Ben kalmadım ama o yönde savunma yaptığım için bende gocundum
bende sizlerdenim mehilliyim
buyukkkk bir yaraydi kocamin biz sevgiliyken ailesinin evinde kalmis olmak:)))))valla nasilda gocundum tahmin bile edemezsin:))))
ben de geçmişimle yüzleştim valla
artık napıyorsam o zamanlarda
malum her çeşit insan varmış ya burda
Ben kalmadım ama o yönde savunma yaptığım için bende gocundum
bende sizlerdenim mehilliyim
Karsındaki kisiye veya kisilere saygı duyuyor olmak ya sevgili evinde kaldıgımızı ya da meyilli oldugumuzu gösterirse bende sizden oluyorum..
İs müdahaleye gelince, nisanlıyken bile '' gelin '' oldugumuz icin karısma hakkı buluyoruz kendimizde o evde yasamayacak olsak bile!
Bana göre hic kimsenin, hic kimseye hangi sıfatla olursa olsun müdahale etmeye hakkı yoktur..
Bu konuda olumlu dusunenler de bana cok tuhaf geliyor. Megerse ne cok kadin varmis evlenmeden once koca namzetinin evinde haftalar gecirmek isteyen ve bunu cok normal goren sasirdim kaldim.
Simdi biriniz zahmet olmazsa bana aciklayabilir mi acaba? Aranizda bunca kisi ardi ardina evlenmeden once sevgilisinin evinde kaldigini gururla, ovunerek yazarken, neden benim yazdigim su yukardaki lafi hakaret olarak kabul ettiniz, demediginizi birakmadiniz onceden? Madem bu sizin icin bu kadar normal birsey, siradan birsey, neden bunu baskasindan duymaya tahammulunuz yok? Neden hakaret olarak algiliyorsunuz?
Benim gozlemlerime laf soyluyorsunuz ama demek ki dogru gozlemlemis, algilamisim iste. Sizce sorun yoksa, bence de yok, demek ki ben kimseye hakaret filan etmemisim, sadece dogru bir tahminde bulunmusum, bu kadar basit.
valla canım bana göre kız iyi ediyor.. gitsin kalsın huylarını suylarını iyi bir öğrensin.. ben de 3 sene çıktım bu sene nişanlandım toplamda 4 senedir gider kalırım evlerinde.. e rahatım genişim anam babam da sahip çıkmıyo ne edek =) (eltim yok allahıma şükür) şaka bi yana herkesin değerleri farklıdır, saygı duymayı öğrenmezsen senin için hayat her daim zor olur.. çünkü herkes "bizim gibi" olmak zorunda değildir.. oturduğumuz yerden ahkam kesmesek, herkesin hayat tarzına saygı duysak, kıskançlık duygularımızı yenebilsek hayat çoooooook daha keyifli ve kolay olur.. bak demek ki nişanlının ailesi kızı yadırmayan kızı yargılamayan insanların ahlaki değerlerine saygı duyan daha ortada resmi bişey yokken bu kıza kucaklarını açan onu seven bi aileymiş.. şanslısın.. benim 2. ailem olarak gördüğüm (nişanlımın ailesi) de bana her daim kucak açtılar.. gittim kaldım tanıdım eksilerini artılarını gördüm.. sofralarına oturdum üzerimde ilmek ilmek emekleri vardır gelip her daim de burda anlatmışımdır.. şimdi nişanlandım , ne bana geldin evimizde kaldın ahlaksızsın dediler ne de ima ettiler.. aileden biri oldum.. her şeyde fikrim alınır, her önemli organizasyonlarında bulunurum.. tatil planlarını bile beni de katarak yaparlar.. böyle şeyler ahlaksızlık deil.. asıl ahlaksızlık insanın kendi arzularıyla çelişmesidir bana göre.. olduğun gibi davranmak ahlaksızlık olamaz.. evet kız rahat olabilir.. aile de geniş olabilir.. bu "rahatlık genişlik" kavramları hayatın hiç bir noktasında "hasetlik" kadar "önyargı" kadar " ahlak bekçiliği " kadar yıkıcı olamaz.. bana da en yakın arkadaslarım geniş olduğumu söylerdi.. evet genişim.. olduğum gibi miyim ? evet .. duygularımı ve asıl yaşamak istediklerimi süperegolarımla bastırıyor muyum ? hayır.. kimseyi bağlamaz benim dünya görüşüm.. isteyen istediğini düşünür.. insanı , kendisinden farklı olsa da "olduğu gibi" kabul eden insanlardır benim de dostlarım..
imza zebuşKarsındaki kisiye veya kisilere saygı duyuyor olmak ya sevgili evinde kaldıgımızı ya da meyilli oldugumuzu gösterirse bende sizden oluyorum..
İs müdahaleye gelince, nisanlıyken bile '' gelin '' oldugumuz icin karısma hakkı buluyoruz kendimizde o evde yasamayacak olsak bile!
