Kaynvalidemden nefret ediyorum

Vay be ne gorumceler varmis
abiye es bosatmak he,
onun bunun lafiyla esler bosansaydi ooooo :)))

bence istedikleri yanıtı alamayınca konunun yönü değiştiriliyor

sanırım sana pek hak veren olmamış ama nedense ben haksız bulamadım seni.. bir kere tavır olarak fiyasko kayınvalideniz. sanki o evin hanımefendisi de sizi eve yardımcı olarak almıış:)
biraz da yetiştirilme tarzı sanırım. benim gibi yetiştirildiyseniz , işiniz zor. ben annemin evinde ömrümde mutfağa girmedim. ailem bana hep " senden bir bardak su istemedik,yarın başka yerde de kimseye bir bardak su vermeyeceksin" demiştir. aile nasihatı, tutmak lazım diye düşünüyorum. hem ne demek kayınvalideler hizmet bekler, oldu canım,başka dertleri? annem beni pamuk aralarında prenses gibi büyütsün, sonra kayınvalide misafirlerine hizmet ettrsin,üstüne hor görsün. Annem görse oracıkta ölür kahrından..
ben kendimi özelleştirimiyorum. hepimiz ana kuzusuyuz,kıymetlisiyz.. hangi anne ister?

canım bizde altlı üstlü oturuyoruz kayınvalidem 65 yaşında ama her işini yapabilir..benim 2 çocuğum var çok yaramazlar gidip benim evini süpürmemi bekler bende elimden geldiğince yardımcı olurum yapılcak pek bişey yok.....bizleri birazda hizmet ettirmek için alıyolar

"boşatırım" kelimesi gerçekten fazla iddalı .. hem nasıl yapabilecek merak ettim. abisinin üzerinde nasıl bir yaptırımı var ki.. kaydirigubbakcemile3

bu cümle beni dumura uğrattı.. yorumsuz kaldım.

Benim rahmetli Annem isterdi mesela!!

Kizim bu evde nasilki sorumlulugnu biliyorsan, kendi evinde esine kayinvalidenede bileceksin derdi...

Ha prensesler gibi büyütmedi beni...essek gibi yapacaksin derdi dag gibi bulasiklari mahsus bana yikatirdi....misafir gelecegi zaman tüm yemekleri hazirlar sonra bas köseye oturur bende garcon gibi servis yapardim.....Aman Anne biktim dedigim zaman...

Ellere gittigin zaman kime Aman Anne diyeceksin kizim derdi..:çok üzgünüm:..simdi ögren ögrenki yarin öbür gün ne sana nede bana laf gelsin.....:1hug:

Dogru demis Annem....Seni yetistirene Helal olsun kizim diyor Kayinvalidem.....ne önümde nede arkamdan benim veya ailemin hakkinda olumsuz tek bir kelime bile duymadim....

Her Anne her aile farkli tabiki...lakin "biz senden bir bardak su istemedik, yarin bir baskasinada bir bardak su vermeyeceksin" sözünü nasihat olarak tutmaya kalkarsan yarardan cok zarari olur sana güzelim....

Kimse kimsenin hizmetcisi degildir...fakat kayinvalidene bir bulasik yikamakla bir isde yardim etmekle kücülmezsin kanimca....

sizin gibi bi gelinim olsun asla istemezdim aileniz gibide bi dünür istemezdim mazallah ikisi bir arada olunca hayatta çekilmessiniz dağlara taşlara.bırakın kayınvalideyi ben yoldan geçenede suyunu veririm elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bizler küçüğüz elbetteki örf ve adetlerimiz gereğince büyüklerimize saygımızı eksk etmemeliyiz.ne varki bir iki misafirine ikramda bulunsak elimizdemi kalır..

sizi ayakta alkışlıyorum gerçekten helal olsun sizi yetiştirene

sizin kayınvalidenizle ilgili yazdıklarınızı okumuştum. çok güzel ve içten sözlerdi. ne mutlu ikinize de..siz insana çatmışsınız.
annem sizin kadar şanslı değildi. ama en az sizin kadar iyi niyetliydi.benim de gözümün önünde çok ezildi.detaylara girmek istemiyorum. bu kadar korumacı tavrı da burdan gelir.yanlıs anlamayın beni önyargılı yetiştirmedi. şu an bir kayınvalide adayım var . çok seviyorum kendilerini ve cok da seviliyorum zaten.
sorumlulukları bilmekten söz etmişsiniz. bilmediğim izlenimine nerden vardınız? 5 senedir ailemden ayrı yaşıyorum. 18 yasında ayrıldım yuvamdan. ilk 4 sene öğrenciydim. 2.el makinam bozuldu,elimde çamaşır yıkadım,makarnanın dibini de yaktım,yumurtayı yere de kırdım. ama şimdi evimin camları pırıl pırıl,çalışmama ragmen.. mantı da açıyorum,yaprak da sarıyorum. bunların hiçbirini annem öğretmedi bana. kendi evimde ,kendi hayatımda öğrendim. iyiki de öğretmemiş. kendi hayatımı didikleye didikleye öğrendim ben. ısmarlama bir yaşamım olmadı.
ben demiyorum ki sizinki yanlış benimki doğru.. benimki bana doğru,sizinki size.. herkes ne yaşadığını bilir...
arkadan laf ettrime konusuna gelince; kendi evimde her misafırımde oldugu gibi kayınvalıdem de başımın tacıdır. benim kastettiğim evinde baş köşeye oturacak , bana metelik vermez bir tavırla hizmet ettirecek.. buna gelemem. ailemin kastettiği de buydu o laftan. o noktada mecazın şifresini çözmekte zorlanmışsınız sanırım.şimdi daha iyi aydınlandınız.umarım net olabilmişimdir bu sefer.

