Kaynvalidem evimin huzurunu bozuyor...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
açıkçası daha tam anlayamadım kayınvalidem nasıl bir insan,bazen çok masum,şeker bir anne gibi oluyor,bazen o kadar sinsi o kadar kurnaz bi kadına dönüyor resmen korkuyorum.
dediklerinizi düşündüm ben de daha önce kızlar,gülsüm sultan dediğin gibi biraz daha bekleyeceğim ama devam ederse konuşacağım,napıyım.
lirik güzel,hayır canım iş yaptırmıyor yani fırsat vermiyorum ama bi fırsatını bulsa nasıl yaptırır,ima ediyor yani şöyle olsa böyle olsa diye,ben de duymamazlıktan geliyorum.evine gittiğimde yemek hazır olur zaten,sofra kurmaya toplamaya,çaya yardımcı olurum.başka hiçbir işini yapmadım şimdiye kadar.hele iş konusuna hiç alıştıramam,en azından o konuda dikkatliyim

Hep söylüyoruuummmm. Her şey kocalarda bitiyor. Yahu kayınvaliden dırdır ediyorsa eşin susup oturacağına "anne zamanımızın çoğunu sende geçiriyoruz. Bırak biraz da kendimize vakit ayıralım" dese, surat asıp oturacağına sonrada kalkıp gideceğine normal yaşantısına devam etse sizde böyle dertlenmezsiniz.
Ben bu erkek milletini anlamıyorum. Ailesi ile ilgili tüm sorunları eşlerine yansıtmaya, evin huzurunu bozmaya birebirdirler. Yahu annenle ilgili sorununu kendin çöz evdeki eşine neden huzursuzluğunu yansıtıyorsun anlamıyorum.
Bence fazla kafanıza takmayın, yorum da yapmayın. Bir şey derse "yeterince gidiyoruz, ben çalışıyorum, ayaklarımı uzatıp dinlenmek benim de hakkım. Bu senin sorunun sen çöz beni karıştırma" diyip bırakın.

annen bu gidişle evimizin huzurunu bozacak dedim eşime,yok canım dedi,ne alakası var dedi.ben de ;ikimizin de morali bozuldu,bak bugün işimiz gücümüz yoktu,beraber bişeyler yapabilirdik sen çıktın gittin,ben yalnız oturdum,ağladım,daha ne olsun dedim,bu huzur kaçırmak dedil de ne dedim,bundan sonra ben de herkesin anladığı dilde konuşurum iyi niyetlilikle bu iş olmuyor anca sömürülüyoruz dedim,boşalttım biraz içimi.

sonuç olarak da eşim de ağladı,napacağız biz bu duygusallıkla böyle yaaa,çözüm yine yok

Aslinda tüm sorunun kaynagi esin esracim....kizma alinma ama malesef oda tipik tabiri caizse "Dengesiz erkeklerden" yani Ailesi ve Esi ile aradaki dengeyi tutamiyor...daha dogrusu isin kolayina kaciyor, seninle oldugu zaman sen haklisin, Annesinle oldugu zaman Annesine haklisin diyor....bu olmaz iste....lmaz:

Yeri geldimi Annesine yeri geldimide Sana bu tür konularda gerecek olan fikrini ve düsüncelerini söylemesi lazim...."Ehh Ben Ne yapayim Annem iste....idare et" lafi cok klasiktir.....malesef....

Tabikide orda oldugun zaman bir bulasik yikaman sofrayi toplaman bir süpürge vurman bana göre cok normal......bunu yeri geldigi zaman kendi Annelerimizde yapiyoruz...:hulya:

Daha cok yeni evlisin....belkide zamanla kaynananda durulur....umarim

ayy Allah kolaylık versin, çok zor valla...

bir taraftan istediğin gibi gitmiyor, bir taraftan kırmak istemiyorsun...

yavaş yavaş alıştırmak lazım kayınvalideni, sizin de bir aile olduğunuza..

mesela bir haftasonu sen hasta numarası yap gitme...

her zamanki gibi gülsümcüm katılıyorum sana :lepi::lepi::lepi:

harikasın :kedi::kedi:

canım bence şimdiden araya mesafe koy..bak sana en basitinden kendimi örnek verebilirim....ben çalışıyorum eşimde çalışıyor..ben 3 yıllık evliyim..evlendiğimiz günden sonra eşim beni her hafta sonu alıp alıp götürürdü kaynanama ma her zaman gitmeyelim derdim kavga kıyamet kopardı evde ..birbirimize girerdikk...birde gidince kalmalıyız geri dönmek yok...bunlarda ada anlayış yok demezlerdiki hafta sonu ev işi bunlar yeni evli gezmeliler eğlenmeliler yoktu..pazar günü kahvaltımızı bile yapmazdık 2 saatlik yolda orda yapıcazzz..orda kalacam ertesi gün işe ordan gelecem...sabah 6 da kalkıcam anca yetişecem...bunun üzerine azıcık geç gitsek kapıda neden geç kaldınız neden gelmediniz diye söylenirdi kaynanam..ısrarla eşimi alıştırırdı gizli gizli....baktım olcak gibi değil...gitmedim kavga kıyamettt koptu şimdi çk rahatımmm...istediğim zaman gidiyorum..onlarda alıştılarrr...beklemiyorlar...
anlatmak istediğim şimdiden mesafe koy aranıza alıştırma..hep beklerler...

ben bu kayınvalıdelerı anlamıyorum canları sıkılıyor heralde
haftasonu esımın ıs arkadası ve karısıyla bruncha gıttık daha oturduk bısmıllah telefon geldı..
arkadasımın kayınvalıdesı bıze haber vemek yokmu?? falan fılan..
ama bızımle cıktılar sonucta illa sureklı onlarla mı olmak zorundalar..
zaten cok sık gidiyorlarmıs..
yemeklere falan ıkısıde calısıolar..
uzuluyorum vallahı
brunch arkadasın burnundan geldı...

