Merhaba, bence de kardeşler böyle durumlarda birbirini idare edebilmeli o bağ varsa şayet arada.
Ama anlamadığım bazı noktalar oldu benim. İlk önce fakülte bitireceğini sandım eşinizin, diş hekimliği, tıp gibi geçerliliği yüksek bir bölüm diye düşündüm. Sonra lisans tamamlıyor demişsiniz. Fakat işten beş ay önce çıkartılmış, demek ki bu okul önceden de vardı iki yıllık ve haziranda bitecekmiş çünkü. Eğer eşiniz işten çıktım, daha iyi bir iş için en azından okulu bitireyim diye tekrar başladıysa tamamen hak veremiyorum size. Çünkü halihazırda bir eşi ve daha da önemlisi bir evladı varmış. Bu uçarı bir karar aslında. Evet daha iyi imkanlar getirecek olabilir fakat her şeyi düşünmek gerekiyordu bu işe başlarken.
Diğer bir nokta da birkaç kira ödeyemedik demişsiniz. Zaten beş aydır berabermişsiniz. Belki de kaynınız böyle düşünmemişti. Belki hayatını kurmak istediği biri var, evlilik için para biriktirmek istiyordu. Ya da tamamen paradan bağımsız sebepleri olabilir. Sıkılmıştır. Çocuklu hele de bebekli evde yaşamak kolay değil. Kendisi kabul etmiş olsa bile sonradan bunalmış olabilir. Size yansıtmak istemiyordur ama elinde olmayabilir.
Bu durumda sizin aileniz destek oluyor mu onu bilmiyorum fakat yakınlardaki bir markette bile çalışılabilir aslında. O tip işler kolay bulunuyor çünkü. Hiç boş günü yok mu eşinizin okulda, dersleri hep altıda mı bitiyor? Belki ona göre bir düzen oluşturabilirdi okuldaki hocalarıyla konuşup.
Bir de bu kadar gergin olmayın. Burada size fikir vermek isteyen bir üyeye direkt "kaynım gibi nankör" demişsiniz ama ben nankör olduğunu düşünmedim kaynınızın. Keza o üye de size kibarlıkla derdini anlatmaya çalışıyordu bence. Hiç değilse başınızın üstünde bir çatı var, evladınızın karnı doyuyor. Bebeğiniz 14 aylıkmış, eşiniz şu an çalışmıyor, evde olduğu zamanlarda çalışabileceğiniz part time bir iş bulabilirsiniz belki. Siz yokken o bakar çocuğunuza.
Arabayı da ederinin biraz altında satmayı düşünebilirsiniz böyle zor bir dönemde başkasının eline bakacağınıza diye düşünüyorum. Biz iki kişi çalışıyoruz henüz araba almadık. İkiniz de çalışmıyorken bence lüks.
Umarım bir an evvel rahata kavuşursunuz ve sorunlarınız çözülür. Allah yardımcınız olsun.