Karışmış ortalık bende genç bir kızın bu kadar rahat olmasından rahatsız olurum ama hiçbir zamanda kimsenin evine karışmam ,nişanlanmadan da sevdiğimin evine gidip kalmadım ,istesem çok rahat gidebilirdim ama gitmedim ,benim aile yapıma ters ve banada, gider otelde kalırım tek başıma ama evinde kalmam bu benim kendi yaşam felsefem ,lakin aile rahatsız değil nişanlı rahatsız değil siz haksız mısınız rahatsız olmanızda değilsiniz ama başkasının evi karışamazsınız aile bu demekki yukarda arkadaşın da yazdığı gibi beğenmiyorsan iade edeceksin ,hele ki nişanlınızda bunda sakınca görmüyorsa...
Kim anlama ozurlu belli. Kizin eve sik sik gelip gitmesinden degil, kalmasindan bahsediyoruz. Kiz o evde ogullarindan birinin sevgilisi sifatiyla kaliyor, yoksa ac-acikta kaldigi icin degil. Kizi sokakta bulup sahiplenmemis hic kimse, ogullarinin sevgilisi oldugu icin almislar evlerine. Onun zaten koyde de olsa bir ailesi var, sehirde yalniz kalip calisarak kendi hayatini kurmasi kizin kendi tercihi. Bu "ona sahip cikan aile" yarin ogullari ile arasi bozulsa "onu kapiya koyan aile" olmayacak mi? Laf..
Gordugum kadari ile yarasi olan gocunuyor yazdiklarimdan, normaldir. Bu forumda bunca kiz, kadinin icinde her turlu gecmise sahip insan olacak tabii ki.
Kızlarr ben 7 aylık nişanlıyım kısmetse nisan ayında düğünümüz olacak... Nişanlılık hali ara ara kayınvalidemlere gidiyorum birde kaynım var ne zaman gitsem kaynımın kız arkadaşının yatıya kaldığını öğreniyorum her gittiğimde de orada zaten( bu kız yanlız yaşıyor kaynım da bunu ikide bir alıp eve getiriyor birde kalmaya ben bu durumdan cok rahatsızım kimseye bir şey belli edemiyorum ama içten içe de cok canım sıkılıyor bu duruma ben nişanlıyken orada yatıya kalmıyorum o kız kadar sık gidip gelmiyorum o kız kim oluyor ki daha şimdiden onu evlerine alıyorlar bizim görgümüze geleneğimize aykırı bir durum oldugu için bozuluyorum belkide ben mi yanlış düşünüyorum acaba bir akıl verin bana lütfenn (((
nişanlımı kıskanmıyorum da ben nişanlıyken o kadar rahat olamazken onun o kadar rahat davranması canımı sıkıyor kendimi dıslanmıs yabancılastırılmıs hissediyorum huzursuz oluyorum
bende böyle düşümüyorum işte tamam yanlız yasıyor bilmem ne ama kendi anasının babasının sahıp cıkmadıgı bir kıza benim kayınvalıdelerım nıye bu kadar sahıp cıkıyor anlayamıyorum
gelsin gitsin onada bozulmam inan benim canımı sıkan haftanın 3 4 günü yatıya kalıyor olması daha gelin olmadıgı evde ve rahat tavırları kendi evi gibi ben yabancı gibi kalıyorum o evde :))
ben erkek arkadaşımın evinde kaldım. annesi,kardeşleri ve yengeside vardı
eşyalarımı orda bırakıp gece yarısına kadar gezzdik. eve gelip eşofmanlarla okey oynadık
haa bunu neden yazdım onun abileri beni o halle gördü.asıldılar mı yani
hani yazmışlar ya nişanlın o kızın her halini görecek diye. e abileri de beni gördü. yengeler hiçte öyle düşünmedi
anlayış meselesi tabi..
bunun bana ne faydası oldu?
daha yakından tanıdım
konu sahibi bence abartıyor
sebep o kızın kalması değil
kendisinin bunu yapamaması...
Herkesin düsüncesi kendine elbet ama bende bu konuyu konu sahibini sadece ahlaki yönden rahatsız ettigi icin actıgını sanmıyorum ki, aralardaki yorumlarından da az cok belli oluyor.
Ortada bir cekememezilik oldugu asikar..
