ben bu kayınvalıdelerı anlamıyorum canları sıkılıyor heralde
haftasonu esımın ıs arkadası ve karısıyla bruncha gıttık daha oturduk bısmıllah telefon geldı..
arkadasımın kayınvalıdesı bıze haber vemek yokmu?? falan fılan..
ama bızımle cıktılar sonucta illa sureklı onlarla mı olmak zorundalar..
zaten cok sık gidiyorlarmıs..
yemeklere falan ıkısıde calısıolar..
uzuluyorum vallahı
brunch arkadasın burnundan geldı...
ha bir de bu kadar kıskanacaksa annen evlendirmeseydi seni dizinin dibinde oturtsaydı dedim.
çok mu patlamışım ben de yaaa???
açıkçası daha tam anlayamadım kayınvalidem nasıl bir insan,bazen çok masum,şeker bir anne gibi oluyor,bazen o kadar sinsi o kadar kurnaz bi kadına dönüyor resmen korkuyorum.
dediklerinizi düşündüm ben de daha önce kızlar,gülsüm sultan dediğin gibi biraz daha bekleyeceğim ama devam ederse konuşacağım,napıyım.
lirik güzel,hayır canım iş yaptırmıyor yani fırsat vermiyorum ama bi fırsatını bulsa nasıl yaptırır,ima ediyor yani şöyle olsa böyle olsa diye,ben de duymamazlıktan geliyorum.evine gittiğimde yemek hazır olur zaten,sofra kurmaya toplamaya,çaya yardımcı olurum.başka hiçbir işini yapmadım şimdiye kadar.hele iş konusuna hiç alıştıramam,en azından o konuda dikkatliyim
Kızlar benim şimdi yazacaklarıma inanamayacaksınız cünkü ben bile inanamıyorum cektiğim cileye:)
Kaynanam eskiden de cok cadıymıs.Annesinin gelinlerine görümcelik etmiş.Çok kavgacı yaman bir görümceymiş. Ailedeki tüm gelinler bunu iyi bir rezil etti. evliliklerinin belli bir yılından sonra(evliliklerini rayına oturtunca)buna tekmeyi bastılar tavırlarını koydular bunu sürekli bozuyolar hiç hesaba almıyolar.Beni mi cagırıyosun canım diye sordugunda seni niye cağıracakmısım diyolar:)
Bir gelinleri bu cileye daha fazla dayanamadı kendisini 4.kattan asagıya attı 15 senedir yatalak ve beyni cocuk beyni gibi konusamıyor ve derdini anlatamıyor sadece kayınvalidemin adını duyunca titriyor sinir krizi geçiriyor diyim:)
Bense oglunu küçüklüğümden beri beğeniyodum ama sırf annesi için bununla evlenilmez diyordum.kısmet oldu beni aradı görüştük cıktık birbirimizi sevdik nişanlandık.
Annesi öyle dominant ki burnunu herseye sokuyor. mobilyalarımızı secerken 2 hafta gezdik bir model beğendik geldi gördü beğenmedi.benim annem de yanımızdaydı annemin sesi cıkmıyordu.
kaynanamsa: "Bu ne ayol bu mobilya hiç gelin işi diil ben hiç beğenmedim.ne biçim bişiy beğenmişsiniz"die yanımda oğlunu azarlıyordu.oğlu da annesi ne dese sesini cıkarmıyordu.
ben inanamadım bu tabloya nişanlımla orda tartıstım sen nie annene karsı bizim beğendiğimiz seyleri savunmuyorsun die.
sonunda benim inatcılıgımla sevdiğimiz mobilyayı aldık.
Birkac ay sonra heryeri gezip gelinliğimi beğendim nişanlımla beraber o da geldi provalara gelinliğime de bir ton söz söyledi baska modellere baktı ben gene hanımlıgımla bence bu cok güzel dedim inadına söylemiş gibi olmadan.mecbur onu da kabul etmek zorunda kaldı.
Sonra bir gün beni arayıp sizin beğendiğiniz mobilya bana cok sade geldi gelin benim memleketimde bildiğim bir mobilyacı var harika seyler var gelin onları iptal edin burdan alalım dedi.
Ben gene kırmadan reddettim ama nişanlıma actım gaza getirmeden olayları anlattım o da acmıs annesini rezil etmiş sana ne biz beğenip aldık diye.laf söylediği mobilyalar evimize geldi o ve oğlu mobilyalarımızı yerleştirdi.hersey olup bitince mobilyalarınızı ilk basta beğenmedim ama cok hos durdu evde vs die kıvırmaya baslamıs.
