Kaynımın kız arkadaşının yatıya kalması

Söylediğiniz şey çok mantıksız..benimde erkek arkadaşım var ailesi ile tanışmaya gittiğimde ailesinin yanında birkaç gün kaldım,hatta erkek arkadaşımın evli abisinin evinde kaldım,eşi filan sağolsunlar çok da iyi ağırladılar..size ne ki kalmasından,siz kendi hayatınıza bakın..şimdiden elti muhabetlerine girmişsiniz ilerisini düşünemiyorum

Son düzenleme:

Simdiye kadar okudugum en guzel yorumlardan biri, "sizi ilgilendirmez" yerine "siz haksiz misiniz rahatsiz olmanizda, degilsiniz" anlayisi onemli ve aslinda bu konunun ozu.
Benim nisanli arkadasa lafim da bu, seni nisanlinin yasadigi evde olup biten hersey ilgilendirir, ancak direct olarak olaya mudahele edebilecegini sanmiyorum. Ilk mesajimda da dedigim gibi nisanlini bos birakma, uc ay sabret, yapabilecegin bu tip seyler. Kimsenin severek fakat baska birileri yuzunden ayrilmasi taraftari degilim, nisanlin da bu durumdan rahatsizmis zaten.

psikolog arkadaşlar daha iyi bilirler biri ne kadar bir konudan bahsediyorsa hararetle savunuyorsa ....anlarsınız siz onu madem anlama özürlü değilsiniz

benim yorumumdan alıntıladığınıza göre cevap vereyim yaşadığım hiçbir şey yara değil benim için
çok şükür kimsenin yatftasına yapıştırmasına bakmadan kendi hayatımı istediğim gibi yaşarım hiçbir zararını da görmedim
çok merak ediyorsanız söyleyeyim evde ailesi bile olmadan kalırım çünkü aklım fikrim sadece ahlaksızlık olarak kabul edilen şeylerde değil
isteyen de istediğini düşünür hiç te umrumda olmaz

kişi kendinden bilir işi çünkü

Son düzenleme:
Konu sahibinin yetisme tarzına, deger ve yargılarına bu durum ters ise malesef ki, kendi acısından tekrar aile' yi degerlendirecek bosuna denmiyor aileyle de evleniyorsun diye!
Ama belirli bir yasa gelmis insanlara bu saatten sonra kural, kaide ögretmek ne kadar mantıklı? Veya ben böyle yetistim bana ters! deyip rahatsız olup karsısındaki insanlardan da aynı seyleri beklemek? Görüldügü gibi isteyen istedigi gibi yasıyor.
Birimiz öyle iken birimiz böyleyiz.
Herkesin birbirine saygı duyması gerekir.

Son düzenleme:
ben erkek arkadaşımın evinde kaldım. annesi,kardeşleri ve yengeside vardı

eşyalarımı orda bırakıp gece yarısına kadar gezzdik. eve gelip eşofmanlarla okey oynadık

haa bunu neden yazdım onun abileri beni o halle gördü.asıldılar mı yani

hani yazmışlar ya nişanlın o kızın her halini görecek diye. e abileri de beni gördü. yengeler hiçte öyle düşünmedi

anlayış meselesi tabi..

bunun bana ne faydası oldu?

daha yakından tanıdım

konu sahibi bence abartıyor

sebep o kızın kalması değil

kendisinin bunu yapamaması...

nişanlımı kıskanmıyorum da ben nişanlıyken o kadar rahat olamazken onun o kadar rahat davranması canımı sıkıyor kendimi dıslanmıs yabancılastırılmıs hissediyorum huzursuz oluyorum

gelsin gitsin onada bozulmam inan benim canımı sıkan haftanın 3 4 günü yatıya kalıyor olması daha gelin olmadıgı evde ve rahat tavırları kendi evi gibi ben yabancı gibi kalıyorum o evde :))

Ben bu yorumlardan sonra kesinlikle konunun ahlaki yönden aykırılıgı veya evde nisanlısının da oldugu düsüncesiyle yazıldıgını sanmıyorum ki, nisanlısını kıskanmadıgını da ikinci paragrafta acıklamıs zaten..

Herkesin düsüncesi kendine elbet ama bende bu konuyu konu sahibini sadece ahlaki yönden rahatsız ettigi icin actıgını sanmıyorum ki, aralardaki yorumlarından da az cok belli oluyor.
Ortada bir cekememezilik oldugu asikar..

Son düzenleme:
Herkesin düsüncesi kendine elbet ama bende bu konuyu konu sahibini sadece ahlaki yönden rahatsız ettigi icin actıgını sanmıyorum ki, aralardaki yorumlarından da az cok belli oluyor.
Ortada bir cekememezilik oldugu asikar..

bir de annesinin babasının sahip çıkmadığı kıza onlar mı sahip çıkacak demiş. bu çok ağır bir laf

ahlaki yönden rahatsız olan biri bu lafı söylemez

nişanlıyı kıskanıyor mu bilmemde kız için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Ahlak adı altında kıskançlık bu başka açıklaması da yok ne yazık ki.
Kızın sevilmesi dokunuyor yoksa anne babasının sahip çıkmadığı kıza kaynanam sahip çıkıyor diye talihsiz bir cümle kurmazdı.