valla bişey söylücem bu kayınvalideler oğullarının mutluluğunu istemiyorlar başka bişey değil çünkü bilerek yapıyorlar huzurları kaçmıştır diye düşünmüyorlar mı sanki hepsini biliyorlar onlarında kızları var ama etme bulma dünyası.

bizimkilerde yeni taşındılar dibime...2 hafta oldu eşim saolsun hergün yanlarında...bizde geçen gün kavga ettik neyse dedim sus nasılsa tadın kaçınca ben sana demiştim dicem...dün iş çıkışı gittik evde ne k.pederim var ne k.validem akşam 9.30 da aramış demişki gel eşim demiş gelemem bu saate geç oldu e diyomuş uyudundamı gelmiyosun...yuhhhh yani yuhhh bakalım bizde çok kötü giricez birbirimize ama yakındır...

valla sadece ilk sayfayı okudum, bu bile yetti sinirlerimin bozulmasına yaaaa....

bu kayınvalidelerin kökünü kazımak lazım dünya üzerinden heralde ancak o zaman rahat yüzü göreceğiz... insan bu kadar düşüncesiz, terbiyesiz ve yüzsüz nasıl olabiliyor anlamıyorum... benimkide bu türden valla bıktırdı kendinden de oğlundan da.... en sonunda ikisine de vuracağım tekmeyi o olacak... onlar erecek muradına ben çıkacağım kerevetine nihayetinde...

şu durumda kesinlikle eşinin ses çıkarması gerekiyor....

eşin annesine anne biz yeni evliyiz bizi biraz rahat bırakın derse annesi bu tavrını kesebilir.

hem canım sende yanlış ypmışsın...

hiç sesini çıkarmadan hep dediğini yapıp alıştırmışsın....

araya biraz mesafe koyup her zaman çok sıkı fıkı olmamalısın...

örneğin kendi ailen geldiğinde ne demeye çağırıyosunki?

gereksiz görüşmelerden kaçın....

ben kayınVldemle uzak şehrde oturduğum için öle bi problemm yok ama aynı ilde olsaydık s3ennnle aynı durumda olurdum eminm bende hergün aramalar falan öle alıştırmıştım allahım ne büyük hata yapmışım gelince yüz bulup herşeyime karışmaya başladı artık 2 hafta da bir arıom işlerimede karısamıoda fazlada konuşamıoda bence arayı soğut ii niyetli yaklaşma ben yaklaştım gördüm sonunu 3 hafta kendime gelemedm gitmemeye kendinizide kaynananıda alıştır zamanla düzelr böle yaparsan fazlada ailenn içine sokma nihayetinde sende yuva kurdun 2 gün snra sennde çoluğun çocuğun olcak ne o öle hergün hergün gitmeler falan araya mesafe şartttt....

sağolun arkadaşlar yorumlarınız için,buraya yazmadan önce acaba ben mi abartıyorum diyordum ama sizin yorumlarınızı görünce ben de anladım haklı olduğumu.gece malesef baya sesimizi yükselttik eşimle birbirimize,ama dün söylemeseydim başka zaman da hiç söyleyemezdim anlaşılan.
eşimin söylediği sürekli 'ben napıyım,ne söyleyim ağlıyodu kadın?',dönüp dönüp bunu söylüyor,ben de ben de ağlıyorum ama bana bağırabiliyorsun dedim,o annem ona bağıramam dedi,ben de iyi o zaman git annenin koynuna gir,evlenmeye gelince her şeyi biliyosunuz ama iş annelerinize gelince elimden bişey gelmiyo oluyor dedim,bu haftasonuna bişey bulurlarsa eğer sen gidersin ben gitmeyeceğim artık olur olmaz zaman da,annenin tuhaf egolarını ben tatmin edemem,yanında istiyosa çalışmayan,o da olmadı köylden gözü açılmamış bi gelin alsaydı ,maaşımla övünmeyi iyi biliyor dedim.ben de dengesizim işte malesef durup durup fena patlıyorum,içimden gelen her şeyi söyledim.
ben kayınvalidemi aramıyormuşum hiç(öyle söylüyormuş hanımefendi),sen benim annemi kaç kere aradın dedim,o başka dedi eşim,ben de hayır efendim gayet de aynı şey ben annenin yanına oturmadım,kendi evim var,ben annene neysem sen de benim anneme osun dedim.
evliliğimizde ilk defa böyle bir tartışma geçirdik,baya bozuldu eşim,beceriksizim ikinizi idare edemiyorum işte deyince ben de duygu sömürüsü yapma,becereceksin böyle söyleyip kaçmak daha kolay deyiverdim.ohhh rahatladım hepsini söyledim de napacağım ben bu kadınla onu bilmiyorum.

ha bir de bu kadar kıskanacaksa annen evlendirmeseydi seni dizinin dibinde oturtsaydı dedim.
çok mu patlamışım ben de yaaa???

tatlım eşin dengeyi sağlamıyor.sanki çok zor bi iş istemişsin gibi davranıyor insan annesiylede kırmadan güzellikle konuşabilir,sorunlarını çözebilir yani ama eşin buna yanaşmıyor.

ha bir de bu kadar kıskanacaksa annen evlendirmeseydi seni dizinin dibinde oturtsaydı dedim.
çok mu patlamışım ben de yaaa???

yok canım çok patlamamışsın iyi olmuş böyle anlıyolar.:enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…