Kaynımın kız arkadaşının yatıya kalması

Ben kalmadım ama o yönde savunma yaptığım için bende gocundum
bende sizlerdenim mehilliyim

Karsındaki kisiye veya kisilere saygı duyuyor olmak ya sevgili evinde kaldıgımızı ya da meyilli oldugumuzu gösterirse bende sizden oluyorum..
İs müdahaleye gelince, nisanlıyken bile '' gelin '' oldugumuz icin karısma hakkı buluyoruz kendimizde o evde yasamayacak olsak bile!
Bana göre hic kimsenin, hic kimseye hangi sıfatla olursa olsun müdahale etmeye hakkı yoktur..

Son düzenleme:
buyukkkk bir yaraydi kocamin biz sevgiliyken ailesinin evinde kalmis olmak:)))))valla nasilda gocundum tahmin bile edemezsin:))))

ben de geçmişimle yüzleştim valla
artık napıyorsam o zamanlarda
malum her çeşit insan varmış ya burda

Ben kalmadım ama o yönde savunma yaptığım için bende gocundum
bende sizlerdenim mehilliyim

kkgüllerin suçu ne

valla canım bana göre kız iyi ediyor.. gitsin kalsın huylarını suylarını iyi bir öğrensin.. ben de 3 sene çıktım bu sene nişanlandım toplamda 4 senedir gider kalırım evlerinde.. e rahatım genişim anam babam da sahip çıkmıyo ne edek =) (eltim yok allahıma şükür) şaka bi yana herkesin değerleri farklıdır, saygı duymayı öğrenmezsen senin için hayat her daim zor olur.. çünkü herkes "bizim gibi" olmak zorunda değildir.. oturduğumuz yerden ahkam kesmesek, herkesin hayat tarzına saygı duysak, kıskançlık duygularımızı yenebilsek hayat çoooooook daha keyifli ve kolay olur.. bak demek ki nişanlının ailesi kızı yadırmayan kızı yargılamayan insanların ahlaki değerlerine saygı duyan daha ortada resmi bişey yokken bu kıza kucaklarını açan onu seven bi aileymiş.. şanslısın.. benim 2. ailem olarak gördüğüm (nişanlımın ailesi) de bana her daim kucak açtılar.. gittim kaldım tanıdım eksilerini artılarını gördüm.. sofralarına oturdum üzerimde ilmek ilmek emekleri vardır gelip her daim de burda anlatmışımdır.. şimdi nişanlandım , ne bana geldin evimizde kaldın ahlaksızsın dediler ne de ima ettiler.. aileden biri oldum.. her şeyde fikrim alınır, her önemli organizasyonlarında bulunurum.. tatil planlarını bile beni de katarak yaparlar.. böyle şeyler ahlaksızlık deil.. asıl ahlaksızlık insanın kendi arzularıyla çelişmesidir bana göre.. olduğun gibi davranmak ahlaksızlık olamaz.. evet kız rahat olabilir.. aile de geniş olabilir.. bu "rahatlık genişlik" kavramları hayatın hiç bir noktasında "hasetlik" kadar "önyargı" kadar " ahlak bekçiliği " kadar yıkıcı olamaz.. bana da en yakın arkadaslarım geniş olduğumu söylerdi.. evet genişim.. olduğum gibi miyim ? evet .. duygularımı ve asıl yaşamak istediklerimi süperegolarımla bastırıyor muyum ? hayır.. kimseyi bağlamaz benim dünya görüşüm.. isteyen istediğini düşünür.. insanı , kendisinden farklı olsa da "olduğu gibi" kabul eden insanlardır benim de dostlarım..

Bu konuda olumlu dusunenler de bana cok tuhaf geliyor. Megerse ne cok kadin varmis evlenmeden once koca namzetinin evinde haftalar gecirmek isteyen ve bunu cok normal goren sasirdim kaldim.

