Kaynvalidemden nefret ediyorum

*angel*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2007
251
5
96
41
İstanbul
merhaba kızlar.Başlıktanda anlaşıldığı gibi kayınvalidemden nefret ediyorum.
Bayramı zehir etti bana.Biz altlı üstlü oturuyoruz.Bayramda akrabaları geldi bende gitmek zorunda kaldım.Kendisi baş köşeye oturdu ve benim 15 kişiye tek başıma hizmet etmemi bekledi.Bende sinirlendim ve çağırıp bana yardım etmesini söyledim.Ben mecburmuyum ayrıca onun gelenine gidenine hizmet etmeye.Eşimin hatırına yine de kötü olmadım.Ama tavrımıda koydum anlasın diye.Bir de kadın evine biri geldiği zaman benimle hiç muhattap olmuyor.Resmi davranmaya başlıyor bana karşı.Nedir bu kadının amacı anlayamıyorum.
Her bayram böyle geriliyorum,bayram gelsin istemiyorum.Bıktım artık bana bir akıl verin ne olur

sadece buysa sebep abartmışsınız...
bir bayram hizmet etmekle kimse ölmez di mi??

iyide kuşum hergün 15 kişiye tek basına hizmet etmiyosun dimi
bayramlarda olur böyle şeyler
eline yapışmazki kendi annene 15 kişi gelse yine kızıp anneni yardıma çağıracakmısın
bende bi kere 20 kişiyi tek basıma akşam yemeğine almıştım
arada sırada böyle yaptığımız hizmetler evliliğin gereği sayılır

Yani gelinsin kadını ziyarete gelenlere hizmet edeceksin tabikide. neki altı üstü tabağa baklava koyup veriyorsun. Bence de büyütülecek bişe değil bu tatlım yaaa :jeyyar:

hem gelenlerde aaaa falancanın gelinide pek bi hamarat derler hizmet edince
ne güzel akrabalarada reklamın olur:lepi:

sanırım sende benım gibi üşengeçsin ben annemi çağrıyorum zorları o yapıyor kolayları ben ama evlenınce kaynanamı kesın çağıramayacağım hem ona hızmet etmediğini,opluna hızmet ettıgını düşünsen belkıde daha kolay yaparsın ama bayram özel gün sayılır,özel günlerde tabıkıde gelını olarak sen yardımcı olacaksın oda gelen misafirlerle ılgılenecek.sende oda hızmet ederse kım mısafırlerle ılgılenecek ayıp denen bırsey var.

normal zamanda ve sürekli olarak yapılırsa tahammül edilmez ama bayramda olması da normal karşılanmalı diye düşünüyorum.....

sırf bu yüzden kayınvalidenden nefret etmen çok saçma
ama başlarının yanındaki mesafeli tavırları düşündürücü
neysen o dur yani
karşılıklı hoşgörü ve bi parça güler yüz olsa
bunlar hiç konuşulmaz bile

Bende 1 yıllık evlıyım ve bayramın ılk gÜnÜ koŞturmacaydı hep
alt katta kayınvalıdem var gelen gıdenden yoruldum ama hıÇ zor gelmedı nedense allah ıÇın yaptım ben onu kaynanam ıÇın deĞıl
hatta oturdum da baklavayı bıle yaptım hemıde : )))))))))))))))

konuşunnn konuşunnn konuşunn. kayınvalidenizle konuşun, ben hoşlanmıyorumm deyinn, ayrıca büyükler başkalarının yanında gelinlerinin hizmet etmesinden hoşnut oluyorlarrr, belki güzel birşey değil ama idare edicez artık, hem bütün bayram onların evinde olmak zorunda değilsinizki, 1 çay servisi yapıp eşinizi çocuğunuzu alıp dışarı çıksaydınız, gezseydiniz sizde bu kadar rahatsız oluyorsanız.

Sanıyorum kayınvalidenizi zaten sevmiyorsunuz,
sevmediğiniz için de, ona yaptığınız her iş,zorunuza gidiyor,
ama bu konuları fazlaca düşünüp,kendinizi yıpratmayın derim,
siz,size düşeni yapın,sonuçta yalnız değilsiniz,
ben de bayram günü kayınvalideme gittiğimde,çok kalabalık olduğu için oturmam,
ama kayınvalidemi de zorla oturturum ki,biz varken onun iş yapması hoş olmaz,
dediğim gibi,iş yapılır biter,kimsenin de eline yapışmaz,
önemli olan kendi içinizin rahat etmesi...
sevgiler...

Madem bu kadar söylenecektiniz ve hizmet ettiniz diye kadından nefret edecektiniz, neden aşağıya indiniz ki.
Kadının misafirleri geldiyse sizde evden çıkıp gezmeye gitseydiniz.
Yılda 2 kere hizmet ediyorsunuz diye bu kadar söylenmek niye. Kaldı ki, bu bayram ziyareti için gelenlere yapılan hizmettir ve bence zevki de başkadır.
Kendi anneniz olsaydı bunun bahsi bile geçmezdi değil mi?
Sanırım burada vurun kaynanalara diyenler çok olduğu için böyle saçma bir bahaneyle konu açtınız ama Allahtan kk nın üyeleri sağduyulu, doğruyu eğriyi ayırabiliyorlar.

slm, bayramda kayınvalidenin evinde kalabalıklara hizmet etmeni sorun etme bence....gelip geçici....asıl benim takıldığım başkasının yanında kayınvlidenin başka bir kimliğe bürünerek sana mesafeli ve soğuk davranması....neyi ispatlamaya çalışıyor ki.....seni takmadığını mı....kimisi başkasının yanında göstermelik iyi davranır...bu da tam tersi....akannehirsen asıl bu konuyu konuş eşinle ve kayınvalidenle....lmaz:

ikisininde altına imzamı atarım..

nefretinizin tek sebebi buysa gereksiz olmuş.. Güleryüzle hizmetinizi yapıp daha sonra kayınvaldenize rahatsızlığınızı anlatabilirdiniz..

teyze misafrilerin yanında ağır pozlara bürünüyo demek ki
ben otururum gelinim işimi görür gibilerinden
olabilir böyle şeyler çok büyütülecek bi mesele değil
bide bu hizmet konusunu büyütmeyin ya bayramdan bayrama 3-5 tabak taşımak yıkamak incilerimizi dökmez

kızlar benim sinirimi bozan neden kendisi bir kenara çekilip herşeyi benden bekliyor.
kendimi kullanılmış gibi hissediyorum.Diğer akrabalarının gelinleri hiç öyle diil ama kayınvalidesiyle beraber yapıyorlar herşeyi.Bu kadın bana hadi deyip çekilio kenara.Bir de o gün hastaydım başım çok ağrıyordu bunu bile bile böyle davrandı

yaa kızlar kızmayın bana bu kadar.ış yapmaktan gocunduğumdan değil,ne olur o da bir işin ucundan tutsa.ben kötü bir insan olsam misafiri geldiğinde inmem bile.ama saygımdan gittim.neden herşeyi benden bekliyor kime bu havaları

yiyecekler büyük ihtimalle hazırdır.hazır şeyleri ikram etmek mi zorunuza gitti. olabilir kaynananız ben otururum,gelinim yapar diye millete göstermek istemiştir.üstelik bu sizi misafirlere karşı yüceltir

havası misafirlere
ben köşemde ağa gibi otururum işleride geline yaptırırım zihniyetisositososito

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…