Bana göre hic kimsenin, hic kimseye hangi sıfatla olursa olsun müdahale etmeye hakkı yoktur..
Simdi biriniz zahmet olmazsa bana aciklayabilir mi acaba? Aranizda bunca kisi ardi ardina evlenmeden once sevgilisinin evinde kaldigini gururla, ovunerek yazarken, neden benim yazdigim su yukardaki lafi hakaret olarak kabul ettiniz, demediginizi birakmadiniz onceden? Madem bu sizin icin bu kadar normal birsey, siradan birsey, neden bunu baskasindan duymaya tahammulunuz yok? Neden hakaret olarak algiliyorsunuz?
Benim gozlemlerime laf soyluyorsunuz ama demek ki dogru gozlemlemis, algilamisim iste. Sizce sorun yoksa, bence de yok, demek ki ben kimseye hakaret filan etmemisim, sadece dogru bir tahminde bulunmusum, bu kadar basit.
benim anladığım kadarıyla arkadaş kızın baskın karakterini kıskanıyor.herkesle arası iyi,sohbeti var,neşeli v.b...aynı ortama girince de ister istemez kendini dışlanmış hissediyor evin gelini olsa da.ben olsam nişanlımın evini daha çok sahiplenir,inadına çok konuşurdum.sen böyle geri çekilince o zafer benim diyor kesin.tipik elti çekişmesi işte
benim anladığım kadarıyla arkadaş kızın baskın karakterini kıskanıyor.herkesle arası iyi,sohbeti var,neşeli v.b...aynı ortama girince de ister istemez kendini dışlanmış hissediyor evin gelini olsa da.ben olsam nişanlımın evini daha çok sahiplenir,inadına çok konuşurdum.sen böyle geri çekilince o zafer benim diyor kesin.tipik elti çekişmesi işte
Yazdığınız tüm cevapları okuduğumuzda evli olmadan aynı çatı altında kalmayı midesizlik saydığınız gibi bir cevabınızda böyle kişiler için "Soz yok,bag yok, hicbirsey yok. Bugun onun sevgilisi, yarin kimbilir kimin belli mi?" gibi bir cümle kurmuşsunuz. Bu cümleniz hakarettir bana kalırsa.
Evli olmadan ayni cati altinda kalmayi midesizlik saydigim cumlemi alinti yaparak buraya koyar misin? bakalim sen mi dogru soyluyorsun, yoksa ben tamamen baska bir cumlede mi kullanmisim mide lafini herkes gorsun. Soz yok bag yok diye suregiden cumle benimdir, burada hanginize hakaret etmisim soyler misiniz? Peki bu lafimin neresi yanlis? Hepiniz ilk ciktiginiz cocukla mi evlendiniz? Ben de dahil, hepimiz ilk sevgilimizle mi evliyiz? Tabi ki soz yok, bag yoksa gelecekte bir evlilik olacaginin en ufak bir garantisi yok demektir, kaldi ki millet nisanlidan bile ayrilirken siz bu kizin bu adamla kesinkes evleneceginden, ilk ve son sevgilisi olacagindan nasil bu kadar eminsiniz de beni hakaret etmekle sucluyorsunuz?
Valla aslinda ben ne desem bos, anlatabileceklerin karsindakinin anladigi kadarla sinirlidir diye bosuna dememis atalarimiz.
imza zebuş
gururla ve övünerek yazılmadı. sizin konunun başından beri yorumlarınızı okuyorum
size gidip kalmak normal gelmeyebiir. sadece bunu yazsaydınız kimse size bi şey demezdi... ama yorumlarınız hakaret boyutuna ulaştı. bize de cevap hakkı doğdu
evet bana göre normal bir şey. ben gidip evini,ailesini görmek isterim. banaa gösterdiği yüzünün dışında başka bi yüzü var mı öğrenmek isterim
evlenince sürpriz yuumurtadan çıkmış gibi öğrenip üzüleceğime şimdiden öğrenip kararımı verrim
ohh iyi ki yapmışım...yoksa nerden bilecektim onu doğru insan sanarken,aslında hiç uyuşmadığımızı
Bu konuda olumlu dusunenler de bana cok tuhaf geliyor.
Megerse ne cok kadin varmis evlenmeden once koca namzetinin evinde haftalar gecirmek isteyen ve bunu cok normal goren sasirdim kaldim. Hele nisanli kizi karsi tarafin evinde olup bitenlerin "ilgilendirmemesi" de cabasi oldu. Bu kiz o eve gelin gidecek, onlarin bir yerde kizi olacak, o evde olup biten onu nasil ilgilendirmezmis anlamak mumkun degil. Insanlar mahallelerine yeni birileri tasindiginda bile soruyor gidip gorenlere, nasil birileri gelmis mahallemize, huylu mu huysuz mu, edepli mi edepsiz mi, ne is yaparlar, neyin nesi kimin fesidirler diye.. Ama evlenecegin kisinin ailesinin evinde neler dondugu bizi ilgilendirmez oyle mi? Kor kor parmagim gozune, ne olursa olsunlar, evlendikten sonra ogreniriz, simdilik gozumuzu kapatalim, kulaklarimizi tikayalim, uc maymunu oynayalim, oyle mi? Ama diger kiza gelince, ona aferin, onun hakki ya, o ogrensin, tanisin iyice evlenecegi aileyi evlerinde kalarak. Ama sen nisanlisin, sana yasak, seni ilgilendirmez. Zihniyetinize hayret ettim, kusura bakmayin, bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu? Hatta kiminiz daha da ileri giderek kiskanclikla suclamis nisanli kizi, pes diyorum, daha da birsey diyemiyorum.
