan herkeze de tesekkur edıyorum

ailesi kızın orada kaldıgını biliyor ama kımse birşey demiyor

o ev 3 ay sonra benımde evım olacak sonucta tamam sımdı karısamam belkı ama ki o evin geliniyim bi derece düşünmeleri gerekmiyormu bu kız rahatsız huzursuz olabılır nişanlısının evine yabancı bir kız alıyorz diye siz olsanız huzursuz olmazmısınız

benim ailemde rahat bır ailedir abim cıkarkende nısanlandıklarında da yengem evimize geldi gitti nerdeyse hergün ama asla kalmadı bende nişanlımın evine yeri gelıyor haftanın hergunu gıdıyorum kal dıye ısrar edıyorlar ama kalmıyorum kalsam bırsey derlermi belki demezler ama benım görüşlerime ters kalamam yaniii.. başkasının evine haklısınız karısmaya hakım yok ama o ev baskasının değil 3 ay sonra benımde evım olacak sonucta düşünülmesi gerekiyor gelinimiz bu durumdan rahatsız olurmu diye değilmi yada bu kızın düşünmesi gerekmezmi bu evde nişanlı bir erkek var bana ne gözle bakılır bu kız ne düşünür diye tamam özgürlük yada kımseyı takmamak ama baskalarını rahatsız edecek duuma getırılmemeli bence

.........

haklısınız onu ahlak olarak asla yargılamıyorum zaten istediklerini yapabılırler ama bu kalma durumunun baskalarını rahatsız edecegını de dusunmelıler degılmııı... sonucta bende o evın gelınıyım ailenin uyesı sayılırım...

bunu bir değerlendiricem...

haklısınız...

o zaman eskisi gibi ne ailesini nede nişanlısını tanıyıp düğünde görerek evlensin insanlar öyle şeymi olur yaa tartıyorum değerlendiriyorum ben mi yanlısım baskasımı yanlıs diye bu kadar kaı olmayın lutfenn

haklısınız kaynım bıraz kafasına estıgını yapar pek onune duramzlar belkıde dedıgınız gıbı göz onunde olsunlar da kayınvalıdem ve kayınbabamda durumu degerlendırsın dıye bu kadar sık kalmasını ıstıyorlar ben hep rahat davranıyorum kımseye bu dusuncelerımı paylaşmıyorum zaten kayınvalıdemle konussammı dıye dusunuyordum bu konuyu acarken amacım zaten bu konusmayı yapıp yapmamakta kararsız olmamdı ama buradakı tepkılerden sonra acmamaya karar verdım ama bana göre hala yanlıs bır durum cunku kaynımı ve kız arkadasını dusunurken benıde dusunmelerı gerekıyor ayrıca kaynımında bunu dusunmesı gerekıyordu

kayınvalıdem ne dusunuyor bılemıyorum ama benımde aklımdan gecen gözunun onunde olmalarını ıstıyor keske bırazda benı dusunup ne hıssedebılecegımı anlamaya calıssaydı sanırım benım sorunum bırazda buradan kaynaklanmıs burada cevap verırken farkına varmaya basladım konuda amacına ulasıyor sanırım soru ısaretlerım azalıyor yazdıkca sızlere :)

cok yakın bır arkadasımla konuyu paylastıgımda oda aynı seyı soylemıstı yorumnuzun tıpa tıp aynıı kelımelerıydı hatta

degerlendırsın tabıkı ben nişanlımla nişandan önce 1 yıl kadar görüştüm ama ailesine sadece bayramlarda el öpmeye gıttım neden cunku nısanlılık döneminde ailesini de tanırım dıye dusundum kaynımın kız arkadası geldı gıttı yattı dıye asla onu namussuz katogorısıne koymuyorum koyamamda bende cok ozgur yetıstırıldım cunku gecede cıktım gezdım barada gıttım sabah eve de gıttıgım oldu bunlar herkezın hakkı dıye dusunenlerdenım hatta ama iş evlenme noktasına geldıgınde ınsanların davranıslarına gelenegıne görenegıne daha baglı kalması taraftarıyım cunku bunlara uymamak hem cevremızdekılerı hemde ılerıde bızı zor duruma dusurecektır işte bu kızın geleneklere genel kabul gormus ahlak kurallarımıza uymaması da bu noktada cevresınde olan benı rahatsız edıyor mesela ben bıraz fazla ınsanlara ve deger yargılarına onem verırım bir hareketı veya konusmayı yapmadan once dusunurum bundan kırılacak yanlıs anlasılacak bırsey varmı dıye sanırım ınsanların boyle seylere verdıgı önem günden güne eksiliyor yazık oluyor gercekten...