Simdi biriniz zahmet olmazsa bana aciklayabilir mi acaba? Aranizda bunca kisi ardi ardina evlenmeden once sevgilisinin evinde kaldigini gururla, ovunerek yazarken, neden benim yazdigim su yukardaki lafi hakaret olarak kabul ettiniz, demediginizi birakmadiniz onceden? Madem bu sizin icin bu kadar normal birsey, siradan birsey, neden bunu baskasindan duymaya tahammulunuz yok? Neden hakaret olarak algiliyorsunuz?
Benim gozlemlerime laf soyluyorsunuz ama demek ki dogru gozlemlemis, algilamisim iste. Sizce sorun yoksa, bence de yok, demek ki ben kimseye hakaret filan etmemisim, sadece dogru bir tahminde bulunmusum, bu kadar basit.

Yazdığınız tüm cevapları okuduğumuzda evli olmadan aynı çatı altında kalmayı midesizlik saydığınız gibi bir cevabınızda böyle kişiler için "Soz yok,bag yok, hicbirsey yok. Bugun onun sevgilisi, yarin kimbilir kimin belli mi?" gibi bir cümle kurmuşsunuz. Bu cümleniz hakarettir bana kalırsa.

HER KELİMENE KATILIYORUM!!!!! Üzerine söylenecek laf yok.

Ben de sevgiliyken senelerce gittim geldim kaldım kimse de ne bu demedi. Bağırlarına bastılar evladımızsın dediler. Evlendik şimdi ne konusunu açarlar ne lafını ederler. Bunda ne kötülük var. Herşeyin altında bir Türk filmi senaryosu aramamak lazım. İnsanların relax olmaya da hakkı var. Frijit gibi ağzımızı büzüp de nikah gününe kadar demir bakireyi, namus timsali gelin adayını oynamanın alemi yok. Neysek o. Koca namzetimizi ve ailesini yakından tanımak yanlış mı.. İçlerine girip evlerinde kaldık diye kötü yola mı düştük. Kimimiz evlenmeden birliktelik yaşadık diye leke mi aldık?? Hepimizin kendi kararı, kendi hayatı. Herkesin kendi tercihleri kendine göre en doğrusudur.

imza zebuş

gururla ve övünerek yazılmadı. sizin konunun başından beri yorumlarınızı okuyorum

size gidip kalmak normal gelmeyebiir. sadece bunu yazsaydınız kimse size bi şey demezdi... ama yorumlarınız hakaret boyutuna ulaştı. bize de cevap hakkı doğdu

evet bana göre normal bir şey. ben gidip evini,ailesini görmek isterim. banaa gösterdiği yüzünün dışında başka bi yüzü var mı öğrenmek isterim

evlenince sürpriz yuumurtadan çıkmış gibi öğrenip üzüleceğime şimdiden öğrenip kararımı verrim

ohh iyi ki yapmışım...yoksa nerden bilecektim onu doğru insan sanarken,aslında hiç uyuşmadığımızı

benim anladığım kadarıyla arkadaş kızın baskın karakterini kıskanıyor.herkesle arası iyi,sohbeti var,neşeli v.b...aynı ortama girince de ister istemez kendini dışlanmış hissediyor evin gelini olsa da.ben olsam nişanlımın evini daha çok sahiplenir,inadına çok konuşurdum.sen böyle geri çekilince o zafer benim diyor kesin.tipik elti çekişmesi işte

bence sorun kıskançlık oysaki herkes değerli ve yeri farklı bunun farkında olmak için olgun ve iyiniyetli olmak gerek

allah allah niye illa ki biyerlere çekiyosunuz
kızın karakteri bu olamaz mı
o da öyle bir insan olamaz mı
kıskanç olan burda konu sahibi
belki de diğer kız sadece olduğu gibi biri
daha sıcak daha girişken biri olduğu için ve aileyle daha fazla görüştüğü için o kadar benimsenmiş olamaz mı
neden illa altında bişeyler arıyorsunuz

