- Konu Sahibi espiritrik
-
Buda bir hataBir de şöyle bir durum var biz borç almıştık ondan 2 sene önce 5 bin. Bu parayı odeyemedigimiz için de kendimi suçlu hissettim ona karsi o yüzden de biraz gel kal dedim. Kalırsam bende ortak olurum bazı seylere dedi ama biz yok dedik. Zaten toplam da 500 lira katkısı oldu.
Eger ki bu durum böyle devam ederse bu borcu ödemek için acele etmemeye caliscam. En sona birakcam. Normalde kaldığı eve sadece kira 800 ödeyecekti.
İşte böyle:)İyide nasıl olacak o iş
8 ay insan bir evde kalıyorsa orda misafir gibi hissetmiyordur.Evi olmuş artık orası.Kaldı ki konu sahibi bunların ailesinde kayınlarla yaşamanın normal karşılandığını hatta yıllarca gelinlerin kayınlarla oturduğunu biliyormuş.Bile bile kendini ateşe at sonra yandım de.Kimseye bişey anlatamazsın bu durumda
8 ay ekmek elden su golden, kira, ev gideri odemeden yasamis. Borc mu kalmis? Aslinda kocaya da kadincagiz bakiyor. Ikisini birden evden gonderse hakki. Resmen iki tane kocaman bebegi olmus nurtopu gibi sakalli makalli.Buda bir hata
Zaten geçmiş iki sene hala acele etmemeye çalışcam diyorsun.Kendini bunun için suçlu hissedip gelmedin mi bu duruma zaten.Bir an önce bu borcu kapatmaya çalışırdım ben olsam.
Belki o da nasıl olsa bana borçlular kafasıyla rahat takılıyor
Önceki nesil değil işte.Kadının kocası bile yengesiyle yaşamış.Tabiki kardeşimi istemiyormusun a bağlar olayı.insanlar anlasamayınca bosanıyorlar . bu sus demek evlendin artık bosanma demek gibi.
tamam hata tamam öyle ama artık kadın rahatsız piskolojisi gidecek yakında cocugu olavak .
bir önceki nesilde beler neler var ıymamaızı istedikleri biryerden degismeli
Geçmiş konularına bir baktım da, merdaneyı kullanma zamanı çoktaan gelmiş geçmiş,başta kocaya8 ay ekmek elden su golden, kira, ev gideri odemeden yasamis. Borc mu kalmis? Aslinda kocaya da kadincagiz bakiyor. Ikisini birden evden gonderse hakki. Resmen iki tane kocaman bebegi olmus nurtopu gibi sakalli makalli.
Birde yaransa bari di mi8 ay ekmek elden su golden, kira, ev gideri odemeden yasamis. Borc mu kalmis? Aslinda kocaya da kadincagiz bakiyor. Ikisini birden evden gonderse hakki. Resmen iki tane kocaman bebegi olmus nurtopu gibi sakalli makalli.
ben de baktım sen yazınca.Geçmiş konularına bir baktım da, merdaneyı kullanma zamanı çoktaan gelmiş geçmiş,başta kocaya
Aynen,bence ailesiyle paylaşmalı,Allah korusun kızım böyle bir hata yapsa bile vaz mı geçeceğim ondan,onun hayatının kolaylaşması adına elimden geleni ardıma koymam...ben de baktım sen yazınca.
bildiğin iki koca adamı besliyor büyütüyor kadın evinde.
tembel ve düşüncesiz iki erkek.
erkek tarafı tabi ki rahatsız olmaz bu kadar hizmetten.
temiz sıcak ev, hazır yemek, ütülü kıyafet, sessiz bir hizmetçi.
böylesini ben de bulsam kaçırmam valla.
hem çalışıyor hem onlara bakıyor. oh ne güzel.
valla benim kızımın böyle yaşayıp sessiz kaldığını duysam görsem, önce kendi kızımı aklı başına gelsin diye döverdim herhalde. sonra da kocasıyla kaynını.
zaten aklı başında hiçbir aile kızını yanlış evlilik yaptı diye suçlamaz. bu kadar sene niye katlandın diye kızar bence.Aynen,bence ailesiyle paylaşmalı,Allah korusun kızım böyle bir hata yapsa bile vaz mı geçeceğim ondan,onun hayatının kolaylaşması adına elimden geleni ardıma koymam...