nişanlımla bir sorunumuz yok ben onada actım bu konuyu ama onunda yapabılecegı bırsey yok bana hak verıyor oda durumdan rahatsız ama dıger yanda kardesı annesı babası var bende onları karsısına almasını ıstemem acıkcası

herkezin kendi görüşü saygı duyarım tabiki..

katılıyorum evlenmeden kımse kımseyı anlayamaz ben nısanlanmadan oncekı ve sonrakı seylerı karsılastırdıgımda bıle buyuk fark var evlendıkten sonra fark dahada buyuyecektır emınım ama kız orada kalıyor dıyede namuzsuz dıye dusunmuyorum sadece yüzsüzlük diyebılırım buna bır kızın herseyden once kendı namusuna gelecek sözü bile düşünmesi gerektıgıne ınananlardanım bir kız olarak herseyı yapabılırsın ama iş adına namussuz arsız yüzsüz denecek dereceye getirilmemeli

ben kızı kıskanmıyorum onu namussuz olarakta degerlendırmıyorum ama kayınvalıdemlerınde o kızında bu durumdan rahatsız olacagımı dusunmelerı gerekıyordu dıye dusunuyorum gayet normal bır durummus gıbı gecıstırılmemelıydı sonucta bende o evın uyesı sayılırım artık onlar aralarında kendı problemlerını cozuyor olabılırler ama bırı banada danısmalıydı huzursuz raatsız oldugun bır durum varmı dıye degılmı aynı duruma koyun kendınızı bı yorumlarımı ve cevaplarımı üşenmezseniz bir gözden geçirin belki o zaman farklı degerlendırebılırsınız

bir cevabımda dedim ki allah vesın kaynım ve kız arkadası daha mutlu olsun allah ayırmasın bılmem okudunuzmu ben evlenmelerını ısterım ama bana bır tavır alma soz konusu bunu anlayamıyorum ve kızın kendı evı varken kayınvalıdemlerde haftanın 3-4 gunu kalmasını da anlayamıyorum sonra ben oradayken bunu kafama sokmak ıstercesıne " tabı ben burada hergun oldugum ıcın" gıbı lafları anlayamıyorum bırılerı bana anlatsın bende anlıyım dıye sızınle paylasıyorum

cok farlı seylerden bahsedıyoruz ben dıyorum kı en azından bır yuzuk taksınlar sonucta o evde bır bekar erkek daha var o kız ne sıfatla eve gırıp cıktıgı bellı degıl herkez aynı seylerı dusunur sızın basınıza gelse emınım sızde dusunurdunuz gelsın gıtsın hergun hemde kızmam ama iş yatıya kalmaya gelınce cogu kişiye görede ters ve bunun normal kabul edılıp evın gelını oldugum halde bana normalmıs gıbı lanse edılmesı gercekten amormal bır durum diye düşünüyorum

evet işte bende bundan bahsedıyorum tanısın gelsın gıtsın hergun ama neden bu kadar cok yatıya kalınıyor o evde bırde nişanlı erkek varken insanlar bu kadarmı düşüncesiz olmus ahlakımız bu kadarmı genıslemıs anlamıyorum bende cahil yada baskıcı bır aılede yetiştirilmedim ama öğrendiğim ahlakı degerlere sonuna kadar uymaya calıstım bu yasıma kadar ayrıca trakya kızıyım belkı daha acık olur kızın orada kalmasını namussuzluk olarakta algılamıyorum ama düşünülmesi gereken seyler vardı düşünülmedi ve bu bana yansıdı bir sekılde

haklısınız...

Son düzenleme:

Gösterse bile görmek isteyecekler mi?
Aynı sekilde rahatsızlık duyacaklar mı? Diyelim ki duymadılar, arkadas nisanımı atıcak?
Hem belkide rahatsızlar ama birsey demiyorlar, demek istemiyorlar.. Kafalarının icinden gecenleri bilemeyiz ne yazık ki.
Kendisini o ailenin bir üyesi olarak görmek ayrı, insanlara kendi düsüncelerini empoze etmek ayrı birsey.
Ayrıca kızın ailesi de bu durumdan haberdarmıs.
Yine diyorum alan memnun veren memnun.
Yanlıs birsey olsa da sikayet etmesi gerekenler o kızı o eve kabul edenlerdir bu duruma göz yumanlardır bence.
Evin sahipleri de böyle düsünüyor ki, birsey sorma veya fikir alma geregi duymuyorlar bana göre.

Son düzenleme:
kayınvaliden ve kayınpederin neden birşey demiyor. demekki mezhebi geniş bir aile. ya da kaynına karşı birşey diyemiyolar.
boşver senin ilişkkini bir adı var onların ki ne belli değil. hem yarın bir gün kayınvaliden de illa laf yapar. bekardı hergün burdaydı gibilerinden.
bu arada onlar niye evlenmiyor ya da nişanlanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…