Konu sahibi, "kaynımın kız arkadaşı haftanın 3-4 günü onlarda kalırken benim kalmama müsaade etmiyorlar" deseydi sonuna kadar haklı olurdu ama o kızın o evde kalmasının onu rahatsız etmesi durumunda yapabileceği tek şey nişanı atmaktır çünkü nişanlı, nişanlısının ailesi ve konu sahibinin dünyaya bakışları çok farklı demektir. Demek ki k.validesi kızın evlerinde kalmasından rahatsızlık duymuyor. Aman oğlu gözünün önünde olsun diye göz yumuyordur vs diyenler, sizin evinizde kolay kolay istemediğiniz biri kalabilir mi? Gerekirse surat asarsınız, oğlunuzla kavga edersiniz ama yine de istemiyorsanız kimse sizin evinizde kalamaz. Demek ki k.valide bu durumdan rahatsız değil. Demek ki kızı benimsemiş ya da durumu olduğu gibi kabullenmiş. Demek ki arada bir resmiyet yokken aynı evde kalmak onun için ters bir şey değil. Ben böyle bir durumda olsam, hayata bakışımın bu denli farklı olduğu bir aileye gelin gitmek istemezdim. (Konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum, yoksa benim için aynı evde kalmışlar kalmamışlar, sadece o iki kişinin tercihidir, ben de evlenmeden önce eşimle aynı evi paylaştım).

Dediğinize de katılıyorum. "Anne babasının sahip çıkmadığı bir kız" demek çok yanlış bir söz. Yani bir kız sevgilisinin evinde kaldı diye anne babası onu sokağa atmış mı oluyor? Ne kadar yanlış. Bu tabirin bir hemcins tarafından kullanılması da daha üzücü benim için.

kızlaaaar kızlaaaar kızlaar
konu sahibesi arkadaşımız belliki o kızın rahatlıgını -şuna bak nişanlı bile değil nişanlı olan benim- düşünceleri sonraaa kayınvalide hanımın nişanlı olmayan kıza ilgi alaka duymasını kendısının onune geçtigini düşünüp kıskanıyor belliki beni sevsinler bn nişanlıyım aileden olan benim o kıza noluyo kaprislerine girmiş
kendince haklı olabilirsin tatlım.. ama kaynının kız arkadası kendini gayet sevdirmiş anlaşılan sakın bunu onlara belli etme iyice dış kapının dış mandalı gıbı hissedersin şimddien kıskançlıga basladı diye.. mutltluklar tatlım

Katılıyorum aralardaki yorumlarda kayınvalidem ailesi' nin sahip cıkmadıgı bir kıza neden sahip cıkıyor, ben nisanlı oldugum halde yatıya kalmıyorum, sık sık gidip gelmiyorum o kız kim oluyor ki onu evlerine alıyorlar?
Kendisi bazı seyleri yapmıyor, belki de yapamıyor diye karsısındaki insandan da aynısını bekliyor o kisi öyle yapmayınca vay efendim ahlaka aykırılık..
Birsey yanlıssa hep yanlıstır! Nisanlı olunca kalmak, olmadan kalmak? Ne farkeder ki? Her ikisinde de bir garanti yok bana kalırsa.. Nisan bozulabilen birsey sonucta.
O kızın samimiyeti, birbirlerine olan alısmıslıkları konu sahibinin evde kendisini yabancı gibi hissetmesine yol acmıs ve bu yüzden o kızın o eve gelmesini o evde kalmasını istemiyor. Yani konu sahibinin düsündügünü isin ahlak boyutu ve toplum kuralları degil aslında...

Söyle olsaydı;
Konu sahibi tam tersi bir konu acsaydı; '' Ben bu aileyle yapabilir miyim, uyum saglayabilir miyiz, ben onlara ayak uydurabilir miyim? ve ok' ları direkt kıza degil de, nisanlısının ailesine cevirseydi anlardım. Cünkü ailelerin birbirlerine olan uyumu, gelin olacak kisinin gelin gidecegi aile' ye uyum saglaması, saglayabilmesi cok cok önemlidir. Fakat burada dogrudan kızı elestirmek bana göre direkt kıskanclık göstergesidir. Cünkü konu sahibinin ahlaki yapısının uyusması gereken kisiler dogrudan nisanlısı ve onun ailesidir. Onlar bu duruma müsade ediyor öyle degil mi? Böyle birseye izin vermeseler veya konu sahibi gibi düsünseler bırakın arada birsey yokken otumaya gitmeyi, o kız o evde kalamazdı bile! Yani o aile' nin düsünceleri konu sahibi gibi olmadıktan sonra bu kız gider, baska bir kız gelir yine kalmalar olur. Degisen sadece kisiler olur..

Son düzenleme:

Sizin yorumunuzu görmeden yorumumu aynı bu sekilde yaptım bende.
Aynı hisleri paylasıyoruzz..

Burada sorun edilmesi gereken o kız degil, dogrudan kayınvalide ve kayınpederdir.

üzgünüm ama bu niyetle evlense de o aileden biri olamayacak
kızın ona bir şeyler getirmesinden bile rahatsız olmuş konu sahibi
belki de kız nezaket gösterdi

buyukkkk bir yaraydi kocamin biz sevgiliyken ailesinin evinde kalmis olmak:)))))valla nasilda gocundum tahmin bile edemezsin:))))

Son düzenleme:
buyukkkk bir yaraydi kocamin biz sevgiliyken ailesinin evinde kalmis olmak:)))))valla nasilda gocundum tahmin bile edemezsin:))))

ben de geçmişimle yüzleştim valla
artık napıyorsam o zamanlarda
malum her çeşit insan varmış ya burda

kalır kalır size ne bu durumdan..?
herkesin gelenek göreneği bir olmuyor malesef ki.
ben de nişanlıyım. ve benımde en ufak kaynımın ki (eltim) daha evlenmeden beraber yatıyorlar.. ama bana ne.. yatsın kalksınlar..

sizi neden ilgilendiriyor anlamadim..kayninizin özel hayati sizi baglamaz.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…