Annemin bir tanıdığının kızı ailesinin hiç istemediği bir evlilik yapmıştı kaçarak.Aynı evde hır gür çıkınca,sessizce o güne kadar durumu izleyen annesi,bir kaç günde bir ev tuttu,yeteri kadar eşya alıp yerleştirdi.Kızını oradan kurtardı.Babası hala kızıyor,ben kendim yaptım diyordu anne ama,o kadar masrafı eşinden izinsiz yapması mümkün değil.Aile böyle olmalı...zaten aklı başında hiçbir aile kızını yanlış evlilik yaptı diye suçlamaz. bu kadar sene niye katlandın diye kızar bence.
Siz göçmen mısınız genelde göçmenler de bu tarz durumlar oluyor..Hatta erkek 24 yaşında bir kuzeniyle aynı odada kalan bir üniversiteden arkadaşım vardı göçmen.ben çok şaşırmıştım bu duruma.benim şasirmami kinamisti..Yine şaşırdım:))
Bornoz çok basit bir örnek, biz burada evli bir kadının hayatını, rahatlığını konuşuyoruz, baba evini değil. Baba evi evlenmeden önceydi ya da ayrı yaşamadan önceydi. Bir kadın eşinin yanında ister bornozla gezer ister çıplak, buradaki mesele bu kayın denen herifin 8 aydır eve yerleşmiş olmasının yarattığı sıkıntı. E bunun içinde bu adamın yarattığı maddi yük de var. İnsan ne olursa olsun düşünüyor yahu 33 yaşında herifi ben besliyorum resmen diye. Bir de üstüne rahat edemiyorum diyor. Bornoz örneği verilmiş ama bu kadıncağızın kocası evde kayın olduğu için "üstüne uzun bir tunik giy" falan diye kızıyormuş, buna ne demeli? Yani kadın 8 aydır 33 yaşında eşek kadar herife bakıyor üstelik sürekli baskı halinde, kendisi istese bile kocası rahat ettirmez.Tacize gelirse konu, oz baba da oz abi de taciz ediyor. Goruyoruz, duyuyoruz.
8 ay mi olmus cidden orasini kacirmisim.
Insan evinde rahat etmek ister konusunu anlamiyorum. Genc bir kadin babasinin, erkek kardesinin yaninda da bornozla dolasmaz ki. O zaman hicbirimiz rahat etmedik mi ailelerimizle yasarken?
+1Valla kaynın isterse melek olsun bikere aynı ortamda olmanız helal değil benim kaynım bizde kaldı kayın validemde vardı evde eşim derdiki annem evde yokken Abim gelirse komşulara gidiyosun annem gelene kadar ve annesini tembihlerdi abimin eve geleceği saatte evde ol diye sizde şimdi biran önce Eşiniz olması gerekeni yapsın ve kardeşini göndersin benim eşim kardeşine gider kardeşi evde yoksa eve girmez olması gereken budur
Bravo,en güzel özet seçiyorum bu yorumuBornoz çok basit bir örnek, biz burada evli bir kadının hayatını, rahatlığını konuşuyoruz, baba evini değil. Baba evi evlenmeden önceydi ya da ayrı yaşamadan önceydi. Bir kadın eşinin yanında ister bornozla gezer ister çıplak, buradaki mesele bu kayın denen herifin 8 aydır eve yerleşmiş olmasının yarattığı sıkıntı. E bunun içinde bu adamın yarattığı maddi yük de var. İnsan ne olursa olsun düşünüyor yahu 33 yaşında herifi ben besliyorum resmen diye. Bir de üstüne rahat edemiyorum diyor. Bornoz örneği verilmiş ama bu kadıncağızın kocası evde kayın olduğu için "üstüne uzun bir tunik giy" falan diye kızıyormuş, buna ne demeli? Yani kadın 8 aydır 33 yaşında eşek kadar herife bakıyor üstelik sürekli baskı halinde, kendisi istese bile kocası rahat ettirmez.
Aile evinde ailenin, anne ve babanın sözü geçer ama evlenip geldiğin evde senin sözün geçer, olay bu. Kadın düşünüyor ki ben evlenmişim kendi evime çıkmışım ama kaynım yüzünden rahatsızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?