Ben bu yorumlardan sonra kesinlikle konunun ahlaki yönden aykırılıgı veya evde nisanlısının da oldugu düsüncesiyle yazıldıgını sanmıyorum ki, nisanlısını kıskanmadıgını da ikinci paragrafta acıklamıs zaten..
bir de annesinin babasının sahip çıkmadığı kıza onlar mı sahip çıkacak demiş. bu çok ağır bir laf
ahlaki yönden rahatsız olan biri bu lafı söylemez
nişanlıyı kıskanıyor mu bilmemde kız için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
bir de annesinin babasının sahip çıkmadığı kıza onlar mı sahip çıkacak demiş. bu çok ağır bir laf
ahlaki yönden rahatsız olan biri bu lafı söylemez
nişanlıyı kıskanıyor mu bilmemde kız için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
Konu sahibi, "kaynımın kız arkadaşı haftanın 3-4 günü onlarda kalırken benim kalmama müsaade etmiyorlar" deseydi sonuna kadar haklı olurdu ama o kızın o evde kalmasının onu rahatsız etmesi durumunda yapabileceği tek şey nişanı atmaktır çünkü nişanlı, nişanlısının ailesi ve konu sahibinin dünyaya bakışları çok farklı demektir. Demek ki k.validesi kızın evlerinde kalmasından rahatsızlık duymuyor. Aman oğlu gözünün önünde olsun diye göz yumuyordur vs diyenler, sizin evinizde kolay kolay istemediğiniz biri kalabilir mi? Gerekirse surat asarsınız, oğlunuzla kavga edersiniz ama yine de istemiyorsanız kimse sizin evinizde kalamaz. Demek ki k.valide bu durumdan rahatsız değil. Demek ki kızı benimsemiş ya da durumu olduğu gibi kabullenmiş. Demek ki arada bir resmiyet yokken aynı evde kalmak onun için ters bir şey değil. Ben böyle bir durumda olsam, hayata bakışımın bu denli farklı olduğu bir aileye gelin gitmek istemezdim. (Konu sahibinin bakış açısıyla yazıyorum, yoksa benim için aynı evde kalmışlar kalmamışlar, sadece o iki kişinin tercihidir, ben de evlenmeden önce eşimle aynı evi paylaştım).
Dediğinize de katılıyorum. "Anne babasının sahip çıkmadığı bir kız" demek çok yanlış bir söz. Yani bir kız sevgilisinin evinde kaldı diye anne babası onu sokağa atmış mı oluyor? Ne kadar yanlış. Bu tabirin bir hemcins tarafından kullanılması da daha üzücü benim için.
kızlaaaar kızlaaaar kızlaar
konu sahibesi arkadaşımız belliki o kızın rahatlıgını -şuna bak nişanlı bile değil nişanlı olan benim- düşünceleri sonraaa kayınvalide hanımın nişanlı olmayan kıza ilgi alaka duymasını kendısının onune geçtigini düşünüp kıskanıyor bellikibeni sevsinler bn nişanlıyım aileden olan benim o kıza noluyo kaprislerine girmiş
kendince haklı olabilirsin tatlım.. ama kaynının kız arkadası kendini gayet sevdirmiş anlaşılansakın bunu onlara belli etme iyice dış kapının dış mandalı gıbı hissedersin şimddien kıskançlıga basladı diye.. mutltluklar tatlım
buyukkkk bir yaraydi kocamin biz sevgiliyken ailesinin evinde kalmis olmak:)))))valla nasilda gocundum tahmin bile edemezsin:))))
ben de geçmişimle yüzleştim valla
artık napıyorsam o zamanlarda
malum her çeşit insan varmış ya burda
sizi neden ilgilendiriyor anlamadim..kayninizin özel hayati sizi baglamaz.....
ben erkek arkadaşımın evinde kaldım. annesi,kardeşleri ve yengeside vardı
eşyalarımı orda bırakıp gece yarısına kadar gezzdik. eve gelip eşofmanlarla okey oynadık
haa bunu neden yazdım onun abileri beni o halle gördü.asıldılar mı yani
hani yazmışlar ya nişanlın o kızın her halini görecek diye. e abileri de beni gördü. yengeler hiçte öyle düşünmedi
anlayış meselesi tabi..
bunun bana ne faydası oldu?
daha yakından tanıdım
konu sahibi bence abartıyor
sebep o kızın kalması değil
kendisinin bunu yapamaması...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?