öncelikle panik yapmayın oğlunuza talip değilim :)
siz de kullanılan mecazı anlayamamışsınız. yukarıda Gülsüm Hanım'a yaptığım açıklamadan faydalanırsanız sevinirim.
bu arada saygı formunu korumanızı tercih ederdim.ne olursa olsun size bir kastım olmadıkça ailem ve ben bu sözü haketmedik. bence özür borçlusunuz.

Evet benim kayinvalideme yapacagim hicbir is bana zor gelmez...cünkü ben kayinvalidemi seviyorum.....ben sirret gelin olabilirim istesem-tatlicadiarzu- ama kayinvalidem ne yapsa cadaloz kayinvalide olamiyor....:hulya:

Güzelim herkes annesinin evinde anne kuzusudur....hicbir Anne kiyamaz evladina....lakin evlilik zor sanat......bazen taptigni tasliyor tasladigna tapiyorsun....inanki ben cok öyle tahamül edemem gelemem diyen arkadaslarimin o tahamül edemediklerine ammennah dedigni gördüm....büyük konusmamak lazim hayatta....

Ayrica sorun edilen konu bana göre cok gereksiz...Yilda birgün kayinvalideme hizmet etmisim....ehh ne var bunda? Elimemi yapisir? Bu denli büyütmemek lazim....

Dümdüz dikensiz tassiz yollar varken neden dikenli tasli yollardan yürüyeyim.? Giderim yaparim sonrada eyvallah derim olur biter.

Bu arada sifreyi cözdüm canim merak etme.:hulya:...ama yinede dogru bulmuyorum...mecazi anlamda bile söylenilse altindan cok farkli seyler cikiyor bana göre....yarin öbür gün Annen seni kayinvalidene hizmet ederken görürse demek ki cok üzülecek cok dertlenecek gibi....

Umarim hersey gönlünce olur....

teşekkür ederim. Allah sizin de gönlünüze göre versin.
bazı noktalarda aynı şeyleri söyledim ben de. herkes anneciğine kıymetlidir.aynen dediğiniz gibi ama eşlerin anneleri el kızı diyor değer vermiyor gibime geldi. sizin kayınvalidenizi tenzih ederim. ve ya diğer iyi niyetlileri.. burdaki arkadaşınki de öyle gözüktü bana. niyet temiz olmayınca inatlaşan bir yapım var.üstüne giden,çarpışan.. belki zorlu,mücadeleli yolları tercih ediyorum. sizin tabirinizle dikenli yolları..
ama yapım bu.. kimse birbirine benzeyemez. benim kayınvalideme gelince evli,benden büyük gelinleri var ve hizmet ettikleri görülmemiş. zaten kendisi de biraz yaşını almış oldugundan,yardımcısı var. bana iş düşmüyor yani,istesem bile.. ama aksi olsa da eli kolu tutuyorsa ben yapmazdım .biliyorsunuz artık beni.
anneme gelince öyle bir durumda görse beni, kayınvalide tahtına oturmuş, getir,götür diyor bana.. üzülürdü,hem de çok.. tespitiniz başarılı yani.. bence sizi hizmetçi gibi ezilirken,horlanırken(ezilseniz,horlansanız) görse rahmetli Anneciğiniz, o da çok üzülürdü.zaten önemli olan niyettir bence.. konu sahibi arkadasa güzellikle,zerafetle koca konak temizletilse gıkı cıkmayacak belki ama art bir tavırla yaklasıdıgında bir bardak su vermek ağrına gidiyor. ister istemez hak verdim ablacım.hatta kendimi kaybedip kızdım kayınvalidesine.

Yok orda hemfikirm seninle...niyet cok önemlidir güzelim....bende herzaman bunu savunurum zaten.....dedigin gibi niyetinin iyi ve temiz oldugnu bildigin vakit yaptigin en zor ise bile umrunda olmaz....ama niyeti kötü olana icinden gelerek yapmazsin....bu gayet human bir davranis...

Yasayarak ögreniyor insan güzelim bazi seyleri...ve herkesde yapi olarak farklidir....tabikide sen dikenli yollarda yürümeyi tercih edebilirsin, yapina ters davranamazsin vesselam....ama üzülerek söylüyorumki o yollarda en cok yiprananda sen olursun....kimseye birsey olmaz sen yedigin hirsla sinirle zararli cikarsin....

