Kaynvalidem evimin huzurunu bozuyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.698
37.031
1.123
39
öncelikle herkese selamlar.
Konuma şöyle bir giriş yapayım,bayramın 2 gününü (sabahtan geceye kadar) kayınvalidemlerde geçirdik,bayramdan 3-4 gün sonra kardeşinin oğlunun düğünü vardı,yine 2 gün aralıksız birlikteydik.geçen hafta içinde bir gün yemeğe,bir gün çaya gittik.bu hafta sonu evlendiğimden bu tarafa ilk kez kendi ailem geldi,yanlarına onları da çağırdım,yine gece 12 ye kadar beraberdik.aradan 2 gün geçti,yarım saat önce eşimi arayıp hiç arayıp sormuyorsunuz,gelmiyorsunuz,sizden başka çalışan karı koca yok mu deyip ağlamış ve eşimin suratına telefonu kapatmış.eşimin de morali bozuldu,ben de daha ne kadar görüşecekmişiz dedim,sessiz sessiz oturduk eşim ben bi dolaşıp geliyim dedi çekti kapıyı çıktı gitti..bu 2 oldu,bikaç gün sonra evliliğimde 3 ayı dolduracağım,bu kadar sürede bu kadar görüşmeye rağmen bu tavırlar.kayınvalidem böyle yaptığında evde kimsenin ağzını bıçak açmıyor,ikimizin de keyfi kaçıyor.daha ne kadar görüşelim anlamıyorum ki,kendime hiç vakit ayıramıyorum gece 12ye kadar ev işi yaptığım oluyor,gayet de iyi biliyor bunları ama buna rağmen başka çalışan yok mu bir tek siz niye böylesiniz diyor..ne yapsam bilmiyorum,moralim çok bozuldu.:a015:

eşinle susmak yerine konuşun bak daha yeni evliyiz yeteri kadar annenlere vakit ayırdık zaten çalışan bi bayanım sorumluluğum çok demek lazım.artık biz bi aile olduk lütfen kimsenin keyfimizi kaçırmasına izin vermeyelim de.şimdilik aklıma gelen bu:teselli:

Çok düşüncesizmiş, yeni evlisin ve başbaşa daha çok vakit geçirmelisiniz.Zaten ikinizde çalışıp, tüm gün birbirinizden uzaksınız..En azından akşamları eşinle başbaşa kalman gerektiğini düşünebilmeliydi kayınvaliden..
Allah sabır versin..
Eşin neden bu kadar sıkıntı yapıyor ki, aynı şeyi senin annen yapsa eşin nasıl davranır merak ediyorum.

Oğlu gitsin annesine ,siz mecbur değilsiniz ki bu kadar sık görüşmeye.İlişkiler vıcık vıcık oldu mu geriye dönüş çok zor olur.Şimdiden tavrınızı koyun.Eşiniz de annesinin sözlerinden neden bu kadar etkileniyor ki?Sizin tadınızı bozmaya ne kayınvalidenizin,ne de ondan etkilenen eşinizin hakkı var !.. kötükedihüso

offf al bı tanede benım kaynanamdan yaaa
soze gerek yok
delı edıyo
ustelık sewmıyorum arkadas zorla sewemem kı

şimdiden bu kadar yüz göz olursanız önünü alamazsınız ki sıkıntılar şimdiden başlamış. eşinin de telefonda susmaması lazımdı. şu kaynana milletiyle mutlaka arada bi sınır ve resmiyet olacak kötükedihüso

canım bunları yapan bir kayın valide olamaz.. buna kaynana derler.. anladığım kadarıyla oğlunu kıskanıyo. bi anda evden ayrılması ağır gelmiş olabilir. yanlış yapıyo tabi. benm annem de abime çok düşkün. hemen arka sitemizde oturuyo abimler.. bazen bi hafta uğramıyolar.annem gelmiyolar diye üzül
yo ama huzurları kaçmasın diye kendi içinde yaşıyo. geldikleri zaman hep güleryüzlüdür. gerektiğinde yengeme bile hizmet eder. neden bi anne oğlunun huzurunu kaçıracak kadar kıskançlık yapar ki hiç bilmem.. eşin de bunun farkında sanırım.bazı eşler ne olursa olsun ailesine laf söyletmez,haksız da olsalar eşlerini haksız bulurlar. senin eşin senden yana olması çok iyi. en iyisi kendi ailene de eşinin ailesine de eşit uzaklıkta bi şehirde ikamet ediceksin.. bende sırf bu sorunlar yüzünden yakın oturmak istemiyorum

eşim annesinin haksız olduğunun farkında zaten,bana en ufak bir laf etmiyor ama onun da annesi işte üzülüyor bişey diyemiyor(keşke diyebilse tabi)
bir de şuna dikkat ettim,benim ailem başka bi şehirde,gittiğimiz zaman (3 defa gittik) birer gece kaldık,ramazandı tabi bir de ondan kaldık iftardan sonra dönmek zor geldi,bi o zaman yaptı bu tavırlarını,bi de geçtiğimiz hafta sonu annemler geldiğinde( onlarda 3 ayda ilk defa geldiler ve 1 gece kaldılar,bir daha gelmeleri de 6 ayı bulur zaten)...içimden acaba ailemle eşimin görüşmesini mi kıskanıyor diye düşünüyorum,çünkü tesadüf gibi gelmedi bana

valla yeni evliyken kayınvalideme haftada bir gidiyorduk bir hafta sonu eşim hastaydı gidemedik arada gördüğümde haftaya gelince alırım dedim bişi verecekti bilmem artık gelir misiniz dedi bana
o gün bugündür ayda ya da iki ayda bir gidiyoruz ama tabi benim eşim ben zorlamadıkça gitmez
biraz dişini göster bence eşini de alttan alta idare ederek tabi şimdiden her zamanınıza ambargo koymaya alışmasın

Senin suan yapabilecegin tek sey esinle konusmaktir bence güzelim....
Annesine yeri geldigi zaman dur demesi gereken o dur aslinda....