Neyse bu daha hiçbişiy..Asıl bomba şimdi söyleyeceklerim..
Düğünden 2 hafta önce onlar memleketten gönderdiğimiz ceyizleri yerleştiriyordu istanbulda. bense o sırada istanbula geliyordum gelinliğin son provası için.
Annemi aramıs söylemediğini bırakmamıs ben oğluma ne hakimler ne doktorlar istiyordum senin kızın oldu demiş.nişanda kızının giydiği nişanlık neydi öyle ne kadar berbat bir seçimdi.sen az ceyiz vermişsin(17 koca kutu bir otobüsün tüm bagajını doldurmustu)ki evlenince oğluma aldıracaksınız tüm eksikleri.
oğlumun parasını yemek için kızın bu yıl kpss ye girmedi.kına gecesini de nişan gibi yapacaksan hiç yapma o neydi öyle.annem sakince anlatmaya calısmıs bakmıs olmuyo ben konusmak istemiyorum kusura bakma demiş teli kapatmıs bu sefer teyzemi aramıs kaynanam:))teyzeme de demediğini bırakmamıs.
Biz İstanbuldayken nişanlım beni havaalanından aldığı sırada annem onu aradı nişanlım teli kapattıgında yüzü bembeyazdı annem anneni aramıs küçük bir tartısma olmus aralarında dedi.beni ablama bırakıp eve gitti(evlenip yerleşeceğim benim evimi bizim evimizi kaynanam mesken tutmustu o saate kadar evimi görmemiştim)annesiyle tartısmıs aldıgımız ceyizlerden birini yere atıp kırmıs bunun için mi tüm cıkardıgın sorunlar demiş.yarın memleketine gidiyosun seni bir daha görmek istemiyorum demiş.
Kaynanam ilk basta herseyi reddetmiş ne dedim ki hatta cok güzel konustuk teli kapatırken eşime selam söyledi kaynanan demiş.nişanlım bunu bunu demişsin dediğinde ilk basta inkar etmiş nişanlım üsteleyince ağlamıs acındırmıs kendini falan ellerini titretmiş:)nişanlım cıkmıs evden beni aradıgında ablamlara ayak bastıgım an dönüş biletimi ablama aldırmaya calısan annemi sakinleştirmeye calısıyordum cok komikti şaka gibiydi hatta ablamlara yeni gelmiştim ve 1 saat sonra dönücektim
Annem nişandan döndüğünü kaynanamın kendisine ağır hakaretler ettiğini gururnun kırıldıgını bize böyle bir kadının huzur vermeyeceğini söyledi kaynanamın oğlunu paylasmaya hiç niyeti olmadıgını herseyimize evlendikten sonra da karısmaya devam edeceğini nişanlımın da böyle bir anne karsısında pasif oldugunu arada kalacağını yıpranacağını tanıdıgı kızının böyle bir evliliğe dayanamayacağını söyledi.
Ben ilk basta evet cok sağlıksız bir evlilik olur nişanlımın annesiyle sürekli kavga ederim böyle bir hatar cekilmez olur dedim şimdiye kadar yaptıkları yeterince sinirlendirmişti beni nişanlımın da gerektiğinde bizim kararlarımızın arkasında durmayısı benim umudumu da yıkmıstı.nişanlımın telefonuna cevap vermedim sonra böyle emrivaki yapıp kacar gibi memlekete dönmenin hos olmayacagını düşünüp teli actım düzgünce bu olaylara cok üzüldüğümü annesinin beni sevmeyişini artık benim de annesine karsı olumlu seyler hissedemeyeceğimi böyle bir ilişkide arada kalıp yıprananın o olacağını ve annesiyle asla görüşmek istemeyeceğimi ama bunu kabullenmenin onun için zor olacağını söyledim.
Nişanlım cılgın gibi ne desem senin dediğin olucak dedi.beni ikna etmeye calısıyordu bense dikkatli mantıklı düşünmesini istemiştim ama pek mantıklı düşünücek gibi diildi.beni kaybetmek istemiyordu annemi aradı kızınızı siz bana verdiniz farzedin ki ailem yoktu dedi sizin muhattabınız dünürünüz artık benim dedi.beni aradı annemi hiç görmiceksin sen istanbulda o baska sehirde olucak dedi beni de cok görmek isterlerse bayramda 3 gün kalır gelirim dedi.bize hiç gelmicek sizi muhattap etmicem dedi.baktım ki vazgecemiyorum cok ağlıyorum..barıstık..