Bazi konularda sabit bazi konulardada esnek olmak lazim canim...yipranmamak, yaralanmak, huzurunu korumak icin......evlilik bu, canin her istediginde veya tabiri caizse isine gelmeyen her konuda hadi ben gidiyorum diyemiyorsun...:hulya:

Kimsenin kimseyi ezmeye horlamaya hakki yoktur...kaynana kaynata görümce hic kimse....fakat konumuzda bu degildi güzelim....ben horlanan ezilen kimseyi göremedim.
Neticede bir bayram günü kayinvalidesinde ikramda hizmete bulunan bir gelin gördüm....ve ben olsam kayinvalidem icin yapmadiysam bile Allah rizasi icin yaptim derim ve hic ama hicte kendimi böyle sinir etmem.....degmez....

kayınvalideme gidincede,anneme gidincede işleri ben yaparım.bana geldiklerindede hiç kaldırmam onları.dinlensinler isterim.iş yaptım,yardım ettim diyede hiç kendimi hizmetçi gibi hisstmedim.

dikenli yolların dikenleri batıyor zaten .. kanaya kanaya yürüyorum. dedim ya yapım bu.

arkadasın konusunu ya ben yanlış anladım ya da bir detay gözünüzden kaçmış. arkadas kayınvalidesinin tutumuna da tepkiseldi. baş köşeye oturuşuna,kasılışına... bla,bla,bla...
kastettiğim buydu..

Herneyse be güzelim....yollar dikenlide olsa dikensizde umarim hedeflerimize götürür bize....kendine iyi bak....:1hug:

bence zoruna gitmemeli canim..bizde türkiyeye misafir olarak gittik ..eltimmi kaynana kaynanammi gelin bellii deyil.....hanimefendi dogru dürüst birsey yapmadi ilgi yok surat asik..kayinvalidem elinden geldigince yemekleri falan yapti ilgilendi. tabi bende yardim ettim 2 hafta icinde geldik..izin burnumuzdan geldi... bunda sonra hersey karsilikli......ayrica misafirleri nasil agirlarsan ilgilenirsen karsiliginda fazlasiylan öbür dünyada en iyi sekilde agilanacakmis o kisi....ama senin kayinvalide surat falan yapiyormus...tabi bu durumda biraz degisir ...insan güleryüz tatli dille karsilik gördügü zaman hic bir sey zoruna gitmez...

Son düzenleme:

ilk yazınızda prenses gibi yetiştirildim ikinci yzınızda hayatı didikleye didikleye yaşadım demişsiniz bu ne yaman çelişkidir??kayınvelıdeye bi bardak su verilmeyle ezilmesseniz korkmayın ..

ilk yazınızda prenses gibi yetiştirildim ikinci yzınızda hayatı didikleye didikleye yaşadım demişsiniz bu ne yaman çelişkidir??kayınvelıdeye bi bardak su verilmeyle ezilmesseniz korkmayın ..

sanırım dikkatli okumamışsınız ya da eksik okumuşsunuz.. ben ailemin evinde prenses gibiydim dedim. 18 yasında evimden çıktım dedim. ondan sonra hayatı didikledim dedim.prenseslik ailenin evindeydi.. anlatabildim mi bu sefer?
mecaz sorunu hala çözülememiş ama benim yapabilceğim bu kadar. size karşı kendimi ifade etme konusunda yetersiz kalıyorum sanırm.çünkü yanlış anlıyorsunuz.

neyse ; ben tartışma çıksın istemiyorum daha fazla çünkü yanlış anlamalar/anlaşılmalar diz boyu ..
biraz sağlıksız bir ortam olmuş gibime geldi o yüzden tartışmak istemiyorum. basit de bir mevzu..inanın birbirimizi kırmata değmez. neticede oğlunuzla evlenmiyorum.
Allah gönlünüze göre gelin versin.
iyi geceler..

is yapmiyor yapmayi sevmiyor yada ailesinde yapmamis diyee kirici konusamayiz..(arkadaslarda eminim sizi kirmak icin degil kendilerince olmasi gereken neyse onu soylemek icin yazdilar..)
kimse yapmak zorunda degil..ha yapsa kotumu olur hayir olmaz..cunku kaynanamiz icin degil misafir olduklari icin bizden guleryuz,iyi bir misafirperverlik bekledikleri icin yapariz.ozel bir gunsede yapilsa tabiki cok daha guzel olur....

Son düzenleme:

aynen öyle ...Bende annemin evinde mutfağa bile girmemişimdir.El bebek gül bebek büyüttü annem beni.Kayınvalidem yaşlı değil eli ayağı tutuyor,benden sağlam diyebilirim ki benim bir sürü rahatsızlıklarım var.Öyle milletin yanında suratıma bakmayacak,ben gelinle muhattap olmuyorum havası estirecek , bir de benden hizmet bekleyecek.Yok öle yağma.
insan olsun insan muamelesi yapsın ,insanlık görsün benden .lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…