Eve gelsin al karsina güzellikle iylik konus...susmakla, asabi tavirlarla hicbirsey cözülmez aksine birbirinizi uzaklastirisiniz sadece.:hulya:

Ben gitmeyelim görüsmeyelim demiyorum...tabikide Annenlere gidecegiz görüsecegiz, onlar artik benimde Ailem sayilir....fakat herseyinde bir üslü adabi olmali....onlarin keyfine göre olmazki, biz calisan insanlariz, ayrica yeni evliyiz biraz daha anlayisli olmasi icin Annenle iylikle konus diye izah et esine arkadasim...

Susup icine atma......Susmak saygili olmak demek degildir.:hulya:

işimi bir türlü ciddiye aldıramadım bir de ona çok üzülüyorum,çalışmayan bir gelinin yapabileceği (hatta o da yapmaz yani herkes kendi işine baksın)şeyleri bekliyor benden,ben kendi işimi yetiştiremiyorum,acemilik de var tabi işin içinde.her boşlukta gidelim istiyor ama zaten çok fazla görüşüyoruz...dün yine konuşuyorlar eşimle,akrabalarıyla beraber börek yapacakmış bu günlerde,siz de gelin demiş eşime,o da hafta sonu yaparsanız bi uğrarız demiş.çok canım sıkıldı,eşime de dedim sırf sen öyle dedin diye haftasonuna denk getirir diye...kendi kışlık ekmek vs. işlerini yaptıracak millete,bana da hizmet ettirmek istiyor,zaten demişti yemeğe çaya bi adam lazım böyle günlerde diye.bi haftasonum var zaten ona da göz dikiyorlar hemen,bişey desem eşim bozuluyor.ona de kızdım ama bişey demedim,biraz surat yaptım,konuşmayı düşünürken bu olay oldu.

canım bak akıllılık et en baştan önlemini al kayınvaliden belki çok iyi birisi olabilir ama çok samimiyet ne yazıkki farklı beklentilere neden oluyor çok yüz göz olma ve sessiz kalma tavrını koy.başka planlar yap daha hafta başından hafta sonuyla ilgili eşine cazip gelecek şeyler mesela.ve ne olursa olsun bu konuda eşine karşı katı ol

bana göre çalışan bir insan olarak çok bile gitmişsin
ben şunu bilir şunu söylerim olay eşte biter
eşinle konuşmalısın ancak o şekilde çözebilirsin

aman dikkat kaynana alıştırma turuna girmişCADIARZU

sağolun kızlar yorumlarınız için,eşim geldi biraz önce,oturup konuştuk.size yazdıklarımı aynen söyledim,haftasonumuz boş kalırsa illa ailelerimizle görüşmek zorunda değiliz dedim,ben seninle hep yorgun argınken değil,kaliteli vakit geçirmek istiyorum dedim.ister istemez ağladım ,o zaten bana hak veriyor da ben napıyım dedi,o da annem işte falan dedi.bi şekilde idare edeceğiz artık,ama kesinlikle bu haftasonumu orada geçirmeyeceğim,isterse eşim gider.

dışarı çıktığında annesine de uğramış,iyi etmişsin gönlünü görseydin annenin dedim ben de,başka hiçbir şey sormadım,kendi anlattı biraz,,napacağız bilemiyorum..

Bir de iş mi yaptırıyor size?:1shok: Neden yapıyorsunuz ki ? Milletin içinde gururunu okşatıyor harhalde.Bakın gelinim hamarat , bana iş yapıyor ,imajı çizmek istiyor gibi geldi bana. İstemediğiniz şeyleri yapmayın.

ne yapmaya çalışıyorlar bi türlü anlayamıyorum.
evlendirmesinler madem oğullarını ayrı kalmak istemiyolarsa.
Allah yardımcın olsun,işin zor.

Tamamda güzelim kuru kuru hak vermekle olmaz bu isler....sana sen haklisin Annesnin aglasmalarinda Evet Anne haklisin deyip isin kolayina kaciyor esin.....burda yine olan sana olucak....

Bir müddet daha sabir et bence...baktin gördün ayni tas ayni hamam, degisen birsey yok...o zaman is sana düsüyor güzelim....

Sen kaynanla konusacaksin....iylikle saygini bozmadan gayet güler yüzlü bir sekilde....lüften biraz daha anlayis diyeceksin yeri geldimi!!:hulya:

Nasil baslarsan öyle gider bu isler....Ben kaynanami cok sevdigim halde her iki günde bir gitmek mecburiyetinde hissetmem kendimi....Esime Annesinle konusmasini söylerim...baktim gördüm konusmuyor....he he deyip gecistiriyor....gider ben konsurum...

Esim birsey dersede....Senin yapamadigni ben yapmak zorunda oldum...derim...bu kadar

Arayıp sormanıza görüşmenize rağmen böyle bir davır takınması ilginç gerçekten:1shok:..Çok mu hassas ne kayınvalideniz bir o kadarda anlayışsızmış.
Konuşmayı deneseniz..Sonuçta evlendiniz ayrı bir aileye sahip oldunuz..Sizinde ayrı bir hayatıız planlarınız olamaz mı??Söyleyin kayınvalideciğinize boş vakitlerinde örgü örsün:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…