Unuttugunuz bursey var, biz insaniz. Toplum icinde yasariz. Kimin ne adeti, gelenegi var bilmem amma, bir de toplumun genel kurallari vardir, herkesin uymasi beklenen.. Iste o kurallari ne medeniyet, ne de modernlik degistiremez. Bir insanla evleneceginiz zaman illaki de ailesi, kimler tarafindan ne tur bir terbiye ve egitimle buyutuldugu onemlidir. Hic kimse yerden bitmiyor kavun gibi, herkesin egitildigi bir aile var, ve bu ailenin ne oldugu onemli. Armut dibine duser sonucta. Atalarimiz bosuna dememis "anasina bak, kizini al, kenarina bak bezini al" diye. Evlenecegin kisinin ailesi ve toplum icindeki hareketleri beni cok yakindan ilgilendirir. Hele ki o aileye kiz vereceksem, ya da kendim evlenecek o aileye gireceksem.. Kolay buyutmuyoruz evlat, sokakta da bulmuyoruz. Tabi buradan da belli oldugu gibi herkesin kendine veya ele gelin verecegi kizina verdigi deger farkli.
Kim anlama ozurlu belli. Kizin eve sik sik gelip gitmesinden degil, kalmasindan bahsediyoruz. Kiz o evde ogullarindan birinin sevgilisi sifatiyla kaliyor, yoksa ac-acikta kaldigi icin degil. Kizi sokakta bulup sahiplenmemis hic kimse, ogullarinin sevgilisi oldugu icin almislar evlerine. Onun zaten koyde de olsa bir ailesi var, sehirde yalniz kalip calisarak kendi hayatini kurmasi kizin kendi tercihi. Bu "ona sahip cikan aile" yarin ogullari ile arasi bozulsa "onu kapiya koyan aile" olmayacak mi? Laf..
Gordugum kadari ile yarasi olan gocunuyor yazdiklarimdan, normaldir. Bu forumda bunca kiz, kadinin icinde her turlu gecmise sahip insan olacak tabii ki.
Bunu kastediyorum. Iste birisi bu konu ile kendi gecmisi ile iliski kurmus.
Ben de "her turlu gecmise sahip insan var bu forumda, yarasi olan gocunuyor dediklerimden" diyorum, yalan mi yazayim yani, oyle degil mi? Hakaret bunun neresinde?
Bana sizlere hakaret ettigim bir cumlemi gosterin.
Kim anlama ozurlu belli. Kizin eve sik sik gelip gitmesinden degil, kalmasindan bahsediyoruz. Kiz o evde ogullarindan birinin sevgilisi sifatiyla kaliyor, yoksa ac-acikta kaldigi icin degil. Kizi sokakta bulup sahiplenmemis hic kimse, ogullarinin sevgilisi oldugu icin almislar evlerine. Onun zaten koyde de olsa bir ailesi var, sehirde yalniz kalip calisarak kendi hayatini kurmasi kizin kendi tercihi. Bu "ona sahip cikan aile" yarin ogullari ile arasi bozulsa "onu kapiya koyan aile" olmayacak mi? Laf..
Gordugum kadari ile yarasi olan gocunuyor yazdiklarimdan, normaldir. Bu forumda bunca kiz, kadinin icinde her turlu gecmise sahip insan olacak tabii ki.
konu sahibi ,çin söylüyorum eğer olay neden o kızın samimi olduğu falansa boşver salla canım kaynana ve kayınbaba ile mesafeli olmak iyidir.ilerde allah şükredeceksin bunun için.sen ne kadar mesafe koyarsan saygı sınırları içinde okadar saygı alırsın insanlardan.okadarda hoşuna gitmeyen durumlarda çizgi çekmek kolaylaşır..insan ilişkilerinde mesafeyi aşan sululuklar insanın başına ancak dert getirir.
Ben aslında konuyu evliliğin ve geleceğin açısından incelemeni temenni ederdim..kaynın kız arkadaşından ayrılsa eve girip çıkan kız sayısı her yeni kız arkadaşta artarsa bundan rahatsızlık duyacaksanyetiştirilme tarzına ters düşecekse,bu seebeten aile ile arana daha derin bi mesafe koyacaksan bu kararın eşini etkileyecekse(ki kesin etkiler)..ne bileyim bir dolu olasılık var bence eşin olacak insanla bunları konuşman lazım asıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?