Kaynımla yalnız kalmak canımı sıkıyor

Buda bir hata
Zaten geçmiş iki sene hala acele etmemeye çalışcam diyorsun.Kendini bunun için suçlu hissedip gelmedin mi bu duruma zaten.Bir an önce bu borcu kapatmaya çalışırdım ben olsam.
Belki o da nasıl olsa bana borçlular kafasıyla rahat takılıyor

İşte böyle:)

8 ay ekmek elden su golden, kira, ev gideri odemeden yasamis. Borc mu kalmis? Aslinda kocaya da kadincagiz bakiyor. Ikisini birden evden gonderse hakki. Resmen iki tane kocaman bebegi olmus nurtopu gibi sakalli makalli.

Önceki nesil değil işte.Kadının kocası bile yengesiyle yaşamış.Tabiki kardeşimi istemiyormusun a bağlar olayı.
Değişim gel bizle yaşa dememekle başlayabilirdi.
Bu saatten sonra o koca laftan anlamaz.Kayın hiç anlamaz.

8 ay ekmek elden su golden, kira, ev gideri odemeden yasamis. Borc mu kalmis? Aslinda kocaya da kadincagiz bakiyor. Ikisini birden evden gonderse hakki. Resmen iki tane kocaman bebegi olmus nurtopu gibi sakalli makalli.
Geçmiş konularına bir baktım da, merdaneyı kullanma zamanı çoktaan gelmiş geçmiş,başta kocaya

Birde yaransa bari di mi
Bazı kızlar ziyan oluyor işte böyle sorumsuzların elinde

Tebrikler 33 yaşında bir çocuğunuz olmuş. Herkes kabullenmiş bu durumu

Geçmiş konularına bir baktım da, merdaneyı kullanma zamanı çoktaan gelmiş geçmiş,başta kocaya
ben de baktım sen yazınca.

bildiğin iki koca adamı besliyor büyütüyor kadın evinde.

tembel ve düşüncesiz iki erkek.

erkek tarafı tabi ki rahatsız olmaz bu kadar hizmetten.

temiz sıcak ev, hazır yemek, ütülü kıyafet, sessiz bir hizmetçi.

böylesini ben de bulsam kaçırmam valla.

hem çalışıyor hem onlara bakıyor. oh ne güzel.

valla benim kızımın böyle yaşayıp sessiz kaldığını duysam görsem, önce kendi kızımı aklı başına gelsin diye döverdim herhalde. sonra da kocasıyla kaynını.

Aynen,bence ailesiyle paylaşmalı,Allah korusun kızım böyle bir hata yapsa bile vaz mı geçeceğim ondan,onun hayatının kolaylaşması adına elimden geleni ardıma koymam...

Nerelisiniz bilmiyorum ama malesef var boyle aileler.. Karadenizli komsularimiz vardi komsumuz 10 sene kaynina bakti evlendi de ayrıldı evden ve o ayrildi bi kac sene sonra kocasi abisinin oglunu getirdi bu sefer.. Büyükşehir calisma imkanı diye kadinin evine coreklensi herkes ama ilginctir o da hic sikayet etmedi.. Alışmışlar sanirim..
Halbuki cok can sıkıcı bir durum..
Surekli arkadas ve komsularinizi cagirin..

Aynen,bence ailesiyle paylaşmalı,Allah korusun kızım böyle bir hata yapsa bile vaz mı geçeceğim ondan,onun hayatının kolaylaşması adına elimden geleni ardıma koymam...
zaten aklı başında hiçbir aile kızını yanlış evlilik yaptı diye suçlamaz. bu kadar sene niye katlandın diye kızar bence.

zaten aklı başında hiçbir aile kızını yanlış evlilik yaptı diye suçlamaz. bu kadar sene niye katlandın diye kızar bence.
Annemin bir tanıdığının kızı ailesinin hiç istemediği bir evlilik yapmıştı kaçarak.Aynı evde hır gür çıkınca,sessizce o güne kadar durumu izleyen annesi,bir kaç günde bir ev tuttu,yeteri kadar eşya alıp yerleştirdi.Kızını oradan kurtardı.Babası hala kızıyor,ben kendim yaptım diyordu anne ama,o kadar masrafı eşinden izinsiz yapması mümkün değil.Aile böyle olmalı...

görünce yazamadan edemedim.
ben göçmenim, evet biz kuzenlerimle aynı odada kalırız, kalabalık düğünlerde yere yatak atılır hepimiz ip gibi dizilir yatardık gençken de, 7 göbekte akraba evliliği yoktur çünkü, o yüzden herkes birbirine öz kardeş gözüyle bakar. aile içi taciz de en azından benim sülalemde sözkonusu dahi olmadı. o yüzden bana (ve aileme) iki kuzenin birbirinden sakınılması, iki kardeşin birbirinden sakınılmasından farksız geliyor.

Valla kaynın isterse melek olsun bikere aynı ortamda olmanız helal değil benim kaynım bizde kaldı kayın validemde vardı evde eşim derdiki annem evde yokken Abim gelirse komşulara gidiyosun annem gelene kadar ve annesini tembihlerdi abimin eve geleceği saatte evde ol diye sizde şimdi biran önce Eşiniz olması gerekeni yapsın ve kardeşini göndersin benim eşim kardeşine gider kardeşi evde yoksa eve girmez olması gereken budur

Bornoz çok basit bir örnek, biz burada evli bir kadının hayatını, rahatlığını konuşuyoruz, baba evini değil. Baba evi evlenmeden önceydi ya da ayrı yaşamadan önceydi. Bir kadın eşinin yanında ister bornozla gezer ister çıplak, buradaki mesele bu kayın denen herifin 8 aydır eve yerleşmiş olmasının yarattığı sıkıntı. E bunun içinde bu adamın yarattığı maddi yük de var. İnsan ne olursa olsun düşünüyor yahu 33 yaşında herifi ben besliyorum resmen diye. Bir de üstüne rahat edemiyorum diyor. Bornoz örneği verilmiş ama bu kadıncağızın kocası evde kayın olduğu için "üstüne uzun bir tunik giy" falan diye kızıyormuş, buna ne demeli? Yani kadın 8 aydır 33 yaşında eşek kadar herife bakıyor üstelik sürekli baskı halinde, kendisi istese bile kocası rahat ettirmez.

Aile evinde ailenin, anne ve babanın sözü geçer ama evlenip geldiğin evde senin sözün geçer, olay bu. Kadın düşünüyor ki ben evlenmişim kendi evime çıkmışım ama kaynım yüzünden rahatsızım.

+1

Kardeşim kocanı al karşına açık açık söyle artık bu ne ya amma ezdiriyorsun kendini. Anası senin yaptığını yapmaz. Bu adamla sevgili olan kıza da akıl fikir diliyorum. İğrenç.

Kardeşimi istemiyorsun derse evet de.

Bravo,en güzel özet seçiyorum bu yorumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…