- Konu Sahibi Prensesim_geliyor
-
Arkadaşlar arkadaşın yerine kendimizi koymayı deneyelim mi?
Doğduk belkide kız olarak dünyaya geldiğimiz için gereken ilgi alakayı görmedik.Büyüdük büyürken erkek kardeşlerimize abilerimize hizmet ettik.kız olduğumuz için 2.sınıf muamelesi gördük.İlkokulu okuduk sadece .Sonra genç kız olduk evlenecek olduk fikrimizi bile sormadılar.İki seçenek sundular önüme ya abi gibi gördüğüm kuzanim yada benden 15 yaş büyük bir adam dediler bende seçim yapmış oldum böylece.Evlendim kaynanamdan dayak bile yedim ama sesimi çıkaramadım çünkü beni haklı bulacak yaşadığım bu eziyete dur diyebilecek kimse yoktu arkamda.Annem bile bende yaşadım bunları zamanla düzelir sabret diyordu çünkü.
Sonra başıma son gelenler evet bir kadın olarak gururum yerlerde ama gidecek yerim sığınacak dalım yok.bebeğimle gitsem annem babam diyecekki o adamın çocuğunu ona ver sen gel.yada bu halinle nereye geliyorsun tabiki katlanacaksın biz nelere katlanmadıkki.
Soruyorum size arkadaşlar sizde bunları yaşasaydınız tepkiniz bu derece ağır olabilirmiydi.
Belkide daha farklıydı hayatı bilmiyorum ama bana sanki böyle idi gibi geliyor.
Çözüm tek arkadaşlar çocuklarımızı kendine güvenen bireyler olarak yetiştireceğiz.Buda eğitimle olacak.
Artık bu tip uc konulara yorum yapmıyacağım demiştim kendime ama okuyunca delirdim yahamileyim
esime sikayet etmeye kalktim kufur etti bana
rahatlik batiyor sana s..r ol git begenmiyorsan dedi
hamilelik iznime ayrilmadan sabah yedi aksam alti calisiyordum essek gibi
dunyam basima yikildi kaynimin kiz arkadasini kocamla banyoda
en igrenc sekilde yakaladim
ya kızlar bi durun yaa,
aynı şeyleri söyleyip duruyosunuz,
ben anladıklarımı yazıcam,katılıp katılmamak size kalmış
bu bayan düşük bütceyle ev geçindiren bi yuvaya sahip,
babası annesinin üzerine gül koklamış (!)ve bahaneside "kadın olsaydında beni evde tutsaydın" olmuş,
azcık bi düşünün bakalım,ezilen bir annesi var,ezen ve otoriter bir baba,
onların yanına gidemez çünkü babasıda aynı haltı yediği için git kocanın yanında ol diycek,
belkide babasından vaktiyle çok şiddet gördü ve evliliği kaçış olarak seçti,neticede asla gitmek istemiyeceği bir aileye sahip,
ikincisi maddi bir gücü yok,çalışıyor ama para onun eline geçmeden eşinin eline geçiyor,
ve işten ayrılsa bile bir başka yerde iş bulması,hemde hamile haliyle çok zor,
e babsının evinede gidemiyor,
tek ve son çare olarak eşine katlanma yolunu seçmiş,yok mor çatıya git,yok kadın sığınmaya başvur,
hamile bir bayan için bu çok zor,o psikoloji ile sığınma evine başvurmak istemeyip,kendi evinde çocuğunu doğurmak istemeside normal,
bilmem anlatabildim mi?
kısacası tüm yolları kapalı,hamile olmasa gidecek sığınacak bi köşe bucak bulabilir belki,
ama hamile bir bayanı öz akrabası bile yanında kabul etmez sanırım..
e bu imkanlar çerçevesinde bu bayandan nası bi yorum bekliyosunuz,
eminim eşinden nefret ediyor,eminim midesi bulanıyor ve gene eminimki bir fırsatı olsa anında boşayıp o evden gidecek,
ama yapamıyor eli kolu bağlı,bunları bu şekilde sıralayamadığı içinde,eziklik psikolojisi ile eşini sevdiğini ve gitmek istemediğini söyliyor,çünkü kalmaktan başka çare görmüyor,
bizden beklediğide o evde kalması kesin olduğundan nası bi tavır sergilemesi,
git demek kolay,bende laf kalabalığı için çek git derim ama işin rengi başka,
o sebeple lütfen git demeden önce,gitmesi için nası bi zemin hazılarmasını ve en mantıklı nası harket etmesi gerekitğini söyleyelim...
Canım benim sanırım konu sahibi arkadaş hamileliğin de verdiği hassaslıkla " eşinin kendisine sarılmamasından" falan şikayetçi olmuş...
Yukarda saydığın etkenler çok ama çok garip bir ruh hali ve kişilik oluşturmuş bence.
Hepimiz iyi ya da kötü fikrimizi söyledik. Ben en çok da doğacak meleğin o iğrenç ortamda büyümesinden rahatsızlık duydum ve bunu da belirttim. Allah hakkında hayırlısını versin ne
diyelim....
Babası istemezmiş canım zamanında babası da annesini yabancı bi kadınla 5 sene aldatmış kadını eve getirirmiş çay kahve içerlermiş, kadın olan kocasını elinde tutmayı bilmeli diyomuş babası
Bir sonuç daha çıkardım adam da babasının aynısını şimdi hanımına yapıyor genetik faktörde var bu adam kesinlikle düzelmeyecek bu kadın ne yaparsa yapsın!
Bir sonuç daha çıkardım adam da babasının aynısını şimdi hanımına yapıyor genetik faktörde var bu adam kesinlikle düzelmeyecek bu kadın ne yaparsa yapsın!
Yok canım baba kadının babası
annenin kaderi kızına olmuş!Yok canım baba kadının babası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?