Kına gecesi yapmadı annem kaynanama inat için..düğünümü burnumdan getirmişti kaynanam ondan nefret ediyodum düğün günü kuaförde gördüm hiçbişiy olmamıs gibi davranıyordu benimse annemler kızkardeslerim bu kadın basımıza kakmasın gene bişiyleri diye saclarını sabahtan kendi gittikleri kuaförlerde yaptırdılar.düğünden sonra balayına gittik bizi havaalanına bırakırken utanmadan siz mutlu olun birbirinizin kıymetini bilin nutukları atıyordu arabada sadece oğluyla konusuyordu beni hiç hesaba almıyordu.ben de cıt cıkarmıyordum.güya muhattap olmayan soğuk kırılmıs,seviyeli gelindim:)
Balayı dönüşünde daha ucaktayken eşim annem bize hiç gelmicek mi die duygu sömürülerine basladı ben de senin annendir gelmesin diyemem gelir ama kavga edebiliriz buna hazırlıklı mısın dedim bunu yüreğin kaldırır mı dedim o da o sana hiçbişiy söylemicek hiç imalı laf vurmicak vs dedi.sonraki haftalarda hep bayramda annemlere gidelim muhabbeti yaptı bana önceden söylediklerini hatırlatınca evet orda seni yatıstırmak için bunları söylemiştim demeye basladı.ben de o gün sana bir secim yapmanı söyledim sen de ailenle beni görüştürmemeyi kabul ettin dedim.
Ve artık cok sıkıldım bunaldım en mutlu anlarımızda hep annemi niye aramıysun beni arayıp bir gelinimiz oldugunu hissetmiyorum baban da üzülüyor nie eşin bizi aramıyor diyor.ben de bayramlarda özel günlerde arıyorum hem olanları biliyorsun hala kırgınım ayrıca annen cok dominant herseyimize karısıyor herseyimiz onun istediği gibi olsun istiyor dedim o da annesinin öyle biri olmadıgını sadece öneride bulundugunu onu yapmayınca hiç kızıp kırılmadıgını hiç ısrarcı olmadıgını söyledi ben de annene ihtiyac duydugumda ona danısırım ama duymadıgım halde ben bunu begendim dediğim seylere bir ton laf söylemeye hakkı yok dedim..
Hep böyle tartısıyoruz..kurban bayramı kapıda kabus gibi..biz oraya gidicez ve o kadın bana kimibilir eşimin yanımda olmadıgı zamanlar ne laflar vurucak ne kötülükler yapıcak..sömestrda da evimize gelip zaten kendi kafasına göre yerleştirdiği evimizin benim elimden geçmiş şeklini eleştirmeye başlicak kızlar siz siz olun ne kadar severseniz sevin bir daha düşünün annesi böyle olan biriyle evlenmeyin...
öncelikle herkese selamlar.
Konuma şöyle bir giriş yapayım,bayramın 2 gününü (sabahtan geceye kadar) kayınvalidemlerde geçirdik,bayramdan 3-4 gün sonra kardeşinin oğlunun düğünü vardı,yine 2 gün aralıksız birlikteydik.geçen hafta içinde bir gün yemeğe,bir gün çaya gittik.bu hafta sonu evlendiğimden bu tarafa ilk kez kendi ailem geldi,yanlarına onları da çağırdım,yine gece 12 ye kadar beraberdik.aradan 2 gün geçti,yarım saat önce eşimi arayıp hiç arayıp sormuyorsunuz,gelmiyorsunuz,sizden başka çalışan karı koca yok mu deyip ağlamış ve eşimin suratına telefonu kapatmış.eşimin de morali bozuldu,ben de daha ne kadar görüşecekmişiz dedim,sessiz sessiz oturduk eşim ben bi dolaşıp geliyim dedi çekti kapıyı çıktı gitti..bu 2 oldu,bikaç gün sonra evliliğimde 3 ayı dolduracağım,bu kadar sürede bu kadar görüşmeye rağmen bu tavırlar.kayınvalidem böyle yaptığında evde kimsenin ağzını bıçak açmıyor,ikimizin de keyfi kaçıyor.daha ne kadar görüşelim anlamıyorum ki,kendime hiç vakit ayıramıyorum gece 12ye kadar ev işi yaptığım oluyor,gayet de iyi biliyor bunları ama buna rağmen başka çalışan yok mu bir tek siz niye böylesiniz diyor..ne yapsam bilmiyorum,moralim çok bozuldu.:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?