şu da var konu sahibi o kız böyle ben böleyim kıskanıyorum ben onun yaptıklarını yapamıyorum beni sevdiklerini hissetmiyorum falan deseydi cevaplarımız çok daha farklı olacaktı
bence kıskanmak da en doğal hakkıydı tam olarak aileye giremediği için,nişanlı biri olarak daha fazla benimsenmek istemesi kadar doğal ne olabilirdi
ama zamanla evlendikten sonra belki kızdan bile iyi bir ilişkileri olacak
ne bilebiliriz şu anda daha da üstüne konu sahibi burda gaza getiriliyor

çekeceğin var şimdiden savaşa hazırlan bile diyen var

bence o aile ve kızın çekeceği var böyle giderse

herkes mesafe diye çırpınırken,arkadaş da neden samimi olamıyorum triplerine girmiş.Ve bunu için de kızı yerden yere vurmuş.

Ailesi sahip çıkmıyor vs vs...

İsteklerimizi,şikayetlerimizi dile getirirken kimseyi karalamaya hakkımız yok...

Merak etmeyin evlendikten sonra istemediğiniz kadar samimi olursunuz,hatta bıkarsınız..

Saraylım'a da teşekkürler,sayesinde geçmişimizle yüzleştik

Evli olmadan ayni cati altinda kalmayi midesizlik saydigim cumlemi alinti yaparak buraya koyar misin? bakalim sen mi dogru soyluyorsun, yoksa ben tamamen baska bir cumlede mi kullanmisim mide lafini herkes gorsun. Soz yok bag yok diye suregiden cumle benimdir, burada hanginize hakaret etmisim soyler misiniz? Peki bu lafimin neresi yanlis? Hepiniz ilk ciktiginiz cocukla mi evlendiniz? Ben de dahil, hepimiz ilk sevgilimizle mi evliyiz? Tabi ki soz yok, bag yoksa gelecekte bir evlilik olacaginin en ufak bir garantisi yok demektir, kaldi ki millet nisanlidan bile ayrilirken siz bu kizin bu adamla kesinkes evleneceginden, ilk ve son sevgilisi olacagindan nasil bu kadar eminsiniz de beni hakaret etmekle sucluyorsunuz?
Valla aslinda ben ne desem bos, anlatabileceklerin karsindakinin anladigi kadarla sinirlidir diye bosuna dememis atalarimiz.

Her kez okuduğuna farklı durumlardan yaklaşmış.
Kızın eve gidip gelmesi açıkçası beni ilgilendirmezdi ama ukalalığa hiç tahammülüm yok, dediği ben odadayken suratını asıyor çıktığımda kahkaha atıyor.Bu ima dırr (çok kez tekrarlanıyorsa).. bunu yapan kendi akrabanızda olsa tahammül edemezsiniz yada ben öyleyim iyi bi niyetde göremem bu durumda ve savaşa hazır ol dememde ki sebep de daha herşeyin başı olması bukadar taze iken bunlar batıyorsa göze sonrası için hazırlıklı olması tavsiyem çünkü önünde koca bi ömür var.Eşinin ailesi sana karşı zaten kötü tutum içinde olursa orada kalsan da olur kendi düşündüğün inandığın gibi davransanda olur.Herkezin tecrübesi farklı farklı .Tutupta gırtlakla döv söv demiyorum ki gaza getiripte temkinli olmasını öneriyorum ..Hoş konu sahibi bizden daha iyi biliyodur bunuda .yazıyoruz işte..

Son düzenleme:

aman boşver her koyun kendi bacağından asılır

Bana sizlere hakaret ettigim bir cumlemi gosterin.

Bunu kastediyorum. Iste birisi bu konu ile kendi gecmisi ile iliski kurmus.
Ben de "her turlu gecmise sahip insan var bu forumda, yarasi olan gocunuyor dediklerimden" diyorum, yalan mi yazayim yani, oyle degil mi? Hakaret bunun neresinde?

Bana sizlere hakaret ettigim bir cumlemi gosterin.

kırmızıyla işaretledim

konu sahibi ,çin söylüyorum eğer olay neden o kızın samimi olduğu falansa boşver salla canım kaynana ve kayınbaba ile mesafeli olmak iyidir.İlerde Allah şükredeceksin bunun için.Sen ne kadar mesafe koyarsan saygı sınırları içinde okadar saygı alırsın insanlardan.Okadarda hoşuna gitmeyen durumlarda çizgi çekmek kolaylaşır..insan ilişkilerinde mesafeyi aşan sululuklar insanın başına ancak dert getirir.
ben aslında konuyu evliliğin ve geleceğin açısından incelemeni temenni ederdim..kaynın kız arkadaşından ayrılsa eve girip çıkan kız sayısı her yeni kız arkadaşta artarsa bundan rahatsızlık duyacaksanyetiştirilme tarzına ters düşecekse,bu seebeten aile ile arana daha derin bi mesafe koyacaksan bu kararın eşini etkileyecekse(ki kesin etkiler)..ne bileyim bir dolu olasılık var bence eşin olacak insanla bunları konuşman lazım asıl.

Buradaki en önemli konu "tahammül" bence, herkesin düşünce yapısı farklıdır. Kimisi evlenene kadar erkek arkadaşının / nişanlısının evinde kalmaz. Bu davranış ona "namuslu, iyi aile kızı" demek için yeterli bir kriter değildir, bunun yanında nişanlısının ya da erkek arkadaşının evinde kalan birine "kötü kız, ahlaksız" yaftası yapıştırmak da son derece anlamsızdır. Benim sırf erkek arkadaşının evinde kalıyor diye biri hakkında kafamda fikir oluşmaz, oluşmamalıdır da. Bir kişi hakkında fikrim olabilmesi için onu tanımam, konuşmam gerekir. Böyle önyargılarla, tahammülsüzlükle kimse kimseyi kolayca harcamamalı diye düşünüyorum. Herkes aynı şekilde düşünseydi nasıl bir dünyada yaşardık zaten? Biraz toleransla, yargısız infaz yapmadan objektif değerlendirme yapalım.

Konu sahibi arkadaşım; senin düşünce tarzından çok daha farklı bir durumla karşı karşıyasın. Şu anda değiştirebileceğin bir durum yok, çünkü orası her ne kadar şu an nişanlının yaşadığı ev olsa da yanılmıyorsam sen o evde yaşamayacaksın. Biraz hoşgörü ile her şeyi halledebilirsin. Eğer nişanlın da rahatsız oluyorsa onun söz hakkı elbette var, çünkü o evde yaşıyor. Bu konuyu kayınvalidenden ziyade nişanlınla konuşman daha doğru olur diye düşünüyorum...

ben kimsenin mesajından alıntı yapmadan kendi fikirlerimi yazarken benim mesajımdan alıntı yaparak bu mesajı yazan üstüne bi de tüy dikerek 'GÖRDÜĞÜM KADARIYLA YARASI OLAN GOCUNUYOR HER TÜRLÜ GEÇMİŞE SAHİP İNSAN VAR BURDA ' diyen siz değil misiniz
benim yaramı geçmişimi siz nerden bileceksiniz,biliyorsunuz ki gördüğüm kadarıyla diyebiliyorsunuz
binlerce kullanıcının olduğu bir platforma AVATARLARIN ARKASINA SAKLANMADAN kızımın adını mesleğimi yaşadığım şehri ,kızımın ve kendimin fotoğraflarını koyabilecek kadar YARASIZ bir geçmişim var
kaldi ki iyi veya kötü yaşadığım hiçbir şey YARAM değildir,geçmişim tecrübelerimdir

ama sizin de dediğiniz gibi anlatacakların karşındakinin anlayabileceği kadardır

burdaki asıl sorun da bu olmalıydı bence
ama kızın namussuzluğundan girip ailesinin sahip çıkmamasına kadar geldi olay
ortada çok daha önemli bir sorun varken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…